ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №20

• 136 731
  • 783
  •   2
Отговори
# 75
    Т.е. ,ако мина примерно от бензодиазепин на невролептик мога да си позволя една чаша вино или бира,така ли?  newsm78

# 76
  • София
Можеш, да. То дори и бензодиазепини да взимаш, пак е възможно, но да има поне 12 часа между приемането на хапчето и алкохола, като дори и тогава не е желателно, заради възможни реакции.

# 77
  • София
Еееееее, глупости пък. Ноа, не вярвам да си се вързала на Енио. Знаем се от години и знаеш какъв сладур е. Аз много си го обичам!
Алина  Hug Споко, ние с Ноа си имаме такъв начин на общуване. Тя ме кове постоянно за моите недостатъци, аз я кова, че по-далеч от носа си не вижда  Mr. Green

Джери, благородно ти завиждам, че намираш сили да ходиш по планината и то толкова много. От години не съм го правил. Много се уморявам. Изобщо, физическото ми състояние вече не същото, както преди...

# 78
А такаааааааа! И това го казва човекът ,дето щеше да ни води по планините.  Mr. Green
Аз отказах цигарите заради ПР, защото ми се виеше свят. Кафето не ми влияе нито зле, нито добре, но не ми позволява да си сваля килцата, а виното определено ми действа зле, но ми е слаб ангелът и по празниците не успявам да се въздържа  Rolling Eyes

# 79
А ще ми кажете ли кои лекарства са невролептици и кои бензодиазепин ( тук предполагам се включва Ксанакса, Лексотана )

# 80
  • София
Ее, ама ти ми обеща, че от тифаксина ще летя. Ама аз полетя, полетя, пък килцата ме дръпнат надолу и пак почвам да се търкалям  Mr. Green

# 81
  • София
Невролептици - хедонин, флуанксол, хлорпротиксен. Има и други, но не ги знам, а тези са общо взето най-предписваните. Тук можем да включим и атаракса, който не се води невролептик, но се изписва за успокоение и при здрави хора, които имат проблеми със съня.

Бензодиазепини - диазепам, ривотрил, ксанакс, транксен, лексотан. Тези са по-известните.

# 82
Цитат
Споко, ние с Ноа си имаме такъв начин на общуване. Тя ме кове постоянно за моите недостатъци, аз я кова, че по-далеч от носа си не вижда  Mr. Green
enyo, честно, защо са тези подмятания?Ами според мен и ти явно не виждаш по-далеч от носа си, след като се включваш след мой пост, който беше адресиран към Джери, просто защото веднага си направил асоцияция с това, че и теб съм те съветвала да спираш кафето( и да променяш други неща в ежедневието си),защото многократно си споделял, че не ти е ок като го пиеш. Сигурна съм ,че ако някой човек, когото много уважаваш започне да ти пили на главата за тези неща, ще се спреш и ще се замислиш над думите му, но понеже съм го казала аз, ти автоматично го смяташ като навиране на носа в чуждите работи! Очевидно имаш проблем с това някой да ти направи забелжка лично, и ми е странно,защо това да си признаеш " Офф да, да наистина не трябва, защо продължавам да го правя по дяволите.." и т.н. е толкова трудно и мнения от типа " това не е добре за теб,опитай се да го промениш" се възприемат като напълно ненужни и дразнещи, понеже " си имаме глава на раменете и си знаем най-добре"

Ще напиша още нещо и спирам по този въпрос. Мисля, че наистина има една тенденция в тази тема...когато се говори за лекарства, кризи и покрепа на хората, които в момента чувстват зле, всички са много задружни и отзивчиви. Когато обаче влезе някой с малко по-различен поглед върху нещата(изобщо не визирам себе си,защото аз съм на Ад вече 8ма година..), особено ако става въпрос за по-здравословен начин на хранене, промяна на начина на живот и т.н., се започват не до там приятни дискусии.Поправете ме ако греша, но отстрани,за някой,който не пише редовно в темата и няма " другарчета" тук, вероятно  изглеждат така  Confused

И още нещо,
Цитат
Въпроса е в това, че заявяваш, че не го разбираш това и не го одобряваш. Не е нужно да го одобряваш, а да се опиташ да приемеш хората с техните несъвършенства.
Разбира се, че не е нужно нито да го разбирам, нито да го одобрявам.И не съм сигурна и че става въпрос чак за съвършенства или несъвършенства(отново си субективен, защото в главата ти кънтят забележките ми към теб,които ти ,чрез собствените си възприятия си разтълкувал като натрапване на несъвършенствата ти, а не просто забележки..Това вече си е твоята лична реакция) .Просто изразявам мнение, което е с малко повече емоция. Нали тук се споделят мнения, или греша newsm78  Или всеки трябва просто да си замълчава, когато не е съгласен с нечий поглед върху нещата...

Наистина ми е непонятно какво толкова казах, че се стигна до тук Tired

# 83
  • София
Ноа, ще ти кажа защо се издразних на първо място. Защото преди време обясняваш как ти си тровиш организма и после ти е зле, а в следващия момент решаваш, че повече няма да правиш така и ставаш върл противник на всички. И за да не съм голословен, ще ти копирам цитати от твоите собствени постове (по-първите са с по-стара дата).

"Около Коледа попрекалих и с греяното вино, буквално си се напивах вкъщи,защото си го правех много вкусно...с всичките му там подправки и сладости, но на следващият ден, разбира се, винаги се чувствах много зле."

"Гала за винцето-за 700мл, слагаш го на котлона на бавен огън,слагаш 2 пълни лъжици мед,по една щипка черен пипер,канела,карамфил и джинджифил и бъркаш,като внимаваш да не заври.После си сипваш през цедка,защото остава доста утайка от подправките .
Наздраве Wine Glass"

И после, след време:

"Джериииии, е не мога да разбера това с алкохола и не го подкрепям! Crossing Arms И с кафетата същата работа Thinking"

"Просто ме свива под лъжичката като прочета как някой, който едва ли не до вчера е бил зле, пише че е прекалил пак с нещо и после " мрън" За мен това е неуважение към нуждите на тялото."

"Пак повтарям- идеята ми беше, че ми става неприятно когато прочета, че някой знае че нещо не му действа добре и пак го прави."

"Разбира се, че не е нужно нито да го разбирам, нито да го одобрявам."

Мислех още да коментирам, но мисля, горното достатъчно обрисува ситуацията. И не се сърди, защото както ти имаш право да изказваш мнение, така и ние (аз в случая) имаме право да не сме съгласни с теб.

За мен това си е чиста проба късогледство. Сега, като си спряла да пиеш алкохол и изведнъж стана върл противник на всички, които пият алкохол. Утре, ако не дай си боже, спреш цигарите, ще ни направиш тук всички пушачи на мат и маскара... Има и други неща, които мога да коментирам, но са били лични между нас, затова няма да ги намесвам тук на всеослушание, но моделът е бил същият.

А и, ако може, едно пророчество да направя. Сега ти е кофти, но след някой месец ще се стабилизираш и ще започнеш пак да си пиеш кафето и алкохола. Чудя се само дали тогава ще се върнеш в темата да си направиш самокритика.

Последно и спирам. Нямам нищо против да чуя критика срещу себе си. Обаче, когато излизам с някое приятелче и започне да ме критикува и да ми мели на главата едно и също, едно и също, едно и също, every other day, ами, предпочитам да стоя далеч от такива хора...

# 84
Привет на всички!Аз вече съм трети ден на конвулекс хроно и силно се надявам това да е моя медикамент и да ме отърве от тези вече нетърпими деперсонализ и ужасната дереализация.В рози ред на мисли да ви се "Похваля" вчера какво ми каза мъжа ми.Че съм била смърдяла от километри на лекарства и че не издържал тази миризма и да съм ги била спирала или да съм се махала и да съм влизала в лудница,че той не издържа смрадта ми.А не мога да си представя да спра хаповете,опитах се да му обясня че ще стана още по зле ако ги спра и той каза че това си е мой проблем и не го интересувало .И самоо ми се подиграва вика ми Преси Преси ( което уж идвало от депресия)и ми се подиграва,оросто не издържам психически вече.Навсичкото отгоре детенцето ми 3 дни е с темпер 38.5-39.5 нощно време не мога да му я сваля а нашия си спи като пън.А аз вече не знам къде се намирам от притеснение и от болести.не знам какво да правя.Искам да се опраяя,но явно изисква мн време ....

# 85
enyo; спри се  Stop Вече е очевидно че си много субективен и проблемът е между теб и мен!
Цитат
Обаче, когато излизам с някое приятелче и започне да ме критикува и да ми мели на главата едно и също, едно и също, едно и също, every other day, ами, предпочитам да стоя далеч от такива хора...
Това си е лично твое усещане за ситуацията!!Когато сме излизали в градинките в квартала наистина целият разговор отново и отново и отново се е въртял около това, как аз ти " натяквам недостатъците" ?Сериозно ли? И НЕПРЕСТАННОТО ми "критикуване"  са били просто забелжки и добронамерени предложения свързани с по-принцип универсалната идея за по-здравословен начин на живот..Просто това, че те дразня като характер и човек е едно, но да преиначаваш цели ситуаци и думите ми като цяло тук, е друго Naughty На теб действително терапевт не може да ти помогне, защото постоянно ще ти "натяква" че трябва да промениш това и онова, и ооо как,някой който не е на моето място и не знае как се чувствам, ще ми дава акъл!

Цитат
Сега, като си спряла да пиеш алкохол и изведнъж стана върл противник на всички, които пият алкохол. Утре, ако не дай си боже, спреш цигарите, ще ни направиш тук всички пушачи на мат и маскара..
Не съм станала върл противник на всички, които пият! Отново ми изопачаваш думите,защото ТИ ги възприемаш така. За циагарите казах,че вярвам че вредят много на здравето и мразя това,че пуша и да, още сега правя всички пушачи на "мат и маскара"  smile3512 (включително и себе си) и съветвам всички, които са пушачи,да спрат на момента!И завиждам откровено на тези, които са успяли да спрат!! Въпреки, че по-горе съм изказала мнение- пушете си, пийте си и т.н., дълбоко в себе си смятам, че просто не е редно!
А относно постовете ми за виното(които ти старателно си запомнил и изровил сега,защото отново си пристрàстен и лично си се подразнил) ще кажа че да, отчитам го като ГОЛЯМА грешка и също така вярвам и се надявам, че пророчеството ти няма да се сбъдне,защото смятам,че ангелът ми не е толкова слаб(специално за тези неща),взела съм си бележка,уплашила съм се, не искам отново да се почувствам така и наистина ще положа усилия да променя това. Моят подход е- искам да се променя на всяка цена и ще положа нужните усилия, твоят е- ми какво друго ми остава, мрън..Така че, не ме сравнявай с какво ти би направил, когато се почувстваш по-добре.Сега ако и това го възприемеш като натякване на недостаък...не знам просто  ooooh! Старая се да съм обективна във форума и съм сигурна, че само ти се хвана за думите ми по този начин! Не смятам,че цялата тази дандания беше нужна,защото не вярвам, че съм засегнала никого!

Махам се защото- форумът в момента ме натоварва --->това ме кара да се чувствам зле --->тъй като искам да се променям,избягвам нещата,които ме карат да се чувствам зле.

Последна редакция: вт, 03 мар 2015, 12:06 от *NOA*

# 86
Що се карате за глупости бе  Naughty. Ноа, не се връзвай. Еньо е в мрънкащ период. Малко му е дошло кафето. А пък аз не съм те нападнала по отношение на кафето и алкохола. Напротив, много си права. Аз също се ядосвам на себе си, че ми е слаб ангелът. С кафето прекалявам, защото ми убива апетита. Иначе сигурно вече щях да съм 100 килограма.  Но за вино, вече сериозно ще се замисля, независимо от празниците, защото никак не се чувствам добре на другия ден.
Сладкишче, не му обръщай внимание. Гледай ти и детето да сте добре. Явно толкова му е акъла, щом така се държи. Дано това да е твоето лекарство, че да си надигнеш малко главичката.

# 87
Що се карате за глупости бе  Naughty. Ноа, не се връзвай. Еньо е в мрънкащ период. Малко му е дошло кафето. А пък аз не съм те нападнала по отношение на кафето и алкохола. Напротив, много си права. Аз също се ядосвам на себе си, че ми е слаб ангелът. С кафето прекалявам, защото ми убива апетита. Иначе сигурно вече щях да съм 100 килограма.  Но за вино, вече сериозно ще се замисля, независимо от празниците, защото никак не се чувствам добре на другия ден.
Сладкишче, не му обръщай внимание. Гледай ти и детето да сте добре. Явно толкова му е акъла, щом така се държи. Дано това да е твоето лекарство, че да си надигнеш малко главичката.
Алина, никой не ме е нападал,освен него.Знам, че и вие дълбоко в себе си сте съгласни с нещата,които казвам,просто той ми се дразни лично и не виждам,защо това трябваше да се пренесе във форума!И то със страшно преиначаване на думите ми тук,просто защото на него му звучат по-ралияно! Нито съм изразявала някакви супер крайни мнения, нито съм заклеймявала някой тук!
Спрам Stop
Слънчева пролет на всички!

# 88
  • София
"Моят подход е- искам да се променя на всяка цена и ще положа нужните усилия, твоят е- ми какво друго ми остава, мрън.."
Е като какво точно да го приема това, като приятелска забележка ли?! Айде сбогом...

# 89
Ениоооооооооооо, я бързо си изпивай кафето  Hug

Общи условия

Активация на акаунт