С какво ви дразнят свекървите – 42

• 56 990
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Данче, недей, че страх ме хваща направо...  Sick Дай боже да доживея да родя, ама като си го знам моето чудо, такива ще ги имаме и у нас...  ooooh!

# 541
Цвети,аз като цяло бях много стресирана ,защото на моите деца изписване не съм правила и не знаех какво да очаквам.Но това пък направо ме разби. Видите ли сега ,свекървата ,та свекървата Crazy Миналата година за прощапулника на малкия ми син така се сърдИ ,не го взех присърце.Направих си аз питата,защото умея и искам.Но явно всичкия обреден хляб трЕбе да се меси от Св. свекърва  Laughing
И количката беше проблем ,само че при нас обратното - защо младите били купили скъпа количка ,а  не ползвали моята (голямото ми дете  е на 5 години ,малкото още возя ,можете да си представите в какво състояние е количката и как се е почувствала младата майка при така направеното предложение Sick)

# 542
Продуктивна тя ,да не е от левуново да не знае  ,че питка трябва за изписване.Болят я очите че я  мързяло да направи ... Аз се чудя как ще я нося ,дали ще има превоз да намеря че далеч...И понеже са близнаци ,дали 2 питки ми трябват ,но ще са двеледна за бо.ницаат ледна за в къщи ,повече няма как да нося ,пък ако не ги искат ,ще си им останат в къщи. Но е нормално освен бонбони и цветя и каквото е модно сега да си има питка за персонала според мен.Освен другото . И аз ей какви питки правех...ама ще си поръчам тук в едно заведение ,домашна ще ми я направят ,че няма да мога да сколасам цяла нощ на крака и да пътувам и  да съм нормална. Щото едно време взе та умре скоропостижно ,сега е друго време и съм одъртяла. Като се познавам ,по добре да заложа на сигурно ,имам още месец да се чудя . Надявам се да намеря начин да не  е по автобус и да взема и торта и  каквото се полага. Пък те да ги правят каквото искат ,аз за мен си да се отчета..

# 543
Данче, при мен предложение имаше да взема количката на племенницата /на зълва ми дете/, но жената каза на майка си,че количката не става за нищо, та свекървата ме остави на мира.
Много са ми непонятни такива подмятания и уж бъзици. Преди си премълчавах, но сега вече не, не оставям длъжна на никого, с добър тон разбира се. Мойто съкровище иска всичко да знае, къде сме, с кого сме, абе луда работа. Много е дразнещо, та тя майка ми не ме контролира.

# 544
Е и..щом можеш да се радва.Да си направи и нейна ,но като имаш да и  стои  отстрани ,твой проблем какво ще я правиш -то хляб ,яде се и после. Ей ,наистина който няма проблеми си измисля да му е интересно ,но не пита другите дали искат да живеят в интересни времена.Лесно е ,всеки прави каквото е решил ,накрая домакиянт-мама- разпорежда какво да става.

# 545
Данчето с трабантчето, моята свеки дойде на изписването цялата в черно с жалейка. Беше минала почти година от смъртта на свекъра, но тя реши, че на изписването на внучето й ще дойде така облечена.

Отделно й казах да не мърда никъде из болницата, че малката ще е готова всеки момент, но не. Баба ти държеше да си наобиколи колежките първо, с които е всеки ден заедно, пък бебето - то стояло 20 дни там, че постояло още час нищо му няма. Накрая акушерката не издържа да я чака и изнесе малката.

# 546
Първо бабата ходи ако я поканят ,ако са решили после да показват бебето ,се подчинява ,когато  кажат ще е.Второ всичко черно ,от гърба ,от вратите и наред се смъква от  местата където минава бебето. Вие  наистина ме шашкате ,това не са правила на  традиции,това е нормално  и човешко да се направи.

# 547
Бор_яна, аз не съм суеверна. Не съм искала да си сваля жалейките само заради факта, че се е родило дете. Ама поне на самото изписване да беше махнала това черно шалче и тези черни дрехи.

Иначе ние не сме събирали хора при изписването. Тя работи в болницата, където раждах. За мен беше нормално да дойде на този ден. Да не говорим, че малката стоя там 20 дни в кувьоз и тръгването ни от болницата беше много емоционален момент за мен и мъжа ми.

# 548
Така като гледам, май се затвърждава мнението ми, че не искам да правя "официално" изписване. А пък да ми се домъкне някой вкъщи като се прибираме с бебето #Crazy Пълен абсурд! Свеки живее на 30мин пеша от нас, а нашите на 15мин с кола. Ако на някой му се купянсва да си купонясва някъде там.
Иначе с количката имаме разправии от сега. Категорично казахме, че не искаме да използваме количката на вуйчо ми, която е използвана от 2 деца общо около 4 години. Искаме да си купим нова и това е. Ехееее, каква драма настана... Ама те за нас я пазели, ама тя била толкова скъпа, ама била толкова запазена... Как така не искаме да я ползваме?! Как така ще даваме пари за количка!? Тя тази е тъкмо като за нас. И след 2 месеца мрънкане и 1 месец затишие, тъкмо когато реших, че бурята е отминала, днес майка ми (собствената ми майка) пак започна да мърмори ooooh!

# 549
Точно защото е имало проблем ,и се чувствате специално в този момент е трябвало сама да се усети и махне черните неща. При нас така се прави и е  нормално. И не е до суеверие,просто е човешко да се даде  зелена светлина ,път на здравето ,на хубавите неща. Какво ще направи с това черно ,освен че е  подразнила с неуважение  на вашето щастие.

# 550
Данчето с трабантчето, моята свеки дойде на изписването цялата в черно с жалейка. Беше минала почти година от смъртта на свекъра, но тя реши, че на изписването на внучето й ще дойде така облечена.

Мдаааа, същата работа, само че в ролята на "дамата в черно" беше майка ми.

# 551

Това пък направо ме утрепа Crazy Трябва да си супер несъобразителен, за да направиш подобно нещо

# 552
  • Оптимист по принуда
Не разбирам защо, защо, защо си го причиняват хората това изписване с последващо гостуване? Не ти стига стресът и умората от раждаенто, предстоящото безсъние ,ами и суетня и сервиране и драми,

Данче, имаш кофти свекърва като по учебник - всички 'характерности' ги проявява. Как пък не се осъзнават, че не те са важните във важните за децата си събития? Мразя емоционалното изнудване и не бих простила на свекърва си изпълнения от такъв тип.

Цвети и твоята е цвете май.

Моята ме разочарова, че не може като майка да поговори и да се опита успокои сина си, когато има нужда от подкрепа. Вместо това само повтаря - ами какдъв да е - и аз съм имала същите проблеми, на кого да се метнел. И това пред него. Ами покажи съчувствие, бе, кажи две свестни приказки, недей подклажда и без това деликатното положение.

# 553
Дали ще има гости на изписването, или няма да има е добре да кажат младите родители предварително. За да няма недоволни, по- добре да се знае.
На изписването на сина ми бабите и дядовците се събраха вкъщи да се почерпим. Не съм слагала и вдигала. Всичко беше предварително подготвено от бабите и те изчистиха и оправиха след обяда.
Бебчо си спеше в стаята, а ние хапнахме и пийнахме в хола. Роден е май месец и не съм се страхувала от вируси.
Сестра ми и зет ми не искаха гости и видяхме бебето само на изписването. Това беше тяхното решение.

Деми, и аз за това съжалявах в началото много. Че не можем да седнем на по кафе и да си поговорим като жени.

# 554
  • Оптимист по принуда

Деми, и аз за това съжалявах в началото много. Че не можем да седнем на по кафе и да си поговорим като жени.
Аз спрях да съжалявам. Просто не ни се получава. Не се караме, явни дразги няма помежду ни, пием кафе с включен телевизор за фон  Mr. Green иначе е тихо... Различни сме, в което лошо няма, може би не сме намерили все още път една към друга, но и сега от разстояние, още по-трудно да имаме по-здрава връзка. Може би и точно това 'изостря' реакциите ми в ситуации, в които, ако по-често се виждаме, бих свикнала и не бих обръщала особено внимание. Знам ли. Все си повтарям, че няма да се дразня, но все успява с нещо да ме издразни. Сигурна съм, че и тя не ме долюбва особено. Поне да спре да ни 'разнася' напред-назад, устата ѝ не знае кога да спре  Tired.

Общи условия

Активация на акаунт