Евровизия (тема 38) - Burgas 2027

• 1 182
  • 60
  •   25
Отговори
71-o издание на Конкурса за песен на Евровизия - Бургас 2027

Първи полуфинал: 11 май 2027
Втори полуфинал: 13 май 2027
Финал: 15 май 2027

Място: Зала Арена Бургас

Дебютиращи държави: Канада
Завръщащи се държави: Северна Македония

На финала участват 26 държави
Big 5+ държавата домакин + класиралите се 20 от полуфиналите

Конкурсът за песен на Евровизия (Eurovision Song Contest) се провежда от 1956 година. Първото издание е в швейцарския град Лугано с участието на 7 държави.  През 2008 се поставя рекордът с участието на 43 държави.
През 2026 се отбелязва юбилейното 70-о издание на най-мащабния музикален конкурс в света. България участва на "Евровизия" от 2005 година, като БНТ е член на EBU (Европейския съюз за радио и телевизия) от 1993 и е заявила желание за участие още оттогава
.

Резултатите от анкетите в тема 37:
Скрит текст:
1.Вярвате ли, че ще се представим блестящо през света?
Да, напълно - 75 гласа
Средно - 43 гласа 
Не, не сме готови за домакинство - 8 гласа 

2.Трябва ли ЕBU да допусне Израел за участие догодина?
Да - 23 гласа 
Не - 72 гласа 
Все ми е едно - 32 гласа 

3.Трябва ли ЕBU да разреши завръщане на Русия и Беларус догодина?
Да - 36 гласа 
Не - 71 гласа 
Все ми е едно - 21 гласа 

4.Искате ли завръщане на държавите, които тази година бойкотираха конкурса?
Да - 94 гласа 
Само някои - 9 гласа 
Не - 8 гласа 
Все ми е едно - 14 гласа 

5.Кой град е най-подготвен и е най-подxодящ за домакин догодина?  (реалистично, без лични пристрастия)
София - 108 гласа 
Пловдив - 2 глас
Варна - 4 гласа 
Бургас - 14 гласа 

6.Трябва ли да имаме отново вътрешна селекция за българската песен догодина?
Да, както беше тази година или с друг вид вътрешен конкурс - 77 гласа 
Не, трябва БНТ просто да обяви песента - 21 гласа 
Все ми е едно - 24 гласа 

Извадка: 129 гласували

ЛИНК КЪМ ПРЕДИШНАТА ТЕМА

# 1
Виждам, че много хора се гласят да присъстват - трябва да знаете, че за билетите за живите шоута, особено финала, има истинска битка, трябва да влезете в точния час на продажба и да знаете, че цените няма да са никак ниски (средно от порядъка на 200 евро).

# 2
Благодаря за новата тема.
На последния въпрос - ще присъствам на събитията, но не и на живите концерти в зала. Първо, предполагам че цените ще са в небесата и ще е трудно да се вземат билети, както често става и второ - според мен купонът ще е на Евровизионното градче и автърпартито . Последното ако е на плажа, ще е брутално яко. Особено в този край откъм солниците, където беше Папи Ханс.

# 3
В първия пост в скрит текст са и резултатите от предишната анкета, леко са променени от снощи, че има още гласували.
Виждам, че много хора се гласят да присъстват - трябва да знаете, че за билетите за живите шоута, особено финала, има истинска битка, трябва да влезете в точния час на продажба и да знаете, че цените няма да са никак ниски (средно от порядъка на 200 евро).
В Ротердам от официалния сайт на Евровизия бяxa 400 евро за финала, и по 250 евро за полуфиналите. Това за вечерите, които се излъчват по телевизията: вторник, четвъртък, събота.  А за т.нар. "репетиции" в понеделник, сряда и петък, където е почти същото, просто няма обявяване на вот, няма съспенс... там цените са доста по-ниски. Тези вечери се излъчват по кодиран канал, само за националните телевизии, да гласуват журитата.

# 4
Аз бих отишла на някоя от репетициите, защото там са и истинските Eurovision nerds Grinning но всички шеги настрана за цените по 3000 евро на нощ, наистина ще зависи от това какви точно ще са цените на местата за настаняване. Ако повечето хотелиери действително решат, че ще дерат по 200-300 евро на нощ, ще си го гледам от дома и ще гледам дом тогава да е Варна Grinning ако приемем, че ще има събития и тук, както дадоха заявка, въпреки че аз съм скептик - сигурно нещата ще се ограничат до голям екран на входа на Морската.

# 5
Би било увлекателно и оригинално музикантите да пеят и свирят от палубата на кораб,а публиката да ги гледа от мостика и плажа в Морската градина в Бургас. Yum

На мен сега ми "светна" къде е "повредата" у някои хора. Тях червеният режим ги приучи,че столицата е вся и всьо,и не могат да си представят,че провинциален град (Бургас,в случая),може да е домакин на голямо европейско събитие.

# 6
Ето пак😂 Защото е столица, защото е столица.
В случая при нас почти 1/3 от населението на страната живее в столицата.
В Турция например в столицата живеят по-малко xора, отколкото в Истанбул. В други страни има малка разлика в населението между столицата и вторият, третият, четвъртият град.  При нас ... 190 000 в Бургас, в София почти 2 млн. Легловата база в София е най-голяма, а полети има  от почти всички европейски държави + Израел.

Да видим канадската делегация с колко прекачвания ще дойде  Бургас.

# 7
  • София
Не бих отишла да гледам Евровизия, не е моят конкурс определено. Надявам се Бургас да се справят с тази огромна отговорност по организацията, но съм скептична. Дано не съм права.

# 8
50% от домакинствата в последните 15 години са в морски град. За кадрите е без значение дали снимаш топлото Черно или студеното Балтийско море.
Ама има разлика. Тези морски  градове са с перфектен транспорт и свързаност с близки  големи  градове, а и полетите до въпросните морски  градове и близките  големи  градове са доста!

Ротердам  (на 15-20 мин) с влак до Амстердам, до където кацат от цял свят, това е xъб, летище Сxипxол.

Торино, с полети до летище Торино и с добра влакова връзка от Рим, Милано и др.

Малмьо, на половин час с влак от Копенxаген, до който кацат от почти всички европейски държави.

Ливърпул, летище, на което кацат много самолети, а и връзката в Англия с влакове е перфектна.

Лисабон - директни полети от цяла Европа дотам. Залата е недалеч от летището, а и метро xоди до залата, като я свързва и с центъра на Лисабон, и с летището.

Xeлзинки, Атина (също като Лисабон) са столици, и са на море. Но имат перфектна свързаност. И имат полети от цяла Европа.

При нас... градът домакин е на 400 км от столицата, придвижване 8 часа с влак,  6 часа с Юнион Ивкони, 5 часа с други автобусни фирми,  4 часа с кола (чужденците рентакар ли да вземат)?  Тези, които кацат във Варна, може да опознаят чудния път от Варна до Бургас. Срам!  
А отделно залата е в панелен комплекс в края на  града... Далече от центъра.

# 9
  • Варна
За билети няма да ни стигнат парите, но със сигурност ще отскочим до Бургас да се потопим в атмосферата. Може да спим в Поморие ( имаме приятели) или да се прибираме до Варна.

# 10
  • София
Хайде поне тази темичка да не я превръщаме в комлексарнско израждане на омраза към София. Дайте да обсъждаме съществените неща за провеждането на Евровизия 2027.

# 11
Канадската делегация ще мине през Лондон -Бургас, няма да е много. И аз ползвам Лондон за пътуване до други континенти, нищо сложно, да не мислиш, че от София ми е удобно, хайде да не драматизираме. Пък и нали ще е скромно, както казва Cloudet, може да не дойде на село канадската делегация🤣

# 12
Най-логично беше изборът да е София. Не виждам Бургас с какво превъзхожда столицата ни. Да, кметът от години прави много за строителство и инфраструктура, но не виждам и едно предимство на Бургас. Градът е много отдалечен, няма удобни полети от други европейски градове и ако има, те са по-скъпи. Много бургазлии пътуват до София, за да отлетят за чужбина, а не отлитат от Бургас. Защо ли? Отделно, че градът няма толкова богата история и култура, колкото София и Пловдив. Какви забележителности ще видят туристите? Наистина ми прилича на ситуацията с Дубай - от нищо направи нещо кметът и това трябва да се признае. Нито университет имат престижен (едно време Химическият "Асен Златаров", днешният БДУ е бил фактор, но днес не е) - един държавен, един частен и няколко филиала. Трябва изборът да е комплексен, а не политически и не на база на това каква нова инфраструктура има и на кое място е в класацията за най-добър град за живеене. Всички тези класации са изключително манипулируеми. Имам много познати от Бургас, които казват, че бъдеще за младите хора в града няма и масово всички емигрират или към Пловдив, или към София. Ако положението там беше толкова розово, дали градът щеше да е под 200 000 души? (И то официална статистика, колко е реалният им брой, не се знае).

София е столицата и има защо да бъде така, колкото и на някои да не им харесва този факт.

# 13
Ей това ме е яд, тук си спорим, но шепа хора мислим въобще да отидем. И да, гледам го от малка, и да искам да отида, и да исках да ми е под носа, за да не правя ултра шпагати, за да присъствам.

# 14
Хайде поне тази темичка да не я превръщаме в комлексарнско израждане на омраза към София. Дайте да обсъждаме съществените неща за провеждането на Евровизия 2027.

и грозно оплюване на Бургас, ще си стиснем ръцете и ще си говорим

Общи условия

Активация на акаунт