Изгубих халката си в заложна къща, как да постъпя ??

• 6 001
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
Може да е някое Картие, знае ли човек.

# 31
Благодаря на всички за съветите ви. Признах си всичко, изненадам съм че толкова леко прие ситуацията, тя беше малко ядосана, не толкова за това че не съм и казал, а че халката я няма. А относно въпросите каква е тази халка и защо е толкова скъпа. 24 каратова реплика на пръстенът от властелинът на пристените.

# 32
  • Бургас
24 каратова реплика на пръстенът от властелинът на пристените.

Аз на нейно място бих те пребила. Да заложиш най-скъпото, my precious.

# 33
Интересно ако беше продал нейните златни неща без знанието и,дали щеше да реагира по същия начин-"малко ядосана". Shocked

Все пак халката е била твоя-подарена от нея,но твоя. Naughty

# 34
  • сф
не съм авторът, но на мен би ми било значително по-неприятно да се посегне така без да знам на лично мои неща. а щом залага нещо негово си, макар и подарено от мен, бих се огорчила по-малко. то дали ще е халка, телефон, компютър или каквото ще да е, все пак съм го подарила, негово си е - да си го троши от главата както си прецени.

# 35
  • Бургас
Според мен , ако обясниш какви са мотивите да заложиш халката си и какво се е случило по реакцията й
Ще разбереш каква личност е.

Тя каква личност е? Не е ли по-показателно той каква личност е? Защото големите хора не правят така. Те търсят начини я за повишаване на доходите, я за намаляване на разходите, сядат и говорят открито с половинките си, а не продават семейните ценности по заложните къщи като наркомани в абстиненция...............И след като решат тези проблеми и пораснат в емоционално отношение тогава правят дете.

# 36
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Аз лично не бих се ядосала, че е заложил халката, макар и подарена от мен. Малко неприятно би ми станало, че е скрил моментното си финансово положение, вместо да сподели и да намерим изход заедно, но бързо би ми минало.
Към автора - споделяйте си такива неща. Може да не изглеждат кой знае какво, но са част от общия ви живот и трябва да ги разрешавате заедно.  Peace

# 37
Благодаря на всички за съветите ви. Признах си всичко, изненадам съм че толкова леко прие ситуацията, тя беше малко ядосана, не толкова за това че не съм и казал, а че халката я няма. А относно въпросите каква е тази халка и защо е толкова скъпа. 24 каратова реплика на пръстенът от властелинът на пристените.

Popcorn Popcorn Popcorn Popcorn Popcorn

# 38
Miss July  , хайде да намериш пари за една седмица , че и перманентно да си повишил дохода , а ако и половинката е в абзинстенция на скъп вкус  и разходки по магазините става малко по-трудно . Защо винаги прибягваме до големи приказки , колко добре се оправяме в живота и натякваме на останалите колко са сдухани. Човекът пита ясно и конкретно - отговори , като искаш да го шамаросваш по форуми :отвори нова тема с линк към тази и си го объждайте.

# 39
  • Бургас
Miss July  , хайде да намериш пари за една седмица , че и перманентно да си повишил дохода , а ако и половинката е в абзинстенция на скъп вкус  и разходки по магазините става малко по-трудно . Защо винаги прибягваме до големи приказки , колко добре се оправяме в живота и натякваме на останалите колко са сдухани. Човекът пита ясно и конкретно - отговори , като искаш да го шамаросваш по форуми :отвори нова тема с линк към тази и си го объждайте.

Кой говори за половинки-шопинг маниачки и прахосници. Когато в едно семейство има финансови проблеми, се сяда и се говори, а не се изнасят семейните вещи зад гърба на другия. На мен цялото му поведение е инфантилно и безотговорно.  Как за Бога правиш дете с празни джобове, че дори и за себе си нямаш средства за живот. На всеки му се случва да изпадне във финансова дупка. Аз самата съм била в няколко такива,  но проблемите се решават отговорно и с мисъл. Днес продавам халка, но утре какво ще продам, за да си нахраня семейството. 

# 40
 Stop..Пффф..то кисело,кисело..чак на оцет мирише..

Ми опитал е човекът,да намери решение без да притеснява жена си..
Ако дойде да споделя в повечето случаи е мухльо-то,дето не може да се справи и натоварва жена си..
Ако реши да се справи сам,то пък е лъжец и  не знам си още къв..

Угодия няма

Последна редакция: вт, 03 мар 2015, 11:37 от Какво?

# 41
Ако дойде да споделя в повечето случаи споделя е мухльо-то,дето не може да се справи и натоварва жена си..
Ако реши да се справи сам,то пък е лъжец и  не знам си още къв..

Угодия няма

Така е, като някой гледа негативно, винаги ще намери кусур.

# 42
Ми опитал е човекът,да намери решение без да притеснява жена си..
Човекът говори за посрещане на сметки. Аз други сметки, освен наем, ток, вода, парно, интернет и телефон, не знам. И те не могат да варират нескончаемо и неконтролируемо в пъти, дотам, че да не могат да се платят със заплатата, която човек взима, и с която преди ги е плащал.
Заемите и изплащанията не са сметки, а глезотии, които по презумпция притесняват бюджета и трябва да се вземе предвид, че може да има моменти на невъзможност за плащане.
За мен е очевидно, че са плащани извънредни харчове, които не са били обмислени и, по-важно, не са били споределни с половинката. Това е проблем и "не искам да те притеснявам" е невероятно инфантилно обяснение за липсата на информация. И да, днес продавам скъпа реплика на безценното, а утре, когато и нея нямам, какво правя?

# 43
Автора каза, че заплатата му е на процент и съответно варира всеки месец  Peace

# 44
Работила съм на висока твърда заплата+процент и винаги съм избягвала да включвам процента при съставяне на бюджет  Peace 
Чудно каква е сферата с такива вариации в доходността, така че хем някой да се чувства сигурен при постоянни високи разходи, хем да се случват често месеци на силен спад в дохода. Личният ми опит говори, че няма как да се комбинират двете. Не претендирам да съм вездесъща, но е много странно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт