Парфюмни размисли и страсти - 188

• 74 732
  • 763
  •   1
Отговори
# 30
Не бих носила парфюми, които ми напомнят за болница - потискат ме и ми носят различни видове неразположения тип главоболие или гадене. Трудно ми е да цитирам имена обаче, защото след като ги пробвам, гледам да ги забравя възможно най-бързо. Мисля, че с болница асоциирам разните удове, но не съм 100% сигурна.

# 31
  • София
Благодаря на всички за откровеността и за това, че успяват да изразят собственото си мнение, без да обиждат чуждото такова и да се засягат от него   bouquet

Ковачева, благодаря за напомнянето, наистина е ценен парфюмният пътеводител, веднага го добавям в първия пост   bouquet

# 32
Имам два типа душмани-парфюми - единия, които някак естествено не понасям - такива са на Шанел -  5, 19 и Кристала. Въпреки огромното ми желание да ги оценя, винаги избива една гадна бръснарска нотка.
Другия тип са такива, които ги намразвам, защото се носят неподходящо силно, чак глава ме заболява - тук първенство държи Уоманити, проветрявам след посещения на една особа ooooh!, друг такъв ми е Коко Мадмоазел, него може би щях да го обикна, ако не бях на времето атакувана като при химическа война дни наред.

# 33

Цитат
Дам, това не се случва в България, нали?
Тук рядко правим забележки за шлейфове, дори и термоядрени.

Не, в Германия и историята естествено е многопластова - неосъществени амбиции за постове, престорена доброманереност към чужденци, голяма доза лицемерие, все типични офисни нещица. Но парфюмът го отнесе и сега всеки ден се говори за този <ужасен афтър-шейф>, дори не е удостоен с името парфюм  Grinning Но пък целият топ мениджмънт сега се занимава с тази деликатна тема, защото темата наистина е чувствителна.

# 34
Кой парфюм не бихте носили за нищо на света?-
VERSACE -CRYSTAL NOIR без значение едп или едт,понасям  всичко ,но този ме убива..... #Crazy

# 35
  • София
От прекалено много парфюми ми се повръща , така че мисля да не ги изброявам  Laughing Между двата варианта - да нося парфюм, който не харесвам или да съм без парфюм, без да се замисля дори избирам втория  Peace  Иначе забележка за парфюм, т.е. за прекаленото поливане с него, понеже изборът на това какъв парфюм да носиш е личен,бих направила само на някой много близък.

# 36
Цитат
Дам, това не се случва в България, нали?

Тук рядко правим забележки за шлейфове, дори и термоядрени.
Но пък целият топ мениджмънт сега се занимава с тази деликатна тема, защото темата наистина е чувствителна.
Олеле, тези хора май нямат достатъчно работа.
Аз също не бих се зарекла, че няма да ползвам определен парфюм. Всичко е условно, вкусовете се менят. Стократно предпочитам в офиса да ухае на парфюм, бил той и най-неприятния, отколкото на пот или други продукти на нечистоплътността.

# 37
  • Козлодуй
Интересно,случвало се е да казвам за някой мъж,че не бих се докоснала до него, дори да е последният на света Mr. Green За парфюм не бях се замисляла.В условия на апокалипсис едва ли на някой от нас би му било до парфюми...но за да се включа в духа на хейтърската тема - Атти Heart Eyes -все пак ще спомена най-вече алдехидите.Върху моята кожа се развиват ужасно,миришат натрапчиво,нечистоплътно,елементарно и евтино,дори да не прекалявам с количеството.Първосигнално слагам в тази група Шанел 5,Градската кралица и Будоар.Knowing и Cabochard.Иначе в шиприте все повече се влюбвам,но винаги има изключения.Има ли и алдехиди,аз съм аут.И не бих правила компромиси,по-добре да съм "гола".
Между другото,да ви кажа какво се случи с моя злополучен Кукуриго.Когато най-после го имах в ръцете си и се напръсках обилно,в главата ми изникнаха думите на Калина и всъщност чак сега ги проумях-мислех си,че съм мъжко момиче и за мен няма проблем да нося мъжки аромати,които харесвам,но този път буквално усетих как ми пониква брада Simple Smile Така че братлето отново си има нов парфюм Grinning

# 38
Lunen_sun, бях напълно убедена че Кокорикото няма да ти хареса .Същото почувствах и аз когато го тествах преди време той си е мъжки направо не е унисекс и за мен  bouquet

По темата- май и аз по-скоро без парфюм отколкото със някой гаден Simple SmileНо пък щом става дума за апокалипсис най-напред ми идва на ума за Самсара която ми докарваше точно такива картини. Обаче съм я надушвала случайно на друга жена напълно непозната на нея и стоеше. Така че.. всичко е относително.

# 39
Ооо, със сигурност бих избрала да съм без парфюм, отколкото с такъв, който ми е противен.

# 40
  • София
То това е ясно. Поименно, колеги, поименно  Mr. Green

# 41
  • Бургас/Пз
Привет и от мен в новата тема Simple Smile Атти   bouquet

Аз нямам много опит, но  парфюмът , който досега ми е донесъл най-много антиусещания и вече повече от 20 години мнението ми за него не се е променило е Палома Пикасо. Наскоро дъщеря ми пробваше различни парфюмчета в Зара и един от тях толкова много ми напомни за Палома, че направо се учудих токова ли силно се е запеметила тази миризма в съзнанието ми, че все още продължава да ми се гади от него.  Sick

Ковачева, благодаря за съвета за Прада, след един ден разносване, стигнах до извода, че първоначалното ми харесване е било твърде импулсивно и определено се отказах от покупка, но пък ме удиви трайността му. Клое Лав ми хареса, но само от една проба не достатъчно, че да поискам да го имам.

# 42
  • Стара Загора
За моя радост, за сега не съм се срещала чак с гадове непоносими, но има такива които са ми неносими и то не защото са ми чак ужасно противни, а защото за момента има толкова много които харесвам, че за какво да се мъча с въпросните. Но, казвам, че това е за момента, понеже с времето вкусовете и предпочитанията ми се променят. Та ако сега е този Апокалипсис и е останал един от следните парфюми: Contradiction Calvin Klein, Roma Laura Biagiotti, Infusion d'Iris Prada, Baiser Vole Cartier или някоя гадна реплика/менте, и ако въобще ми дойде на акъла за парфюм, знам ли, може и да се пръсна лекичко, а и в такава обстановка и на другите едва ли ще им пука. Преди доста години ми бяха подарили нескопосана реплика на един от Код-овете на Армани, ползвах го да ароматизирам тоалетната и в продължение на години изобщо не поглеждах към Армани, но последния му Код повдигна табуто над този бранд Simple Smile. Към парфюмните предпочитания на околните съм много толерантна Peace, кой с каквото иска да се пръска.

# 43
Момичета, виждам, че голяма част от вас имат впечатляващо голяма колекция от парфюми. Това ме наведе на мисълта да се допитам до вас, понеже съм чела в различни сайтове, че веднъж отворени, парфюмите имат срок на годност около година и половина, след което започват да се развалят. Това вярно ли е, според вашия личен опит? Или напротив - вашите впечатления са, че срокът на годност е по-дълъг от това? Интересно ми е, защото напоследък натрупах доста ароматни придобивки и се притеснявам дали ще успея да ги изпръскам в близката година и нещо. Благодаря предварително Simple Smile

# 44
  • София
Момичета, виждам, че голяма част от вас имат впечатляващо голяма колекция от парфюми. Това ме наведе на мисълта да се допитам до вас, понеже съм чела в различни сайтове, че веднъж отворени, парфюмите имат срок на годност около година и половина, след което започват да се развалят. Това вярно ли е, според вашия личен опит? Или напротив - вашите впечатления са, че срокът на годност е по-дълъг от това? Интересно ми е, защото напоследък натрупах доста ароматни придобивки и се притеснявам дали ще успея да ги изпръскам в близката година и нещо. Благодаря предварително Simple Smile
Абсолютно не е вярно. Това е търговски трик. Няма как нещо в спирт да се развали за година и половина. Аз лично имам 40-50-годишни парфюми, винтиджи, нищо им няма. Само трябва да се съхраняват на тъмно (кутия, шкаф) и на умерена температура.

Общи условия

Активация на акаунт