Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 40 963
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
petia_vj , Същите точки.
тъй като не сте били  приети по първо желание може да продължиш да кандидатстваш отново със същите точки - 8,1.
Но ако следващия път ви приемат на първо желание, при други кандидатури точките вече стават 7,1
Благодаря!
Същите точки само за 1во желание - 8,1. Ако редите още желания ще имате по 1 т. по-малко за тях, т.к. ще сте използвали точките по 2ро желание.

Edit:
Понеже никой не е писал - редактирам последния си пост.
Съжалявам, че изпуснах датата на РГ (просто на почивка малко загубих представа за датите), но повдигам все пак 2 въпроса. Ако някой има обяснение, моля...

1. http://kg.sofia.bg/isodz/stat-rating/waiting/1872 - тук първите две деца възможно ли е да са близнаци?  newsm78 Или просто става дума за съвпадение на имена и друг тип соц. точки. Малко недоумявам. Обаче са заедно и при 2ро, 3то и т.н. желание...

2. http://kg.sofia.bg/isodz/dz/253 - тази ясла е обявила 1 място за набор 2012 от поне 2-3 седмици. Обаче явно на текущи класирания никой не се класира поради простия факт, че набор 2012 не е вкл. сега в текущите класирания. Тогава защо виси това място? Видях го още като обявиха местата за на есен. От друга страна, ако наистина имат възможност да приемат дете, сигурно би било полезно на някой да се възползва. Все пак това са си март-юли решение на въпроса с гледането на детето.
Та се чудя защо изключват малките набори от текущите класирания. Може би наситина трябва да се помисли за съкращаване на срока за подготовка на голямото класиране на месец- месец и половина максимум, а малките набори да си участват до тогава в тек. класирания. Как мислите, това разумно прдложение ли? Поне за следващата кампания да се приеме, ако има одобрение...
Не разбирам за кои деца е питането за близнаци, при първите две няма никакво съвпадение на имена. По другия въпрос моето мнение е, че почнат ли по 1,2 или 3 места на текущи класирания, ще влизат само социални, а доста хора това не ги устройва.

# 406
Благодаря на мама Сання за информацията!

Тази справка от Агенция по вписванията наистина се вади бързо. Нали става дума за Удостоверение от регистър БУЛСТАТ за обстоятелства? И трябва да е с дата след класиране?

# 407
  • СОФИЯ
Благодаря на мама Сання за информацията!

Тази справка от Агенция по вписванията наистина се вади бързо. Нали става дума за Удостоверение от регистър БУЛСТАТ за обстоятелства? И трябва да е с дата след класиране?
Да.

# 408
  • СОФИЯ
Следващо заседание на РГ ще има в края на м.април.
Протоколите се качват късно в ИСОДЗ, з след окончателното им оформяне тр първо да се подпишат от присъствалите членове на РГ.
Др две неща, които според мен са важни:
1.Странните отговори на „Обратна връзка”. Твърдят, че отговарят точно и компетентно. Съвсем не съм с такива впечатления, от това което сте копирали тук. Моля, до датата на следващото заседание, да изпращате на ел. поща на СНБМ bg_maiki@abv.bg копирани въпроси и получени отговори, в случай че те са неточни, противоречиви и пр.
2. От предходното заседание остана да се обсъди въпросът за прием на деца в ПГУ (5 и 6 г.) на място в ДЗ. От СНБМ и асоциация „Родители” сме против, при положение, че от СО не са заявили официално, че недостигът за предучилищните групи е преодолян. Независимо от това, днес се гласува решение, според което подлежащите на задължителна предучилищна подготовка деца, могат да се приемат на място в ДЗ, в случай че не са обхванати от образователната с-ма (ДЗ и у-ща), при положение, че след две поредни класирания останат свободни места. Точната формулировка ще се види в протокола.
Уважихме само една молба за прием – майката е в будна кома.

# 409
  • София

Edit:
Съжалявам, че изпуснах датата на РГ (просто на почивка малко загубих представа за датите), но повдигам все пак 2 въпроса. Ако някой има обяснение, моля...

1. http://kg.sofia.bg/isodz/stat-rating/waiting/1872 - тук първите две деца възможно ли е да са близнаци?  newsm78 Или просто става дума за съвпадение на имена и друг тип соц. точки. Малко недоумявам. Обаче са заедно и при 2ро, 3то и т.н. желание...

Не разбирам за кои деца е питането за близнаци, при първите две няма никакво съвпадение на имена. По другия въпрос моето мнение е, че почнат ли по 1,2 или 3 места на текущи класирания, ще влизат само социални, а доста хора това не ги устройва.

Ами странното е, че децата са изчезнали - в яслата от линка бяха по първо желание с 10+ т. две деца казващи се Кристиан Петров Анг... (не помня точно фамилията  Embarassed) - три абсолютно идентични имена. В останалите ДЗ в същия район присъстваха също по по-ниски желания. сега ги няма никъде в района, другаде няма да ги търся,.. както и да е. Струваше ми се странно - може и грешка да е било.

Относно местата на тек. класирания - там решението е на директорките, рядко на т. класиране пускат цяла група. Но защо, когато има и възможност за 1, 2, 3... места да не се обявят? Не разбирам логиката.

Благодаря и аз на мама Сання за това, че ни държи винаги в течение.

# 410
Татко Ники дойде и защити предложението си. За родени деца, които още са без ЕГН, ИСОДЗ ще присвоява служебно такова след въвеждане на датата на раждане. То ще е валидно до 2 седмици, след това тр да се промени с реалното ЕГН. Ще важи за всички класирания. Как ще се случва точно за тези с едноседмичен срок на записване (текущите), ще уточнят допълнително. Поздрави за татко Ники! Ако иска той да разкаже по-подробно, имаше и странни коментари по неговото предложение. Повече от добре е, че един уравновесено поставен проблем, породен от частен случай, ще намери решение по принцип.

Развам се, че предложението беше прието и благодаря newsm20 на всички , които взеха отношение по въпроса, както и специално на мама САННЯ, която ми изясни процедурата и ме информира за възможността за правене на изложение за предложенията пред РГ, както и публикува информация кога ще бъде заседанието. Без информацията и подкрепата, която неправителствени организации като СНБМ предоставят, процесът щеше да бъде много по-труден.

Статистически погледнато, странни коментари, подмятания, както и инстинктивни опити да се разгледа частния случай вместо да се създаде правило винаги може да има, но се радвам, че в РГ надделя желанието случаите да се вкарат в правила.

Честно казано бях се подготвил доста сериозно с цитати от закони, наредби и правила, като подозирах, че голяма част от участниците няма да са запознати с предложението ми, и ще трябва до голяма степен да разясня внесеното предложение, но бях приятно изненадан, че значимата част от от РГ си гледат съвестно работата и бяха запознати с предложението ми.

Остава да видим как ще бъде изпълнено приетото предложение на практика, и стискам палци всичко да е наред.

# 411
 ``Поздрави за татко Ники! Повече от добре е, че един уравновесено поставен проблем, породен от частен случай, ще намери решение по принцип.``

# 412
РГ 18.03.2015 г.

Родителите със статус „по майчинство” също трябва да представят трудова книжка.

Т.е. носи се трудовата книжка, показва се при записването и се прибира от родителя? Не е необходимо копие и никой няма да прави копие на място?

# 413
  • СОФИЯ
РГ 18.03.2015 г.

Родителите със статус „по майчинство” също трябва да представят трудова книжка.

Т.е. носи се трудовата книжка, показва се при записването и се прибира от родителя? Не е необходимо копие и никой няма да прави копие на място?
Не, носиш оригинал и копие, копието остава в ДЗ.

# 414
И още нещо искам да ви питам. Има ОДЗ-та, в който приема на деца тази година е за 5-6-8 бр. Защо толкова малко, при условие че предните години са били по 20-30 деца? newsm78

# 415
И още нещо искам да ви питам. Има ОДЗ-та, в който приема на деца тази година е за 5-6-8 бр. Защо толкова малко, при условие че предните години са били по 20-30 деца? newsm78
Защото приетите от миналата година не са изписани, а продължават да посещават. Ако става дума за яслени групи, то те са смесени- 1 и 2  - годишни, т.е децата приети миналата година на 1 година продължават да заемат място и тази, освобождават места , тези които миналата година са били на 2 и сега минават в градинска група.

# 416
Защото приетите от миналата година не са изписани, а продължават да посещават. Ако става дума за яслени групи, то те са смесени- 1 и 2  - годишни, т.е децата приети миналата година на 1 година продължават да заемат място и тази, освобождават места , тези които миналата година са били на 2 и сега минават в градинска група.
Да. За яслената група става въпрос.  ooooh! Мерси.

# 417
  • София
Браво на татко Ники Simple Smile Май месец да се похвалите с 2 хубави новини - здраво бебе и класирано детенце.

Дано да качат в срок последните решения на РГ на сайта. Че с нашата дир-ка подозирам, че ще се разправяме за датата на тръгване на ясленчето.

# 418
  • София
РГ 18.03.2015 г.
Предложението на vikobor също уцели десетката, въпреки че тя самата не присъства на РГ. Някои д-ки и до сега били проверявали търговските дружества и ЕТ в ТР. Сега вече ще бъдат задължени да го правят, като за това ще има новина и в с-мата.

това не разбрах с каква цел се прави? да се докаже, че родителите работят в това търговско дружество или какво?

# 419

Edit:

Ами странното е, че децата са изчезнали - в яслата от линка бяха по първо желание с 10+ т. две деца казващи се Кристиан Петров Анг... (не помня точно фамилията  Embarassed) - три абсолютно идентични имена. В останалите ДЗ в същия район присъстваха също по по-ниски желания. сега ги няма никъде в района, другаде няма да ги търся,.. както и да е. Струваше ми се странно - може и грешка да е било.

Относно местата на тек. класирания - там решението е на директорките, рядко на т. класиране пускат цяла група. Но защо, когато има и възможност за 1, 2, 3... места да не се обявят? Не разбирам логиката.

Благодаря и аз на мама Сання за това, че ни държи винаги в течение.
Тъкмо щях да пиша вчера и нета ми се скапа....
Да аз ги видях децата, сега са изчезнали, странно, аз се замислих дали може да е едно и също дете и да има два профила......

Браво на Таткo Ники Peace

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 12:31 от Fireche

Общи условия

Активация на акаунт