MasterChef България, Тема 1

• 47 691
  • 775
  •   1
Отговори
# 225
  • София
И мен предложението ме подразни, още повече че и малко дете имаха. Да и беше предложил преди да забремене, сега вече как да му каже не  Joy
Андре верно го докарва като Джо, ама се чудя дали не си е такъв, не искам да вярвам че ще играе цял сезон.
Вече искам да почва същинската част, тя ми е много по интересна.

# 226
На мен Андре ми е най неприятен от тримата

# 227
Много ми харесва Петър въпреки, че се прави на много лош. Ще ходя в ресторанта му.
Вчера ми допадна виетнамеца и му стискам палци. Ще следя и Дарин, защото блога му ми допада.

# 228
  • Mediterraneo
Фенка съм на виетнамчето!
Бразилката е сладурана, но яко преигра с тези нескопосани подскоци!
Предложението за брак беше толкова изсмукано от пръстите, че накърти. Да не говорим, че жена му явно не е добра актриса и не й се получи да го играе изненадана( не знам, но за мен имаше тотално неориентиран вид, приличаше ми на друсана).

# 229
Журито толкова се старае да копира Рамзи и сие, че ако им сложат по една маска с образите на тримата американски съдии, направо ще реша, че гледам американския формат.
Не съм гледала формата по другите чужбини, ама и там ли съдиите копират дословно Рамзи, Джо и Греъм (така ли се казваше третия?  )?
Личните истории на участниците, честно казано, не ме вълнуват.Искам да видя какво могат в кухнята, все пак затова са там.Пък кой бил женен/разведен/безработен/адвокат или друго, няма значение.
Относно вегетарианците:те не са били такива цял живот, поне повечето.Аз също не ям месо вече четвърта година, но готвя такова за сина си и за гости.Смея да кажа получава ми се, няма оплакали се след празните чинии...    Laughing
От журито татуирания не мога да го дишам.Имам чувството, че той най-много преиграва, заел е някаква позиция на Бог в кулинарното майсторство, а  коментарите му са повече от елементарни и смешни.Не го знам какво, къде и как готви, но визирайки мненията му до тук, определено не разбира от готвене и кулинария.

# 230

Предложението за брак беше толкова изсмукано от пръстите, че накърти. Да не говорим, че жена му явно не е добра актриса и не й се получи да го играе изненадана( не знам, но за мен имаше тотално неориентиран вид, приличаше ми на друсана).
Написала си моите мисли.Това споделих и с ММ.Казвам му ,абе мъжа изглеждаше нормален ,обаче жената нещо не ми се видя ок .А ММ ми отговаря абе нормален,зарязал си е работата за да прави верига от ресторанти,тръгнал по шоута да се явява ,това на нормално ли ти прилича  Mr. Green

# 231
  • Бургас
От журито татуирания не мога да го дишам.Имам чувството, че той най-много преиграва, заел е някаква позиция на Бог в кулинарното майсторство, а  коментарите му са повече от елементарни и смешни.Не го знам какво, къде и как готви, но визирайки мненията му до тук, определено не разбира от готвене и кулинария.

Аз не разбирам за какво са го поканили като жури при положение, че може да приготвя основно японска храна, т.е не готви по-масов тип храна. То тогава как следва да може да оценява храна, която сигурно самия той не може да сготви. Да не говорим, че в 90% от случаите казва "НЕ" на участниците.

# 232
  • гр.Пловдив
и аз тук при вас...
и на мене малко ми идва в повече с личните истории, че чак се разчувствам ....

# 233

Аз не разбирам за какво са го поканили като жури при положение, че може да приготвя основно японска храна, т.е не готви по-масов тип храна. То тогава как следва да може да оценява храна, която сигурно самия той не може да сготви. Да не говорим, че в 90% от случаите казва "НЕ" на участниците.

Съгласна съм и аз. Сякаш прекалено насериозно се е взел. Не че готвенето е несериозна работа, напротив! Много уважавам и се възхищавам на хора, които могат да готвят и импровизират в кухнята, особено на мъже-готвачи. На някак много ми е анти този човек. Дано се поотпусне малко. Другите двама са сладури, повече човешко отношение виждам в тях, дори когато казват "Не".
И на мен предложението за брак ми беше адски дървено и преиграно. Момчето беше готино, но мацката наистина изглеждаше като дрогирана. Не се справи с изненадата.
Мравките ме потресоха..... #Crazy И аз се надявам по-нататък да започнат да обясняват повече за технологията на приготвяне на ястията-кое с кое може и кое не, хитринки разни...за да могат лаиците в кухнята като мен да понаучат нещо. Иначе като цяло ми харесва. Може би с озвучаването трябва още да се постараят, че трудничко се чува.

# 234
  • в морето до колене
Не съм гледала формата по другите чужбини, ама и там ли съдиите копират дословно Рамзи, Джо и Греъм (така ли се казваше третия?)?
Аз съм гледала британското (което, както вече казах, има съвсем други правила и структура - и журито им е различно) и австралийското и новозеландското. Те и двете са започнали преди американското, така че техните съдии не копират американците. Държат се много по-приятелски, съветват и подкрепят участниците... Там донякъде новозеландците копират австралийците (може би).
Сега смятам да гледам канадската версия, на която в момента тече втория сезон. Да видим те какво са направили...
А също така ще потърся ирландската реализация. И тази на Южна Африка може би.

Поради езикова бариера не мога да гледам други реализации, освен в англоговорящи държави. Но напред някой беше споменал, че е гледал френската реализация. Ще ми е много любопитно да сподели подробности.
Знам, че френската реализация на Сървайвър, примерно, е много хвалена. Възможно е и от този формат да са направили добро шоу.

Аз не разбирам за какво са го поканили като жури при положение, че може да приготвя основно японска храна, т.е не готви по-масов тип храна. То тогава как следва да може да оценява храна, която сигурно самия той не може да сготви...
Не мисля, че е задължително "да може сам да сготви такава храна", за да е жури.  Peace
Например, в други страни има членове на журито, които не са готвачи, а критици.

И последно - за личните драми.
Като фен на реалити формати със състезателен характер мога да кажа, че "портретите" на участниците - т.е. някакъв вид разкази за тях като личности, за семействата и живота им извън шоуто - са съществен елемент от тези формати.
Зрителят трябва да хареса участник/участници; да си избере любимци; да се вълнува за някого и да иска победата му. Така е по-мотивиран да гледа.  Wink

Друг е въпросът, как екипът на предаването поднася на зрителите "личните драми" на участниците... Тук вече си личи професионализма на съответния екип.

# 235

Я пак?  Joy

# 236
Цитат
И последно - за личните драми.
Като фен на реалити формати със състезателен характер мога да кажа, че "портретите" на участниците - т.е. някакъв вид разкази за тях като личности, за семействата и живота им извън шоуто - са съществен елемент от тези формати.
Зрителят трябва да хареса участник/участници; да си избере любимци; да се вълнува за някого и да иска победата му. Така е по-мотивиран да гледа
В това може би има известна истина, но ако става въпрос за "свободен" от професионална тема формат, като например Биг Брадър.Там, ако няма лични драми, просто няма какво да се гледа.
Докато тук става дума за конкретика.И каквито и драми да си изсмучат от пръстите, човек, който не се вълнува от кулинария, едва ли ще седне да гледа само заради личните истории и пикантерии.
Скрит текст:
Аз не харесвам спорт например.И няма сила/драма, която да ме накара да гледам или да се интересувам от съдбите на спортисти, пък ако ще публично да се бият, карат, дерат, сексят или каквото се сетят.   Laughing  

# 237
  • София
...
А онова момче, което опипа коша за боклук два пъти...

Ами не знам защо останах с впечатление, че това с кошчето беше  пак по сценарий.

# 238
  • На земята, която е всъщност звезда.
Наистина се разбиха да представят скариди или морски дарове  Peace , как един не се завъртя с една хубава мусакичка  Mr. Green

Ако не се лъжа, всеки участник има по един час, за да приготви ястието си. Хубава мусака, която да поизстине, да се стегне заливката и да е годна за консумация иска повече време. Както и голяма част от любимите национални ястия: гювечи/капами, пълнени чушки, джолани и пр.

# 239
Такива изявени през годините готвачи се впечатляват само от гурме ястия и продукти и аз също не бих сготвила мусака, защото знам, че ще ми кажат дружно не. Simple Smile
Видяхте ли вчера как похапнаха дружно от чинийката със сьомгата и скаридките?  Набързо Виктор каза, че дават три да и взе чинийчицата да мезят. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт