С какво ви дразнят свекървите – 42

• 56 971
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
  • Оптимист по принуда
Сигурно стиска зъби момичето, какво да прави. Ще знае за следващ път, живот и здраве. Но и ние много очаквания имаме, от там и разочарованията. Трябва да се казва в прав текст от каква помощ имаме нужда, а не да очакваме да се подразбира.

# 571
  • В полите на Пирин планина
Трябва да се казва в прав текст от каква помощ имаме нужда, а не да очакваме да се подразбира.

Ето това е истината - точно и ясно да се формулират нещата, за да няма недоразбрали  Peace
Аз живея със свекърва ми вече 14-та година / тя живее при нас за уточнение  Mr. Green / и след първоначалните драми, отдавна вече изпращан сина ѝ да се разбира с нея какво и как. И всичко е в рамките на приемливото, с някои редки изключения ...
Е, снощи ме подразни: аз се карам на децата / повиших им тон /, че много се разбесняха / тичаха с една мека бебешка топка, а са големи вече и доста си тропат / и им обяснявам, че под нас живеят други хора и не е приятно стадо хали да ти препускат на главата. Свекървата пристига и се намесва, ни в клин-ни в ръкав: щяла съм да ги стресирам  Crazy Е, хубаво. Направих се, че не я чувам и се разбрах с децата ...

След малко обаче моите разбойници пак взеха нещо да почукват в детската и я чувам да мърмори от нейната стая: "Тропайте, тропайте - не ви е срам"  ooooh! Ей, така си останах  Shocked

# 572
Аз пък си се чувствах много добре и при 2 изписвания и  затова ми беше много приятно да си видя цялото семейство - моите родители и свекърите. Дойдоха взеха ни от болницата - снимки, цветя, постояха 2 часа и си тръгнаха. Бяха приготвили всичко - ядене, пиене. Накрая дори разтребиха и си отидоха. Бебетата ги видяха за по 5-10 минути (О, на баба..), сложихме ги в креватчето и толкова. Никой не се е натискал да остава. Бяхме се разбрали предварително кой, кога и за какво ще помага - и толкова.

# 573
Ами казвайте си какво искате,не после недоволни да сте.И няма нищо да ви стане за 20 минути да са с вас бабите.И една питка и торта  можете да хапнете ,няма да ви навреди. Не може без неудобства,и после  мрънкане от тук до края я на света-ама тя така направи.Както  е видно ,един иска едно ,друг обратното.Пък като толкова сме противни ,ще се съобразим,няма да идваме.Никога ако може като чета.

# 574
  • София
Аз бях предупредила навреме, че не искам никого в нас, нямаше неразбрали.

# 575
  • Оптимист по принуда
Боряна, при вас предстои, живи и здрави, затова изглежда си и по-чувствителна. Ако синът ти и жена му помолят да няма хора на изписване, а искат примерно да се приберат спокойно, да си отдъхнат и да се напаснат за ден-два- пет с бебетата, режима, недоспиването и тогава да си канят гости и помагачи, как ще реагираш? Май ще се разсърдиш като гледам, а защо?  Торти, питки, ами всичко зависи от това как се чувства майката и детето, пък и бащата. Като семейство си решават как искат да се случат нещата и би трябвало / ако им стиска  Mr. Green/ да го съобщят.

# 576
Боряна, недей така. Всичко си е до човек. Ясно е, че бабите се радват на внучетата си и искат да прекарват време с тях и да почерпят за щастливото събитие. Но според мен е много гадно (а явно и според други), след 3-4 дни в болницата, когато имаш нужда да си починеш, да се отпуснеш и да се пренастроиш за новият член на семейството, да ти виснат един куп хора вкъщи. Дори и да е за 2 часа мен би ме подразнило, защото ще искам да си разопаковам багажа, да се изкъпя, да си почина, да обърна внимание на мъжа си и детето си.
Колкото до помощта - аз съм чешит и не обичам никой да ми пипа вкъщи. Не съм от типа хора, които ще изтърпят някой да готви, чисти, пере и т.н. За мен това е все едно ми нарушават личното пространство. Може да нямам време или сили да изчистя и да сготвя, но предпочитам да е така, отколко ежедневно да прескачам друг човек вкъщи. Пък и имам мъж - той е достатъчно кадърен и грижовен, за да ми помогне.

# 577
Аз вече съм сърдита като ви чета,само не съм ревнала ,но ще се подчиня.Като винаги.Като ви е хубаво сами ,няма проблем. Написах дълбокия  библейски смисъл-това е  посрещане ,поклон пред новия бог,всеки човек е един малък бог.Посрещане в живота.Все пак съм раждала и знам ,не изписват веднага щом родиш да си уморен и  да не искаш никого да видиш. Уважение  към теб  е. Като не искате пита ,добре ,да върви на майната си традицията ,още по хубаво ,няма да я нося от 200+км .Да ,още ме държи постъпката на снахата,пикала съм за нея.Синът с перитонит в болница ,аз какво правя там. Не ме прие ,примирих се и  простих но не мога да забравя. Има пред история-деверът тежко болен и никой не го погледна ,насила ги карах. И се заклех че ще пълзя ,по колене но ще съм до детето си като е болно. Е,не стана,не трябва да се кълне човек ,господ ми натри носа.
Не ми обръщайте внимание. Много горчилка съм изпила,има още да горчи.

Изтрих половината написано ,че ...не беше за пред хора,не обиди не  е...просто ...тъжно беше

# 578
  • Пловдив
С първото дете не знаех дали искам или не искам да има хора на изписването. Стана панаир. За второто и третото ни изписаха без никакви гости. На изписването идва бащата с големия брат (братя), натоварваме се в колата и си отиваме спокойно вкъщи. Виждала съм изписвания като средно голяма сватба 50-60 човека Shocked Добре, че свекървата и тъщата не проявиха лошия вкус да се натресат непоканени.

Аз вече съм сърдита като ви чета,само не съм ревнала ,но ще се подчиня.Като винаги.Като ви е хубаво сами ,няма проблем. Написах дълбокия  библейски смисъл-това е  посрещане ,поклон пред новия бог,всеки човек е един малък бог.Посрещане в живота.
Е, аз не вярвам ни в библейски посрещания, ни в бог. Не стига, че трябва да свиквам с бебето, ами и да посрещам гости и да не мога да се отпусна в дома си. Благодаря, но твърдо не.

# 579
  • Оптимист по принуда
Цитат
Като не искате пита

Какво значи не искаТЕ? Попитай твоите хора дали искат, твоя син какво са решили двамата. Имате си предистория със снахата, от там идва и раздразнението ти.

# 580
  • София
Аз вече съм сърдита като ви чета,само не съм ревнала ,но ще се подчиня.Като винаги.Като ви е хубаво сами ,няма проблем. Написах дълбокия  библейски смисъл-това е  посрещане ,поклон пред новия бог,всеки човек е един малък бог.Посрещане в живота.Все пак съм раждала и знам ,не изписват веднага щом родиш да си уморен и  да не искаш никого да видиш. Уважение  към теб  е. Като не искате пита ,добре ,да върви на майната си традицията ,още по хубаво ,няма да я нося от 200+км .Да ,още ме държи постъпката на снахата,пикала съм за нея.Синът с перитонит в болница ,аз какво правя там. Не ме прие ,примирих се и  простих но не мога да забравя. Има пред история-деверът тежко болен и никой не го погледна ,насила ги карах. И се заклех че ще пълзя ,по колене но ще съм до детето си като е болно. Е,не стана,не трябва да се кълне човек ,господ ми натри носа.
Не ми обръщайте внимание. Много горчилка съм изпила,има още да горчи.

Изтрих половината написано ,че ...не беше за пред хора,не обиди не  е...просто ...тъжно беше

Че какво уважение е да отидеш насила в нечий дом? За мен е точно обратното.

# 581
И с двете деца са ме посрещали пред родилното близки и приятелки, и в къщи са идвали. Не ми е тежало, на никого не съм прислугвала, слагала или вдигала маса. Но пък ми беше хубаво да са около мен и въобще да си видя близките след няколко болнични дни, лекари на визитация, акушерки и ревящи бебета Simple Smile
Всеки е в правото си да го прави както му харесва. Околните трябва да се съобразят!

# 582
  • Пловдив
Бор_яна , колкото повече те чета, толкова повече оставяш в мен усещане, че си невероятно лицемерна. Само не знам с каква цел се вихриш тук във форума и се доказваш колко си добра. Надушвам нещо, не мога да преценя точно какво, но има нещо гнило в ситуацията.

Всеки е в правото си да го прави както му харесва. Околните трябва да се съобразят!
Да. Ако ме поканят на изписване близки, роднини и приятели, ще отида. Ако не ме поканят - нямам проблем, ако и когато им е удобно да отида да видя бебето, ако не е е удобно да ходя - също.

# 583
Бор_яна, спри да четеш коя какво мисли по въпроса, за теб е важно какво мислят синът ти и снаха ти. Питаш директно - какво мислите да правите, как ще го правите, какво се иска от мен. Ясно, точно и конкретно.
Какво те топли теб, ако 100 жени тук се разпишат, че не искат никакви свекърви пред очите си на изписването, а точно твоята снаха остане обидена, че не си ги уважила? Или обратното.
Комуникация му е майката - питане, повтаряне, потретване ако трябва, докато се разберете. А не един казал едно, друг чул друго, трети разбрал пък трето... Ето така се намразват хората, защото не се слушат с разбиране.

# 584
И аз съм била на такова голямо изписване. Бяхме много близки тогава с колегите в офиса, познавахме се и семейно, и човекът ни беше поканил всичките. Освен това имаха нужда от подкрепа - беше чакано и обичано бебе, но се роди болничко. Не всички дойдоха, а тези които бяхме там занесохме по нещо дребно за подарък и си тръгнахме. Питки, тори и т.н. нямаше. Не ми направи добро впечатление, че повечето бяха занесли цветя (което пак е традиция) - ми това са алергени и ги тикат в лицето на бебе! Не знам в тях как е било, защото не съм го питала. Но това си е решение на родителите. А приветстването на новият живот с пита, торта, купон и т.н., може да стане и седмица след изписването. Може да е традиция, но ако на родителите не им е приятно подобно нещо, е напълно безмислено, да бъдат товарени излишно. Трябва да се говори с бъдещите родители какви са очакванията и желанията им, за да няма после сръдни и кавги
Според много роднини например е традиция да седят пред вратата на родилното отделение, докато се ражда детето. Баба ми се разсърди, като се раждаше детето на вуйчо ми, защото не им се били обадили да отидат там, а били звъннали ЧАК след като се родило Crazy И на моето раждане са висяли пред вратата на родилна зала (защото са били с връзки) и през цялото време (около 16 часа) са слушали майка ми как ражда #Crazy Е, на кой е необходимо подобно нещо?!

Общи условия

Активация на акаунт