На колко години станахте майка?

• 67 548
  • 675
  •   1
Отговори
# 15
на 26, месец преди да навърша 27

# 16
Първото на 26 , второто на 32 години .

# 17
Явно няма "повреда в моя телевизор",това си е някакво масово мнение...
Любопитството ми беше породено от това,че в една тема казах,че някак не ми се вижда нормално да се ражда на и след 50 години,при това с ЧУЖДА яйцеклетка.Там масово се скочи срещу мен и бях "изгорена на клада".Не исках никой да засегна,казах няколко пъти,че това си мое мнение и човек сам си решава,ако ще да ражда на 90 години.Абе стана голяма драма,стана ми виновно,че съм обидила някого,не исках да влизам в конфликт и помолих модератор да изтрие всичките ми коментари.Помислих,че явно 50 години са нормални за раждане и аз съм нещо "старомодна и спекана".Часове не спрях да го мисля и за това пуснах анкетата да видя колко жени раждат на 50 и за колко от Вас това е нормално...

# 18
Не са нормални 50 години за раждане въобще. Има голям риск за детето и майката при раждането, както и опасност от малформации и болести на плода.
Майка ми ще стане баба, живот и здраве, а още е на 40+.

Представям си майка на 50 и когато детето е на 20, тя ще е бабичка на 70. Ужас..

# 19
  • Варна
На 21 години.

# 20
# 21
На 28 и половина Simple Smile

# 22
На 33 станах майка.Но преди това имах несполучлива бременност.Иначе смятам че най-подходящата възраст е от 25-30 години!

# 23
Първото родих на 25,а второто на 38.

# 24
Първото на 26 , второто на 32 години .

И аз така, като щях да родя и трето дете на 37, но не се получи. Дай, боже, да стане на 38-мата ми година.

За късното раждане не съм много "за" поради една причина - не че има някакви гаранции, но е твърде вероятно детето да загуби родител в крехка възраст. Ако майката е над 50... и живи баби и дядовци няма да има най-вероятно, таткото, ако го има, ако не е ин витро с донорство, също няма да има жизнеспособни родители по всяка вероятност.
Значи представете си дете на самотна майка, да речем 15-годишно, което загубва майка си и няма нито един близък роднина. Хипотетично разсъждавам, но уви, е много вероятно. Имам приятелка с две деца. Навивам ги за трето на шега, и тя съвсем сериозно ми разказва как тя и мъжът й не могат да разчитат на никого за помощ с децата, и как са си говорили, че ако нещо стане с единия, то другият родител няма да успее да се справи с три деца сам. И за това мислят хората, и са прави. Каквото и да стане с мен, ще има кой да се грижи за децата ми, но ако няма?
Мрачни мисли рано сутринта, спирам.

# 25
  • София
На 20  Peace

# 26
Montessori,все едно моите мисли си изказала!Аз точно това имах предвид,не да засегна някой,не дали организма може да понесе една бременност,а че трябва да се помисли и за след това!Гаранция за "оня свят" няма,отиват си и младо хора без време,но на 50 шанса е много по-голям.А това дете,като е в пубертета майката вече е пенсионер (нали на 63 се пенсионират)...и без това парите са смешни и какво ще кажеш "Чакай мама да взема пенсия и ще излезеш"...С какво му помагаш,до колко си способен и ще дочакаш ли да видиш внуци?А както казваш,ако остане в ранна възраст сирак?Смятам,че всичко това е малко егоистично...не е въпроса само да родиш и да му се порадваш,а да го отгледаш пълноценно!

# 27
  • София
В края на мес.януари родих моето слънце и съм на 33 год. Heart Eyes Laughing
Смятам, че човек никога не е готов за дете. Като бях тийнейджър исках да родя млада, но като станах на 20 и не ми се занимаваше с деца, а и университет и т.н.
Времето минава доста бързо и в началото на 2014 г.с ММ обсъдихме въпроса за деца и слава богу мес.май вече бях бременна  Grinning Дай боже на всеки му толкова лесна и безпроблемна бременост като моята !

# 28
Първото дете родих на 31 г. Имах проблеми със забременяването, после с бременността, серклаж, 20 седмици си бих фраксипарин и т.н. На 39 години срещнах голямата си любов и въпреки възрастта забременях веднага, а бременността ми беше изключително лека и безпроблемна, за разлика от първата. Чувствах се прекрасно през цялото време, не я усетих, както се казва. Родих второто си дете на 40 г. Точно 2 месеца след това се отново започнах да тренирам и сега 5 месеца по-късно съм в много добра форма. Не знам дали възрастта е от значение за бременността, но както казах, на 40 г. изкарах безпроблемна бременност за разлика от тази на 31 г. Вероятно е и до човек, физическо състояние, различни медицински показания. Но ако трябва да избирам, бих предпочела да съм родила децата си преди 30 години и сега да си живеем живота с моята голяма любов:)

# 29
На 26  Peace
Исках да съм млада майка, добре ми се отрази Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт