С какво ви дразнят свекървите – 42

• 57 019
  • 766
  •   1
Отговори
# 270
Рядко пиша, но съм бясна. Със свеки имаме сравнително хармонични и безпроблемни взаимоотношения, като изключим нейни прегрешения в началото на съжителството ни снаха-свекърва, но ММ се намеси и нещата се потушиха. Обидата си я има, но в името на общото благо си трая.
Вчера се прибрах от командировка (по работа) след 3 дневно отсъствие - в сряда заминах в петък се прибрах, та може и за 1 цял ден да се брои, но да кажем, че са 3. ММ дойде да ме посрещне, прибрахме се, оправих се и слизам да видя свекърите - да ги поздравя. Е да ама свеки даже не ми говори. Със свекъра няма проблеми, пита как е минало, пирятно ли съм изкарала - свеки мълчи. По едно време оставаме сами в стаята и вече е твърде явно да не си говори, при което ми се задава въпроса: "Е, почина ли си от моя син?" при което аз Shocked Казах, че не съм била на почивка, а по работа. Отговора бе "Работата на една жена е при мъжа и, не по няколко нощи да я няма в чужд град с кой знае кой" Всичкото това под нос и едва ли не през зъби. Е направо щях да припадна! Преди да се вземем с ММ пак ми се е налагало да пътувам - реакцията и беше коренно различна:" Ходи, виж свят - сега ти е времето, не само на едно място да стоиш", а сега вече като съм жена на сина и трябва да съм боса и бременна в кухнята ooooh! Споделих на ММ, аз всичко му казвам, и май не беше изненадан, явно са имали разговор по време на моето отсъствие, но каза да не и обръщам внимание. Той все това ме съветва, да не и обръщам внимание и да имам възможно най-малко контакти с нея. Еми трудно е при положение, че живеем в една сграда. Днес още не съм я виждала,но съм решила да се държа възпитано и да си я поздравя, да си разговарям спокойно с нея, тя да процедира както желае.

П.П.: Не сме едно домакинство, на различни етажи, различни домакинства с отделни електромери, водомери и т.н. Семейна кооперация на три етажа, обща ни е входната врата на двора.

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 10:53 от anadara

# 271
Е колко пък да е трудно?
И аз с комшиите живея в една сграда..Никак не ми е трудно да ги виждам рядко.

Освен ако не сте едно домакинство де..

# 272
Мда, проблемът "вторият етаж".

# 273
Е колко пък да е трудно?
И аз с комшиите живея в една сграда..Никак не ми е трудно да ги виждам рядко.

Комшиите са едно, родата в кооперацията - друго.  Wink

anadara , бих го обърнала на майтап - "Мда, починах си от вас"  Mr. Green
Че няма да те разбере - няма, ама знаеш ли пък...може да поникне мисъл някаква адекватна.

# 274
А на свекървата работата свързана ли е с пътувания или примерно да ходи някъде без свекъра с преспиване? Аз бих си замълчала сега,но при първия удобен случай бих използвала същата реплика,насочена към нея. Ако е разумна жена би разбрала подтекста и едва ли би задала подобен унизителен въпрос втори път

# 275
И на мен ми се е случвало такова чудо.В началото на съжителството ни свеки щеше да припадне ,като разбра ,че отивам на фирмено коледно парти.Ама как така ,ами ММ сам ли ще стои ,е как така без мъжете ще ходим ,в тяхното предприятие все ходели семейно  и тн. глупости.Умряхме от смях и повече не повдигна въпроса ,но и днес пили на ММ като ходи някъде без мен .

# 276
А на свекървата работата свързана ли е с пътувания или примерно да ходи някъде без свекъра с преспиване? Аз бих си замълчала сега,но при първия удобен случай бих използвала същата реплика,насочена към нея. Ако е разумна жена би разбрала подтекста и едва ли би задала подобен унизителен въпрос втори път

Такива реплики праскат (извинете за думата) хора, чиято работа никога не е била свързана с командировки и които винаги са се измъквали от тях. Те не могат да те разберат никога. Смятат, че си задължен дори с риск да си загубиш работата да откажеш и да се прибираш всяка вечер вкъщи. И аз имам такива познати, обикновено от по-старото поколение.  Понеже съм живяла в семейство, където и двамата ходеха в командировка, този възглед и за мен беше шокиращ и странен.

# 277
Въх! Как не ви е срам!?! Да изоставяте мъжете си! Да ходите насам-натам сами, кой знае с кого! smile3532

# 278
  • София
Вчера се прибрах от командировка (по работа) след 3 дневно отсъствие...

Мен това болднатото ме разби  Joy - или и за теб командировка не винаги означава работа, или твърде сериозно и лично въобще приемаш такъв коментар, та чак да си "бясна". Хора, смешна е реакцията й, за какви бесове говорите? Нямате ли си семеен живот, етажи...

# 279
Мили мами, щях да пиша тема, но тъй като виждам, че все пак има тема, посветена на свекървите, надявам се да ми дадете съвет.

Майката на приятеля ми не ме харесва. Тя не ме е виждала, не сме имали пряк контакт до сега. Всички негови роднини, с които ме е запознал ме харесват. Студенти сме, той е от друг град. Наскоро се беше прибрал за две седмици и те са обсъждали темата. Той я питал защо не ме харесва, при положение, че дори не е говорила с мен, при положение, че роднините са ме харесали - нейният отговор бил "Ами, не знам".  #Crazy
Постоянно го разпитвала защо родителите ми са се развели и всякакви подобни въпроси на тази тематика.Явно има егати изкривеното мнение, че като си дете на разведени родители, значи не ставаш за нищо.
Често го пита с кого говори по телефона, като е в София къде ходи, какво прави и т.н.

Като се прибра в София и се беше разболял, защото маминка имала рожден ден и той в най-големия дъжд ходил да и взима цвете. Вечерта, когато се видяхме имах изненада за него( билети за концерт) и тъкмо ги изваждам и маминка се обажда "Къде си, болен ли си, оф, къде ходиш по улиците, с кого си" . Е, полудях... Той спа в нас 4 нощи като беше с висока температура, ангина и т.н. Не съм заспивала само и само да се грижа за него, дори в Спешното отидохме.
И при всичките ми грижи и при все, че го обичам, тя не ме харесва. Защо???
Не му преча на образованието, не го ревнувам от семейство и приятели, разбираме се чудесно...

Защо майките ревнуват синовете си? Вие ревнувате ли синовете си?

# 280
  • София
Скрит текст:
Рядко пиша, но съм бясна. Със свеки имаме сравнително хармонични и безпроблемни взаимоотношения, като изключим нейни прегрешения в началото на съжителството ни снаха-свекърва, но ММ се намеси и нещата се потушиха. Обидата си я има, но в името на общото благо си трая.
Вчера се прибрах от командировка (по работа) след 3 дневно отсъствие - в сряда заминах в петък се прибрах, та може и за 1 цял ден да се брои, но да кажем, че са 3. ММ дойде да ме посрещне, прибрахме се, оправих се и слизам да видя свекърите - да ги поздравя. Е да ама свеки даже не ми говори. Със свекъра няма проблеми, пита как е минало, пирятно ли съм изкарала - свеки мълчи. По едно време оставаме сами в стаята и вече е твърде явно да не си говори, при което ми се задава въпроса: "Е, почина ли си от моя син?" при което аз Shocked Казах, че не съм била на почивка, а по работа. Отговора бе "Работата на една жена е при мъжа и, не по няколко нощи да я няма в чужд град с кой знае кой" Всичкото това под нос и едва ли не през зъби. Е направо щях да припадна! Преди да се вземем с ММ пак ми се е налагало да пътувам - реакцията и беше коренно различна:" Ходи, виж свят - сега ти е времето, не само на едно място да стоиш", а сега вече като съм жена на сина и трябва да съм боса и бременна в кухнята ooooh! Споделих на ММ, аз всичко му казвам, и май не беше изненадан, явно са имали разговор по време на моето отсъствие, но каза да не и обръщам внимание. Той все това ме съветва, да не и обръщам внимание и да имам възможно най-малко контакти с нея. Еми трудно е при положение, че живеем в една сграда. Днес още не съм я виждала,но съм решила да се държа възпитано и да си я поздравя, да си разговарям спокойно с нея, тя да процедира както желае.
П.П.: Не сме едно домакинство, на различни етажи, различни домакинства с отделни електромери, водомери и т.н. Семейна кооперация на три етажа, обща ни е входната врата на двора.

Като се съгласяваш на такъв вариант...

# 281
Е, как, трите етажа, няма проблем.  Ама екстрите към това  - кофти.

# 282
Аз се чудя на моите  понякога ,как нямат проблеми като търчат и двамата с дни по командировки ,синът по седмица поне всеки месец е  на път ,не  е шофьор.По-скоро се възхищавам на снахата,че го търпи ,но и тя пътува ,сигурно заради това разбира.
Не   е лесно да си прост...

# 283
  • където ми харесва
Кво ти пука дали те харесва, или не? Зависи ли връзката ви от това, дали тя те харесва, или не зависи?
Защото, ако зависи-имаш проблем и то не с нея, а със синът й. Ако не зависи, просто не й обръщай внимание.
А факта, че си се грижила за приятеля си, докато е бил болен, не значи че трябва да очакваш благодарност от майка му.
Не си го слагай присърце. Може като те опознае да те хареса.

# 284
Dibi, всяка майка иска най-доброто за детето си, но има майки, които прекаляват - с ревността, с предпазването, с напътствията. Най-големият ти проблем не е, че евентуалната ти свекърва няма да те харесва. От личен опит знам, че не можеш да се харесаш на всички, а да се опитваш е огромна грешка. По-голям проблем би била реакцията на мъжа ти/приятеля ти по този въпрос. Ако той е мамино синче и оставя мама да диктува целият му живот, съобразява се с нея за всяко нещо, зачита мнението и по всички въпроси и я оставя да се бърка навсякъде, значи този мъж не е за теб (или за която и да е жена освен мама). Защото той няма никога да се застъпи за теб и да те защити пред нея. Ако той е готов да брани отношенията си с теб и личният ви живот, дори и от майка си, може и да се получат нещата.

Общи условия

Активация на акаунт