ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №20

• 136 940
  • 783
  •   1
Отговори
# 510
Имам предвид, че хора в нашето състояние, които страдат по - сериозно от своите страхиве, спирайки ад след определен период от време па се връщат. И как да не е вид болест, било то и болест на духа. Не може да искаме хората да са ни съпричастни като на болни, да ни разбират и подкрепят и в същотот време да се кришм зад клишета

Съжалявам ,но аз никога не се крия зад клишета. Три пъти съм се била в това състояние за последните 13 години така че знам какво говоря. Съжалявам, но не мога да се съглася че цял живот трябва да съм зависима от едно хапче. А и никога не съм се стремила да получа съчувствие или съпричастност защото това само ще ми навреди ,напротив колкото по отрезвяващи хора има около нас толкова по добре

# 511
И на мен ми е интересно как така да не е заболяване, като преди 10 години се пенсионираше по болест за това "състояние на духа".  Simple Smile

# 512
И на мен ми е интересно как така да не е заболяване, като преди 10 години се пенсионираше по болест за това "състояние на духа".  Simple Smile

за първи път чувам ,че това е болест. А още по малко, че някой е бил пенсиониран ?!? Нещо май си се объркала

# 513
Не не съм се объркала. Прочети здравната реформа от 2000........първо се информирай и после коментирай. По това време приятелката ми беше предложила да свика комисия и да ме пенсионира, защото не можеше да гледа как се мъча. Ако не е болест, защо си ходила на психиатър и си пила лекарства. Да не говорим, че хора с тежки депресии и панически разстройства в момента са защитени от съкращения.....

# 514
Тъй като работя при лекар мога да кажа, че това състояние си се води болест има фо и в МКБ. Мисля, че търсейки помощ от най близките си не казваме - ми виж имам едно състояние на духа, а казваме имам следното заболяване. Но да си лажа право силно уважавам хората, които не гледат на себе си като,болни и така успяват да се преборят. Трябва всеки да успее да го осмисли така, но признавам трудно е.

# 515
Бубалече, то май и постоянно да влизаш за да провокираш и дразниш хората и да си вечната опозиция е също заболяване. Това е маниер на Иреназ. Когато пиеше преди година АД беше много добра и мила. Явно спирането на АД и се е отразило зле и влиза тук ,колкото да се заяжда и да демонстрира колко е "велика"  Laughing Така, че не се връзвай, ние сме и свикнали. Ще си начеше крастата и пак ще зачезне  Joy

# 516
Да се нарича болест паническото разстройство е наистина висша форма на некомпетентност. Naughty

# 517
Значи всички психиатри и психотерапевти са некомпетентни.  Mr. Green

# 518
Естествено, че е болест!

# 519
 И  ГТР ,и депресия, и ОКР и БАР са  в списъка на психичните заболявания наред с още по-сериозните разстройства.......просто някой хора се срамуват да си признаят, че имат психично заболяване-за съжаление истината понякога боли  Sad А за още по-голямо съжаление статистиката е още по-печална, че 80 % от българите са с някакво психично разстройство /защото и фобиите са в тази класация, а лично аз не познавам човек без фобия/.

# 520
Не не съм се объркала. Прочети здравната реформа от 2000........първо се информирай и после коментирай. По това време приятелката ми беше предложила да свика комисия и да ме пенсионира, защото не можеше да гледа как се мъча. Ако не е болест, защо си ходила на психиатър и си пила лекарства. Да не говорим, че хора с тежки депресии и панически разстройства в момента са защитени от съкращения.....

Не желая да се информирам за такива неща. И никога не съм казвала ,че съм ходила на психиатър. На психолог да но за кратко защото ми каза ,че нямам нужда от нея
И аз не говоря за депресия ,защото това е заболяване а за ПР

# 521
Явно в коментарите си от 2014 лъжеш тогава, където си писала, че 3 години си пила АД.....не вярвам да си си ги самоизписала  Joy Човек като реши да слъгва,трябва да помни какво е говорил.  Ами и депресията и ПР са психични заболявания. Колкото и да не ти се иска да си го признаеш ПР не е в регистър на страдания, а на заболявания.

# 522
И  ГТР ,и депресия, и ОКР и БАР са  в списъка на психичните заболявания наред с още по-сериозните разстройства.......просто някой хора се срамуват да си признаят, че имат психично заболяване-за съжаление истината понякога боли  Sad А за още по-голямо съжаление статистиката е още по-печална, че 80 % от българите са с някакво психично разстройство /защото и фобиите са в тази класация, а лично аз не познавам човек без фобия/.

Не съм чула някой да го хоспитализират за ПР ?!?
Моля да си задържиш за себе си това твое мнение ,че това и психично заболяване - абсолютно не съм съгласна.  Няма нужда хората да се стряскат ооще повече. При ПР всичко е въпрос на собственото ни желание за един нормален живот ,а не на нуждата от психотропни вещества, както е при психичните заболявания 

# 523
Значи всички психиатри и психотерапевти са некомпетентни.  Mr. Green
Аз лично никога не съм чувала колега да го дефинира по този начин.
Но на който му е удобно да се чувства "болен" - и да се захранва, бидейки жертва - моля, нека заповяда.

# 524
Накарай психиатрите да го изтрият от регистъра, не съм го вписала аз. А и при нас преди идваха доста клиенти, които са били хоспитализирани за ПР.

Общи условия

Активация на акаунт