MasterChef България, Тема 1

  • 47 624
  • 775
  •   1
Отговори
# 450
  • София
  • Мнения: 15 852
Това, че имаш блог с рецепти, не означава, че си няк'ъв мастър. Wink Не е конкретно за по-горе споменатия, за 1ви път го отварям. Рецептата обаче ми се струва лесна и вкусна.
Обидното е,че ги канят, пък после ги оплюват.

# 451
  • Мнения: 11 743
По моето скромно мнение телешкото не е никак трудно за приготвяне, ако е хубаво самото месо. Трудно е, ако месото е кофти.

# 452
  • Пловдив
  • Мнения: 5 234
На мен предаването ми харесва, но аз обичам кулинарията, та е нормално. За блогърите ме е яд,че повечето не са участвали, фен съм на много от тях. Но ги разбирам, биха си загубили имиджа си може би. Макар че пък блогър не е професия така или иначе. Например, Роца , ти правиш уникални неща, би било интересно. Истината обаче е,че журито на Лорд оф дъ Шефс ми беше по-симпатично и харизматично някак си. Би било хубаво да поканят някой от тях и тук, но... Така са решили. Насявам се да има кулинарни реалити от този вид по тв непрекъснато, а не от вида на черешката на тортата, човек може много да научи.
П.С. Благодаря за магазина за стековете, ще пробвам.  За Т бон стека искам да вметна,че този по флорентински е в порядъка на 700-800гр., което си е класиката, дано като е по-тънък да стане пак сочен. И, да, момчето беше право, в България са малко хората, които ядат месото, както трябва и както е по света -малко изпечено отвън, а вътре поне розово за уел дан, в Италия уел дан е леко кърваво. Но си нямаме добро телешко, може и за това да е.

# 453
  • в резерват
  • Мнения: 3 722
Преди време доста се заглеждах из блоговете, ровех за рецепти и точих лиги по снимките. Накрая стигнах до извод, че на снимка изглежда едно, на вкус е друго и ми  светна, че доста хора имат смелостта да покажат нещо, което не е задължително да е вкусно. Баш с две от най-прехвалените  блогърки ми се получиха леки изненади. И да кажете, че съм експериментирала нещо , просто си разглеждах  рецепти за леща яхния.  И като почнах да чета едни коментарии "жестока си", "такова не сме яли", още 10 пригласяха коооолко изумително нещо е снимано и как е у-н-и-к-а-л-н-о , че  направо ми дойде да опитам метода на яхния на майсторката.


Сега което си е, си е - и аз на снимка  го докарах перфектно,  т.е. жената беше показала една чудно красива яхния, на моята снимка също храната изглеждаше умопомрачително.

Вкусът обаче беше блудкав, и не ставаше за храна.
Излишно е да споменавам, че рецептата и стъпките  на приготвяне ги спазих  едно към едно с това, което е публикувано в блога.


# 454
  • Велико Търново
  • Мнения: 5 668
Още повече, че фактът, че са блогъри, не ги прави супер готвачи - професионалистите затова са такива, защото някой някъде ги е оценил. Това, че на Пенка напр. супата й е страшно вкусна според читателите й, не я прави кандидат за Мастър шеф; човек трябва и да умее да цени критиката или да си има "едно наум", когато му правят забележка.

# 455
  • Berlin
  • Мнения: 13 019
А това, че са ги поканили не означава автоматично, че продължават напред. Peace Аз не видях някой да оплюват, казват си мнението.

# 456
  • Мнения: 11 743
Може на един да се хареса едно, на друг друго, много е субективно. Когато се учи кулинария винаги накрая има качествени показатели и органолептични свойства на които трябва да отговаря ястието. Те са правило и няма значение на кого ще се хареса така и на кого - не. Аз имам конкретно разминаване с еклерите така. Харесвам ги престояли, омекнали и сочни, обаче това е пълен брак според установените критерии. И ако те оценява комисия не се интересуват на теб как ти допада, а какъв е стандарта. Затова стават и големи разминавания, струва ми се. Сигурно много хора си викат - ама защо, то е толкова вкусно и интересно?! А комисията те отрязва от раз...  

# 457
  • Мнения: 1 446
Още повече, че фактът, че са блогъри, не ги прави супер готвачи - професионалистите затова са такива, защото някой някъде ги е оценил. Това, че на Пенка напр. супата й е страшно вкусна според читателите й, не я прави кандидат за Мастър шеф; човек трябва и да умее да цени критиката или да си има "едно наум", когато му правят забележка.

Tочно и моето мнение. На мен всичко, което подхвана ми се получава, но никога няма да отида в Мастър Шеф. Нямам познанията да направя примерно от една чанта продукти две-три неща и да станат балансирани като вкус. Аз карам само по рецепти, и то ако имат снимки, за да видя крайния резултат.

Сега ще започне да става интересно тепърва, защото като им насипят продуктите и като няма интернет и предварителна подготовка.....

За кулинари-любители има Черешката на тортата например, Мастър шеф е за следващия топ шеф на БГ 'сепак.

# 458
  • Велико Търново
  • Мнения: 5 668
Много точно казано Peace Дразни ме понякога точно този манталитет/като на оня, снощния участник/ - " какво разбират те - журито, нищо не знаят, аз колко съм велик....." и се почват веднага едни предположения не, ами направо заключения - как всичко е нагласено, на кого колко са платили и т.н. И грам не се замислят такива хора - "абе, това са признати по света професионалисти, чакай да помисля какво ми казаха/посъветваха, какво мога да променя, за да стане по-добре следващия път"...

# 459
# 460
  • Мнения: 1 446
E, това са глупости. И аз самата първо гледах Кошмарите, после привключих. Тия телевизии и те като започнат рейтинг да мерят.....
При все,че всичко го има в нета после достъпно.  ooooh!

# 461
  • Велико Търново
  • Мнения: 5 668
Да не говорим, че концепциите на предаванията са съвсем различни Confused

# 462
  • Мнения: 1 446
Сега си го мерят готвачите, един от един по-велики  Tired Tired Tired

# 463
  • Мнения: X


Aз пък гледах и едното и друго, с новата телевизия вече не може да ме цакат така и да поставят пред дилема  Mr. Green



Още повече, че фактът, че са блогъри, не ги прави супер готвачи - професионалистите затова са такива, защото някой някъде ги е оценил. Това, че на Пенка напр. супата й е страшно вкусна според читателите й, не я прави кандидат за Мастър шеф; човек трябва и да умее да цени критиката или да си има "едно наум", когато му правят забележка.

Tочно и моето мнение. На мен всичко, което подхвана ми се получава, но никога няма да отида в Мастър Шеф. Нямам познанията да направя примерно от една чанта продукти две-три неща и да станат балансирани като вкус. Аз карам само по рецепти, и то ако имат снимки, за да видя крайния резултат.

Сега ще започне да става интересно тепърва, защото като им насипят продуктите и като няма интернет и предварителна подготовка.....

За кулинари-любители има Черешката на тортата например, Мастър шеф е за следващия топ шеф на БГ 'сепак.


Точно това си мисля. Половината, че и повече не ги виждам. Имам чувството че бяха заучили някакви неща, бяха ги репетирали, издирвали оригинални рецепти и т.н. Сега обаче когато нямаш интернет, а ти сервират една торба покупки ще си проличи кой е наистина талантлив и му иде отръки  Whistling

# 464
  • Мнения: X
 Далеч съм от мисълта да обидя някой, но моите впечатления са, че често блогърите са доста самонадеяни, и лего арогантни като стил, в смисъл, че са най-най....
 Някой опитвал ли се е да се `класира` сред блогъри готвачи, нека сподели.
 Но я има и типично българската черта да се оплюва всичко наред.
 Аз си позволявам да изразявам положително мнение, когато нещо ми направи положително впечатление и се старая да акцентирам върху него.
 Отрицателните впечатления, понякога, си позволявам да ги показвам дори само-иронично.
 Запалих и колегите си по предаването- формата.
 Обсъждането по време на почивките ( на чаша кафе или чай) е лека и приятна, разтоварваща, а също така и неутрална тема подходяща за сплотяване на колектива.
 

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 15:14 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт