Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 259
  • 780
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Честит празник!!
И аз само се каня с тва пране, преди няколко месеца бях така с пазаруването, тамън се реша и си викам: "Абе рано е още, колко му е една пералня да се пусне и после да се изгладят? 2 дена макс..
Момичета, какво обличате? Омръзна ми вече.. Дънките за бременни ме стягат вече ниско долу на корема, имам чорапогащник xxl за бременни, който и той ме стяга, клин като обуя се чувствам като кренвирш, той и не ми става де.. Вкъщи си ми е най-удобно с едно долнище на пижама от Уайкики, но за навън- всяка сутрин седя пред гардероба и гледам като тапир..

# 181
  • София
Мерси за съветите за термометрите!
Ние имаме, но е обикновен електронен и идея си нямам как е възможно с него да измеря температурата на бебе:) Най-малкото му трябва към минута...

Ами май също като при възрастни. Слагаш под подмишницата и го държиш. Ние имаме на Quicko и измерва за около 10 тина секунди. Хубавото на безконтактните е че можеш да мериш без да събличаш/ събуждаш бебето.

Kukumiavka аз навън ( което е един път на две седмици)  ходя с клин, даже и вкъщи съм с клин. Тези за бременни са много хубави понеже не съм с гол кръст. Иначе по вкъщи съм с тениски на къси ръкави и горнище на анцуг.

# 182
  • София
Аз смятам да пера на 60 градуса. На толкова пера и нашите светли дрехи, както и чаршафи и хавлии без значение от цвета. Доколкото съм чела, това е минималната температура, при която се изтрепват повечето патогенни бактерии. След като минат ютия на две точки, което е 150 градуса, мога да го смятам за приемливо като за бебешки дрешки. Peace

# 183
  • София
Температурата при бебета се мери ректално, като от градусите се вадят 0,5°. В дупето се мушка само металната част.

Навън хидя с панталон от Н&М, преди имах още един и едни дънки, но вече не ми стават,  а вкъщи съм само с широка нощница и бельо, за да ми е леко и удобно.

# 184
  • Пловдив
За излизане - клинове за бременни съм си взела. По принцип съм много далече от фини крака, задник и прочие - постоянно бухнала да го кажа  Joy , но не ми дреме. Удобно ми е. То аз и по принцип си ги нося клиновете де, с някоя по дълга блуза. За у нас си - долнище на пижама и тениски.
За термометър - бяха ми говорили за някакъв, който мери на челото, но нито съм видяла, нито съм търсила. Имам си обикновен електронен.
И днес има с какво да се оплача.. почнах да търча до WC както в началото.. и да ставам по 150 пъти вечер.. и да имам "голям зор" с резултат 3 капки и половина  Tired

# 185
Относно дрешки за навън-не се сдържам и си купувам още и още  Joy и дънки си имам от обикновените, а не за бременни, разни блузки, ризки, не мога да се стърпя или да изляза навън както и да е.
За вкъщи си въртя клинчета и тениски-сууууупер удобни са ми и не мога да се приема с друго.
Обсъждате и пишкането-е, няма такова чудо, през 30 мин тичам с усещането, че всеки момент ще се изпусна и положението е нетърпимо и о, чудо, 5 капки.Така е и през нощта,пътека направих вече до WC-то. ooooh!

# 186
Честит празник  bg

amy_lee Честит 9-ти месец! Ейми, аз спя по 9-10 часа и не ми стигат, имам и следобеден сън 2 часа и пак не ми стига. Нали сега казват, че си нагласяме режима за бебето, ако е така с мойта беба само ще спим, ще се будим за ядене и памперс  Party

Леле, само като се замисля след 10-тина дни какво ще е в нашата тема ми става хем едно хубаво, хем носталгично.

Red tree последният ред не е ли объркан  newsm78 последната седмица на 8-ми и първата седмица на 9-ти  са едни и същи.

Аз ще трябва да си взема нещо, най-малкото за изписването, а пък как ми се свиди да давам пари за дрехи в този период  ooooh!

# 187
  • София
Ох, аз не мог да си представя да завра в дупето на бебето термометър....Simple SmileSimple SmileWink

За навън - аз си нося част от дрехите още, предимно рокли с клинче. Надолу ми е ок, все още влизам и в 1-2 от старите ми клинове, но туниките ми са ми станали на къси блузки Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Имам и ени дънки за бременни, които са ми доста удобни, те са по-неглиже. В нас - с долнище на пижамата или по гащи и с тениска.

Аз за изписването нямада купувам нищо специално.
По-скоро пак мисля с клин и блузка или рокле...
Аз имам въпрос към вече родилите. Имам един клин "за отслабване" от ония, дето се водят стягащи и вталяват дупето и корема (уж). Дали е удачно да се ползва подобно нещо след раждане, рабира се, съчетано със спорт и кога евентуално може да се сложи?

Ударило ме е на мисли на тема "прибиране на тлъстините" от сега, хаха.

# 188
Та се чудих дали няма да ми ги преведат утре по случай празника  Laughing
Ето тук можете да проверите от коя дата е ведомостта.  Peace
За багажа за родилното всеки трябва да си пита в болницата, в която ще ражда, понеже навсякъде искат различни неща. Peace Аз утре съм на ЖК и ще питам акушерката, въпреки че предполагам не се е променил от 2 години ... После започвам да го стягам лека-полека.  Whistling
Аз имам хемороид още от предната бременност, който никога не е изчезвал ...  ooooh!
За влизането в 9 месец - по термин влязох в неделя, а по седмици влизам утре!  Whistling

Последна редакция: вт, 03 мар 2015, 14:24 от Vaseto29

# 189
  • София
Честит празник  bg
Red tree последният ред не е ли объркан  newsm78 последната седмица на 8-ми и първата седмица на 9-ти  са едни и същи.

Права си, Рафи, объркано е.
от 31 до 35 г.с. - 8 календарен месец  
от 36 до 40 г.с. - 9 календарен месец

Ох, аз не мог да си представя да завра в дупето на бебето термометър....Simple SmileSimple SmileWink

Аз за изписването нямада купувам нищо специално.
По-скоро пак мисля с клин и блузка или рокле...
Аз имам въпрос към вече родилите. Имам един клин "за отслабване" от ония, дето се водят стягащи и вталяват дупето и корема (уж). Дали е удачно да се ползва подобно нещо след раждане, рабира се, съчетано със спорт и кога евентуално може да се сложи?

Ударило ме е на мисли на тема "прибиране на тлъстините" от сега, хаха.

Рози, не е толкова страшно, затова и писах, че се слага само металната част.
После пък има ефективни свещички при Т, против повръщане, при запек...

Ако раждането е секцио, е добре да се изчака със стягащите клинове, заради самата рана, но след 10-12 ден, при условие, че всичко е ок, мисля че няма проблем.

# 190

Как мина времето, започваме финална права, тези които сме с термин в началото на Април Hug

Аз искам, не искам вчера си купих още едни дънки за бременни, този път без колан на ластика, никой не ме светна, че много ще ме дразни този колан накрая, ще знам за следващият път  Wink  Мен дори бельото ме дразни, под корема нищо не мога да търпя, просто тази бременност ми е по-ниско корема и нямаше вариант да не взема нещо, макар и на финала.

Захванах багажа за болноцата и прането, но не очаквах, че ще се съберът толкова перални и гладене  #Crazy  И стаята  е готова сега само принцесата остава да чакаме     Heart Eyes    Heart Eyes Heart Eyes

Хубав ден на всички   bouquet

# 191
  • София
Няма как гестационните седмици да съвпадат точно с календарните месеци. Бременността е точно 40 седмици или 10 лунарни месеца, а календарните месеци са с продължителност 4 седмици и 2-3 дни, така че тия таблици са горе-долу. Аз затова си смятам от датата на термин, та от вчера съм си в девети.

# 192
Мен не ми пречи да меря Т в дупето.
За дрешките - Ходя с един клин и тунико-рокли-3бр и един анцунг и блузка.Само това имам и няма да взимам нищо друго.Не ми се дават пари за дрехи за бременни,които няма да нося повече.Освен ако не  си седя на тези кг дълго време.Тогава и да искам и да не искам ще се наложи да си взема още нещо.
В къщи си обличам анцунг и тениска,но на ММ,че моите не ми стават.
За  стягащите колани и клинове,които са след като родим,четох,че много мами,които раждат нормално ги обуват веднага и ги носят постоянно,дори и нощем.Всички пишат,че са много доволни.И аз смятам да си купя такъв и да не го свалям(само за пране де- хахах).

# 193
Аз имам 2 чорапогащника от НиМ, първите станаха на дупки, и бях принудена да взема нови пак оттам. Не са върха като качество, но пък за една бременност колко му е. Миналата седмица взех и сет от 3 бр. гащи пак оттам, много са удобни. В началото носех 2 мои разтегливи рокли, купих си още една, и имам една дадена назаем XXL, която засега е перфектна. И това е... Не искам да инвестирам повече пари. Дънките още отначалото ме дразнеха в областта под корема, и почти не съм ги ползвала. От пижамите ми става само една тип шалвари от Ойшо, ама ги изпрах в сушилнята и сега ми късеят  Wink

След предната бременност си купих един колан, но ме болеше кръста от него. Явно трябва да се търси добра марка. Съвсем в началото не се препоръчва спорт, първо малко почивка за възстановяване и прибиране на корема. Но колко беше времето, не помня...пък и при всеки е индивидуално...

# 194
  • София
Аз трябва да си сваля на Синди Крофорд видеото с упражнения. Много е хубаво. Направила го е след раждането и не е само за сваляне на кг ами и за възтановяване на интимните части. Има го в замундата. То май и след секцио и след нормално трябва поне 40 дни да се изчака. И след нормално органи се наместват, всичко трябва да се върне на мястото си. Wink

Общи условия

Активация на акаунт