"Песен за огън и лед" - 17

• 34 616
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Много ми е мъглива ситуацията в Долината. Крилатата гвардия е щита на Санса, въпреки че те още не го знаят. Със смъртта на Сладкия Робин ролята на Кутрето в Долината свършва. Или не?
Защо ще позволи на Хари Наследника да разполага с армия?

Апропо: Само аз ли не се усетих, че курвата на сър Райман Фрей носеше короната на Роб? (В главата на Джейми в Пир, която започва с преговора му с Рибата). мислех че е играчка някаква като от стрелбище Embarassed, или какъвто еквивалент имат във Вестерос....Истинската корона! Shocked

# 691
  • Варна
Много ми е мъглива ситуацията в Долината. Крилатата гвардия е щита на Санса, въпреки че те още не го знаят. Със смъртта на Сладкия Робин ролята на Кутрето в Долината свършва. Или не?
Защо ще позволи на Хари Наследника да разполага с армия?
Кутрето е лорд протектор на Долината, което няма връзка с това, че Робин му е доведен син. Ако не беше Робин обаче лордовете нямаше да признаят декрета на Церсей
Робин му е златната кокошка, но за съжаление не се знае колко дълго ще остане жив.
Затова залага на брак между Хари и Санса. Ако Хари бъде избран за крилат рицар обаче, брака трябва да е отложи за поне три години.  Thinking
Засега ни се показва, че в момента в който Санса забременее, надебелее и роди, едва ли ще е фактор, така че Кутрето ще трябва да се отърве от него преди това.

Апропо: Само аз ли не се усетих, че курвата на сър Райман Фрей носеше короната на Роб? (В главата на Джейми в Пир, която започва с преговора му с Рибата). мислех че е играчка някаква като от стрелбище Embarassed, или какъвто еквивалент имат във Вестерос....Истинската корона! Shocked

Не знам дали си само ти. Аз се усетих още от първия прочит.  bowuu Mr. Green

Последна редакция: сб, 04 апр 2015, 16:02 от Хексе

# 692
Добре де Софи казва дррррраматична и травмираща сцена, подхилквайки се, не казва драматична сцена за Санса, на мен ми харесва идеята да поодере Рамзи  Joy

# 693
Май ставаше въпрос за първата гола сцена на Софи. Някъде (не помня вече къде) го бях прочел.

# 694
  • Варна
Май ставаше въпрос за първата гола сцена на Софи. Някъде (не помня вече къде) го бях прочел.

Хм, гледах и едно интервю есента, спомена голите сцени като нещо, което не и се е случвало.

# 695
Тролват ни яко. Уж въпросната глава на Алейн щеше да е скандална...Оляха се вече.
След Червени сватби, дране, некрофилия, канибализъм, детеубийства, скопяване и какво ли не, трудно ще ни скандализират.

# 696
  • Варна
Главата на Алайн си е скандална.
Никъде Санса не е описала кой с какво е бил облечен и тя с каква рокля е била. Crazy
Толкова нетипично.

П.П. Сега ми минава през ума, може ли Петир да е замесен с бащата на Шафран. Ако Шафран роди момче, Петир се отървава от Хари, като лорд протектор узаконява детето като наследник на Хардинг (и Арин) и го взима да го отглежда. Thinking
Цитат
- Баща ѝ казва, че му е по-ценна от злато.

# 697
На мен главата много ми хареса. За първи път виждам Санса в тази светлина. Тя започва да се чувства комфортно пред погледите на мъжете и показва дързост. Почват да се показват плодовете от менторството на Церсей и Петир.

Трябва да се признае на Мартин, изключително плавно ни представи транзицията на Санса: от малко, наивно и изплашено момиченце към хитра и остроумна жена. Голям е!

# 698
  • Варна
Всъщност Санса вече може и да има опит с мъжете (Кутрето имам предвид).
Целувките и милувките на Петир в тази глава тя само ги регистрира без да се изчервява и смущава както в началото.
Освен това един пасаж ме наведе на мисълта, че не е вече девствена:
Цитат
Не, никой не може да се ожени за мен, докато съпругът ми джуджето е още жив".

Не се споменава за анулация на брака.  Wink

# 699
  • Варна
Относно фууд-кода, за печения вол намерих това:

- Шага и приятели ядат вол преди първата битка Ланистър-Старк. (Игра на тронове)
- Пип казва на Сам, че вечерта цял печен вол е останал неизяден, защото не се е явил на вечеря - в навечерието на отпътуването му за Староград. (Пир за врани)
- Виктарион и компания ядат печен вол след завземането на Щитовете (Пир за врани)
- Рамзи и компания ядат печен вол, докато са при Бароутън (Танц с дракони)

Главата я прочетох на един дъх, благодаря Коронис! Още веднъж ще я чета, преди да се включа  Simple Smile

# 700
Едно включване да направя и аз, не по темата за новата глава(понеже не искам да ги чета преди да излезат ветровете) или за сериалът(не го гледам понеже не искам да ги смесвам с книгите най - вероятно ще го гледам след като бъде издадена последната книга Grinning), които напоследък коментирате а с нещо интересно на което се натъкнах наскоро.

1. Знаете ли, как е на немски "силен"?
2. Кой крал на северът остана без глава на червената сватба Grinning?
3. Мъртвото тяло на Грегър Клегейн се сдоби с нова глава, как беше кръстен ново сглобеният рицар Grinning?

Скрит текст:
1. Stark
2. Robb(ert) Stark
3. Robert Strong

# 701
  • Варна
Lynxxx , гадничко.. бррррр....

Завиждам ти на търпението..
Аз предпочитам всяка седмица чичо да издава по една глава, за да имаме време да я разкостим.

За вола за сега нямам изводи. Laughing

# 702
Еретиците спрягат Шадрич за издънка на род Лотстън. "Мишка с криле би била глупава гледка", казва Санса (Ранада?) на Лудата червенокоса "мишка". Хммм...

# 703
  • Варна
Еретиците спрягат Шадрич за издънка на род Лотстън. "Мишка с криле би била глупава гледка", казва Санса на Лудата червенокоса "мишка". Хммм...

Мда и аз го четох в обсъждането на главата на Мартин, но по-скоро за връзката на Санса с прилепите.
Затова и заложих, че крилатите рицари ще бъдат 9 - толкова са прилепите в герба на Уент.

# 704
Би било чудно, ако чичо завърти сюжета около наследството на Уент и направи връзка със Санса.

Общи условия

Активация на акаунт