"Песен за огън и лед" - 17

• 34 871
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Мен по отношение на Старк по ме вълнува къде са техните собствени хора. Не тези на знаменосците им, а директно техните си. Би било немислимо да включват по-малко от едно 2000 човека.
Според Уикито, в битката пред стените на Зимен хребет участвали 600 старкски войници. http://awoiaf.westeros.org/index.php/Siege_of_Winterfell
По-късно оцелелите се присъединяват към армията на Станис, която до момента наброява близо 6000 калпака (ако сметнем, че хората на Карстарк също се присъединят към него).

# 481
Карстарк имаше намерение да предаде Станис отвътре, но беше заловен навреме. Предполагам обикновените войници нямат представа затова и са все още към армията на Станис.  Peace

# 482
  • Варна
Отделно армията, която тръгна към Шийката с Мормонката - обсъждахме го мисля. С помощта на блатните и тя ще мине на Север и ще изиграе лош номер на Болтън-Фрей. Почти съм сигурна, че лорд Мандърли е в кюпа и дирижира оркестъра  Mr. Green Само не знам дали ще е "Дъждовете на Кастамийр" или "Мечокът и красивата девица".

# 483
  • Варна
Отделно армията, която тръгна към Шийката с Мормонката - обсъждахме го мисля. С помощта на блатните и тя ще мине на Север и ще изиграе лош номер на Болтън-Фрей. Почти съм сигурна, че лорд Мандърли е в кюпа и дирижира оркестъра  Mr. Green Само не знам дали ще е "Дъждовете на Кастамийр" или "Мечокът и красивата девица".

Готвачът-плъх. Wink

Мисля, че Коронис питаше не за знаменосците, а за войниците на Старк. Мормон, Карстарк, Ъмбър и т.н са знаменосци.

# 484
  • Варна
Оп, грешка това беше за темата за сериала. Blush

# 485
Изглежда, че Фрей и Болтън нищо добро не ги чака  Mr. Green Mr. Green

Може ли линк за темата на сериала и там да се включа  #2gunfire

# 486
# 487
Маскара,

Знаем ли бройката на армията през блатата. Не намирам точна цифра.

Четиво не за Джони:

# 488
  • Варна
Ами не знаем точната бройка. Но Роб имаше загуби при битките, Карстарк се отцепиха, както и Болтън, Фрей го напуснаха... Хм, да кажем, че половината му хора са били налични и живи до този момент. Може би половината са заминали към Шийката, а другата половина са тръгнали към Червената сватба. Ако са само войници на Старк - около 1000 души от първоначалните 2000, но има и васални войки - на Гловър, Малък лес, Ъмбър и т.н. А и Тръстиките сигурно биха дали хора.

# 489
  • Варна
Спойлер за сериала:
Скрит текст:
В края на 1 епизод изгарят Манс на клада.И няма индикация, че е фалшив Манс. Шансовете манс=Регар намаляват. Mr. Green

# 490
Спойлер за сериала:
Скрит текст:
В края на 1 епизод изгарят Манс на клада.И няма индикация, че е фалшив Манс. Шансовете манс=Регар намаляват. Mr. Green

Не мисля, за мен все още си е 50/50
вече коментирахме няколко пъти че чичо тръгва по друг път със сериала
нахвърлял им е чернова и ги е оставил да се оправят сами двамата идиоти

# 491
  • Сидни
Е нали и в книгата уж изгаряха Манс...или нещо не помня като хората?? Нали се оказваше после, че е пременен с рубина и всъщтност не е изгорен той  newsm78 Blush

# 492
Точно така, мисля че ще им е доста сложно и скъпо да правят игрички с подмяна на външността,
затова и въобще не се трогнах, когато във филма показаха Карис гола без рубина на гърлото.

# 493
 как да не я знаем (цифрата на Старките). Роб старк имаше около 20 000 души приблизтелно, после го оставиха речните лордове и армията му се стопи наполовина, а след измяната на Каркстарк и Болтън ме останал с по-малко от една трета. това ни дава някои приблизителни изчисления колко са Старките.
Джон забеляза че в Севера са останали основно старци, жени и деца.

Станис тръгна на похода със 5000 души, като 3500 бяха нови попълнения от планинските кланове, но с колко е стигнал до ЗХ? Дори да махнем настрана предателите Карстарки пак остава Дългото Броене. ще се изненадам ако Станис има повече от 500 души - мешавица от северняци и Бурни лордове.

# 494
 армията през блатата не я знаем, но не може да е много голяма.

Общи условия

Активация на акаунт