"Песен за огън и лед" - 17

• 34 782
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Цитат на: Бумърopic=830657.msg30446988#msg3044te=1427173651
Според мен също е била жива, но не мисля, че е била убита, може би само тежко ранена, чудех се дали не е била задържана като заложница за постоянно, като гаранция, че повече Егон никога няма да нападне.

Да, така звучи по-логично. Само че защо са чакали толкова дълго, За да го използват?

Мерия умира и Нимор праща писмото.
Може бабет да не е искала мир.
Да не забравяме, че валирийците са унищожили цивилизацията на ройнарите.
Може и югът или водата да помнят Wink

# 556
  • Сидни
Искам да разбера повече а сакатия брат в Планински рай! Rolling Eyes

# 557
Мерия умира и Нимор праща писмото.
Може бабет да не е искала мир.
Да не забравяме, че валирийците са унищожили цивилизацията на ройнарите.
Може и югът или водата да помнят Wink

Мда. Обаче ако Ренис е била жива през цялото това време, не ми се мисли какво може да са и правили.
Хексе, от Историята останах с впечатлението че Егон е обичал Ренис. Не вярвам, ако е имал избор, да я остави да се мъчи. А и войната в Дорн не е била кратка, а принцът е предлагал мир. Роб е друг. Според мен той по-скоро не искаше да се изложи в очите па останалите, заменяйки един от най-добрите войни за две момичета. Но си нямахме пов на Роб, за да то разберем какво точно си е мислел.

# 558
  • Варна
А какви гаранции е получил, че не се е мъчила. На честна дума?  Thinking
Доста е съмнителна цялата история, на пръв поглед наистина изглежда, че може би са държали Ренис.

# 559
А какви гаранции е получил, че не се е мъчила. На честна дума?  Thinking
Доста е съмнителна цялата история, на пръв поглед наистина изглежда, че може би са държали Ренис.

Нямал е гаранции. Просто е имал избор да ги прекрати или да си продължи войната, но тя да страда.
Би ми било интересно ако някой се сеща други теории, освен написаните в Историята. По-късно ще потърся нещо в интернет.

# 560
  • Варна
http://www.reddit.com/r/asoiaf/comments/2ojx9n/spoilers_woiaf_wh … ce_nymors_letter/
Ето по-подробен вариант на горната  + други спекулации.

# 561
Попаднах на няколко интересни неща.
Едното е, че писмото е било от самата Ренис. Второто е, че тъй като е тръгнал към Драконов камък, той е трябвало да се срещне с някого там или да направи нещо - да му бъде върнато тялото и или да може да я види за последно или нещо такова. А може и да не е отишъл в Драконов камък изобщо, а някъде другаде. Възможно е да са му представили част от Ренис, като заплаха.
Третото е една теория, че може писмото да е било намазано с нещо, от което му е прокървила ръката и той е трябвало да отиде до Драконов камък, за да вземе антидота. Може дори да му се е налагало да взема до края на живота си, гарантирайки че няма да нападне отново Дорн или ще му спрат провизиите.
Друга версия, според която това за Ренис не се връзва, защото той все още е можел да нападне Дорн и да се опита да я освободи или да ги нападне след като вече е била мъртва, е че Дорнците са знаели нещо за Егон, което той не е искал да се разбира или че Нимерия е донесла някаква тайна от Есос. Или заплаха за пускане на Сивата люспа във Вестерос. А може и нещо свързано с пророчеството за Обещания принц.

Това, засега, да не става прекалено дълго и досадно. Иначе ще продължа да търся, ако изкочи нещо интересно.

П.П. Хексе ме е изпреварила, сега ще го погледна.

# 562
Точно това щях да добавя, в писмото може да е имало и няколко реда от Ренис, които да го убедят, че е жива.

# 563
  • Варна
Това с отровата в писмото има много смисъл. Защо иначе ръцете му биха кървели?

П.П.
Биха ли могли дорнците да опазят Ренис още 11 години жива? И в тайна.

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 21:47 от Хексе

# 564
Кърви, защото се е наранил от трона, в книгата има картинка как държи с едната ръка писмото, а с другата стиска трона.

Егон отива в Слънчево копие следващата година. Ако Ренис е била ранена, в което не се съмнявам, все пак е паднала с дракона, може да е починала преди него.
Харесва ми теорията, че с кораб е била заведена на Драконов камък.

# 565
Всъщност картинката е как от ръката му, която държи писмото, тече кръв. И пише: "ръката му кървяла - толкова силно го бил стиснал".
Имаше една теория, че дорнците са измъкнали от Ренис някаква тайна, може би свързана с Драконов камък или драконите, която е можела да унищожи Егон. Както и това, че са се срещнали преди тя да умре и тя му е казала да спре войната - всъщност дорнците да са се отнесли добре с нея и Ренис им върнала добрината. Тези двете ми харесаха.
Тази с писмото има смисъл също обаче.

# 566
Права си Peace

# 567
  • Варна
Може в следващите книги да се разкрие нещо. Елария е копеле на Хелхолт и живее там, може и да знае повече.

# 568
POV теории
Има ли причина Ариан да отиде в Планински рай?  newsm78
Не мисля, че Серсей ще отиде в Скалата, тя не би оставила КЧ не всеки има втора възможност за провал  Mr. Green
Джайм в Скалата?!

# 569
  • Варна
Мисля, че Ариан ще бъде в КЧ, за да ни даде поглед върху змиите и съвета.

Общи условия

Активация на акаунт