Детски градини Варна - прием 2015

• 66 239
  • 580
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Днес подадох документите за детска градина , относно бележката за задължения от данъчното , не ми беше нужна всичко проверяват онлайн -  здравен статус и задължения към общината , взеха само моята служебна бележка  , тази на съпруга ми ми я върнаха тъй като аз подавам документите, за  около 15 минутки и бях готова . Успех на всички и дано всички дечица да  ги приемат с първо желание  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 166
  • Варна
Ето тази точка ми е много тъпа...
Цитат
2.5. След подаването им, документите не се допълват или заменят до провеждане на класирането на 31.05
Какъв им е проблемът да се променя нещо по докумените, като така или иначе класирането се прави чак на 31 май... Значи веднъж подам ли - край, не мога да си променям желанията. Отново нещо, което в кандидатстването за ясли е обмислено по-добре. Аз още се чудя как да си подредя градините и като гледам ще подам документи в последния момент Confused

# 167
Днес подадох документите за детска градина , относно бележката за задължения от данъчното , не ми беше нужна всичко проверяват онлайн -  здравен статус и задължения към общината , взеха само моята служебна бележка  , тази на съпруга ми ми я върнаха тъй като аз подавам документите, за  около 15 минутки и бях готова . Успех на всички и дано всички дечица да  ги приемат с първо желание  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Сигурна ли си в това, което казваш за удостоверението за данъците, защото в сайта си стои като един от задължителните документи, не е премахнато изискването, а гледам че добре си го ъпдейтват сайта?  newsm78

# 168
  • Варна

Сигурна ли си в това, което казваш за удостоверението за данъците, защото в сайта си стои като един от задължителните документи, не е премахнато изискването, а гледам че добре си го ъпдейтват сайта?  newsm78
[/quote]
 Да сигурна съм , защото аз отидох без бележка от данъчното и там на място ми провериха всичко Simple Smile

# 169
И мен би ме разсипало, ако се случи с моето дете и по този начин. Но при подобни казуси винаги се изслушва и другата страна. Без да искам да защитавам нито майката нито госпожата, а най вече детето което най-малко е виновно, трябва да споделя че ДА то е диагностицирано, но проблема е майката а не детето.
Още от началото когато детето й посещава Дг нейното поведение е недопостимо, невъзпитано и арогатно. Доколкото аз съм в течение, то е прието след като е имало серия подобни разпри в предходната му ДГ между майката и персонала там. и срещу тях всички са подавани системно жалби, докато не е предложено преместване.Не ми се иска да допусна че която и да е учителка и където и да възпитава тя може да постъпи по този начин. А дали пък постъпката на учителката не е в следствие на системното самосъбуване на детето, както казват съвсем открито всички останали деца от групата.
По голяма част от родителите сме загрижени докъде доведе смяната на учител преди завършване на децата ни в така важната подготвителна група. И с цялото ми уважение към всички съпричастни на майката, не вярвайте само на думите които ви се поднасят смелени, защото ние родителите от 4 група на ДГ Изворче вярваме на децата си. Как пък всичко беше спокойно и весело и изведнъж всички нарочиха детето, смешно е. Пожелавам постигане на душевен мир на тази озверяла жена и ако обича да спре да ни държи отговорни и ощетени.
Това просто ме разсипа Close
[/quote]

# 170

с риск да се повторя ,а и да повторя информация дадена от др мами....http://www.varna.bg/bg/articles/8559/%D0%94%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0 … %D1%8A%D1%82.html
освен това в общината ми казаха ,че частта с информацията за условията за кандидатстване не е актуализирана около 2 години ...днес също подадох документи и бях без бележка за данъци  провериха ги в нета ,а тъй като се водя и безработна провериха и здравният ми статус

# 171
Здравейте, аз също съм в дилемата и аз живея в Трошево ? Пролет или Изворче, а да попитам има ли вариант за други които не са толкова близо !?
Не ти препоръчвам нито една от двете. Можеш да потърсиш предишния ми пост на 3-та страница на темата.
А сега да добавя за "Изворче" - централна сграда. Този път ще Ви запозная с детайли.
Синът ми посещава "Изворче" от септември 2014 г. Той е диагностициран със СОП (специални образователни потребности) - хиперкинетично разстройство с дефицит на вниманието. Детето е умно, будно, паметливо, артистично, но трудно се концентрира и има затруднения в обучението.
Ще говоря с имена, защото имам документи и всичко мога да докажа.
На 9.01.2015 г. една от учителките му - г-жа Елена Георгиева наказва синът ми до кошчето в помещението пред тоалетните и му събува панталона и слиповете и оставя децата да го бият по голото д*пенце, а той казва, че и тя го е шляпала. Представете си на какво унижение е подложено детето!
Аз още на следващия ден подавам жалба до директорката, която уж застава на моя страна и готова да ми помогне.
Учителката Елена Георгиева ми вдига скандал, защото съм подала жалба и пред мен се опитва да упражни психически настиск върху детето ми, като се опитва да го накара да каже обратното.
Директорката "много загрижена" предлага Аз да изместя детето в друга група. Аз - отказвам. Не е той виновника! Над детето е упражнено физическо и психическо насилие, а тя иска от мен да накажа него.
Стигаме до решение, че тя временно ще премести учителката до изясняване на случая.
След 2 седмици излиза с решение и отговор, че учителката е наказана с "предупреждение за уволнение', но не смята да я махне от групата, а иска да я върне с мотив, че част от родителите искат госпожата да се върне (показа ми писмените обяснение на учителката където тя си признава стореното).
Аз не се съгласявам. Детето ми е в стрес - всеки ден прави кризи и не иска да ходи на градина. Успокоява се само когато го уверя, че "лошата" Георгиева (така я нарича той0 няма да е там.
Решавам да си търся правата при по-висшите инстанции.
Подавам жалба до РИО, Община Варна - Дирекция Образование и ДАЗД (Държавна агенция за закрила на детето). Следват проверки. Започва натиск срещу мен и детето - прехвърля се вина на нас родителите, намеци, че детето е лошо и т.н. Законите обаче са си закони. Решението на Община Варна е в наша полза - учитлката ще бъде преместена в друга група до края на май (завършването на учебната година). Проблемите обаче не свършват тук.
Вчера в групата имаше тържество. На моят син думичките бяха най-малко от на другите деца. Имаше и два танца (народни). Той и още 2-3 деца, освен, че не бяха включени в танца, а и  бяха завряни в ъгъла на стаята където никой не ги виждаше. Днес попитах защо? А отговора беше - той е много нисък, в танца се държат пръчки, може да удари някой (на предишното тържество, когато още им държеше влага от проверките, той участваше в танц с дървени саби и никого не е ударил). А и ТЯ, учителката видите ли така била преценила, с намеци, че той не може да се справи и т.н.
Като се заговорихме с други майки установих, че въпросната учителка Елена Георгиева е тормозила и техните деца (била ги е, обиждала ги е и т.н.). Жалко е обаче, че само устно са се жалвали и няма нищо черно на бяло.
Разочарована съм и от другата учителка (която сега го дискриминира), тя също е Георгиева, защото под давление на директорката вместо да се стреми да интегрира детето в групата го отделя по този ужасен начин.

Призива ми към Вас е: Не отивайте в "Изворче". Ако правата на детето Ви бъдат нарушени и се опитате да го защитите няма кой да Ви помогне освен Вие самите.

Аз няма да спра до тук. Сега ще подам нови две жалби - до ДАЗД и Комисията по дискриминация.

Благодаря, че ме изслушахте! Извинявам се за дългия пост. Ако някой се интересува с подробности, както виждате не крия лицето си, а имам и документи мога да покажа (пишете на лични).
И мен би ме разсипало, ако се случи с моето дете и по този начин. Но при подобни казуси винаги се изслушва и другата страна. Без да искам да защитавам нито майката нито госпожата, а най вече детето което най-малко е виновно, трябва да споделя че ДА то е диагностицирано, но проблема е майката а не детето.
Още от началото когато детето й посещава Дг нейното поведение е недопостимо, невъзпитано и арогатно. Доколкото аз съм в течение, то е прието след като е имало серия подобни разпри в предходната му ДГ между майката и персонала там. и срещу тях всички са подавани системно жалби, докато не е предложено преместване.Не ми се иска да допусна че която и да е учителка и където и да възпитава тя може да постъпи по този начин. А дали пък постъпката на учителката не е в следствие на системното самосъбуване на детето, както казват съвсем открито всички останали деца от групата.
По голяма част от родителите сме загрижени докъде доведе смяната на учител преди завършване на децата ни в така важната подготвителна група. И с цялото ми уважение към всички съпричастни на майката, не вярвайте само на думите които ви се поднасят смелени, защото ние родителите от 4 група на ДГ Изворче вярваме на децата си. Как пък всичко беше спокойно и весело и изведнъж всички нарочиха детето, смешно е. Пожелавам постигане на душевен мир на тази озверяла жена и ако обича да спре да ни държи отговорни и ощетени.

# 172
Относно задълженията и данъцитте, за кой период се гледа? За миналата година ли едниствено? Или и за тази година дали са платени?

# 173
  • Варна
   За тази година не се гледат данъците, те реално все още не са дължими  Peace

# 174
Здравейте, аз също съм в дилемата и аз живея в Трошево ? Пролет или Изворче, а да попитам има ли вариант за други които не са толкова близо !?

И аз съм майка на дете от тази група в Изворче и искам да подкрепя hatceptsut23.
Възмутена съм от поведението на lilia n s,  и не мисля, че е права особено за отношението и към "малката" Георгиева, която с нищо не го е заслужила. А да пускаш жалба срещу учител и да го съдиш, че не е включил детето ти в танц, в който не участват всички деца/момченца в групата, и че детето ти е седяло при другите деца в ъгъла е просто смешно. За каква дискриминация говори! Детето не знам дали има здравословни проблеми, но майката наистина е за психиатър. Бори се за правата на детето си  - глупости, намерила си е добър повод да вдига скандали и хора, които не са добре запознати да и съчувстват и да я подкрепят.
Изречението "На моят син думичките бяха най-малко от на другите деца" може да ви подскаже за какъв дребнав и сприхав човек става дума.

# 175
  • Варна
   Още колко профила ще регистрирате днес, за да плюете по lilia_n_s ? Тя не ми е никаква, обаче е дразнещо натрапчиво това поведение! Освен това, профила Ви във фейсбук е видим, ясно е коя сте, така че вземете се разберете помежду си, без да превръщате темата в бойнополе. Пък и мултиакаунтинга е забранен, между другото  ooooh!

# 176
Подадох документите за ОДЗ яслена група. За неразбралите все още - документа за платени данъци не се изисква! Директорката направи онлайн справката си за това, което е много добре от към време и пари.

# 177
02.04.2015

Община Варна информира родителите, които искат да кандидатстват за прием на децата си във филиала на ЦДГ№4 "Теменужка", който се намира на ул."Капитан Райчо" №103 А следното:

Поради интереса на родителите и обективният факт, че детското заведение се намира в район "Младост", ще се приемат документи за живеещите в този административен район, както и от район "Одесос".

за родителите от район Одесос цитат от сайта за градините

# 178
Еми, това е супер, че не трябва да се редим на опашки за тази бележка, аз бях от не  разбралите. #Crazy То добре, че е бг-мама, иначе от къде да разбера.

# 179
  • Варна
Детето ми в момента посещава яслена група към ОДЗ. Налага ни се обаче да се местим и ОДЗ-то вече няма да ни е удобно като район. Някой има ли представа дали мога да кандидатствам За други ДГ,  след като в момента посещава ОДЗ? Често казано се чудя как да постъпя. Все пак мястото в първа група му е сигурно, дори да не е удобно. Ако някой има опит с подобна ситуация, нека сподели. А иначе къде мога да попитам? В Общината ли или в ДГ?

Общи условия

Активация на акаунт