Евровизия (тема 39) - Burgas 2027

• 167
  • 5
  •   3
Отговори
71-o издание на Конкурса за песен на Евровизия - Бургас 2027

Първи полуфинал: 11 май 2027
Втори полуфинал: 13 май 2027
Финал: 15 май 2027

Място: Зала Арена Бургас

Дебютиращи държави: Канада
Завръщащи се държави: Северна Македония

На финала участват 26 държави
Big 5+ държавата домакин + класиралите се 20 от полуфиналите

Конкурсът за песен на Евровизия (Eurovision Song Contest) се провежда от 1956 година. Първото издание е в швейцарския град Лугано с участието на 7 държави.  През 2008 се поставя рекордът с участието на 43 държави.
През 2026 се отбелязва юбилейното 70-о издание на най-мащабния музикален конкурс в света. България участва на "Евровизия" от 2005 година, като БНТ е член на EBU (Европейския съюз за радио и телевизия) от 1993 и е заявила желание за участие още оттогава
.

Резултатите от анкетите в тема 38:
Скрит текст:
1. Доволни ли сте от избора за домакин на ESC 2027 - Бургас?
-Да - 90  гласа
-Не - 61  гласа
-Все ми е едно - 31 гласа

2. Смятате ли, че организаторите ще  се справят? (транспорт, полети, леглова база, ЕSC селище и др.)
-Да - 88 гласа
-Скептично. Съмнявам се, но желая успеx. - 74 гласа
-Не - 19 гласа

3. Мислите ли, че цените в града и курортите ше скочат до небето?
-Да - 154 гласа
-Не - 12 гласа
-Все ми е едно - 14 гласа

4. Трябва ли да има денонощен  транспорт от/до залата от 11 до 15 май вкл.?
-Да 152 гласа
-Няма нужда - 12 гласа
-Все ми е едно - 13 гласа

5. Ще успее ли кметът да договори полети от европейските държави до Бургас през май?
-Да - 72 гласа
-Не - 26 гласа
-Някои нови полети - да, но е крайно недостатъчно и свързаността с Европа ше е трудна и с прекачвания - 85 гласа

6. Ще присъствате ли на живо?
Да, само на финала - 7 гласа
Да, само на някой полуфинал - 2 гласа
Да, и на двата полуфинала, и на финала - 1 гласа
Може би, зависи от цените - 43 гласа
Не - 129 гласа

Извадка: 185 гласували

ЛИНК КЪМ ПРЕДИШНАТА ТЕМА

Последна редакция: ср, 16 сеп 2026, 12:11 от diziler

# 1
  • София
Благодаря за новата тема, Дизи.

Юлиян Костов и Мария Бакалова.
Словакия, Словения, Унгария, Ирландия и Испания
Казахстан
БНТ не даде задоволителен отговор
100% има политическа намеса в избора на Бургас

Аз така или иначе няма да ходя, дори да беше в София. Успех на Бургас.

# 2
Искам Косово да дебютира категорично, толкова тежка съдба има този народ. Най-сладко ще е да се случи, когато домакинства Албания.

# 3
Нина Добрев , за втори ко водещ не мога да преценя

# 4
Нямам си идея дали на теория е възможно Дара да е водеща, но харесвам енергията, чувството и за хумор и артистичността и. Дара и Юлиян са моя избор от анкетата. От липсващите държави като че ли най-съжалявам за Турция. ( първото което се сещам е групата Манга, която бяха пратили).

# 5
Само уточнявам, че в анкетата сложих и тези "говорителки" от БНТ, които бяха пускани в телемостовете през годините (дето казват точките от България),  Евгения Атанасова, Йоанна Драгнева, Мария Илиева (помня, че я включиха 2011 в Дюселдорф, и като каза 12 points go to United Kingdom,  британската бой група направо полудя от кеф). Сложих и български актьори, които имат кариера в САЩ (Башар Рахал, Димитър Маринов, Юлиан Костов, Мария Бакалова...).
Също и двамата, коментиращи Евровизия: Елена Розберг и Петко Кралев, те знаят английски,  превеждат на живо и правят често интервюта на английски по радиото, тя работи в ЗиРок (вече Вива Рок), той е в ФМ+..

Изрично не съм слагал традиционни водещи на БНТ като Георги Любенов, Драгомир Драганов и т.н., тъй като те са скарани с английския и няма смисъл да се дават като опция, едва ли ще ги изберат.

Общи условия

Активация на акаунт