Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 140
  • 780
  •   1
Отговори
# 675
Айдеее активизирахме се  Heart Eyes

Ро3и и аз се шашнах с такова течение, но явно е нормално в този период.

И аз един път си докарах силни болки в корема от хапване и сега уж внимавам. 

# 676
Аз се похвалих вече във фейса, ама и тук да си кажа - Вече имаме уговорка с педиатърка..направо ми падна камък от сърцето  Satisfied Много любезна изглежда жената..дано не е погрешно първото ми впечатление!

Didolino  без паника, малко остана! Хубавото за нас наистина е, че предстои пролетта, а с хубавото време и настроението на човек се оправя..така че колкото и да ни е трудно все ще се оправим! Не е като да си затворен вкъщи в някоя гадна зима Simple Smile ти поне знаеш всичко кога ще се случи..мен неизвестността ме тревожи!

Аз имам още доста време до края на април ама не се сдържах и пуснах първата пералня с на бебо неща Simple Smile Струва ми се, че Сано Максима е малко в повече ароматизиран..ама може би моя нос сега е по-чувствителен от бремеността! Иначе днес купих на Бюбхен измивен гел за коса и тяло с лайка, а пък дано излезе хубав. Също така и судокрем...доста се зачудих в магазина и на българското си кремче за подсичане на Здраве...ама викам айде нека да е судокрема Simple Smile

# 677
  • Варна
Абсолютно! Аз даже мисля, вляза ли в 9 месец след 2 седмици, да почна повече разходки, секс... Каквото трябва, че, колкото и тъпо да звучи, писна ми да бременея:)
Особено напоследък ми е толкова тежко всичко:( И само някакви нови и странни неща се случват с тялото ми. Насилвам се да си мисля, че природата си знае работата, ама... Сега новия филм в главата ми е дали не ми "капят" водите, че ми се появи някакво странно течение от 4-5 дни насам. В петък поне съм на жк и ще видя док какво ще каже. Това в комбинация с чувството на непрестанни позиви за пишкане ме побърква:)

И аз мисля да правя като теб, даже осевн разходки, чистене, мисля и да качвам стълби, да танцувам и още незнам си какви работи че да тръгва само....не издържам вече, много мие  тежко, а и на мен нали ми опира в ребрата... ще се побъркам...днес седях 5 мин на земата с ръцете и на дивана с краката, всичката ми кръв се събра в главата хахахахах....файда - 0. Седи си юнакът. Я сподели какво точно като консистенция, цвят, е течението, опиши, че май и аз имам по-различно отпреди.

Жасмин - определен вид храна ли имаш предвид, или че голямо количество изяде?

# 678
  • Перник
РоЗи, точно това, че не насилваш мъжа ти е хубавото и милото.  Heart Eyes
Относно храната и аз вече доста внимавам и гледам да не смесвам много разнородни продукти. Последният път, в който си изпатих бяхме на сватба и аз нали съм си лакома и всичко ми се яде - си хапнах доста добре, но без да ми става тежко. Вечерта като си легнахме вече бяха минали няколко часа от голямото ядене, но ми стана толкова тежко и мъчно, че докато не върнах всичко не ми се успокои стомаха  Sick
За раждането - аз искам да е нормално и дано всичко е наред, защото май от секцио повече ме е страх.
В ДМ има намаление на бебешката козметика на Веледа, ако някой се интересува.

# 679
  • София
Pakris - ще го сложа в скрит текст.

Скрит текст:
Някакво бяло, ама мнооого бледо бяло е, не е като обичайното ми течение. И се появи заедно с някакво чувство все едно ми се е подула лигавицата на влагалището... Не знам как да го опиша, мокро ми е, хахах:)
За храната - нали и аз си докарах подобни болежки от яднето... Уж се взех в ръце, ама вчера една пица така ме изкуши... И после пих мляко с какао Simple SmileSimple SmileSimple Smile не питайте как съм заспала после, с хиляди мъки.

# 680
МОмичета, побърквам се вече!

Аз ли не съм в ред или какво? Още в началото терминът ми беше изчислен между 30-ти и 25-ти април. Като в последствие се заступори на 25-ти април.
Последния път на прегледа докротката каза, че даже вървя напред с около седмица и каза термин 21-ви.

Изчислявам си болничния и ми излиза около 15-ти март, че трябва изляза в майчинство, ако приемем, че терминът ми е на 25-ти. Ако пък е 21-ви, то излизам в болничен по майчинство на 5-ти...
Обадих се днес да ми го напишат и сестрата ми изтърсва, че болничния ми бил от 18-ти, защото терминът ми бил 2 МАЙ!  Shocked И искат да ми го пуснат от 18-ти март. Три дни не са толкова решаващи, обаче се побърквам с тази смяна на термините...

Някоя може ли да помогне.

Вече започвам да се чудя дали не съм запомнила погрешна дата за ПМЦ... Имам спомен за 25-ти юли, обаче дали тогава ми е дошло или ми е свършило не помня. Само знам, че на 30-ти август ми закъсняваше вече с 6 дни.

Егати математическата задача, а? Казусът не е чак толкова драматичен, ама пуста бременност с хормони и чувства, и емоции....

Tired

Благодаря ви предварително.  Hug

# 681
chudesna Терминът се определя по датата на ПРМ и  не се променя според размерите , които показва ехографа. Е разбира се , ако не помниш изобщо датата - тогава е според размерите. Но вече в по-напреднали седмици ехографите дават и по-големи отклонения, затова според мен термина ти е този, който е определен в началото.

Но и да ти пуснат 1 седмица по-рано или по-късно 45-дневния болничен  не е проблем - моят например го пуснаха 1 седмица по-рано.  Термина ми е на 23 Април , а според болничния на 17, но и да не родя до тогава ще ми го удължат.

# 682
Ехее, здраво се заехте със задачата да изпишем темата за един ден. Simple Smile

По повод големия сняг и аз искам да се оплача, защото ние във Варна нямахме нито един хубав сняг тази година и детето направо се изпренадея от чакане горкото, една топка не можа да си направи. Иначе покрай характерния за нас вятър усещането за студ е на ниво.

Vstoilova паниката при изтичане на водите не е задължителна. На мен предния път ми изтекоха в 2 през нощта, но нямах никакви болки, контракции и др. признациза раждане, такаче положението беше доста спокойно (10 часа по-късно, от които 7 на система още бях усмихната). Сега ме е шубе ако започне с контракции, че не знам кога да тръгна, но може би като дойде момента ще са ми по-ясни нещата.  Rolling Eyes Остават ми 22 дни до термин и яко ме втриса шубето намоменти.

Момичета, някоя от вас ще ползва ли стягащи чорапи при раждането - от тези медицинските, които ужпредпазват отразширени вени?

# 683
  • София
Чудесна, ако на 30.08. си имала 6 дни закъснение и МЦ от 28 дни, следователни ПРМ е започнала на 27.07. Гледа сепървия ден от цикъла, не кога свършва, защото е различно при различните жени.
По тези сметки си в 32,1 г.с. и терминът ти е 03.05.2015http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html

П.П. не си ли записвате кога ви идва? Аз ако не запиша никога няма да запомня...  newsm78

# 684
vstoilova,

Благодря ти.
Просто тази дата от 25-ти юли или е за началото на ПМ или е за края.  Tired

Red tree, запивам разбира се. Само дето календарът беше в електронен вариант и остана в стария ми телефон и няма как да го проверя. И съм запомнила едно число, което ми пиоиска първата АГ,  а аз нямам спомен тя дали ме е питала за началото на ПМ или за края...

Sick

# 685
По принцип питат за началото.

Аз моята дата този път я запомних, тъй като ми закъсня и беше в деня , когато си тръгнахме от морето , та бях доволна и щастлива, че изчака да си тръгнем от там.

ici-bici аз се надявам да не се паникьосам и ми се иска всичко да мине възможно най-бързо, но каквото е писано това ще стане.

# 686
Добър ден и от мен!! Аз вече действам на толкова забавени обороти, че дните ми просто отминават безпаметно и безвъзвратно. Съботата я прекарах сама вкъщи от обяд до късно вечерта, еми не го усетих този ден - изпрах малко, правих дълги почивки между всяко действие, изплетох 3 реда, и той деня минал. А вчера беше такъв филм, че докато не разбрах развръзката, чак не ми се коментираше.

ММ е официално най-разсеяния човек, който познавам!!! Засега няма сериозни последствия, но дано следващия път не забрави някое от децата. Таа, да ви разкажа за вчера - отиваме да купим легло от Икеа, ама това не е проста работа - седим си аз с корема, бабата и детето, а той търчи по стелажите да смъква плоскости и пакети. После - товарене, разтоварване и тн, и тн...Прибираме се ние, слагаме масата и чакаме мъжете да се появят след товаро-разтоварните работи, когато звънят да обяснят, че единия пакет липсва. ММ търчи до Икеа да го търси, но часът вече е 9, и нищо не бачка. Направо ми потънаха гемиите, защото пакетът е част от покупка за 200 лв, и ако не се намери, забавата ще е голяма... В същото време детето е уморено, не си е пило лекарството (което е в ММ). И хем съм му бясна, хем ми е жал, защото трябваше сам да свърши толкова работа напоследък, и е изморен и сигурно хич не му е приятно, че е сгафил...

Е, всичко приключи благополучно, тази сутрин тръчна до магазина, и намерили пакета в "Загубени вещи "(след голямо мотане на персонала, ама айде...)! Но пък двете ми саксии с цветя, за които изрично му бях напомнила тогава, също се оказа, че е забравил. Тях ги сторнирали, и му дали ваучър, та трябва пак да ходя да си ги купувам!  Twisted Evil

А, само да добавя, че тази зима на 2 пъти забравя ските - първия път в парка, а втория път на Витоша. И двата пъти се намериха, размина му се.

Това от мен, надявам се, че новата седмица ще започне по-успешна и късметлийска, а и завършва на петък 13-ти  Mr. Green

# 687
  • Sofia
Леле, само за една сутрин си наваксваме за 2 дни  Joy

Аз също съм от нетърпеливите, обаче учудващо засега всичко е под контрол в главата ми хахахаха Като цяло през цялата бременност не мога да се позная - някакво спокойствие и непукизъм  hahaha Ще видим до кога, имам време аз до термин - 28 април, така че предполагам, че и заради това още не съм започнала да се притеснявам. Didolino, и мен май повече ме е страх от другите манипулации, не от самото раждане.

Калитарка, браво за болничния. Днес, как си?  Hug

Ейми и аз се чувствах 2 дни така - като затворник. Колата не беше на ремонт, ама стоя пред блока, защото не беше за излизане в това време...На 7-ми излязохме с едни приятели на ресторант, който е на 5 минути от вкъщи. Едвам закопчавам якето и аз, а обувките ми пропускаха и като се прибрахме бях вир вода  hahaha

Аз имам чувството, че малката се кротва през уикенда, а пък през седмицата си наваксва  Laughing Може и да се успокоява, че и баща й и обръща повече внимание хахаха

Леле аз така се тъпча  ooooh! Май трябва да я карам по-кротко. Carry, надявам се, че си по-добре  Hug

Lady_vanilla, браво за педиатъра. И аз започвам издирване. Чета в интернет, търся, ама мъчна работа. Някоя мама от Пловдив, ако може да препоръча педиатър?

Гиада, разбирам те. Много неприятна ситуация, важното е, че всичко вече е при вас  Hug

# 688
При мен също се засили течението, като на моменти е точно като вода. Когато се разхождам се засилва и дори се чувствам подмокрена на моменти. Като цяло се вижда секрет и около него си е като чиста вода ( това върху бельо, махнах превръзката за да мога да видя какво е). Вчера ме прдгледаха, няма изтичане на види, въпреки че бях на път да се вкарам във филм. Нормално било за края на бременността.

# 689
Здравейте,
Надявам се всички да сте добре. Аз имам още четири работни дни и после...почивка парти:) (започва 45-дневния). Искам да ви попитам дали някоя от вас си е правила фотосесия за бременни? Може ли да ми препоръчате студио в София? Разглеждах разни сайтове, но цените им бяха доста високи и все са някакви пакети за по 150-200 снимки. Искаше ми се просто да ме поснимат няколко пъти - да имам десетина снимки за спомен- по-хубавки:) Хайде и дано снегът се стопи бързо и да можем да правим разходки спокойно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт