Парфюмни размисли и страсти - 188

• 74 725
  • 763
  •   1
Отговори
# 45
  • на терасата
Чудесна тема   bouquet
Да си признаем болката без угризения, че някой ще се почувства засегнат Wink

Най-нетърпими парфюми за мен са Angel ТМ и Eden Cacharel. Непоносима за мен комбинация на съставки. Различното при тези от другите, които не понасям е, че миризмата им ме преследва, задушава, побърква, дори само да си представя как миришат и вече ми е призляло. Проблемът и при двата, според мен, е, че са много натегнати, накъртващи. Но, за разлика от други накъртващи, тези дори и в ню-ню количество не ми понасят. Досега не съм усетила нито един от двата на кожа, на която се разкриват добре. Според моето лаишко мнение, не са добре направени.

Във всяко изкуство е така. Нещо, в което не е вложен много талант, а се търси външен ефект, в повечето случаи се харесва повече, защото непознавачите не могат да оценят майсторството, което стои зад създаването на една творба. Може би харесването на ефектността, без стабилна основа като концепция, е кич, споменахме го в миналата тема. Но всеки дизайнер решава как да си прави парфюмите. Дали да са шедьовър и висш пилотаж в парфюмното изкуство или просто нахална масовка. Важното там е дали ще се купува или не Simple Smile

Скрит текст:
Атти, мисля, че не сме имали тема за това кои парфюми оценяваме като шедьовър, независимо дали ги харесваме или не.

Носенето на парфюм за мен не е задължение. Парфюмирам се, защото приятните ухания ми носят добро настроение. Ако остане само един парфюм, не бих го пръскала, ако не ми носи радост.

Последна редакция: пн, 02 мар 2015, 20:30 от рак-щрак

# 46
  • София
А, каква хубава темичка  Mr. Green Атти, тенкю  Hug

Вероятно в такава ситуация ще съм значително по-сговорчива, но все пак има някои неща, които категорично не бих сложила
Kelly Caleche EDP - от бутилка ок, но на кожа ми предизвиква моментални позиви  Sick
ELdO Secretions Мagnifiques - повтарям се от някоя предишна тема, но бих се радвала ако миришеше на сперма, пот и кръв, както го спрягат. Аз усещам повръщано и гной.. Реакцията е почти като към Кели.
Flowerbomb - летищен атентат от страна на напориста консултантка. Добре, че имаше душове, как не припаднах само аз си знам.. Не припарвам повече, бррррр..
TM Angel - нищо конкретно не асоциирам с него, даже съм го усещала прекрасен върху други девойки. Върху мен, обаче, е един ужасен ужас. За сметка на това бутилчетата са прекрасни, поради която причина имам няколко минита даже  Laughing

# 47
И не съвсем по темата, една забавна случка от последните дни. Един от новите директори, идващ от Словения, е голям почитател на Habit Rouge и се пръска стабилно. 10 мин след като е минал по коридора, остава шлейф. Колегите обсъдиха, че това явно се дължи на източноевропейския му вкус  Rolling Eyes, злословиха около седмица - две и накрая отнесоха въпроса към вице президента на компанията с молба да поговори с него. Сега чакаме развитие на въпроса. Та не са само парфюмите, а и дозировката.

Това го наблюдавам при баща ми.
Едно време (говорим за преди 35-40 години) нямаше мъжки парфюми.
Той беше свикнал на афтър-шейф да си го слага със шепи след бръснене.
Ако този чичо и той така от едно време си е свикнал да слага със шепи е разбираемо... Laughing

Ама чак пък въпросът до шефа на компанията... Joy
Пък и Habit Rouge си мирише съвсем приемливо.

# 48
Аз отказвам да нося "Мицуко" и дори и края на света да идва пак ще съм против. Млада симпатична жена, пролетен полъх и миризма на .. яхния ?!?
Това ми е и единственият парфюм, който съм трила и мила.
Друг, друг.. "Ескада Магнетизъм" - ухае на листа и стъбла от домат върху мен.

"Ангел ТМ" свързвам с определена жена и определено време, както и "Alien", затова и не ми ухаят приятно.

# 49
За мен определено откровена гадост са два парфюма: Ангел и демон, класическия /някой сравни флакона с ковчег, доста сполучливо Mr. Green/, както и Перлите на Лалик. За втория- иска се ударна доза извратеност, за да наречеш тази спиртница 'парфюм' Sick

# 50
Хахах, Атти, темата е трепач!   Благодаря   bouquet
Определено се забавлявам, четейки разни асоциации   Joy Joy Joy

Нямам много голям опит и не познавам много от парфюмите, но от тези, с които съм се сблъсквала, се сещам само за два непоносими. Не мога да ги възприема върху себе си, тровят ме. Не мога да си представя така да ухая.  Двете гадини се казват Jane Packer-Iris, Jasmin& Sandalwood и Jane Packer- Green Orchid, Vetiver& Lemongrass  ooooh!
A съм убедена, че има кой да им се радва и харесва, но при мен са...... катастрофа. Предпочитам дори на пот да ухая, но не и на тез двата.
А иначе има мнооогооо други, които не ми допадат, но мога да ги пръскам ей така, за да се харчат. Не бих дала и лев за тях, то е ясно. В тази група влизат разните свежаци и водици като Мис Диор Шери, Лайт блу, Омниите разни,....списъкът може да стане мноогоо дълъг.

# 51
  • Germany
И не съвсем по темата, една забавна случка от последните дни. Един от новите директори, идващ от Словения, е голям почитател на Habit Rouge и се пръска стабилно. 10 мин след като е минал по коридора, остава шлейф. Колегите обсъдиха, че това явно се дължи на източноевропейския му вкус  Rolling Eyes, злословиха около седмица - две и накрая отнесоха въпроса към вице президента на компанията с молба да поговори с него. Сега чакаме развитие на въпроса. Та не са само парфюмите, а и дозировката.

Това го наблюдавам при баща ми.
Едно време (говорим за преди 35-40 години) нямаше мъжки парфюми.
Той беше свикнал на афтър-шейф да си го слага със шепи след бръснене.
Ако този чичо и той така от едно време си е свикнал да слага със шепи е разбираемо... Laughing

Ама чак пък въпросът до шефа на компанията... Joy
Пък и Habit Rouge си мирише съвсем приемливо.
Едва ли са се засилили да взимат чичовци, ползващи парфюм с шепи в интернационални компании  Wink Пък и "чичо" е относително понятие, наскоро чух изказване, че на "еди кое си място беше пълно с 35 годишни чичаци" ooooh! #Crazy Виждала съм точно един 25 годишен младеж да си излива буквално парфюм на Бос върху голото теме  Crazy. В БЗ съм забелязвала предимно млади мъже да пръскат по половин флакон парфюм, на Бос естествено  Wink, само защото са cool. Възрастта няма абсолютно никакво значение, важни са културата на потребителя, уважението му към околните, светогледът му, самооценката му и самочувствието.
naditoo, аз ги разбирам напълно колегите ти, защото в Хабит руж има голямо и осезаемо количество от Герлинадата. За мен тя е също непоносима и сега си припомних, как реагирах в трамвая, когато на моята спирка са качваше мадама, напоена с Шалимар  Sick Премествах се в друг вагон или слизах от трамвая и чаках следващия  Whistling Така че да, разбирам ги и им съчувствам, но и аз смятам, че преиграват, както в много други неща. Моите сегашни колеги също винаги отбелязват парфюмите ми, толкова коментари и комплименти за парфюм не съм получавала никога, особено за Фешън декре, но явно нямат оплаквания и не са свикали още събрание, за да ме озаптят  Mr. Green. А и в трудовия кодекс няма основание за освобождаване от работа за носене на гаден парфюм  Joy

Последна редакция: пн, 02 мар 2015, 22:19 от kovatcheva

# 52
Атти благодаря за интересната тема  :bouquet

Парфюмите, които се съмнявам някога да сложа са Chanel 5  и Alien Thierry Mugler.
 Преди около  десетина години, тогавашната ми шефка, се поливаше обилно с първия и влачеше  сигурно десетметров шлейф след себе си. Толкова ме задушаваше този парфюм,че ми идваше да сложа противогаз. Оттогава влизайки в парфюмерия заобикалях отдалеч щанда на марката и така до преди месец, когато се престраши?х и пробвах  Coco mademoiselle, за да установя, че той пък много ми харесва. Аlien от друга страна не ми е задушлив,но ми докара такова зверско главоболие,че не бих си го причинила пак.

Като цяло и аз не бих сложила парфюм на всяка цена, ползвам ги за удоволствие и някак си ще ми е по - добре да ухая на чистичко без парфюм, отколкото да съм с такъв който не ми доставя положителна емоция.

# 53
То това е ясно. Поименно, колеги, поименно  Mr. Green
Ако тук се визира моят последен пост, то насовчвам внимание към предпоследния, където съм изброила няколко поименно.  Mr. Green
А сега се сещам, че мога да прибавя и Шалимар в различните му варианти.

Да си призная, изненадвам се, че толкова много хора тук не харесват Номер 5 на Шанел. Аз също не съм му от феновете. А уж им е най-популярният аромат. Но пък Eau Premiere страшно много ми харесва, а де!?

Да споделя днешните ми впечатления от един много интересен парфюм на Heeley - Cuir Pleine Fleur. Една много нежна, луксозна кожа. Можр и заради професионално изкривяване, но асоциацията ми е със скъпо и качествено седло, а също и ароматът на една чиста, богаташка конюшня - коне, сено, овес. Отвън грее слънце, има цъфнали цветя, табун кобили препуска през падока и разнася ароматът на трева и вятър. И същевременно, това е един много елегантен и носим парфюм. Без да има шлеф, но с доста голяма трайност. Изключително интересно и оригинално построен, или по-скоро оплетен. Определено се нарежда на челно място в wish-list-а ми.

# 54
Пак интересна тема. Зависи от апокалипсиса. Ако е някакъв зомби апокалипсис и зомбитата миришат на разлагаща се плът предполагам който и да е парфюм ще мирише по-добре от околната среда, дори и secretions magnifiques  Laughing Днес се возих в автобус и по едно време се появи "едно такова вонящо" на един метър от мен, мисля че беше ром-бездомник може би некъпан от години. Едвам изтърпях до следващата спирка. В Пловдив и Варна много добре са решили проблема с пътуването на черно в градския транспорт като са сложили човек да продава билети във всеки автобус, а не само контрольори от време на време. Така и по-малко вонящи има. Това неприятно изживяване днес ще ми остави следа в съзнанието и обонянието поне за следващите няколко седмици  Laughing

Това е много полезно за пътуващите. Май информацията им за БГ/София има нужда от актуализация.

Тези твоите колеги май не ги бива много. Да му бяха казали директно на човека вместо да занимават големите босове с такива глупости и то зад гърба му. Той ако е разбран човек ще намали количеството или ще смени парфюмa с по-лек. Има хора с някаква форма на аносмия или запушен нос и не се усещат, че са прекалили. Трябва просто да им се каже.

Момичета, виждам, че голяма част от вас имат впечатляващо голяма колекция от парфюми. Това ме наведе на мисълта да се допитам до вас, понеже съм чела в различни сайтове, че веднъж отворени, парфюмите имат срок на годност около година и половина, след което започват да се развалят. Това вярно ли е, според вашия личен опит? Или напротив - вашите впечатления са, че срокът на годност е по-дълъг от това? Интересно ми е, защото напоследък натрупах доста ароматни придобивки и се притеснявам дали ще успея да ги изпръскам в близката година и нещо. Благодаря предварително Simple Smile
Абсолютно не е вярно. Това е търговски трик. Няма как нещо в спирт да се развали за година и половина. Аз лично имам 40-50-годишни парфюми, винтиджи, нищо им няма. Само трябва да се съхраняват на тъмно (кутия, шкаф) и на умерена температура.
само да добавя: и да не се държат на влажно място. Много хора ги съхраняват на тоалетката в банята, което не е хубаво, защото в банята е влажно. И е добре да са с капачката сложена отгоре, за да не прониква въздух вътре.
Винаги съм се чудил обаче защо както при козметиката отдолу на опаковките на парфюми има едно символче, приличащо на отворена капачка, и вътре в него пише каква е трайността в месеци след отваряне. На повечето ми парфюми пише 24 М, 36 М и т.н. Мисля че това обозначение е задължително за всички козметични и парфюмни стоки предназначени за европейския пазар - някаква ЕС директива е това. Но дали някои по-малотрайни парфюми или химически съставки вътре започват да се развалят след този срок не знам. Факт е, че има много винтидж бутилки от преди 50-60 години, които са все още ок и като аромат и като поносимост върху кожата.

Последна редакция: пн, 02 мар 2015, 23:07 от ScorpionKing

# 55
  • Sofia
Silences Jacomo е гадта, която съм стъргала от кожата си и не бих си причинила повече.
Класическият Miss Dior също.
Не зная какво свързва тези аромати, но ми свиват стомаха - Arpege, Aromatics Elixir, Knowing, Magie noire , Opium, Poison, Paloma, 24 Faubourg

# 56
Сега видях, че идния месец най-късно ще бъде зареден новия, бял Ароматикс на Клиник. Интересен ми е.

# 57
Върху друг може и да не е фатално,  но върху мен не бих допуснала да попадне и капка от Truth or dare на Madonna. Много тежко преживях срещата с него,  направо ме контузи в носа.  Сигурна съм,  че има върху кого да се разгърне красиво и с удоволствие го отстъпвам.  Peace

# 58
  • София
Silences Jacomo е гадта, която съм стъргала от кожата си и не бих си причинила повече.
Класическият Miss Dior също.
Не зная какво свързва тези аромати, но ми свиват стомаха - Arpege, Aromatics Elixir, Knowing, Magie noire , Opium, Poison, Paloma, 24 Faubourg
Веднага ти казвам - свързва ги това, че много ги харесвам  Mr. Green в групичката включвам и посочените по-горе Сайлънсес и Мис Диор първия.

Аз никога не бих носила Коко Мадмоазел, Сахара Ноар, първия Агент Провокатор, всички ууд-съдържащи Монтали, както и Absolue Pour le Soir Maison Francis Kurkdjian, известен тук още като "Дядо Сънчовото магаре". Имам и една друга, малко по-лека, но по-многобройна вълна на непоносимост - в нея влизат повечето парфюми, включващи хелиотроп - буквално ми взема въздуха тази съставка.

# 59
Тъкмо мислех да спомена магарето на Kurkdjian  и Атти ми грабна мисълта. То е абсолютно задължително в една хейтърска тема. При мен е почти изцяло аромат на отдавна непочиствана обществена тоалетна, добре, че пръснах леко и че имах подръка мокри кърпи.
Imperial Tea на Килиън Хенеси на моята кожа не е чаен и свеж, а "ухае" на хремав нос и болно гърло. Голяма гадост. Не обичам, когато парфюмът всъщност не  мирише на парфюм, а на нещо тъй природно, че накрая бие на нечисто.

Общи условия

Активация на акаунт