Веганизъм, суровоядство и спорт

• 75 189
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
Йоя, добре дошла!

Не се страхувай - не можеш да загубиш мускулна маса, ако се храниш разнообразно.

За да имаш енергия, гледай въглехидратите ти да са 80% (от пресни зеленчуци и плодове). Ако останалите 20% са равномерно разпределени между мазнини и белтъчини, и ако имаш подходяща за целите ти тренировъчна програма, всичко ще си дойде на мястото.

Дай примерно меню, за да видя за какво говориш.

# 31
Да се отчета със смути от сусамово мляко, банан и конопено брашно.

# 32
Благодаря за посрещането  Hug
Закусвам смути или овесени ядки с плод и ядково мляко. Втора закуска плод и/или ядки. Обядвам различни салати. Следобяд обикновено направено от мен протеиново барче или тахан. Вечерям пак салата или смути, а в тренировъчните дни след тренировката си позволявам сушени плодове. Все още изпитвам различни рецепти Simple Smile Тренирам с индивидуален инструктор и съм спокойна, че програмата е адекватна.

# 33
Идвам да се отчета и тук с яденето Simple Smile) За закуска хапнах крем от авокадо с банан, ленено семе и мака- мога да ям с количества. А за обяд салата от моркови със семена, печени зеленчуци със скариди и миди. За вечеря-  салата от моркови, орехи и маслинова паста, овкусена с лимон и зехтин.

# 34
Йоя, от описанието храненето ти е много подобно на моето. Само дето аз вечерям смути само по време на детокс.

От салата до салата има разлика и като количество, и като качество.

Сравни това, например

с тези

Какви количества ядеш и по колко калории дневно събираш?

# 35
Официално значи аз съм ламя  Embarassed С толкова храна колкото описвате бих примирала от глад ...  Blush

# 36
Птиче, тия шарени салати, дето съм ги показала в предишния си пост са 1/3 или 1/2 от порцията ми на основно ядене. Смутитата, които си правя са гъсти и винаги около или над литър. Изяждам по поне 2 шепи разнообразни ядки на ден. Като междинни ям допълнително плодове.

Повярвай ми, гладна няма да останеш при такива количество и качество на храната.

# 37
Аааа, ок 1/3, ако е само може  Laughing Ще оцелея  Mr. Green
Щото покрай "Яж и тичай" на Скот Юрек пробвах малко веганско хранене (много надъхващо пише признавам зариби ме), но количествата ми се увеличиха тогава. Не се нахранвах, а и ми липсваха киселото мляко и яйцата, та сега само отделни хранения са ми веган Blush  Вегетариански доста повече, но то е естествено това Simple Smile 

# 38
С огромен срам отбелязвам и аз липса на енергия  Embarassed, от постещите съм. Но от прочетеното оставам с впечатление, че пресните плодове и зеленчуци са ми малко. Смутита пия, винаги са гъстички, минимума ми е 1,5 литра. Плодове и пресни салати обаче ям много рядко. Преди тренировка гледам задължително да хапна, иначе ми става страшно лошо  Tired
Знаех си, че греша някъде, чудя се за протеин  Thinking

# 39
Плодове и пресни салати обаче ям много рядко.
Ето това е проблемът според мен.

Ако по време на постите (или като веган) ядеш предимно хляб/солети/макаронени изделия и готвени манджи е нормално да имаш не само отлив на енергия, а и да натрупаш подкожни тлъстини, та и здравословни проблеми да си докараш.

Пресните, сурови зеленчуци и плодове трябва да съставляват поне 80% от дневното ти меню. От там ще дойдат и въглехидратите (бавни), и незаменимите аминокиселини, и витамините, и минералите. Така ще имаш сили, няма да ти се налага да приемаш повече от една мерителна лъжичка протеин на прах дневно и организмът ти ще може да възстановява евентуалната нарушена цялост на мускулите.

Освен това ще получиш допълнителна хидратация и перисталтиката ти ще е по-добре регулирана.

Мазнините набавяй от ядки, семена, студено пресовано олио, авокадо и пр.

Преди тренировка какво ядеш/пиеш? А след?

По колко часа на денонощие спиш?

# 40
Аз ям оснвно, хляб, макарони, солети и готвени манджи но пък и доста плодвое и зеленчуци, както и готвени. Слаба съм, но имам и подкожни мазнини.  Naughty

# 41
Преди тренировка, ям филия ръчен хляб с нещо зеленчуково като чушка, авокадо, домат, или малко хумус. Когато бързам изяждам една лъжица тахан. В интерес на истината не изпитвам никакъв глад, въобще, просто отмаляване и липса на сили. Спя около 7 часа. Малко е и това, гледам събота и неделя да наваксвам, но не винаги ми се получава  Confused
Чудя се между грахов и конопен протеин, а и задължително ли е да го пия след тренировка?

# 42
Аделинда, размени съотношението, като увеличиш пресните зеленчуци и плодове. Иначе ще останеш слаба (без добра мускулна маса) и с подкожни мазнини.

Минана, преди тренировка пий смути. Или изяж парче диня, пъпеш... Не филия.

Аз бих избрала граховия, че по-добре се смесва.

# 43
Фея, благодаря ти  Hug Ще променя нещата веднага, знаех си че греша някъде  Peace

# 44
Аделинда, размени съотношението, като увеличиш пресните зеленчуци и плодове. Иначе ще останеш слаба (без добра мускулна маса) и с подкожни мазнини.

Минана, преди тренировка пий смути. Или изяж парче диня, пъпеш... Не филия.

Аз бих избрала граховия, че по-добре се смесва.

Често ме мързи да ям, накрая като ми прималее ям хляб с кашкавал. Тесто си обичам, сладичко. Плодове и зеленцуци си ям, но и не им е много сезон сега. Принципно не ме наяждат като тебе, присъргва ми стомаха не ям ли нещо мазно, не минавам. Особено и млечни като не ям, слагам 1 пръст мазно като готвя, не дебелея.  Peace Смититата са ми като енергийна бомба иначе признавам.

Общи условия

Активация на акаунт