На колко години станахте майка?

• 67 546
  • 675
  •   1
Отговори
# 60
Недейте така с осиновяването, една жена до 45 по-добра да се помъчи да си роди. Ми то за осиновяване само циганчета, раждат ги, ние ги издържаме с помощите, остана да им гледаме и децата! Виж, ако имаше повече изоставени българчета в нужда ок, но не е така. Аз не подкрепям раждане след 50, камо ли на 60.  Peace

Много държа с тази свещена тъпота да се изявиш в осиновителския подфорум и да обясниш на дамите и господата там, как ИМ гледат децата на циганите.
Гнус, гнус, гнус.

По темата: 23 и 28 години.

# 61
Недейте така с осиновяването, една жена до 45 по-добра да се помъчи да си роди. Ми то за осиновяване само циганчета, раждат ги, ние ги издържаме с помощите, остана да им гледаме и децата! Виж, ако имаше повече изоставени българчета в нужда ок, но не е така. Аз не подкрепям раждане след 50, камо ли на 60.  Peace
Няма нищо общо едното с другото!Имам приятелка,която като роди синът си и бяха премахната матка и тръби.Въпреки,че имаше свое биологично дете след 5 години тя осинови и момиче от дом!Да,прекланям се пред такива хора!!!

# 62
Не е свещена тъпота да не харесваш нещо и да се обявяваш против.  Peace Извинявам се на осиновителите, не съм искала да ги засегна, просто споделих своята гледна точка.  Peace

# 63
Разбирам. Но едва ли, ако решиш да станеш майка за втори път на 45, ще ти бъде приятно да чуеш коментар от типа на баба е, пък родила, нали?

Друг е въпросът, че никой осиновител не гледа чуждо дете. Гледа своето.
Все едно тези, родили с донорски материал да се каже, че гледат чужди.

# 64
На 25 и на 27 години.

# 65
Друг е въпросът, че никой осиновител не гледа чуждо дете. Гледа своето!!

Касита,страхотно казано!Но всичко е в човешкото мислене и предразсъдъци...Защото не е ли по-добре,ако до една възраст не се получи с биологично (дали до 45,дали до 50)да осиновиш от колкото (примерно до 65) да се надяваш на биологично (с чужда яйцеклетка)...Дано не бъда пак погрешно разбрана!Нищо не го казвам с лошо,а ей така разсъждавам си за нещата от живота...

# 66
 Жените с проблеми, като мен не избират кога да стане. Имам позната, която опитваше от 25, а се случи чак на 39. Според вас трябваше ли да се откаже.

# 67
  • Асеновград
 първото - 27г. второто - 34г. - Да са ми живи и здрави Heart Eyes

# 68
Представи си 10 години да опитваш и накрая някой да дойде и да ти каже че не е морално да имаш дете защото вече си стара, а ти си вложил целия си живот в борба и опити.  Не е честно, нали? А е много лесно да се стои отстрани и да се коментира, когато не си го изживял!

Дано не звуча грубо, но аз мисля, че не е честно спрямо детето да го раждаш извън разумни биологични граници. Нима е честно да родиш примерно на 50 и да го оставиш на 10 години сираче? Да, гаранции няма за никоя възраст, но с напредването на годините рискът се увеличава. Нима е честно да го родиш с малформации- отново риск на напредналата възраст? Нима е честно то да се срамува, защото другите деца мислят майка му за баба? Това последното съм го виждала с очите си при едно съседско дете, родено от майка над 40 години.
Да, невъзможността да родиш дете, въпреки многогодишната борба, е трагедия. Но раждането на дете на възраст по-подходяща за баба отколкото за майка, е нечестно спрямо това дете. Не е нужно детето да плаща за трагедията на майка си.

# 69
39 години не е преклонна възраст. Не е трябвало да се отказва разбира се. Но виж, ако беше на 50, нямаше да съм на същото мнение, което едва ли пък ще е от значение за някой.

# 70
Жените с проблеми, като мен не избират кога да стане. Имам позната, която опитваше от 25, а се случи чак на 39. Според вас трябваше ли да се откаже.
39 си е абсолютно разумна възраст!!Кой говори за 39?Много хора раждат тогава по свое решение!39 си в разцвета на силите си,но за 50 не мога да кажа същото!

# 71
  И колко са тези, дето са родили след 50, да не говорим на 65 , та си правите труда да ги обсъждате неодобрително?

Добре, че имаше една престаряла родилка, та форума 20 години да се упражнява за я заклеймява.

# 72
Това за раждането на 50 г. за мен е някаква нова мода. И няма кой да ме убеди в обратното. Типичен пример е Юлияна Дончева. Тя в действителност изглежда супер за годините си, но все пак 50 са си 50. При тях поне мъжа й е по-млад, така че ще има кой да гледа детето.

# 73
В анкетата има 2 отговора над 50г.,но така и не се включиха..ако отговорите са реални де...

# 74
Аз родих първо почти на 38. Вчера като разхождах малкия една минувачка се обърна към мен с обръщението" Млада госпожо..."  Simple Smile Стана ми смешно, ама се усмихнах наум Wink
Вярно е, че има субективна оптимална възраст. За мен: 25-35. Но това не я прави задължителна или всичко извън нея неморално. Нашите баби са се пенсионирали на 55,  а сега ще работим до 70. Живота се променя.

И да, не бива да се взираме в изключенията! Когато не си съгласен с някого, не може да очакваш той да промени позицията си с друга.

Общи условия

Активация на акаунт