MasterChef България, Тема 1

• 47 688
  • 775
  •   1
Отговори
# 240
  • Асеновград
На мен също ми идват в повече драмите, предложенията и прочие. Rolling Eyes
Искам да гледам нахъсани хора , които готвят с плам, и все пак е състезание да има спортна ,, злоба,,.
За сега ми харесва Виетнамчето  Peace, а  от журито  Петър - Страшнии.  Simple Smile

# 241
  • Sofia
за какви мравки става дума Thinking

# 242
Не съм гледала чуждите издания на предаването и нашенското си ми харесва. Интересно е и различно.

# 243
  • Бургас
Не мисля, че е задължително "да може сам да сготви такава храна", за да е жури.  Peace
Например, в други страни има членове на журито, които не са готвачи, а критици.

Е, сигурно трябва да си наясно поне с технологията на приготвяне, за да оценяваш. То тогава какво оценяваш?!

# 244
  • София
И аз колкото и да обичам българска кухня, не бих се впечатлила от мусака и пълнени чушки. Това са си прости манджи, които се готвят за семейството. В такъв вид състезание е нормално да се показват по сериозни умения в кухнята.

# 245
  • Berlin
Видяхте ли вчера как похапнаха дружно от чинийката със сьомгата и скаридките?  Набързо Виктор каза, че дават три да и взе чинийчицата да мезят. Whistling
Видях, видях, направо ми потекоха лигите. Laughing

# 246

От журито татуирания не мога да го дишам.Имам чувството, че той най-много преиграва, заел е някаква позиция на Бог в кулинарното майсторство, а  коментарите му са повече от елементарни и смешни.Не го знам какво, къде и как готви, но визирайки мненията му до тук, определено не разбира от готвене и кулинария.

Е това ме разби. При положение, че никога не си ходил в ресторанта му, не си опитвала храната му вече си си направила извод, че не може да готви само по това което гледаш по телевизията. Те точно тези които нищо не разбират от кулинария и не могат да готвят имат страхотни и посещавани ресторанти.

# 247
Защо смятате, че Петър не може да готви? Той е работил дълги години в български ресторанти с традиционна кухня. После в Малта е създал уникална смесена кухня в ресторанта на хотела, в който е работил. Чак впоследствие отива в Япония и се обучава за майстор на суши и японска кухня и прави ресторанта в София.

# 248
  • Berlin
Мхм, едва ли веднага е скочил на японската кухня. Simple Smile

# 249
Защо смятате, че Петър не може да готви?
Това е този с татутата ли?
Да разбираш от кулинария и да можеш да готвиш са две различни неща.Не че нямат общо, но много хора готвят, без да разбират от кулинария.И аз до известна степен.....    Laughing Също като много хора могат да пеят вярно, без да разбират от музика.
Не знам може ли или не да готви, както писах, не съм яла храната му.Но от коментарите му (съжалявам, че не мога да цитирам) останах с впечатлението, че не разбира от кулинария.
Имаше един съвсем профански коментар, снощи ме "впечатли" с елементарността си, но пусто не запомних...ако ми кажете къде мога да го изгледам отново, ще дам и примера.

# 250
...но много хора готвят, без да разбират от кулинария...

На същото мнение съм.  Peace

Епизодите: http://masterchef.btv.bg/epizodi/

# 251
  • в морето до колене
Цитат
И последно - за личните драми.
Като фен на реалити формати със състезателен характер мога да кажа, че "портретите" на участниците - т.е. някакъв вид разкази за тях като личности, за семействата и живота им извън шоуто - са съществен елемент от тези формати.
Зрителят трябва да хареса участник/участници; да си избере любимци; да се вълнува за някого и да иска победата му. Така е по-мотивиран да гледа
В това може би има известна истина, но ако става въпрос за "свободен" от професионална тема формат, като например Биг Брадър.Там, ако няма лични драми, просто няма какво да се гледа.
Докато тук става дума за конкретика.И каквито и драми да си изсмучат от пръстите, човек, който не се вълнува от кулинария, едва ли ще седне да гледа само заради личните истории и пикантерии.
Скрит текст:
Аз не харесвам спорт например.И няма сила/драма, която да ме накара да гледам или да се интересувам от съдбите на спортисти, пък ако ще публично да се бият, карат, дерат, сексят или каквото се сетят.   Laughing 
Краси, мисля, че говорим донякъде за различни неща.

Междуличностните конфликти вътре и по време на шоуто визираш ти, май.
Не че и такива няма. За мен това е един от най-дразнещите елементи на версията "Рамзи", примерно. С всеки следващ сезон все по-натрапчиво подбират поне два-трима с чепати характери именно с цел да се развие "реалити драма" между участниците по време на самото шоу.

"Фоновите знания" на зрителите за участниците са това, което аз имах предвид.
Не мисля, че АКО изберат младежа с бащата, "отричащ" готварската професия като мъжка, някой ще забрави за показаното още на кастинга. И на мен като зрител ще ми е интересно, как ще се развие този младеж, доколко успешно ще се представи... Защото освен интереса към готвенето му, ще искам да е добър, за да се докаже пред баща си.
Скрит текст:
Съвсем друг въпрос е, че представянето на точно тази "лична драма" беше тромаво за мен.
Момчето три минути обяснява, как баща му не го подкрепя в избора му. А накрая за 30 сек. бащата каза точно обратното, та и до сълзи, мъжки прегръдки и прочие реакции се стигна... които определено ми стояха изкуствено.

А случки като предложението за женитба са тотално излишни. Съгласна съм.
Но явно не само българските, а и немските продуценти ги смятат за привличащи зрителски интерес.

# 252
  • София
И аз колкото и да обичам българска кухня, не бих се впечатлила от мусака и пълнени чушки. Това са си прости манджи, които се готвят за семейството. В такъв вид състезание е нормално да се показват по сериозни умения в кухнята.

В западния формат един път им дадоха кайма, чушки и други работи и никой не направи пълнени чушки! Умрях от яд! Двама правиха овчарски пай, който си е пак домашна кухня.

# 253
  • София
Да, спомням си. Спечели Ейдриан с три вида кюфтенца. Иначе мисля че Дженифър готви нещо подобно на българска манджа, ама какво беше  newsm78

П.П. Намерих го -Руло Стефани приготвя.

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 12:07 от koikoii

# 254
  • София
Относно единия от журито дали може или не да готви. Готвач който се надува и смята, че само той единствен може да готви си е чиста форма въздух под налягане и абсолютно нищо повече. Дори и най-великия готвач на всички времена (а такъв нито е имало, няма и няма да има) има какво да научи от баба Гина от село. Щом въпросния татуиран екземпляр смята, че всичко е научил тогава просто не ми го хвалете. Той се е родил знаещ, можещ и едва ли не други около него няма. И Мусолини да почне да ми имитира (а той точно това прави), лично мен нито ще ме изплаши нито ще ме впечатли. В човек трябва да има човешко поведение.

Относно това, че великото и славно жури нямало да се впечатли от някоя българска манджичка и трябвало да му се готви не знам какви си измислени гурме (ах колко грубо ми звучи тая думичка) ястия - моля сложете си ръка на сърцето и ми кажете, колко от вас в къщи обядват и вечерят с тези измислени гурме манджички с изцапани чинийки. Та ... и това жури толкова разбира от готвене. Едно ястие не може ли да нахрани един човек, за какво служи тогава ?

Общи условия

Активация на акаунт