MasterChef България, Тема 1

• 47 567
  • 775
  •   1
Отговори
# 525
Ами има хора, на които скаридите са им домашно ядене, аз не съм от тях, но познавам такива. Обичат да си ги правят по различни начини. В Метро има много изгодно скариди, така че не са чак такъв деликатес.

# 526
  • София
Нямам спомен, пуснаха ли я напред?
Малкия ми беше много сладък, как оглеждаше месото от всички страни като му казаха, че е перфектно  Joy Дано да е направил правилния избор...
Май не, но аз само слушам, а и прехвърлям непрекъснато каналите.

# 527
  • Sofia
пуснаха я

# 528
  • На ръба..
 smile3501 Дано да стигне възможно най - далече..

# 529
В Метро има много изгодно скариди, така че не са чак такъв деликатес.

не са, разбира се. За четирима възрастни, добре хранещи се човеци, килограм и половина ще са им точно за една вечеря. По 26 лв/килото (за Метро, средните скариди) стават около 40 лв. Колко му е. 
Иначе за морските държави няма как да не са семпла и ежедневна храна.

Скрит текст:
Между другото ние днес вечеряхме такива, ама не стигнаха финансите само за скариди, та омешахме с миди, калмари, сьомга  и императорски ориз.  Така 4 скариди на човек са поносими  Mr. Green  щото пък ние сме 6 възрастни на вечеря.

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 10:11 от bubanka

# 530
  • На земята, която е всъщност звезда.
Много обичам да правя и ям ризото с морски дарове. За една вечеря с 4 порции слагам 600 гр. морски продукти, от тях 200 гр. скариди. Не излиза много скъпо. Купувам от Лидл, но не ги зареждат постоянно.

# 531
И лингуини с морски дарове правя много. Също от Лидл купувам, и от Метро, и от Кауфланд.
Вкъщи не купувам често, но навън ям много.

# 532
Ние също сме морска държава, така че и скаридите са си напълно нормално ястие, пък деликатес съвсем не са. Може би и от моята камбанария е така, защото при нас изобилства от риби, морски дарове и ядем поне 2-3 пъти седмично риба и купуваме, когато не си я ловим.
Въпросните скариди на съфорумката разбирам защо са ги определили като домашно ястие. Журито очаква нещо завъртяно, да видят умения и да се уверят в това, че владеят някакви техники, а тази рецепта е изключително лесна за приготвяне.
Надявам се по-нататък да има по-голямо разнообразие, че вече ми втръсна да гледам как редуват калмари, скариди и производни.
От журито любимец и на мен ми е Виктор, доста премерен и искрен ми се вижда. Андре и на мен ми е малко твърде обран и мълчалив. При Петър татуировките ни най-малко не ме тревожат, дори напротив, а нещо в изказа му не ми допада. Не мога още да преценя какво е. Но след последното предаване и тримата се поотпуснаха, така че имам надежди, че до още 2-3 епизода всички ще са в напълно свои води.
Съжалявам за дългият пост, но толкова за запис Laughing

# 533
  • Berlin
Според не са имали предвид, че са домашни в смисъла на лесно достъпни и постоянно присъстващи на масата. По-скоро самата рецепта - доматеното сосче придава такъв уклон, на домашна манджичка. Както казах по- рано, лесна и вкусна изглежда в блога, тъкмо и аз да си я направя вкъщи. Simple Smile Много на подбив ги взехте тия скариди, а няма нужда.

# 534
Аз много обичам Саганаки и миди, и скариди, но зависи как са приготвени. Имам предвид, че съм попадала на места, където ги правят уникални и много вкусни, а на други изобщо не са ми харесвали.

# 535
Коя е, каква е? Дайте рецепти, блог, теми, за да се запознаем виртуално евентуално и да и стискаме палци и ние щом е съфорумка.  bouquet

да бе  Mr. Green  нали писахте  вече за една съфорумка, че  публикацията в блога и е в стил "гроздето кисело", все едно  всички ние тук пришещи  ядем скариди саганаки всеки ден у дома (това беше мотива на журито - прекалено домашно)

Не сте прави. Блогърите може и да готвите, и всички да черпим идеи от Вас, но това не Ви прави Мастър готвачи.
И аз мисля, че е лесно достъпна рецепта, все пак нека да сравним с другите представени. И аз бих ги приготвила у дома, защото са лесни, но няма да приготвя бургер във вакуумна торбичка, или филе от тон с чипс от моркови.  Peace
А и деликатес изобщо не са.

Според мен прекалено високото самочувствие на блогърите ще им изяде главата по време на шоуто. Не знам дали има само една участничка с блог, или са повече.

# 536
  • София
Може би трябва да си отговорим на въпроса - какво е майстор готвач (не мастър - все още сме българи за огромно съжаление на някои западняци и не шеф - шефове много, ама с акъли малко) ?

Майстор готвач според мен е човек, който може да готви така, че да нахрани хората, а не да им предоставя шедьоври на сюреализма и малката пластика.

Майстор готвач е онзи, който познава местните традиции и се съобразява с тях, който владее готварската техника до прецизност.

Майстор готвач е онзи, който с обикновени продукти може да ти приготви нещо вкусно, а не да ми се фука с екзотични имена и продукти. Тоя който ми се ежи с някакви непознати имена и странни комбинации си е чист въздух под налягане.

# 537
To ще си покаже кой как се справя още следващата седмица  Peace

# 538
  • На земята, която е всъщност звезда.
...Майстор готвач според мен е човек, който може да готви така, че да нахрани хората, а не да им предоставя шедьоври на сюреализма и малката пластика.

Майстор готвач е онзи, който познава местните традиции и се съобразява с тях, който владее готварската техника до прецизност.

Майстор готвач е онзи, който с обикновени продукти може да ти приготви нещо вкусно, а не да ми се фука с екзотични имена и продукти. Тоя който ми се ежи с някакви непознати имена и странни комбинации си е чист въздух под налягане.

А според мен ти описваш добрия готвач. Майсторът-готвач е следващо ниво над добрия готвач, той е артист, твори и храни не само вкусовите рецептори, но и зрението, и обонянието. Т.е. Майсторът е добър готвач, но добрият не е майстор.

# 539
Тези предавания са за хляб и зрелища и не показват нищо друго. Кой е по- добър, кой е най- добър и какво умее или не умеее - ала-бала. И със сигурност не целят правдата да възтържествува. Готвачите от журито са отишли там да си рекламират заведенията, а участниците и те не знаят защо са отишли. Може би заради наградата. Чудя ви се защо ги взимате толкова насериозно. А майстор готвач е просто длъжност, нещо като бригадир, нищо повече. И заплатата му е по- голяма. На това 'шеф' и аз му се дразня. Какво, като не е на български и сякаш е нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт