MasterChef България, Тема 1

• 47 646
  • 775
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
най-после сладкооооо Hug

# 376
  • Berlin
Не е ли булото това, момици? newsm78 Ще трябва да питам баба/дядо, ама те сигурно и по друг начин им казват на село. Grinning

# 377
  • Sofia
не е було

един път съм яла момици на скара,много ги хвалеха и превъзнасяха домакините....но на мен не ми допаднаха никак ooooh!

# 378
От пилона в униформата на професионален готвач. А дано ама надали?!
Виктор:
"Кажи честно?!!!"
Викторееее, обичам те. Heart Eyes Grinning Joy Joy Joy

Не е було момиците.

# 379
  • София
А така, сладко, най-накрая. Девойката е приятна, въпреки мятането.

# 380
Момиците не са ли част от половите органи на мъжко животно!?
Ние в нашето село така им викаме, не знам как е по вашите. Laughing
Голям селски деликатес са и афродизиак и незнам си какво

# 381
Харесва ми Стефито, интересна е, предполагам, че ще продължи.

От тази дискусия за момиците взе да ми се повдига вече. Laughing Не ям месо.

# 382
  • пак на Рив Гош
Аз се извинявам, ама ще върна малко темата назад (докато чакам да качат днешния епизод в нета  Laughing), за да отговоря на мячик, която се интересуваше преди има-няма 10 страници за френския формат на предаването Wink

Скрит текст:
Аз гледах само сезоните 2012-2013, 2014-та нямаше. Журито е съставено от 3 (4) члена: един кулинарен критик, един шеф с два ресторанта в Париж, тип "изискано бистро", един шеф с три звезди Мишлен, който е и носител на титлата "най-добър работник на Франция" (независимо от пролетарското звучене, това е една от най-престижните титли в професията). През последната година към журито се присъедини и една млада дама, също носителка на кулинарна награда и минала през кухните на някои от най-престижните френски ресторанти с по 2-3 звезди Мишлен. Пиша това, за да има човек представа какви биха могли да бъдат очакванията на журито.
Самото жури е доста критично, но се държи нормално, без да унижава кандидатите. Разбира се, правят забележки, понякога се карат, но като цяло обосновават избора си.
Като че ли няма толкова драматични паузи и лични истории (макар че има представяне на участниците и малко от личния им живот). Дегустацията е или в присъствието на кандидатите (където коментари няма, но дават обсъждането после), или в отстъствие на кандидатите, когато дават повече от обсъжданети и мненито на журито. Като че ли предаването е повече насочено към кулинарията, дават разни тънкости при приготвянето на различни продукти, което е голям плюс.
Не знам как ще протече българският вариант, но във френския има задължително един етап, в който разпознават различни регионални продукти или ястия, за да проверят общата кулинарна култура на кандидатите. Има задължително и етап с претворяване на традиционно френски ястие в нов вид (един вид "фюжън мусака", както го нарече някоя преди няколко страници  Mr. Green).
Това с "подмладяването" на ястие го има и във формата за професионални готвачи, "Топ шеф", който за мен е дори по-интересен. В него всяка година имат задачата да направят гурме-вариант на рататуй  Grinning

Ако искате да видите рецептите на 16тте финалисти от френския Мастър шеф: http://www.tf1.fr/masterchef/recettes-masterchef/toutes-les-recettes/ (на френски са, но има картинки Wink)
А тук са на професионалистите: http://www.m6.fr/emission-top_chef/recettes-de-cuisine/

# 383
Това девойче от "Видимо доволни" ми хареса много. Симпатична ми е. Дано продължи.

# 384
  • София
Май ги спечели това момиче, много добре изглеждаха тези профитероли.

Момици ми звучи гадничко, брррр. Мразя субпродукти.

# 385

и на мен ми се върти нещо такова по спомен

# 386
И на мен ми хареса Стефи,сладурка е  Peace
А журито все повече ме радва  Heart Eyes

# 387
  • Ямбол
Как ще разваля хубавия вид с тази лавандула? Само като чуя лавандула и ме потриса, какво остава да го ям, ако ми вони така.

# 388
  • Sofia
не е това...на това дет го ядете у ваше село му викат бели бъбреци Wink

# 389
Хареса ми девойчето. Като виден фен на сладката част от храната - и за приготвяне и за ядене, чаках да видя майсторите-сладкари.

Сосът от лавандула ме изненада наистина, но добре й се беше получил десерта, поне на външен вид.

Общи условия

Активация на акаунт