Нестандартна лятна почивка в България

• 40 528
  • 134
  •   1
Отговори
# 90
Виктоалиа T Simple Smile, приятна разходка в невероятната планина
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=1&newsid=40059&rp711
Добавих още места за посещение за следващия път. Аз също не съм ходила и си мечтая да посетя Източните и Западните Родопи.

# 91
  • навсякъде
Виктоалиа T
в Доспат сме спали в хотел Панорама. Чисто и приятно. Поискахме стаи с изглед към язовира. Невероятна гледка се открива. От там ходихме до селата Долен, Лещен и Ковачевица.

# 92
Да се запиша и аз в темата. Това е нашият вариант за почивка. Първия път когато го направихме беше с деца на 3,4,6 години. Пампорово, Смолян, Триград /за мен си беше предизвикателство защото щерката я носих почти по целия път в Дяволско гърло/, Девин.
Миналата година маршрута включваше Шумен, Мадарски конник, Варна, Араповски манастир, Кранево, Балчик, Каварна /нос Калиакра, Болата/, Добрич, Силистра, резерват Сребърна, Разград, Исперих, Търговище, Търново /Царевец/, Дряново /Пещерата Бачо Киро/.

Споделете дали е подходящо с деца на 4, 6 и 8 да посетим Рилски езера? Труден ли е пътя до Паничище? Ако нощуваме на хижа Рилски езера дали има платен паркинг за автомобила ни при лифта?

# 93
Пътят от Сепарева баня до Паничище е ремонтиран скоро и има платен паркинг при лифта за езерата/ 5лв на ден, но не зная дали е денонощен. Иначе на самите езера ни предстои за пръв път да ходим и нямам впечатления. Казаха ни, че за три- четири часа спокойно се обхождат и седемте, а лифта работи около десет часа през деня.

# 94
valeriq.k
Преди 3-4 години ходихме на 7-те рилски езера. Пътят до там беше ок. Паркинг имаше, но цена не помня. Качихме се с лифта до хижата и след това пеша - общо 4-5 часа, но с доста почивки.Стигнахме само до четвъртото езеро  Embarassed, нагоре не ни стигна силата. Дори не опитахме де  Laughing
Бяхме с две деца, тогава на 8-9 години, справиха се доста по-добре от възрастните. Но ние не сме планинари  Simple Smile

# 95
Да се запиша и аз в темата. Това е нашият вариант за почивка. Първия път когато го направихме беше с деца на 3,4,6 години. Пампорово, Смолян, Триград /за мен си беше предизвикателство защото щерката я носих почти по целия път в Дяволско гърло/, Девин.
Миналата година маршрута включваше Шумен, Мадарски конник, Варна, Араповски манастир, Кранево, Балчик, Каварна /нос Калиакра, Болата/, Добрич, Силистра, резерват Сребърна, Разград, Исперих, Търговище, Търново /Царевец/, Дряново /Пещерата Бачо Киро/.

Споделете дали е подходящо с деца на 4, 6 и 8 да посетим Рилски езера? Труден ли е пътя до Паничище? Ако нощуваме на хижа Рилски езера дали има платен паркинг за автомобила ни при лифта?
Лифтът до езерата работи до 19:30, но навръщане трябва да сте на горна лифтова станция около 18:30. Според мен за три деца на възраст 4,6 и 8 години обиколката на езерата не е най-подходящото място. Тя трае около 5 часа, а с малки деца доста повече. Има изключително стръмни участъци, където ще се налага да ги носите, а лятно време слънцето горе напича безмилостно. На тази височина и растителността е ниска, няма никакви сенки. Иначе гледките са величествени, но за да ви е наистина удоволствие отидете без деца.

# 96
Благодаря за отговорите.
Ние без деца никъде не ходим, първо не са свикнали да ги оставяме, второ няма на кой. Буквално.
Мисля, че ще се справим. 2013 бяхме в Девин и се разходихме по една доста дълга еко пътека като имаше и изкачване до един водопад със стръмни и хлъзгави участъци. Справихме се, но пък ние с мъжа ми сме си планинари, сега вече не толкова активни колкото преди децата, но все пак.
Може би ще се качим и ще нощуваме на хижата за да може на сутринта от по рано да направим обиколката и да ни стигне времето.
Отзиви за хижата?

# 97
  • София
Момичета, някой завърнал се скоро от 7те рилски езера може ли да сподели как са пътеките горе.
Миналата година имаше много оплаквания за пътечката за връщане през старата хижа и 4-те долни езера че била много разбита, хлъзгава и мокра. Дали е по-добро положението тази година?

# 98
...Миналата година маршрута включваше Шумен, Мадарски конник, Варна, Араповски манастир, Кранево, Балчик, Каварна /нос Калиакра, Болата/, Добрич, Силистра, резерват Сребърна, Разград, Исперих, Търговище, Търново /Царевец/, Дряново /Пещерата Бачо Киро/.

преди да отговоря, един въпрос : за Араповски манастир ли става въпрос или за Аладжа манастир ?Първият е до Асеновград , а втория до Варна .Преди 3 год. и ние ходихме в региона с изкл . на Силистра, Сребърна и Исперих/ така съжалявам , че не отидохме до гробницата в Свещари /., но пък ги заменихме с музеят на мозайките в Девня , Побитите камъни , крепостта Овеч  и др. маршрута е прекрасен.
Относно Рилските езера - мисля че двете по малки деца няма да издържат доста ходене е , стръмно е , няма сянка ...

# 99
Правилно, объркала съм. Аладжа манастир!
Ние пък пропуснахме Девня. Тази гробница също не можахме да я посетим, закъснявахме с около 10 минути и се обадих дали може да ни изчакат за да разгледаме обаче ми отказаха.
Вчера пътувахме до Кърджали, повозихме се на детската железника, после отидохме до Ардино да видим т.к. Белите Брези. Не ми хареса, очаквах повече брези?  newsm78
После отидохме до Златоград, Мадан и Смолян. Прибрахме се през Рожен, като почивка направихме в Чепеларе, където парка в центъра на града беше подходящ да починат и децата и ние.
Доста път се получи, но за това пък видяхме много неща и сложихме по няколко печата в книжките с 100 те обекта.
Исках да попитам някой знае ли за езерата печата в коя хижа точно се намира? Май не в Рилски езера, а в друга някаква? newsm78

# 100
Здравейте,
кои места бихте препоръчали да се видят около Стара Загора и Пловдив за 2-3 дневна почивка ?  Някакви язовири, красиви забележителности, всичко, което ви хрумне  Hug

# 101
Правилно, объркала съм. Аладжа манастир!
Ние пък пропуснахме Девня. Тази гробница също не можахме да я посетим, закъснявахме с около 10 минути и се обадих дали може да ни изчакат за да разгледаме обаче ми отказаха.
Вчера пътувахме до Кърджали, повозихме се на детската железника, после отидохме до Ардино да видим т.к. Белите Брези. Не ми хареса, очаквах повече брези?  newsm78
После отидохме до Златоград, Мадан и Смолян. Прибрахме се през Рожен, като почивка направихме в Чепеларе, където парка в центъра на града беше подходящ да починат и децата и ние.
Доста път се получи, но за това пък видяхме много неща и сложихме по няколко печата в книжките с 100 те обекта.
Исках да попитам някой знае ли за езерата печата в коя хижа точно се намира? Май не в Рилски езера, а в друга някаква? newsm78

Печатът се слага в хижата, където се слиза от лифта и започва обиколката. Не помня как се казваше.

# 102
Здравейте,
кои места бихте препоръчали да се видят около Стара Загора и Пловдив за 2-3 дневна почивка ?  Някакви язовири, красиви забележителности, всичко, което ви хрумне  Hug

Най-стария манастир в Европа.
http://patepis.com/?p=47377

# 103
Аз бих те насочила към  старозагорски минерални бани - за релаксация, но от отзиви от приятели / моите са отпреди 5-6 години/сега било доста комерсиализирано, така че  бих препоръчала района над Пловдив в Родопите -там винаги има какво да се види

# 104
  • София
Стара Загора е на 20 минути с кола от Казанлък, а там има много интересни неща като се започне от тракийските гробници, златната църква в Шипка, върха Шипка и т.н. Има и един манастир по пътя в Мъглиж. В самата Стара Загора- Аугуста Траяна, до болницата има едни неолитни жилища. В Пловдив има много много за гледане като се започне от Стария град. Ако пътуваш от Стара Загора през Казанлък за Пловдив, спрете на една страхотна розоварна между Казанлък и Карлово, която е като атракцион 

http://damascena.net/galery_g.php

Общи условия

Активация на акаунт