Предстои ми инсеминация - тема 18

• 59 553
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • София
на 42 инсеминацията си е загуба на време.

# 691
Здравейте Simple Smile
ходя в Шейново, отделението по рискова бременност. Снаха ми ми препоръча този лекар, въпреки че и тя още не е решила проблема си.
Според доктора все още имам шанс да имам бебе. Притеснява ме обаче това, че иска първо да махне възлите..страх ме е това да не навреди на матката и от там съвсем да нямам шанс. Нямам деца, с приятеля ми сме заедно от 8 месеца. Преди това все не попадах на правилния мъж, а сега когато го намерих нещата се обърнаха...гадна работа. Както и да е, сега тръгвам по мъките и затова събирам информация кое, как, кога, защо....???

# 692
july13 подкрепям мениенто на Фрида и Бамба, обърни се към репродуктивна клиника, особено заради миомните възли. Там ще имат много по-добра преценка как да процедират с тях, предвид планиране на бременност и евентуално стимулация. А какви са резултатите от половите хормони? Важно е да се разбере, защо нямаш цикъл.

# 693
юли, мисля, може би в шейново имат и специалисти по инвитро, така че можеш да помолиш твоя лекар да  се консултира с колегите си.ако не, такива има в доста клиники, така че можеш да потърсиш второ мнение. след 35-36 шансът за забременяване при инсеминации е много нисък. иначе той  е прав, че с миомните възли бременността ще бъде силно рискова/въпреки че е възможно износване/, но е добре преди операцията да направите и хормонални изследвания, за да се види дали само във възлите е проблемът/възможно е да има вече и признаци на изчерпване на резерва/. тъй като нямаш цикъл, най-вероятно на този етап нямаш и овулация, така че не можеш да почнеш дори инвитро на естествен цикъл с идеята да събереш няколко яйцеклетки, а след това да се оперираш, т.е. операцията изглежда единствен вариант. все пак направете хормонални изследвания и се консултирайте с АРТ специалистите, за да видите дали има някакви други възможности.

# 694
Не съм ги изследвала още. И ми е интересно, защо не назначи изследването им преди да ми заговори за махане на възлите?!
Не знам каква е последователността, мисля да поискам мнението и на други специалисти, но реших да се допитам и до Вас.
" Не слушай учило, а питай патило" че те докторите все много знаят, а аз им нямам много доверие.
Четох доста за тези възли..мненията са различни, всичко е различно: организъм, години, странични проблеми. Едни са млади, други имат възли, но имат и цикъл, при едни пречат при други не....
Страх ме е, момичета, страх ме, защото това е можеби последният ми шанс за бебе и нямам място за грешки. Нямам пред себеси още 5 или 10 години.

# 695
  • София
July, според мен ще си загубиш времето в "Шейново". Може да е много добър лекарят, но аз не бих се насочила към АРТ-специалисти точно там.
Аз нямам цикъл от тинейджърските години или по-точно цикълът ми е нередовен, имам ПКЯ и ако не пия хапчета, никога не ми идва. На 29 г. реших да забременявам и предвид поликистозата ми директно се записах в "Щерев", без нито един месец опити, тъй като си очаквах проблеми със забременяването. И добре направих, отне ми 4 г. да родя дете - няколко стимулации за естествено забременяване, четири инсеминации и успешно първо инвитро. Иначе и аз през годините ходех при много добър лекар, доц. Елиан Рачев от МД, а по едно време беше и шеф на "Тина Киркова", но правилно съм преценила, че той няма как да ми помогне.

# 696
  • В сърцето на любимия човек
july13 - няма какво да те е страх от махането на възлите, в повечето случаи се махат лапароскопски, а понякога е възможно дори и с хистероскопия. Много момичета преминават през лапароскопия с диагностична цел.
Прочети внимателно темите за различните клиники и избери внимателно, защото предвид възрастта ти нямаш много време. Ако имате възможност, може да се насочите към някоя от клиниките в Турция.
Успех   bouquet

# 697
Здравейте момичета . Да разкажа на накратко и моята история , опитваме близо  5 год.Имам правена една лапароскопия в следствие на което хидросалпингс отстранена лява тръба  и  дясната е спасена като са отстранени сраствания м/у дясна тръба и десен  яйчник и ми е направена пластика на тази тръба . След това опитвахме два три месеца по нормален път да се получат  нещата но уви, резултат  никакъв. Доктора ми предложи  инвитро - неуспешно се оказа , макар че много вярвах че ще се получи . Тей като доктора ми не работи с фонда реших да сменя клиниката и да кандидаствам по фонд инвитро . Сегашната ми лекарка каза че трябва да имам 4 неуспешни инсета . за да подадем документи , Първата ми инсеминация беше на 16 ти този месец и днес ми дойде за жалост .предложих на доки днес преди да преминем към втори опит да се повтори цветна снимка тей като са минали  2 год и според мен може и проходимата тръба вече да не е проходима , вие как мислите , може ли нанова да се е появил този хидросалпингс  и въобще надежни ли са тея инсета в моя случай .

# 698
  • От Луната
Аз мисля че може да се кандидатства и без инсета, нямаш една тръба и има момичета от форума одобрени за ЦАР. Коя е клиниката?

# 699
  • София
щом има тръба не може да кандидатства с тубарен фактор.
обаче тая с пластиката е добре да се провери, имаше твърдения че с времето пак се уврежда.

# 700
  • От Луната
Трябва и двете ли да ги няма? Хммм позната от форума и дадоха заповедта за втори опит и тя забременя. С една тръба след извънматочна ... Ще я питам, може да има и други фактори.

# 701
ето условията по наредбата. лекар, който работи с фонда би трябвало да може да каже дали отговаря. доколкото разбирам, трябва да има проблем и с втората по буква б), въпреки че едната е отстранена оперативно. друг вариант е буква е), но май няма 12  месеца.
1. Тубарен стерилитет при жената (МКБ-X: N97.1):
а) Липса на маточни тръби двустранно (оперативно отстранени);
б) Едностранна липса с контралатерална непроходимост или стеноза;
в) Двустранна непроходимост на маточните тръби (вкл. след стерилизация);
г) Едностранна непроходимост с контралатерална стеноза;
д) Двустранна интерстициална или истмична стеноза;
е) Състояние след пластика на маточните тръби най-малко12 месеца след пластиката, при положение че не е настъпвала вътрематочна бременност;
ж) Доказана тежка ендометриоза(III иIV клас по AFS), както и по-лека, но засягаща интегритета на маточните тръби;

# 702
Момичета,
Искам да ви попитам нещо. Имам хидротубация, която показва проходими тръби, но имам две неуспешни донорски инсеминации. Няма открит проблем до момента и според лекарката ми трябва да съм търпелива и ще стане. Чудя се дали да не си направя цветна снимка. Не че търся под вола теле , но .... Правени са ми хормонални изследвания, микробиология, цитонамазка и изследвания за инфекциозни заболявания и всичко е ок.
Как мислите да си назнача ли още нещо  и има ли смисъл от цветна снимка ?
В момента съм в период на стимулация за третия опит. Имам си спонтанна овулация, но твърдят, че стимулираните инсеминации са с по- голяма успеваемост. Може ли в този период да изследвам нещо допълнително?
Благодаря и успех на всички!

# 703
  • От Луната
Поли, според мен изчакай да мине опита. Може да го компрометираш с ЦС. Има още две инсеминации и после ще имаш право да кандидатстваш направо за инвитро. Все пак дано стане ... със стимулацията става по-лесно и има по-голям шанс!

Относно тубарния фактор, според мен отговаря най-много на подточка Е, не знам колко време е минало от нейната пластика, но според мен си е за ин витро, тези инсета ще я измъчат, а и не са без пари. Шанса също драстично намалява ... Не знам не съм експерт, ние сме с мъжки фактор, само се учудих, че при липса на една тръба и пластика на другата, някой изобщо и предлага инсета! Лично мнение, аз бих опитала с инвитро на ЕЦ или с лека стимулация.

# 704
поли, при мен хидротубацията и цветната снимка показаха едно и също. по-добре наистина изчакай  опита. има различни мнения дали може да се прави цветна снимка непосредствено преди инсеминация, като според някои не е добре заради облъчването.
шансът при инсеминация принципно не е много голям, долу-горе като при спонтанното забременяване. като имаш предвид, че за двойки под 35 се очаква да правят двугодишни опити, преди да се стигне до заключението, че имат репродуктивен проблем, две неуспешни инсеминации не трябва да те притесняват.

Общи условия

Активация на акаунт