"Песен за огън и лед" - 17

• 34 898
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Попаднах на един много хубав цитат на Манс:
Цитат
— Ти истински крал ли си? — изведнъж попита Джон.

— Никога не съм имал корона, нито съм си слагал задника на скапан трон, ако това питаш — отвърна Манс. — Родът ми е от най-долните и никой септон не е цапал главата ми с маслата си, замъци не притежавам, а кралицата ми носи кожи и кехлибар, а не коприни и сапфири. Аз съм си поборникът, аз съм си шутът, аз съм си арфистът. Човек не става крал отвъд Вала затова, че баща му е бил такъв. Свободният народ не би ме последвал заради името, тях не ги интересува кой брат пръв се е родил. Те тръгват след борците. Когато напуснах Сенчестата кула, имаше петима мъже, които вдигаха шум, как щели да станат кралски боклук. Тормунд беше един от тях, магнарят — друг. Другите трима убих, когато стана ясно, че по-скоро ще се бият, отколкото да тръгнат след мен.

# 391
Мда чуден цитат, типичен за Чичо, човек може да си го извърти, в която посока иска  Laughing

# 392
  • Варна
Манс просто няма верен отговор.  Laughing
Толкова сме добри в извъртането, че ако беше отговорил - Не съм Регар Таргариен, пак щяхме да го подозираме.

# 393
  • Вестерос
 Joy

# 394
За мен лично теорията, че Манс е Регар е една от най-интересните, но по-скоро не искам да се окаже истина  Mr. Green
Иначе за Джон има теория, че може да е син на Брандън Старк от Ашара Дейн  Peace

# 395
  • Варна
За мен лично теорията, че Манс е Регар е една от най-интересните, но по-скоро не искам да се окаже истина  Mr. Green
Иначе за Джон има теория, че може да е син на Брандън Старк от Ашара Дейн  Peace

Не е издържана тази теория.
 Евентуалното дете на Ашара и Брандън трябва да е по-голямо от Джон. Освен това няма никаква логика Нед да крие произхода на Джон и по скоро би го оставил на отглеждане при Дейн, които са дорнци и се отнасят доста либерално с копелетата.

# 396
Иначе за Джон има теория, че може да е син на Брандън Старк от Ашара Дейн  Peace

Според мен, няма никакъв начин, ако детето на Ашара е живо, семейство Дейн да се откажат от него, та това е Дорн, тук извънбрачните никой не ги сочи с пръст в сравнение с останалите кралства.

Единствения начин това дете да е живо, е да е някъде с Ашара.

# 397
Знам, че преди обсъждахме това, но не помня стигнахме ли до някакво заключение. Защо съпругата на Доран изоставя него и децата си, при положение, че преди това го е заплашвала със самоубийство, ако и отнеме още едно? Вчера случайно попаднах на една глава на Ариан и се сетих.
А и още нещо - преди обсъждахме, че първоначално вярата се е противопоставила на брака на Мегор и племенницата му, но след това са разрешавани такива бракове. Само че когато това се е случило, вярата все още е била въоръжена и е можела да оказва съпротива. Мисълта ми е, че ако Егон и Денерис решат да се оженят сега, според мен вярата няма да им позволи. Церсей голяма простотия направи като отмени закона. Сега и те станаха фактор.

# 398
Мегор е отишъл с Балерион и е поизпекъл светите отци в Староград за да станат по-сговорчиви.
След това всеки друг Тарг преди Ерис 2-ри е минавал като хрисима душа.

Точно заради това странно поведение на Меларио от Норвос, имаме теорията, че истинският Куентин е подменен още като дете изпратен в Норвос с нея, а опечения Куентин е фалшив.

# 399
Мегор е отишъл с Балерион и е поизпекъл светите отци в Староград за да станат по-сговорчиви.
След това всеки друг Тарг преди Ерис 2-ри е минавал като хрисима душа.

Да, това го помня от Историята. Но Мегор с Балерион е имал голям проблем с вярата, какво остава за палетата на Денерис. Мисълта ми е, че има шанс вярата да се обърне срещу Таргериените, особено с новия Върховен септон, който е решил да си спазва задълженията.

Точно заради това странно поведение на Меларио от Норвос, имаме теорията, че истинският Куентин е подменен още като дете изпратен в Норвос с нея, а опечения Куентин е фалшив.

Ясно, точно това не го помнех  Peace
Въпреки че тази теория ми изглежда странна, не се сещам за друго обяснения за поведението и. А дали е възможно тя да е подменила Куентин без Доран да разбере? И той наистина да си мисли, че синът му е при Денерис и съответно че по-късно е бил убит? Малко вероятно ми се струва да го направи, но все пак.

# 400
Въпреки че тази теория ми изглежда странна, не се сещам за друго обяснения за поведението и. А дали е възможно тя да е подменила Куентин без Доран да разбере? И той наистина да си мисли, че синът му е при Денерис и съответно че по-късно е бил убит? Малко вероятно ми се струва да го направи, но все пак.

Това не е много сигурно, все пак Ариан и Арео ни препредават думите на Доран, но не знаем със сигурност дали той говори истината или част от нея.

В теорията се анализира, че Куентин не е прочел правилните книжки за драконите, и имаме намек, че те (правилните книжки) са оставени в килията на Ариан, дали е така Чичо ще ни каже  Grinning

Не мисля, че Меларио може да го направи без Доран да разбере.

# 401
Доста сте писали!!! Само да обобщя:

1. Манс не е Регар, освен ако БР по някакъв начи не го е накарал да се крие толкова години.
2. Според мен, Куентин си е истинския Куентин, и си умря изпечен в безумния си опит да подчини дракон.
3. Джон, та Джон - все си мисля, че той умря.

Иначе е ясно, всичко което ще се изясни ще дойде по линия Бран.

П.С. Напоследък ме мъчи един въпрос - Къде са парите на Севера? Близо 1/3 от целия Вестерос е под властта на Старк. Къде са им монетите?

# 402
  • Вестерос
Не, Джон няма да умре, както какво е въпросът, но ще продължи напред  Peace

# 403

Това не е много сигурно, все пак Ариан и Арео ни препредават думите на Доран, но не знаем със сигурност дали той говори истината или част от нея.

В теорията се анализира, че Куентин не е прочел правилните книжки за драконите, и имаме намек, че те (правилните книжки) са оставени в килията на Ариан, дали е така Чичо ще ни каже  Grinning

Не мисля, че Меларио може да го направи без Доран да разбере.

Аз вече не помня - Доран знаеше ли за Куентин? Аз имах предвид, че по-късно ще разбере, но може вече да знае.
Трябва да прочета тази теория, освен ако не е на руски.

П.П. Ариан да беше прочела книгите изобщо нямаше да сгреши. И нас нямаше да ни мъчи сега.

# 404
  • HH
Не, Джон няма да умре, както какво е въпросът, но ще продължи напред  Peace

Така ми се иска да е така, обаче не смея да си мечтая толкова смело  Blush

Общи условия

Активация на акаунт