MasterChef България, Тема 1

• 47 718
  • 775
  •   1
Отговори
# 270
  • Mediterraneo
Всъщност в японската кухня няма много готвене и подправки, така че за какво му е на Петър да разбира от кулинария! Mr. Green

Без никога да съм опитвала японска кухня, съм на същото мнение  Laughing Там техничарството е важно според мен. Можеш ли да мяташ ножа, явно можеш да готвиш  Thinking

# 271
За мен добре сготвено телешко няма нищо общо  с полусуровите шедьоври, които най- често сервират  Sick
И за мен, ама по учебник е друго.
То и с рибата е така. Аз я пека много дълго време, защото я обичам буквално препечена и леко прегорена, а по такива формати рибите ми изглеждат направо сурови.

# 272
Добре де, вие не сте ли съгласни, че ако отидете на заведение и ви поднесат нещо, на което дори един компонент да не му е наред ще се разочаровате?
Ако някоя от вас намери кост във филе няма ли да и стане неприятно, ако дъвчи телешко, което не е сготвено добре или пък й дадат горчиви картофи?
Да, ще ми стане неприятно.НО:
там ми го приготвя професионален готвач, предполага се, че той вече се е научил как се приготвя телешко/риба или друго.явно нищо не е научил, така че, забравям за заведението му.
тук става дума за любители, които тепърва ще се учат и учат.А да се научи наистина да готви добре, има шанс този, който има поглед върху различни продукти, различни техники на готвене, има усета как да съчетава продукти и подправки.
Аз например, като любител-кулинар мисля, че този с хамбургера ще отпадне много бързо.Защо ли?Защото човек отива там с най-доброто, на което е способен, за да покаже какво може и да продължи.Ако хамбургера е най-доброто му ястие, то аз съм твърде скептична към уменията и възможностите му да приготви нещо виртуозно, дори под надзора на "учител".

# 273
Вижте тук има галерия с творенията на Петър, пък после нека си говорим, че не е майстор или че не може да оценява  Naughty

# 274
Аз мисля, че Петър изобщо не показва истинското си мнение. Това за мен е сценарий. Сигурно ще изглежда прекалено, ако на някой дадат 3 да-та и затова поне един трябва да каже - не. Пък и да има какво да се коментира, ето ако не беше той, днес нямаше да се навъртят страниците. Иначе съжалявам, че нямам възможност да посетя ресторанта му. Изглежда ми много интересен и напълно завършена идея - и интериор, храна, събития. Като малко японско островче е.

# 275
Вижте тук има галерия с творенията на Петър, пък после нека си говорим, че не е майстор или че не може да оценява  Naughty
Това, как изглежда дадено ястие, не винаги е критерий става ли за ядене или не.    Laughing
Ето ти още милион супер изглеждащи чинии, ама дали всичко е перфектно като приготвяне и вкус?

https://www.google.bg/search?q=%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%BC%D0%B5+%D … =1366&bih=631

# 276
Готви се в японската кухня, как да не се готви. Не ядат само сурова риба и печена ядат. Освен това мисо, соба, рамен, темпура и т.н. са все готвени. Омлетите им също. Много интересни десерти имат, които определено се 'готвят'. Мисля, че нямат от типа на нашите, дето се пекат с часове, но имат и пържене, и печене, и варене. На фурна май нищо не пекат, но на плочи.

# 277
Харесва ми как изглеждат ястията в японския ресторант на Петър и  нямам търпение и да ги опитам на вкус.
Моля, някой който е посещавал този ресторант да ми пише на лични повече впечатления, защото не познавам клиенти на въпросния готвач. Не ми допада, че няма цени в менюто.

Според мен те по сценарии ще се редуват да са лоши и добри. Предполагам, че никой не иска да си създаде реноме на лош и надут, защото за тях клиентите са много важно нещо.

# 278
Щом въпросния татуиран екземпляр смята, че всичко е научил тогава просто не ми го хвалете. Той се е родил знаещ, можещ и едва ли не други около него няма.

Ама разбира се. Как може някой да има самочувствие на знаещ и можещ? Нищо, че се е доказал като професионалист. Не може да изпъква над тълпата, не може да може да надига глава. Какво си мисли той? Относно мусаките и ястията на баба еди коя си. В къщи мога и да ги ям, но когато отида на ресторант предпочитам да консумирам нещо различно, екзотично, интересно, нещо което аз самата няма да мога да приготвя.

# 279
  • София
Щом въпросния татуиран екземпляр смята, че всичко е научил тогава просто не ми го хвалете. Той се е родил знаещ, можещ и едва ли не други около него няма.

Ама разбира се. Как може някой да има самочувствие на знаещ и можещ? Нищо, че се е доказал като професионалист. Не може да изпъква над тълпата, не може да може да надига глава. Какво си мисли той? Относно мусаките и ястията на баба еди коя си. В къщи мога и да ги ям, но когато отида на ресторант предпочитам да консумирам нещо различно, екзотично, интересно, нещо което аз самата няма да мога да приготвя.

Напълно съм съгласна, всяка средностатистическа домакиня би следвало да може да приготвя мусака и пълнени чушки за семейството си, но те нямат място в готварско предаване със състезателен характер.

# 280
  • София
Пак ще кажа - има място!
В предаването с Гордън Рамзи поне 2 пъти готвиха традиционни домашни рецепти. Не двама човека, а две задания говоря.

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 14:07 от L'Agent

# 281
Е що да няма място мусаката? Супер екзотичните ястия за нас, са си домашни или даже селски за други места по света. Но ще е хубаво да се оформят по- артистично, да, както някой по- напред беше писал.

# 282
Пак ще кажа - има място!
В предаването с Гордън рамзи поне 2 пъти готвиха традиционни домашни рецепти. Не двама човека, а две задания говоря.

Сама разбираш разликата между кастинг и задание, нали? Нищо чудно и нашите участници да имат такова задание.

# 283
  • София
Ами за мен това са прости манджи, които всеки може да приготви и не ме впечатляват. Но примерно това Руло Стефани, което приготви Дженифър от UK MasterChef беше много интересно и различно, в такъв случай съм съгласна да се приготвят традиционни рецепти. То дори не е само до мусаката, една от участничките беше приготвила лазаня и получи НЕ, защото отново е просто ястие, което не изисква кой знае какви кулинарни умения и въображение.

# 284
Пак ще кажа - има място!
В предаването с Гордън рамзи поне 2 пъти готвиха традиционни домашни рецепти. Не двама човека, а две задания говоря.

Тук някой от кръговете също ще е с традиционни български рецепти. Сигурна съм в това, но на някои хора не им харесва, че на кастингите представят различно от традиционна кухня. Това все пак е "Мастър шеф", а не "България търси най-добрата мусака".

pticasprujina писали сме заедно.

Общи условия

Активация на акаунт