"Изпраща ФЕВРУАРЧЕ зимата студена и чака баба Марта румена засмена"

• 33 620
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
# 151
 Shocked 2-3 пъти?!
Ясно, значи си карам по моята си схема Peace
Благодаря ти, Фрейда Hug

# 152
То като няма кой да пише, ние които скучаем в къщи да поддържаме темата   Laughing

Да ви покажа подобрената версия на баницата с юфка

Скрит текст:
Скрит текст:

по-добре е от предната  Mr. Green
Скрит текст:

# 153
Здравейте момичета,

отбивам се само да кажа здрасти и се връщам да чета че съм поизпуснала. Малката свикна с градината но спането е трудно защото и 4-те кътника избиват едновременно, 3 имат връхчета ... но е ужас от 3 дена ....
Инъче не иска да върви, бута играчките и върви с тях но нито иска да стои изправена нито да я държим и да ходи ... пълзи като стрела но се изправя и пуска само по леглата където знае че няма да се удари ... страх я е и това е  Thinking

Поздрави от нас писна ни студ дано се стопли скоро

# 154
Фрейда, ама верно си се усъвършенствала, много добре изглежда и съъм сигурна, че ще е много вкусна. Добре, че пусна снимка, че утре мисля да пазаря на Мони някои неща, които свършиха, а юфката е едно от тях, та... подсети ме да допълвам в списъка Joy Heart Eyes
ХелГърл къде се губиш Thinking хайде изчети и идвай да пишеш Hug

Момичета, от два-три дни забелязвам голяма промяна в Мони. До сега като му се скарам и ... вся тя му беше. Говоря ли нещо, карам ли се, на него ли - тц, въобще не ме отразяваше. Като не му дам нещо или като не стане на неговата, не обръщаше особено внимание, НО от 2-3 дена наблюдавам голям инат Tired
Ей сега такъв цирк ми изигра заради телефона ми, че събуди баща му от отатъка, че и той взе да ми се кара(?!) Tired Не му дадох телефона си (пердполагам знаете защо) и като легна на земята, като взе да се тръшка, да ПИЩИ (не да реве или да крещи) - писъци, ама писъци ви казвам. Аз  Shocked така.
Идва баща му "О, на тати, какво стана тате..." аз му казвам "остави го, инати се, няма да го глезиш", ама не Naughty взе го ... както и да е... взе го той, а малкото лайненце наднича зад рамото му и започна да ми се смее, ама без глас, само ми се усмихва :tired:WTF Tired #Cussing out
Сега ги "изгоних" отатъка и двамата и го чувам, че пак пищи така, ама няма да ида Crossing Arms да се оправя като много му знае устата на мм Crossing Arms

# 155
  • NE
Ау Къти изхитрява Мони. Оная вечер и Вилито се опита да ми вика и пищи, че го заклещих върху една възглавница да не мърда за да го намажа и облека след баня. Почва да ми се тръшка и аз крещя като него и накрая замълча. Може да е случайност, но свърши работа. Laughing

# 156
Фрейда,много е апетитна баницата,на мен и старата ми харесваше.Може би защото съм фен на юфката,но само теоретично-в годината се сещам 1път да купя Rolling Eyes
Къти,такива номера правят малките маймуни,моята е същата-като я оставя в леглото,от където няма как да се измъкне(все още и слава богу) и вдига ръце и започва да пищи:Мааааамммммммммм,маааааамаааааааааааа......дори със сълзи понякога.А ММ ревнува много в такива случаи,нали на него не му вика от известно време "тате"  и той много страда от това,горкия TiredОт време на време само се обажда "ей тази мама бе,голямо пищене за нея" Mr. GreenА преди постоянно повтаряше "тате",но нещо от 1мес.спря newsm78 "баба "също не е казвала скоро,някаква пауза има в говора явно newsm78
Хелгърл,при нас пък е обратното-напира да се пуска постоянно,иска сама да върви,а не може.С 1 ръка като я държа върви,но сама не може.Опитва се да се изправя от седнало положение ама пак не може без да се подпре някъде-надига дупето нагоре и тупва обратно Laughing

# 157
  • Varna
Здравейте, момичета! Накрая да се вясна и аз, че да не вземете да не ме забравите  Joy
Бобо е добре. Минахме ДК - 8800 гр/74 см. са мерките на дребуса. Ваксината мина добре- ред(вна за секунди. Абе смело си ми е момчето.
Иначе ме замислихте за млякото. Бобо откакто стана на годинка не близва шише/ само това с водата/ и мляко гледам да давам 50:50- т.е от 4 хранения поне в две да има нещо млечно- КМ или АМ. И аз взех Нестле джуниър- утре ще го пробваме. Иначе той вс така продължава да е на 4 хранения и нямам опция за въвеждане на повече мляко, затова тикам, когато мога.
Изв, Къти, но като мама на по-голямо дете- съвет от мен- с ТМ трябва да сте единодушни по отн. на възпитанието- т.е.ако ти си решила, че ще го наказваш и няма да му изпълниш на Мони това, което иска, ТМ трябва да е плътно зад гърба ти, дори и това да не му харесва. Иначе ще стане така- когато единия се кара, другия ще глези -и става манджа с грозде. Ако знаете с Петър колко трудно ми беше понякога, но съм търпяла, щом баща му е решил да раздава правосъдие- една вечер си рева в другата стая, ама трая/ Петър беше отказал вечерята и съответно трябваше да си легне без вечеря- е няма да ви казвам що сълзи изревах, но... имаше ефект. Така че- двамата в една посока.
Това от мен засега.

# 158
Тачи, напълно ясно ми е това нещо, но... за м.м. е още "много малък" да разбира, а видиш ли, Мони не само, че си разбира всичко, ами и ни прави на маймуни - е, те т'ва не мога да му обясня на мъжа ми #Cussing out

# 159
Къти, същата работа и при нас. От три дни е страшно мръкнало. Днес се тръшка и рева за една химикалка, че не и давам. Ма как да и я дам като тича с нея и ще вземе да се наръга на нея  Tired Отказа вечеря, вода, всякакви играчки...само мрънка, мрънка.  А ако се скарам почва да прави едни муцуни и ревеееееее  Crossing Arms

Главата ме боли от мрън..че и нощно време. Май, май са зъби.

# 160
Тачи и ние сме на 4 хранения, но тази сутрин като си хапна закуската и дадох мляко и си го изпи на един дъх, то е вместо сок или вода. А вечер и го давам половин-един час след вечеря.

Къти и при нас ги има тези промени, крещи ако иска нещо, но не и го дам. Но зависи, ако не е за игра и аз не давам.

# 161
Днес цял ден сме заложници вкъщи. Откачихме. Не е спирало да вали, ужасна киша е. Токът спира чат-пат, а през нощта щях да умра от студ. Топлим се на климатици. А тъкмо се бях настроила пролетно. Майка ми и баща ми също "бедстват", само дето са без ток денонощно за разлика от нас.
Нещо не ми е празнично, а утре мислех да мръднем до икеа, за да купим разни дреболии за дома и детето.
По повод писъците - прилагам метода на Флауър, обяснявам или не й обръщам внимание. Според ситуацията.
Напълно подкрепям Тачито - на едно мнение с ММ пред детето, няма единият дава, а другият - не.
Сипала съм си малко бяло вино и го преглъщам с мандарини. Кексчетата ми пак станаха ужасни. Ако имаше световен рекорд, да съм го подобрила вече три-четири пъти само за тая година...
Лека и мека!
П.П. За млякото - давам по 4 пъти на денонощие АМ. Около 600 мл се връзва общо. Понякога може и 2 пъти, зависи какво яде през деня.

Копче, къде си? Разкажи къде пътешестваш с новата кола?

Някой сложи ли ваксината с шарките, че ни е ред другата седмица?

# 162
  • Бурса
Среднощно включване от мен Simple Smile

Малката е с атопичен дерматит и ми беше криво тези дни.  Sad Изписаха кортикостероидно кремче за петната, които са 5-6-7 мънички и са само по крачетата и лосион за тяло за ежедневна грижа, някакъв медицински, но не ми е познат. Иначе като цяло кожата на крачетата е суха. Не исках да я мажа с кремчето, защото съм чувала, че може и да избледнее пигментацията на кожата, а и то не лекува, само спомага за премахване на съществуващите петна, но в крайна сметка размислих, защото от скоро спи много неспокойно и се върти и си мисля, че може да я сърбят, а не искам да се тормози детенце.

Скрит текст:
Също така като бяхме в болницата викам да ми види гърлото УНГ, че скоро ме наболяваше, а и бях изкарала някакъв вирус със сополивене и малко температура. Е познайте, въпреки че казах, че още кърмя, той доктора вика ще ти изпиша неща съвместими с кърменето и аз ок и хич не поглеждам рецептата, защото решавам, че ми е изписал нещо за смучене и това е. Пропуснах - диагнозата беше фарингит в следствие на изкарания вирус. Излизам от кабинета и гледам:
Аугментин  #Crazy
Някъкво антиалергично лекарство (гледах идентичното, което се продава в България, за да се информирам)
Тантум верде
Парацетамол
Отривин
Ееееее не тия хора са луди. Еми да ви кажа купих си само тантума и се пръскам и това е. Какъв антибиотик какви 5 лева, аз температура нямам даже... оффф абе глупости

Фрейда аз все забравям да ти кажа, още първия път като сподели за баницата я направих като след като я залях в по-голяма тава от едната страна натруших малко обезсолено сирене за малката а от другата повечко от нормалното за нас с ММ и го понатиснах да го покрие сместа. Резултата беше празна тава и всички довоооолни. Много мерси за идеята  Hug

Фрауст ужасно е без ток, дано не спира повече у вас и да го пуснат при родителите ти  Praynig

Къти и ние сме така с инатите от скоро. Гледам и аз да приказвам, да обяснявам, ако много се разплаче да я разсея, но не и да я оставя да прави каквото си иска.

Хел Гърл 4 кътника едновременно  Shocked Shocked Миличката, да я нагушкаш от нас  Hug

Да ви кажа за обувките, не го мисля чак толкова много. Може тия кларкс да са много хубави ама пък не са единствените обувки, а и няма как да се сдобия с такива тук, поръчки сложно, номер да улучиш, абе не съм много фен на онлайн пазаруването аз. Та Теди си ходи вкъщи по чорапки със стоперчета да не се хлъзга. Аз четох за босото прохождане и реших да я оставя така. И аз си ходя по чорапи вкъщи. А за навън имаме едни маратонко-обувки от Зара, които излязоха изключително сполучливи. С твърда подметка са и навън си ходи самичка с тях и и е голям кеф. Купих и и от тук с по-мека подметка, но нещо с тях не и е толкова удобно. Скоро ще умалеят зренските и ще търся тогава нещо, което да пробва на място, но мисля да се насоча към спортните марки - найк, адидас, абе каквото харесаме.

Лека и спокойна нощ на мамите и бебоците  Hug
Между другото скоро много се забавлявахме с ММ на това, че нали на английски като станат на годинка мъниците не им се казва baby ами toddler. И на малката като направи някоя беля - ееее тодлъре вече си голямаааа  Joy

# 163
  • Англия
Telly,пробвала ли си да мажеш петната с кърма, чела съм статии, в които това съветват. На моя приятелка детето и има АД и аз се ослушвам за всевъзможни лекове. Тя сега е на безмлечба диета, но не съм я питала дали има подобрение.

# 164
  • Бурса
Ана не съм опитвала да ги мажа с кърма, но непремено ще опитам, благодаря за съвета. Иначе и аз четох за евентуалните диети, но за сега няма да изключевам млечните храни. Въвела съм и сирене на 8 месеца, КМ на 11 месеца, а чак сега ми прави дерматит. За сега ще спра да и давам сурови домати, защото тях и давам от скоро, а са с високо съдържание на хистамин, а също и цитрусите. Ако не се подобрява, ще изключвам и други храни постепенно.

Общи условия

Активация на акаунт