С какво ви дразнят свекървите – 42

• 56 984
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
Деми, аз затова написах в началото. Вече не съжалявам. Разбрах, че сме различни и няма да намерим общ език. Опитвам се да не се дразня и да не обръщам внимание. Понякога се получава, понякога- не.

# 556
И аз не обръщам внимание, като ме псуват по телефона. Laughing

# 557
Моята свекърва нищо не е носила за почерпка. Събрахме се вкъщи, всичко беше от баща ми, питката я прави прабабата на дъщеря ми, т. е. баба ми, на 84 години тогава. Майка беше купила торта, за да е сладък живота на малкото човече. Свекърите се задържаха прекалено много, изписаха ни в 14ч, значи преди 15ч сме си били вкъщи, тръгнаха си с подканпне от моя страна в 20-21ч, защото аз бях зверски уморена, а ММ ги откарва до тях, та, исках да се наспя като хората.
Сега съм казала на ММ, че е редно за това бебе ще се събираме у тях, все пак на тях ще го кръщаваме, редното е те да почерпят. Да видим.

# 558
Питам съвсем чистосърдечно : защо и какво се прави на тези изписвания , аз не съм правила и на 2-те ми деца и не разбирам причината за изписването ?

# 559
Според мен  уважени е е да се отиде ,да не са сами.Бабите ,дядовците ,ако има деца на брат сестра ,тоест най.близките роднини. Децата особено се радват много на бебенцето. Уважение  и признателност на рода ,че идва нов човек. Прибират се и настаняват бебето да спи ,хапват и  това е . Не сме правели нищо особено ,само мъжа ми и свекървата тогава. Майка не са викали.След седмица беше с хора ,бебето за минута само показах и  това е .Дадоха подаръци.
Идеята е ,че всеки близък иска да види бебето ,като влъхвите пред Христос.Да поднесе дарове.На новия живот ,новия  човек Без показност.Тогава носехме питка ,букети ,бонбони на персонала . Също признателност. Без пари ,не вземаха още.
И не се прекалява със масите. Поне на изписването. Това е смисълът по моему ,не знам за другите.Интересна  бе свекърва ми- разпови ги ,че в пелени тогава ,огледа ги нахално от всякъде и  двата пъти дали са нормални ,дали имат всичко и до там бе интереса.Първото къпа три дни ,отиде на прическа вечерта и се забави и аз почнах. Имах причина ,че я няма ,иначе трябва да си трая,тя  с предимство ,принеса всичко ,тя го наплиска и готово.Такъв бе редът. Сега не знам.
Няма грешно  поведение. Но при всички случаи най-близките ще искат да видят новия човек ,дали на изписването да ги има на снимките ,или после ,неминуемо ще го видят.Дават подаръка ,хапват и  всеки у тях.

# 560
  • Canada
Питам съвсем чистосърдечно : защо и какво се прави на тези изписвания , аз не съм правила и на 2-те ми деца и не разбирам причината за изписването ?

Изписват те от болницата, за да си отидеш вкъщи. Simple Smile

# 561
Не го разбирам и аз това с изписването и процесиите .Не исках никого на изписването ,освен мъжа ми , нито някой у дома . След изписването излязохме с брат ми ,жена му и бебето племенник ,хапнахме и се прибрахме да спим ,а те си заминаха за Варна. Майка ми дойде след няколко дни за 2 часа , а свекървата се опита да ми помагала за къпане и за гледане ,но отказах и това беше.
Нямах нужда от помощ ,а с мъжа ми двамата се сменяхме и си гледахме детето през първите 7 месеца от живота й. Не ги разбирам тези панаири с гости и непоискани помощи .

# 562
Аз гледам да не пиша в тази тема пнеже свеки е съкровище. Специално за изписването, при мен бяха само най-близките, но аз бях като призрак, имах толкова тежко раждане, че едва си стоях на краката. Децата ми сигурно с единствените, които нямат снимки от изписването. Ака имаше такъв панаир сигурно щях да се върна обратн в блницата.

# 563
Аз не исках никого у дома. В болницата моите родители не можаха да дойдат. Т.е. аз им казах, че няма смисъл да пропътуват 250км в едната посока за 20 мин излизане от болницата. Свеки дойде, писах по-горе защо. После се прибрахме у дома. На мъжа ми му се наложи спешно да отиде до работа, а ние с бебето легнахме да спим. Беше хубаво, спокойно, у дома. Хора в такъв момент са излишни според мен.

Бор_яна, питай първо младите дали искат всичките тези приготовления, преди да ги занесеш  Peace

# 564
  • София
Аз не исках никого у дома. В болницата моите родители не можаха да дойдат. Т.е. аз им казах, че няма смисъл да пропътуват 250км в едната посока за 20 мин излизане от болницата. Свеки дойде, писах по-горе защо. После се прибрахме у дома. На мъжа ми му се наложи спешно да отиде до работа, а ние с бебето легнахме да спим. Беше хубаво, спокойно, у дома. Хора в такъв момент са излишни според мен.

Бор_яна, питай първо младите дали искат всичките тези приготовления, преди да ги занесеш  Peace

И според мен. Никого не сме канили в нас, исках само да се изкъпя в собствената си баня и да легна да се наспя.

# 565
  • Бургас

И според мен. Никого не сме канили в нас, исках само да се изкъпя в собствената си баня и да легна да се наспя.

Съгласна съм, но пък не съм съгласна снахата да си мълчи, затова че не иска никой на изписването и после да мърмори що били дошли. Като не искаш никой да идва, просто го заявяваш на родители/свекъри ясно и категорично. Иначе не е много далеч от акъла, че възрастните биха цъфнали на изписването и до някаква степен е нормално, защото им се ражда внуче, а и "така е прието".

# 566
Аз не исках никой и двата пъти ме изписаха само с ММ и бебето ,без пити ,торти и т.н.
Но пък и беше работен ден ,всичко живо беше по задачи ,ако беше събота примерно сигурно биха цъфнали всички  Tired
За изписването на племенника свеки каза ,че синчето я отрязало ,никой не искали да идва.Но в последния ден снахата се сопнала ,че идвал нов човек вкъщи и трябвало пити ,гости ,китки ... Laughing
Иначе те  си имали работа ,тя трябвало да готви за 3 дни ,че нали ще ходи после да помага ,а свекъра щял да си реже лозето  ooooh! Голямо оправдание ooooh!

# 567
  • Оптимист по принуда
Данче, а помага ли?

# 568
miss july, така е, трябва да се каже, а не да се мълчи. Аз затова на моите им казах по-рано, да не си правят планове много много. Моите родители дойдоха седмица след изписването за няколко часа, все пак да си видят внучето. Свеки и тя дойде ден-два след тях пак за час-два и толкова.

# 569
Деми,не знам у тях дали помага,но у нас беше кошмарно !
Никога няма да си простя ,че я допуснах да "помага " с първото ми дете.Тя не е по чистенето ,не обича и не умее ,то си личи от реда в къщата й  Laughing Мисли си ,че може да готви и да ,някои традиционни неща готви прилично.У нас готвеше по 3 ,4 пъти на ден ,само в кухнята стоеше.Това чистене,пране ,простиране ,гладене и т.н. - НЕ ! Готви за нас ,подозирам най-вече за синчето  Crazy Като сготви гушка бебето и това е.Детето спи - тя го държи.Отделно ме стресираше ,че няма да мога да кърмя ,че като гледала ми била "рядка " кърмата и т.н. глупости.10 дни я издържах.Като си тръгна - почерпих  Mr. Green
Само че нали съм патица заспала за второто бебе пак се съгласих.Даже аз поисках помощ,не за бебето ,ами за голямото дете.Той беше на 3 и много ми се искаше детето да си запази ежедневните разходки и контакти с деца ,но да го води баба му.Беше лятото ,адска жега...Изпращам ги в 9 сутринта на разходка ,в 9,45 ми го връща.Не слушал.Тичал ,катерил се,глезил се ooooh! Детето прекарва целия ден  у дома ,до 18 часа ,когато баща ми идваше да го вземе за разходка.Бабата не можела - горещо било ,краката я болят ,детето е палаво.Можете да си представите цял ден вкъщи с новородено и стресиран батко.Бебето иска да суче ,баткото иска да го гушкам ,свеки кърши ръце и пъшка ,че трябвало да си го вземе на село,за да не ми пречи ooooh! 3 дни продължи всичко и ММ я изпрати да си ходи.Реално у нас сготвени 3 манджи ,от които само една става за ядене,детето изнервено ,че е у дома ,всичко разхвърляно ...КАто си тръгна и с магическа пръчка се оправи всичко ,заклевам се ! Crossing Arms Голямото дете ме слушаше отлично като я няма,справях се и с двете ,излизахме на разходки,готвенето остана на заден план .
Другата снаха хем видя с очите си ,че свеки не става за помощ ,но не можа да я пребори и се съгласи на "помощ".По телефона не мможе да ми обясни какво точно е положението .Дано наистина да й помага !

Общи условия

Активация на акаунт