"Песен за огън и лед" - 17

• 35 882
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
че героя е реален и неговите желания за доминация са споделяни от мн хора които познаваме. друг пък ще намери друг герой за изключително истински и така.

# 211
  • Варна
Да не си пиян или за лечение  Rolling Eyes hahaha

Той казва, че е бил от другата страна.  Tired

# 212
Всеки мъж бил в казармата допреди 25 години е бил от другата страна, част от "порастването" по онова време.

Не е нужен Рамзи за да го разбереш, "Повелителят на мухите" е много по-добра литература по въпроса.

# 213
дам. после порастват и става лошо. трябва да се провери "Повелителят..."

# 214
  • Варна
Всеки път , когато чуя тази песен се сещам за Рамзи. То на тая група всичките им песни са такива. ooooh!
http://vbox7.com/play:9e9e0a690e

# 215
  • Сидни
ъъъъъ.... newsm78
Обсъждали ли сте сънят от предпоследната глава на Денерис от първа книга? Все си мисля, че в този сън има "нещо", но не мога да го измисля...вие имате ли идеи?
Цитат
В тъмния коридор се заниза безкрайна редица от призраци в похабени одежди на крале. В ръцете си държаха мечове от бял огън. Сребро бе косата им, сребро и злато, и бяла платина, очите им — опал и аметист, турмалин и нефрит.
— Бързай! — завикаха те. — Бързай, бързай. — Тя тичаше с все сила, нозете й се топяха по камъка на всяка стъпка. — По-бързо! — в хор викаха призраците и тя пищеше, а те я блъскаха и блъскаха напред. Болка, зла като нож, я посече в гърба и тя усети как кожата й се разпра и подуши вонята на пламнала кръв, и сянка видя: сянка от криле.
И полетя Денис Таргариен.
„… събудиш дракона…“
Вратата се извиси пред нея. Червената врата. По-близо, все по-близо, коридорът от двете страни се стопи в мъгла, мразът отзад изостана. А камъка вече го нямаше и тя летеше над Дотракското море, все по-високо и нагоре, зеленото се люшкаше под нея и всичко живо и изпълнено с дихание в ужас бягаше от сянката на нейните криле.
Усети мириса на дом, видя го, ето там, отвъд онзи праг, зелените поля и грамадните каменни къщи, и рат да я пази от студа, ето там. Тя блъсна вратата и я отвори.
„… дракона…“
И видя брат си Регар, яхнал жребец, черен като бронята му. А от очните процепи на шлема му бляскаха пламъци.
— Последният дракон — прошепна едва чуто гласът на сир Джора. — Последният… последният…
Дани вдигна лъскавото му черно забрало.
Лицето зад него беше нейното.

# 216
  • Варна
Не помня, сигурно сме го обсъждали.  Laughing

Според мен това значи, че Егон е фалшив и Дани е последния Таргариен.
Предполагам вижда завръщането си във Вестерос, предците й кралете Таргариен и казват да побърза. Преди да стигне до Вестерос, минава през дотракското миоре.

# 217
  • Сидни
да, долу горе и аз така го виждам, също е една подсказка, като решава после да влезе в огъна, обаче тия  мечове от бял огън ..какви са?

# 218
  • Варна
да, долу горе и аз така го виждам, също е една подсказка, като решава после да влезе в огъна, обаче тия  мечове от бял огън ..какви са?

Хм, не знам, може би е знак, че не държат мечове от черен огън (Блекфир) Thinking

# 219
Брат си Регар в черната броня - моята асоциация е Нощния страж, от очите пламъци - Р'Хлор?

# 220
  • Сидни
...мдааа, много ме грабна тоя сън, има нещо повече в него...а тая червена врата?  #Crazy
а и отделно после с полета над Дотракското море и сянката на крилете ми напомня накакси за края на 5та книга...с Дрогон и пак Дотракското море как лето с него...някакви такива асоциации ми навява.... Rolling Eyes

# 221
Червената врата е от миналото, къщата в която Денерис и Визерис са живяли със Вилем Дари

# 222
  • Варна
Червената врата е от миналото, къщата в която Денерис и Визерис са живяли със Вилем Дари

Червена врата Дани асоциира със дом.

# 223
  • Сидни
оо да вярно!! Blush

# 224
  • Варна
На 4 април Мартин ще има четене пред публика, вероятно ще имаме още една спойлерна глава. Party
http://www.norwescon.org/con/schedule-of-events/saturday-schedule/
Цитат
Reading: George R.R. Martin Grand 3
11:00AM-Noon
A reading of original fiction by Norwescon 38 Writer Guest of Honor George R.R. Martin.
George R.R. Martin

В същото време чичо се хвали с излизането на още един календар на тема Песен за огън и лед.  Той май и затова не бърза, прави пари от календари. Confused
http://grrm.livejournal.com/410183.html

Общи условия

Активация на акаунт