"Песен за огън и лед" - 17

• 35 882
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Не знам кого имаш предвид, но според мен човекът гони качество, а това изисква време.

# 256
 и друг път съм го казвал - почти не познавам голямо име във фентъзи литературата което пред една- максимум две години да не издава нови книги.
АБръкромбри, Фийст,, Глен Кук, Крис Бънч, Робин Хоб, дори Джордан, за Сандърсън да не говорим Тери Брукс, тери Гудкайнд, АНджей салпаковски., Труди Канаван.... има и още много.  Като изключим Толкин които е писал в друг век, не знам друг писател на фентъзи да е писал с такива големи прекъсвания...... шест години между пета книга и шеста, не се знае дали няма да станат седем, и се говори за още две книги с тези срокове. Да ми даде книгите на мен - аз ще му ги напиша и няма да искам хонорар

# 257
Опазили ни Р'Хлор и Седемте  ooooh!

# 258
  • Вестерос
Според мен Мартин си ги има написани основните неща до края на книгата и през останалото време добавя и дооформя основните линии в историята. След като вчера Тери почина, се замислих за Мартин , че вероятно всеки уважаващ себе си и феновете си писател, който се е захванал с поредица , би трябвало да има някакви записки написани, всичко се случва...

# 259
Чичо е казвал неведнъж, че има записки, изтеклото писмо показва структурата с която е почнал,
пълненето отнема много време, защото е перфекционист.

# 260
 а според мен няма морално право да мотае повече - да издава каквото е написал до момента, ако до сега не е готов никога няма да е готов. След смъртта на Тери съм още повече на мнение отвсякога че трябва да се пише малко но на често, отколкото много веднъж на десет години.
Пратчет не случайно бе сред любимите ми писатели - човекът издаваше по пет-шест ма лик книжки, поносими като цена, бързо четивни и наводняваше пазара с тях и бълваше нови и нови. А не като Мартин или Джордан 6 години го чакаш да издаде една енциклопедия.

П.С. може да е перфекционист и да не пише енциклопедия. Възхищавам се на Пратчет - в 200 странички джобен формат да направиш свястно четиво - като не ти стига материала - правиш продължение.

# 261
  • Вестерос
Точно  Peace Затова и толкова време, не е лесно да се навържат линиите на героите.

П.П. За Т.П. цените преди бяха по 4 лв, сега са по 9,12, ако следваме ценовата  логика на българските издателства книгите другите на Мартин от около 20 ще скочат на 30, 35  ooooh!

# 262
Пратчет е друга бира.

Мен още ме е яд, че няма кой да довърши Амбър.

Да не говорим така за човека, дано да е жив и здрав да пише, а ние да го четем Simple Smile.

# 263
  • Варна
Чичо е казвал неведнъж, че има записки, изтеклото писмо показва структурата с която е почнал,

Абсолютно! Иначе защо ще чета книга, която съм чела вече няколко пъти и все още ще откривам нови неща?
Другите книги просто ги прочитам и оставям, всичко е ясно от игла до конец. Ако много ми харесат най-много да ги прочета втори или трети път за да си припомня. Но никога все едно ги чета за пръв път.

П.П. "Властелинът на пръстените" не можах да се насиля да я прочета втори път.

# 264

Абсолютно! Иначе защо ще чета книга, която съм чела вече няколко пъти и все още ще откривам нови неща?
Другите книги просто ги прочитам и оставям, всичко е ясно от игла до конец. Ако много ми харесат най-много да ги прочета втори или трети път за да си припомня. Но никога все едно ги чета за пръв път.

П.П. "Властелинът на пръстените" не можах да се насиля да я прочета втори път.

Именно ето колко хора сме тук и ровим и откриваме все повече нови и нови пластове, няма друг като чичо  Peace

# 265
 аз като почна Абъркромби или Фийст всеки път откривам нещо ново. Пък Робин Хоб от колко ъгъла съм я гледал и колко пласта съм и свалил...... Мартин може само да мечтае. Ето - в  Живиге кораби има героиня Малта, а в другата трилогия има кобила с това име. И това не е случайно Шута умишлено кръщава така кобилата.

Властелинът на пръстените навремето ми беше страшно интересна, сега ми отъпя. но пък Хобит ми е много занимателен и ме е яд, че го представят като Втори Властелин - а той е детска книжка, нещо като Мечо Пух

# 266
  • Варна
. Ето - в  Живиге кораби има героиня Малта, а в другата трилогия има кобила с това име. И това не е случайно Шута умишлено кръщава така кобилата.

И ? Това значи ли нещо?

Относно Хобит, не смятам, че е детска книжка. Т.е. малко деца я харесват и разбират.

# 267
То и Мечо пух  е детска колкото и Малкият принц Simple Smile Уж за деца са писани, ама не съвсем.

Моите деца харесаха 'Леденият дракон'.

# 268
  • Варна

Вече знам какво ще подаря на сина ми. Mr. Green

# 269

Вече знам какво ще подаря на сина ми. Mr. Green

Да, много ще му хареса на сина ти  Mr. Green .

Аз я загледах, че шрифтът е гигантски, ще стане и за учене на букви. Младежът хареса илюстрациите, девойката - драмата с момичето.
Голям спор настана за кого е плакатът. Единият иска да го окачи на стената, а другият твърди, че 'така е красиво' да си стои с книгата. Стилът е лек и няма много тежки моменти, освен един, но аз съм им чела (леко цензурирано) и от Песента, та са свикнали.

Общи условия

Активация на акаунт