Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 145
  • 780
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Добро утро   bouquet
Мен пък ме е обзело бясно нетърпение! Искам вече да минава раждането, да си гушна бебка, да сме живи и здрави и двете и да се свърши вече с мойте притеснения и фобии  Confused  Simple Smile
Относно самото раждане, предишния път не знам защо но нямах никакви притеснения, секциото мина бързо и леко. Сега обаче като знам,че за сега съм за нормално раждане и леко се паникьосвам, опитвам се обаче да не мисля много. Аз съм си малко психопат и не обичам нещо да не ми е планирано и да съм в неведение - кога, как .... луда работа! То и хормоните много ми помагат да се люшкам в тези състояния - от лудо нетърпение до лека паника  Mr. Green

# 661
Действате ми успокоително.  Hug
Ама да знаете, че ще си ви взема с мен в родилното Joy

# 662
Ама няма страшно  Hug ще мине, ще замине и даже ще позабравим  Wink
Аз имам доста време до термин, но не ми е конфортно вече и определено не ми е лъбимо да съм бременна  Embarassed Не съм си аз дето се вика

# 663
Честит празник на патерици на всички настоящи и бъдещи майки  bouquet Heart Eyes.

Мислех, че ще ми е трудно да ви изчета като не съм влизала през уикенда, а пък като гледам май повечето от вас също не са се разписвали. На мен ми е много депресивно тези дни, обвинявам времето за това Crossing Arms. И аз като vstoilova се чувствам затворник в собствения ми дом - колата е на поправка (отново Tired), зимното яке ако го закопчая ще го спраскам по шевовете, а единствените обувки, в които ми се побират подутите крака пропускат. На всичкото отгоре трябва да ходя на пазар за да си подготвя нещата за болницата, няма как да отлагам повече, имам да пускам изследвания и да водя малката на ясла... и всичко щеше да е наред ако не се беше върнала зимата по никое време Crossing Arms. Мрън!

За раждането - сигурно ако имах определена дата щях много да я мисля. Ама така като знам че в следващите 3 седмици може по всяко време да почне раждане #Crazy. Още не съм се стреснала май. Притеснявам се дали ще преценя правилно кога да отида в болницата. Предния път избързах и (добре че попаднах на много читави хора) стоях цяла нощ там, а можех да съм си вкъщи. Сега ако отида по рано не знам как ще се развият нещата - не искам окситоцин, не искам да ме сложат да лежа... ако може само да се разхождам докато дойдат напъните Whistling. От друга страна как да преценя кога ще е последния момент за да тръгна тогава? Нали казват, че при второ раждане нещата могат да се случат по бързо - а дано Praynig, само да не е по пътя към болницата Laughing.
Дали ще е нормално или секцио, смятам че всички почваме по малко да се шашкаме, особено тези от нас дето са в началото на април. Наистина не остана Party

ПП: Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани САМО 9 нови отговора.  Явно трябва да поработя и върху бързината Mr. Green

# 664
Добро утро мамчета и като в един работен ден, активността ни двойна  bouquet

И аз се чувствам като затворник в къщи, мотам се, изпробвам рецепти и угоявам ММ, ама и той вече се дърпа, че бил нараснал.....Той Rolling Eyes, ами аз.... #2gunfire

Аз с наближаване на датата, леко се паникьосвам, ама не толкова от самото секцио, колкото от неприятните манипулации около него.....Няма да ги изброявам  Party Може би покрай процедурите ин витро съм свикнала с упойки и болничен престой, ама раздвижване, кърмене и прочие повече ме плашат
 ама се успокоявам че после ще гушкаме бебетата, ще поприберем коремите, ще се стопли, ще цъфнат  дръвчета и цветя и айде първа пролет, Великден, цветница  bouquet  bouquet  bouquet

Ще се справим нали сме мъжки момичета newsm68

# 665
  • София
Kalitarka - честито за болничния!

Спокойно, май е напълно нормално да притръпнем, колкото и силни да сме били досега.
Аз както се правех на смелчага, виждате в какви филми почнах да се вкарвам напоследък. Шапка свалям на онези от нас, които още се държат и са с всичкия си Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Doly_dog - аз съм същата! От всичко най-много мразя да не знам какво се случва и кога. И сега като съм в позицията "ден и час - неизвестни" направо откачам:)

Да ви се "оплача" - след като уикенда се беше кротнала и само се притеснявах и чаках ритник, днес бебка ми разказва играта. Мушнала си е ръцете някъде зад ребрата ми сякаш, не мога да установя точно и направо приритвам от болка.
На всичкото отгоре така си е подпряла главата в пикочния ми мехур...:/ някакво много странно усещане е, сякаш ми се пишка, ама не...:/

# 666

Laughing За нас не знам, ама си вземи телефона или лаптопа, да те веселим #Crazy

# 667
Надявам се да ви успокоих поне малко - но представете си мамите, които се мъчат нормално раждане - това са 10 часа ужасна болка, с разкъсвания, пак те шият и  като цяло зора е голям. А при секциото нищо не правиш. Само след 12 часа е кофти раздвижването, но то тва му е...първите 24 часа след операцията, после си пей сърце.  Hug
От позицията на раждала вече веднъж нормално - далеч, ама далеч не е задължително да е така нито часовете ужасна болка, нито разкъсванията и т.н.

Секциото също си крие своите рискове, не е безобидна операция, на която единственият минус е раздвижването. Но понякога няма как да се мине без секцио, все пак идеята му е, че е животоспасяваща операция (макар че в България не се ползва само така).

# 668
  • София
Взимането на телефони и таблет в родилното е задължително! Simple Smile

Рози, Доли_дог, това е една от причините да се радвам на секциото. Знаеш дата, час приблизително, можеш да направиш някакви планове, за да рзвеселиш Господ, и така...
Вчера обяснявам на ММ колконмного неща има да се направят и как все по-трудно се движа, а той ми вика, спокойно, има още 2месеца... Да, ама не! Нищо, че съм за края на април, пак са около 40 дни.

# 669

Laughing За нас не знам, ама си вземи телефона или лаптопа, да те веселим #Crazy

Задължително ще съм с телефона. Само където има един малък проблем- т.к. съм за края на април си харесах дата за секцио 21- ви април, до тогава почти всички ще си гушкате вече малките съкровища и едва ли ще ви е до мен и моите паники😂, но благодаря все пак😘

# 670
ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ! (какво като днес е 9-ти)  Mr. Green

Пожелавам ви много женственост, красота, смелост, вдъхновение, нежност, уважение, разбиране, споделеност, любов и щастие!

# 671
Аз все си мисля , че по-страхлив човек от мен няма на света. Прага ми на болка е мноооого нисък и определено ме боли повече от другите хора. Но.. за мое най-голямо учудване , раждането не ме плаши! За сега вървя към нормално (това е и моето желание) и смятам, че това е най-естественият момент за една жена. И определено не го свързвам с болка и шевове, а само с това, че ще мине бързо и ще си гушна първата рожба. Основните ми притеснения са от рода на това, че не знам колко време ще имам да стигна до болницата като тръгне бебка, дали ще се справя навреме  Grinning И дали , ако ми изтекат водите вкъщи няма да се панирам много. Повече ме плаши обаче неизвестното - първо дете ми е и изобщо не съм наясно с това как да го отглеждам, докато е толкова мъничко и крехко, но аз пък за разлика от повечето други съм изключително доволна, че ще имам подкрепата на майка ми и свекито и те ще ми помагат.
И секцио да се наложеше пак нямаше да се плаша. Мислила съм го много и все си казвам - Щом другите могат , значи и аз мога!
Да ви кажа хем ми харесва, че съм бременна и ме глезят, хем хормоните ме подлудяват на моменти. От това, че не съм излизала 2-3 дни , а снега не спира да трупа навън, снощи вече така се бях разчувствала, че цяла вечер плаках и бебка в корема ми се разбунтува, сигурно не й беше приятно - затова ще се опитам повече да не хленча. Иначе имам още месец и половина до термин, но колкото повече наближава и се нижат дните, толкова по-щастлива и нетърпелива съм аз. Искам да мине това време, да се стопли навън и да се гушкаме и разхождаме с бебка.

А аз си мисля, че до края на април ще си останем тук само 2-3 мами да си гукаме  Grinning

# 672
  • София
Абсолютно! Аз даже мисля, вляза ли в 9 месец след 2 седмици, да почна повече разходки, секс... Каквото трябва, че, колкото и тъпо да звучи, писна ми да бременея:)
Особено напоследък ми е толкова тежко всичко:( И само някакви нови и странни неща се случват с тялото ми. Насилвам се да си мисля, че природата си знае работата, ама... Сега новия филм в главата ми е дали не ми "капят" водите, че ми се появи някакво странно течение от 4-5 дни насам. В петък поне съм на жк и ще видя док какво ще каже. Това в комбинация с чувството на непрестанни позиви за пишкане ме побърква:)

В този ред на мисли, я да ви разсмея малко. Лежим си снощи с мм и аз нещо се гледам и намирам петно на тениската, точно на едното зърно. И гордо заявявам "оооо, май ми потекоха гърдите най-сетне". Той като подскочи и се ококори срещу мен... Чул, че ми потекли водите..Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 673

Добро утро и от мен   bouquet

За секциото и аз го мисля вече, нищо че ще ми е второ. Тази седмица ще определим дата за края на март. Иначе секциото не е страшно, нищо не ме е боляло, имам само хубави спомени от раждането, да не кажа че все едно не съм раждала. Бяхме си вкъщи на третия ден Peace  И пак паниката си я има. Таткото уж ще е с мен за кураж, да видим.

Снощи имах ужасни болки да ви се оплача и бях в болницата. Внимавайте с хапването, че аз от това си докарах такива болки, бях решила, че е започнало раждане #Crazy  Направо си разказах играта, но слава богу всичко е наред. Така ми се беше стегнал корема. Шийката е напълно затворена, никакви признаци на раждане и след коктейл от хапчета за киселини и болкоуспокояващи ме пуснаха да си ходя. Добре се подредих като не си знам мярката и от днес диета  Peace

# 674
ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ! (какво като днес е 9-ти)  Mr. Green

Пожелавам ви много женственост, красота, смелост, вдъхновение, нежност, уважение, разбиране, споделеност, любов и щастие!

Общи условия

Активация на акаунт