EMS тренировка, Xbody

 • 36 204
 • 27
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1
Здравейте, напоследък са доста актуални тренировките EMS или тренировки комбинирани с електромускулна стимулация. Това са серия от упражнения извършвани с костюм, който от своя страна е свързан с апарат произвеждащ нискочестотен ток.
Бих искала да споделя своя опит с идеята да предпазя и други, които евентуално са се насочили към този тип тренировки с цел отслабване и стягане.
Преди започване на такава тренировка обикновено разписвате документ, в който отбелязвате дали страдате от определени заболявания - вероятно посочените в документа заболявания са и противопоказания за процедурата. Списъкът е дълъг и започва от ниско кръвно до рак и пр. Аз подписах документа тъй като нямам оплаквания.
По време на тестовата тренировка, която направих (тестовата е задължителна, за да се прецени как ви се отразява) още в първите няколко минути усетих остра прорязваща болка през сърцето. Продължих тренировката до края но неразположението в сърдечната област продължи. Кръвното налягане падна рязко, получих силна мигрена. След като прекарах няколко часа в криза от това неразположение и то не отшумя, на другия ден отидох на лекар.
Той беше озадачен от начина по който е протекла тренировката - опаковане с предварително намокрена стегната жилетка (костюм) за електропроводимост и физически упражнения. По негово мнение този тип тренировка е всичко друго но не и безопасна. Назначи ми почивка, витамини и ако неразположението продължи да го потърся отново.
За съжаление състоянието ми се менеше и болките в сърдечната област не престанаха, имах стягане, аритмия, задух, главоболие, пронизващи болки в горната част на тялото, обща слабост, неразположение през нощта в сърдечната област и пр.
Наложи се да посетя спешното отделение в Кардиологична болница. Лекарите бяха в шок от моя разказ и този тип тренировка с ток. Казаха че някой рано или късно може "да даде фира"
Имаше съмнения за токов удар, посъветваха ме никога да не повтарям това занимание! Становището им беше че EMS апаратът с ток може да бъде опасен и в случая е объркал сърдечния ритъм.
Предписаха строга диета, почивка и куп медикаменти.
Помислете добре преди да направите вашата тестова тренировка, може да си спестите доста проблеми Simple Smile

п.с. Тренировката е около 40 лв., а посещенията на лекар и закупените лекарства за възстановяване на сърцето над 100!

# 1
 • Мнения: 1
Здравейте.
Аз също държа да отбележа недоволството си от този тип тренировка (или по - скоро от некомпетентен персонал).
Става въпрос за студиото за опоменатите тренировки хбоди което се намира на бул. джеймс баучер (мисля че имат и солариуми). Преди да родя бях ходила на тренировките понеже моя близка приятелка ходеше там и бях изключително доволна (може би понеже бях попаднала на точният човек). Имах 3 см сваляне на обиколката от ханша - корема ми се стегната, дупето ми се повдигна!
След раждането бях казала на треньора , че ще тренирам отново понеже исках отново тези резултати, но уви попаднах на неправилният човек. Този път момчето което ме тренира (мисля че се казваше Дончо или нещо подобно) беше изключително непрофесионално държащ се, първо че когато започнахме тренировката и му казах зоните на който да наблягаме той всеки път ми правеше цялостна тренировка като незнам защо всеки път ми пренатоварваше ръцете. Второ, че след всяко упражнение ме караше да тичам на някакъв степер без почивка от което имах чувството, че всеки момент ще припадна. Трето когато му казах, че с предният треньор сме слагали някакви си допълнителни плаки на паласките ми (понеже исках да стегна тази зона) той ги поставяше, а сегашният треньор ми излизаше с някакви тези че едва ли не те хбоди са проектирали така костюма че няма нужда от тях?! Малко или много не го разбрах особено - нали там където има плаки стяга мускулите? Четвърто когато му казах , че имам целулит и искам да наблягаме и на това (понеже предният треньор ми пускаше някакви други импулси и имах доста добри резултати) той просто ми казваше да си върша упражненията и да не мисля за импулсите. Пето когато му споменах за предният треньор преди него какво сме правили и дали може да го правим и с него той ми изрупта и ми каза че той си има своя собствена методика която е дългосрочно доказана (за 8 тренировки така и не видях особена разлика) но както и да е.
Та понеже тренировките ми харесваха но искам да тренирам с момчето което беше в началото, понеже е изключителен професионалист (първо че се отнесе индивидуално към мен, претегли ме на кантара за измерване на мазнини и вода) името му беше Мартин мисля че, но доколкото разбрах от рецепция той не бил работил вече там, ако някоя от вас мами знае някаква информация за този човек - Мартин хбоди инструктор дали практикува някъде нека да ми пише - ще съм ви безкрайно благодарна!

# 2
 • Мнения: 832
Vanyagr, аз също ходя на такива тренировки отскоро в студиото на бул "България" - "Body factory". Инструкторът се казва Мартин. Разгледайте сайта им bodyfactory.bg , там има снимки и може да проверите дали е същият инструктор. Simple Smile Aз съм много доволна засега. Simple Smile

# 3
 • Мнения: 88
Здравейте.Чета и съм много изненадана от написаното. Вярно е, че всичко е въпрос на вкус и предпочитания, но написаното по – горе ми изглежда като поръчкова публикация от човек, регистрирал се, написал  чиста реклама и с това се изчерпва. Посещавах хбоди до преди 6 м.  Цели 4 г .Не е евтино. Но това, заедно с лазерната епилация  и перманентните вежди са едни от най – смислено изхарчените ми пари в  живота. След раждане бях мека  и безформена лелка. Тръгнах там на солариум. На шега направих тест тренировка и то точно при въпросния Дойчо.  Такова усещане на раздвижване и живо тяло още го помня, а мината 4г от тогава. Няма да защитавам или  подценявам никой. Била съм при всичките треньори за тези 4г – как са избирани незнам, но всички бяха уникални професионалисти. Разбиращи от работата си, и с отношение към всеки от клиента. Моето сърце остана точно при Дойчо. Спортист.Уникален треньор, страхотен човек.Истински. Подходи към мен индивидуално. Имам заболявания. Чете дни наред за да ми направи моя начин на трениране. Моите упражнения. Дали ме е тормозил понякога – да. Защото неговата цел не беше да махам крака и ръце безцелно, да клякам и скачам за да ми изтече времето. Неговата цел беше точно и правилно изпълнение, мускула да работи, ефекта от всяко движение. Резултата – ми за 3 мес станах стегната и слаба мацка, което на лично съобщение мога да го докажа на всеки.Всъщност странно, защото моите ръце никога не ги е товарил...и никога не съм тичала на степер точно при Дойчо.
Студиото е уникално. Бутиково и луксозно, супер чисто и всички, които работят там те приемат като приятел. Може би съм пристрастна? Нормално, все пак 4г им давам парите си – с кеф. Старият служител Мартин? Също професионалист категорично. Цецо – също страхотен. Не случайно и той е бил избор на Хбоди. Това студио няма грешен избор на треньор до сега. Ако искате съвет и изберете този вид тренировка, никога не оставяйте само при един – пробвайте всичките треньори – защото това е индивидуална тренировка и трябва да усетите вашия човек за вашето тяло. Ефекта ще го видите до 3-4 тренировки, не реагира ли тялото ви, в което се съмнявам, просто изберете друг начин за да обикнете себе си. Но ако не е вашия начин, не плюйте, не очерняйте, а просто продължете търсенето на Най – доброто и правилно нещо за вас. Ето, аз лично на йога  и пилатес не бих стъпила, но за някои в това е истината да намериш себе си.

# 4
 • Мнения: X
Някой с нови впечатления от xbody? Вече има доста студиа, би трябвало да има и доста хора с опит?

# 5
 • Мнения: 1
Здравейте! Трудно ми е да повярвам на написаното по-горе! Започнах да тренирам xbody след първото ми раждане, още когато никой не беше чувал за такива тренировки. Беше в Атама. Там тренирах с няколко треньора, но се спрях на Стефан, защото при него наистина се тренираше. Спомням си, че никога не бях се изпотявяла толкова много, както при  него, но след известно време ми каза, че ще напуска. Точно той ме насочи да тренирам с Дойчо. Започнах да ходя в студиото на Баучер, въпреки че ми беше далеч и крайно неудобно, защото при Дойчо нямаше никакви свободни часове за тренировка. Още след първата ми тренировка с него, разбрах че ще се тренира здраво. Следях си обиколките на талия, ханш и ръце, защото Стефан ми беше казал, че с xbody не се отслабва много като килограми, но тялото се стяга и събира. За два месеца бях свалила само  2 кг, но бях намалила доста обиколките. При мен проблема бяха ръцете, затова държах доста да ги тренираме. Въпреки всичко имах едни 7кг, които просто исках да се махнат и помолих Дойчо да ми направи хранителен режим. След един месец на режим, почти не бях мръднала на килограми, затова ме посъветва да си направя хормонални изследвания. Оказа се, че имам хашимото, затова трябваше да ми направи нов хранителен режим и след това нещата потръгнаха. Много ми хареса вниманието, с което подходи към мен и след този момент напълно ме спечели. Съпруга ми и най-добрата ми приятелка също започнаха да тренират с него. Беше много отдаден на работата си, винаги си записваше какво тренираме. Успя да мотивира мъжа ми, който беше доста мързелив. Много честно и истинско момче! Не мога да кажа нищо лошо за него и не мога да повярвам на написаното по-горе. За мен това е чиста доста завист, очерняне на човек и опетняване на името му!

# 6
 • Мнения: 2
Здравейте, планирам да започна въпросните тренировки, ще съм благодарна да видя снимки с резултат. Честно казано имам нужда от допълнителна мотивация 😀

Здравейте.Чета и съм много изненадана от написаното. Вярно е, че всичко е въпрос на вкус и предпочитания, но написаното по – горе ми изглежда като поръчкова публикация от човек, регистрирал се, написал  чиста реклама и с това се изчерпва. Посещавах хбоди до преди 6 м.  Цели 4 г .Не е евтино. Но това, заедно с лазерната епилация  и перманентните вежди са едни от най – смислено изхарчените ми пари в  живота. След раждане бях мека  и безформена лелка. Тръгнах там на солариум. На шега направих тест тренировка и то точно при въпросния Дойчо.  Такова усещане на раздвижване и живо тяло още го помня, а мината 4г от тогава. Няма да защитавам или  подценявам никой. Била съм при всичките треньори за тези 4г – как са избирани незнам, но всички бяха уникални професионалисти. Разбиращи от работата си, и с отношение към всеки от клиента. Моето сърце остана точно при Дойчо. Спортист.Уникален треньор, страхотен човек.Истински. Подходи към мен индивидуално. Имам заболявания. Чете дни наред за да ми направи моя начин на трениране. Моите упражнения. Дали ме е тормозил понякога – да. Защото неговата цел не беше да махам крака и ръце безцелно, да клякам и скачам за да ми изтече времето. Неговата цел беше точно и правилно изпълнение, мускула да работи, ефекта от всяко движение. Резултата – ми за 3 мес станах стегната и слаба мацка, което на лично съобщение мога да го докажа на всеки.Всъщност странно, защото моите ръце никога не ги е товарил...и никога не съм тичала на степер точно при Дойчо.
Студиото е уникално. Бутиково и луксозно, супер чисто и всички, които работят там те приемат като приятел. Може би съм пристрастна? Нормално, все пак 4г им давам парите си – с кеф. Старият служител Мартин? Също професионалист категорично. Цецо – също страхотен. Не случайно и той е бил избор на Хбоди. Това студио няма грешен избор на треньор до сега. Ако искате съвет и изберете този вид тренировка, никога не оставяйте само при един – пробвайте всичките треньори – защото това е индивидуална тренировка и трябва да усетите вашия човек за вашето тяло. Ефекта ще го видите до 3-4 тренировки, не реагира ли тялото ви, в което се съмнявам, просто изберете друг начин за да обикнете себе си. Но ако не е вашия начин, не плюйте, не очерняйте, а просто продължете търсенето на Най – доброто и правилно нещо за вас. Ето, аз лично на йога  и пилатес не бих стъпила, но за някои в това е истината да намериш себе си.
[/quote]

# 7
 • Мнения: 50
Здравейте и Весела Коледа!!!
Пресни мнения от мацките посещавали X Body тренировки???

# 8
 • Мнения: 7 710
Аз имам направени около десет тренировки и съм доволна, ще си продължа да ходя два пъти седмично.

# 9
 • Мнения: 250
Здравейте,
тъй като мисля да се запиша на Хбоди тренировки, желанието ми е да свала минимум 10 кг, макс 20, след раждане.
Смятате ли, че този вид тренировка ще ми помогне или просто да започна с фитнес?

# 10
 • Мнения: 636
Здравейте,
тъй като мисля да се запиша на Хбоди тренировки, желанието ми е да свала минимум 10 кг, макс 20, след раждане.
Смятате ли, че този вид тренировка ще ми помогне или просто да започна с фитнес?

За мен беше пълна загуба на време и пари. Ходих редовно 2 и 3 пъти седмично за един месец. Може би просто аз не уцелих студиото. Момчето си цъкаше телефона и трябваше аз да му казвам да ми регулира мощностите и сама да си достягам екипа. Банята се почиства от самия клиент - тоест не веднъж съм чистила вода и косми. Самите студия са малки, неугледни и доста студени. В това на Балша се разболях. Това е въпросната фирма с две студия, които категорично НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ!
Сумата от 330 лв. за 8 тренировки е определено неоправдана.
https://www.xbodysocialstudio.com/?gclid=CjwKCAjw3ueiBhBmEiwA4Bh … sCwBoCSnEQAvD_BwE

# 11
 • Мнения: 44
И аз се интересувам от тези тренировки. Има ли някой с повече мнение и/или препоръка за студио?

# 12
 • Sofia
 • Мнения: 1 200
Аз съм доволна от Nextbody, на Адриана Будевска, срещу хотел Милениум.

# 13
 • Мнения: 250
Здравейте,
тъй като мисля да се запиша на Хбоди тренировки, желанието ми е да свала минимум 10 кг, макс 20, след раждане.
Смятате ли, че този вид тренировка ще ми помогне или просто да започна с фитнес?

За мен беше пълна загуба на време и пари. Ходих редовно 2 и 3 пъти седмично за един месец. Може би просто аз не уцелих студиото. Момчето си цъкаше телефона и трябваше аз да му казвам да ми регулира мощностите и сама да си достягам екипа. Банята се почиства от самия клиент - тоест не веднъж съм чистила вода и косми. Самите студия са малки, неугледни и доста студени. В това на Балша се разболях. Това е въпросната фирма с две студия, които категорично НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ!
Сумата от 330 лв. за 8 тренировки е определено неоправдана.
https://www.xbodysocialstudio.com/?gclid=CjwKCAjw3ueiBhBmEiwA4Bh … sCwBoCSnEQAvD_BwE
Здравейте,
аз ходя, вече направих 4 тренировки, плащам двойно по-малко и нищо от това което казвате не ми се е случвало. Съжалявам, че не сте попаднала в по-добро студио.

# 14
 • Sofia
 • Мнения: 1 200
Здравейте, а вие къде ходите?

Общи условия

Активация на акаунт