ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №20

• 136 776
  • 783
  •   1
Отговори
# 705
Моля ви, дайте съвет към кой терапевт да се насоча, вече трябва да си обърна сериозно внимание. Ще ми е полезно мнението ви:

* д-р Тодор Първанов
* Орлин Баев

# 706
Тодор Първанов

# 707
Не ги познавам двамата.Наскоро купих книгата на Баев тя ме извади частично от кризите - "Психология на смелостта". Просто факт това е.Поздрави Simple Smile

# 708
бих искала да се допитам до вас за мнение към кого да се обърна и това паник атаки ли са? Преди две години след поредица проблеми и стресови събития първо започна едно задушаване отвреме на време. След това започнах да се страхувам че съм болна от неизлечима болест имаше период от една седмица в който просто лежах, не ядях и нищо не исках да правя. След като направих няколко изследвания малко се успокоих. Но малко след това започна сякаш страх или не мога точно да го определя - от това да излизам навън. Мисля си че хората мислят лошо за мен, обиждат ме, мислят ми лошото. Гледам по все възможни начини да излизам когато няма хора, когато е тъмно. Понякога като ми се наложи да изляза започва едно напрежение в мен и много ми се плаче, след като поплача и се успокоявам. Това паник атака ли е? Когато съм навън, и най вече като има много хора усещам тежест в гърдите, напрежение, обърканост. Според вас какво ми има и към кого да се обърна ? Пила съм до сега дианксит, валерян , седатиф но без ефект.

# 709
Да, мисля че прилича на ПР и може би лека депресия, но не съм специалист.
Искам да кажа - внимание с добавките! На мен ми изписаха Деанксит, но пиех и триптофан добавка и получих едни спазми и мускулни смущения, които сега разбирам са били серотонинов синдром, а това мож да е много опасно! Уж Деанксита бил лек...

# 710
Твоето състояние ми прилича много на паническо разтройство със изразена вече агорафобия.Паник атаките са задуха,тежест в гърдите,напрежение и т.н. Виж в интернет повече за тях има писано.Аз се оправих вече почти изцяло но ще остана да помагам тук Simple Smile твоите действия сега трябва да са - ходене при психотерапевт!

# 711
Здравейте,момичета! Писала съм и преди,но съм забравила паролатя на акаунта.Е,ето го и моя проблем,преди време получавах атаки,имах тревожност и минах през ада,който добре познавате. Нещата се бяха успокоили за доста време,но преди 3/4 дни ми изтръпна левия крак и лявата ръка.Преди седмица напуснах работа,случвахе се неща които ме притесняваха,дори разплакваха и хоп след като се поуспокоих,се появи изтръпването.Проблема е, че то продължава,вчера беше по леко,днес докато се къпах се усили отново.Проблема е, че аз си навивам отново,че съм болна,че получавам инсулт и натоварвам близките ми които ми казват да си взема Деанксита и да се самоуспокоя.Момичета,мислите ли че изтръпването е породено от стрес преди седмица? И има ли нужда пак да почна да ходя по доктори и да се притеснявам още повече?

# 712
Момичета помагайте бременна съм със паническо разтройство спрях АД но все пак ме е срах за бебчо моля ви тези от вас които са били със ПР по време на бременност нека ми пишат имам нужда от съвет !

# 713
Здравейте,момичета! Писала съм и преди,но съм забравила паролатя на акаунта.Е,ето го и моя проблем,преди време получавах атаки,имах тревожност и минах през ада,който добре познавате. Нещата се бяха успокоили за доста време,но преди 3/4 дни ми изтръпна левия крак и лявата ръка.Преди седмица напуснах работа,случвахе се неща които ме притесняваха,дори разплакваха и хоп след като се поуспокоих,се появи изтръпването.Проблема е, че то продължава,вчера беше по леко,днес докато се къпах се усили отново.Проблема е, че аз си навивам отново,че съм болна,че получавам инсулт и натоварвам близките ми които ми казват да си взема Деанксита и да се самоуспокоя.Момичета,мислите ли че изтръпването е породено от стрес преди седмица? И има ли нужда пак да почна да ходя по доктори и да се притеснявам още повече?

Здравей!Малко повече сподели кога имаш атаки?Имала си стрес разбирам и точно като си се успокоила хоп то те е ударило,оттам се е породила и тревожността,  безпокойството.Преди ходила ли си на психотерапевт,лекарства?

# 714
Пепиту аз забременях докато бях на сероксат и естествено имаше противоречиви мнения-едни казваха -аборт, но псито ме успокои и наистина родих абсолютно здраво детенце...но последния месец от бремеността-почти не спях и бях много тревожна...успех

# 715
Пепиту аз забременях докато бях на сероксат и естествено имаше противоречиви мнения-едни казваха -аборт, но псито ме успокои и наистина родих абсолютно здраво детенце...но последния месец от бремеността-почти не спях и бях много тревожна...успех
А по време на бременността приема ли андидепресант и какъв?Сподели моля.

# 716
Хора помагайте ... просто не знам какво се случва с мен "по принцип" съм със ПР но наскоро четох в интернет симптомите и на ОКР (Обсесивно-компулсивно разстройство) и съвпадат точно със моите "налудности" които си измислям сама да не ми се случи нещо като примерно всеки път като се прибирам минавам по един и същи път или пък първо трябва да докосна да кажем телефона пък после да  докосна нещо др и т.н .... избиват ме и ужасяващи мисли за смърт за моята на близки и познати и т.н но най лошото е че почвам да си приписвам болести които нямам напълно здрава съм физически ... пиех АД но забременях и сега съм без тях не получавам ПА но пък имам ужасни натрапливи мисли .... и най вече дали няма да полудея или да развия шизофрения .... хора много ме е страх а от както разбрах че чакам и бебе започнах да си мисля че няма да издържа и че ще пометна ... и някакви такива ... много ме страх психиката ми лабилна ли е ? Затова ли се получава така има и излизане от този ад  има ли някой като мен искам да поговоря с хора които са като мен и разбират какво ми е  ......

# 717
Може би трябва да се обърнеш към психотерапевт

# 718
Може би трябва да се обърнеш към психотерапевт

Да вече го направих и тъй като не мога да пия АД  ще ми приложи някаква терапия като самовнушение ... нещо такова ми каза но до колко е ефикасна не знам ... страх ме е че няма да се оправя ... .

# 719
Не се притеснявай. дори да имаш ОКР не значи, че ще се разболееш от шизофрения. Двете са абсолютно различни. Вярвай повече на психотерапевта си - това ще помогне на теб самата в лечението.

Общи условия

Активация на акаунт