"Песен за огън и лед" - 17

• 34 928
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Относно илюстрованото издание на "Рицаря" разбрах, че над илюстрациите е работил Gary Gianni (как по дяволите се чете на български? Гари Джани? newsm78). Този художник е работил и над тематичния календар от 2013 г.

Ето малко от илюстрациите от календара:
Скрит текст:
Скрит текст:
Дрогон
Нед и Аря
Сянка
Тирион
Джон Сняг

Чудесни илюстрации, много по-близки до представата ми за образите от сериала

# 331
Гледах интервю на Джордж, в коeто казва че самият художник е поел инициативата и му е предложил на всяка страница да има илюстрация(всичките нарисувани от него).

# 332
  • Варна
Супер са!
Хексе, съгласна съм. Но защо е чакала отиването на Нед, за да се самоубие? Хм?  Thinking Единственото обяснение е да е била някаква луда крава и да го накара да изпитва вина, а не ми се връзва със спомените на Баристан, но и те не са никак изчерпателни, да не говорим, че е бил влюбен в нея.
А и се е говорело, че Нед е взел детето й, нали Кат мислеше, че Джон е т.нар. плод на греховния съюз  Laughing Да кажем, прибрал го е след като Ашара е умряла, детето не е Джон, липсва ни 1 брой копеле от неизвестен пол  Mr. Green

# 333
  • Варна
Супер са!
Хексе, съгласна съм. Но защо е чакала отиването на Нед, за да се самоубие? Хм?  Thinking Единственото обяснение е да е била някаква луда крава и да го накара да изпитва вина, а не ми се връзва със спомените на Баристан, но и те не са никак изчерпателни, да не говорим, че е бил влюбен в нея.
А и се е говорело, че Нед е взел детето й, нали Кат мислеше, че Джон е т.нар. плод на греховния съюз  Laughing Да кажем, прибрал го е след като Ашара е умряла, детето не е Джон, липсва ни 1 брой копеле от неизвестен пол  Mr. Green

Според Баристан детето е умряло. Сър Дядо е бил влюбен в Ашара, предполагам че се  е интересувал какво се случва с нея. Знаело се е, че детето е мъртво, много преди Нед да убие Артур и да отиде в Звзедопад. Защо биха казали, че детето е мъртво, ако то е живо? Един от вариантите е, за да може Ашара да се омъжи за по-добра партия, отколкото ако е вече с дете. Как обаче може да се запази тази конспирация ако детето е там? Никак. ако детето е живо, а са го обявили за мъртво, по-логично би било да го скрият някъде надалеч, Много преди Нед да отиде да носи меча.
И остава въпроса, ако Мийра е детето на Ашара, то чие дете е Джон?

# 334
липсва ни 1 брой копеле от неизвестен пол  Mr. Green
А може и повече. Какво правим с онази рибарска щерка, която Нед бил оставил непразна? Ясно, че Мартин ни троли за произхода на Джон с това, но дали все пак е чиста измислица? Може пък наистина да има и такова копеле. Тоя Нед да не би да е криввал повече, отколкото си мислим? Laughing
Илюстрациите по-горе на мен пък не ми харесват. Много детски, като от някоя книжка с приказки. Нед изглежда по-стар и като цяло е доста зле, а сянката е супер бутафорна и не прилича на Станис.

# 335
  • Варна
Нед и случайна рибарска дъщеря? Не, не ми се вярва.  Naughty Изобщо не е в характера на героя. пък и все щеше да има някакъв намек за това в главите му.

# 336
  • Варна
Абе Нед е такова дърво, че друго такова животно няма, все едно се врекъл като черен брат или бял плащ... чак подозрително да ти стане  Joy

# 337
Нед и случайна рибарска дъщеря? Не, не ми се вярва.  Naughty Изобщо не е в характера на героя. пък и все щеше да има някакъв намек за това в главите му.
Е, то вероятно това е късно хрумване на Мартин. Когато е писал главите му, т. е. първа книга, може да не го е имал предвид.
Но откъде ли е тръгнал този слух? Дано намери начин да вмъкне някакво обяснение чичо и да не остане да виси във въздуха така.

# 338
  • Варна
Абе Нед е такова дърво, че друго такова животно няма, все едно се врекъл като черен брат или бял плащ... чак подозрително да ти стане  Joy

Е, това, че не се държи като разгонен тийн и не се възползва от всяка възможност то не е и сигурно имал ли е такава) с първата попаднала  е само в негова полза.
Има и други като него - Станис също няма копелета, Джон Арин няма, Рандил Тарли доколкото виждам отношението му, мисля, че също няма.
Крал Боб е шампион в това отношение. Laughing Хари Наследника обаче май ще го изпреварва.  Rolling Eyes

Нед и случайна рибарска дъщеря? Не, не ми се вярва.  Naughty Изобщо не е в характера на героя. пък и все щеше да има някакъв намек за това в главите му.
Е, то вероятно това е късно хрумване на Мартин. Когато е писал главите му, т. е. първа книга, може да не го е имал предвид.
Но откъде ли е тръгнал този слух? Дано намери начин да вмъкне някакво обяснение чичо и да не остане да виси във въздуха така.
Може слухът да е пуснат нарочно, все пак трябва да има обяснение откъде изведнъж се е сдобил с копеле. Робърт не знаеше за никаква рибарска дъщеря, той смяташе, че детето е от Вила.

# 339
Добре де, хайде да го помислим от друг ъгъл.
Ако вземем предвид и хипотезата, че се е случило нещо различно в Кулата на Радостта, то е довело до това Нед да занесе Зора в Звездопад, ако е имал по-специални отношения с Ашара, може да и е предал и лично съобщение от Артър, което да е довело до изчезването и и обявяването на "самоубийството".

# 340
  • Варна
Ако вземем предвид и хипотезата, че се е случило нещо различно в Кулата на Радостта, то е довело до това Нед да занесе Зора в Звездопад, ако е имал по-специални отношения с Ашара, може да и е предал и лично съобщение от Артър, което да е довело до изчезването и и обявяването на "самоубийството".

Например? Thinking нещо не се сещам какво може да накара една жена да зареже всичко и да хукне нанякъде.
В момента не се сещам. Laughing

# 341
  • Варна
За Станис съм съгласна, ама има такива хора, асексуални, които просто не ги интересува ще правят ли секс, няма ли -  и с жена си хич не е вдъхновен, и против курвите е настроен, а и отношенията му с Мел са чисто служебни - да прави сенки, за да печели война, не е от страст.
За Тарли също не споря, няма достатъчно данни. Но Джон Арин - бил е доста възрастен по време на женитбата си и всички тези помятания на Лиза могат да се дължат на аборта (най-вероятно), но и Джон Арин да не го е бивало много или да не е бил твърде плодовит. Така че може и да е хойкал без последствия.
Но като цяло средновните мъже от Песента май са "война, вино, курви", може и в обратен ред  Mr. Green

# 342

Например? Thinking нещо не се сещам какво може да накара една жена да зареже всичко и да хукне нанякъде.
В момента не се сещам. Laughing

Голямата Вестероска конспирация, че Регар е жив и е направен таен план във връзка със заплахата от Другите.

# 343
  • Варна

Но като цяло средновековните мъже от Песента май са "война, вино, курви", може и в обратен ред  Mr. Green

Абсолютно ги разбирам. Laughing

Обаче при  Нед няма вино и курви, дори когато отива в столицата без жена си. Просто човекът е такъв.
 Ако животът му беше тези три неща, смятам, че не би бил способен да ги прикрива 15 години.

# 344
  • Варна
Нед си е такъв. Предполагам, че ако брат му беше оцелял, като нищо щеше да отиде на Вала... ама той е по-скоро изключение.

Общи условия

Активация на акаунт