Детски градини Варна - прием 2015

• 65 816
  • 580
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
   Здравейте! Бих искала да помоля за съвет, ще се опитам да съм кратка:
Предстои ми да кандидатствам за детска градина, в район Одесос сме, а най-близките ни градини са:
-Светулка
-Щастливо детство
-Христо Ботев
-Палечко

Тъй като аз съм човек с изключително много притеснения, които далеч надхвърлят параноята.. и не мога да ви опиша колко ме е страх да оставя детето си някъде, колкото и да си давам сметка,че е абсурдно... Най-важна за мен е сигурността и пропускателния режим в градината. Искам да попитам: знаете ли къде как се контролира кой влиза и излиза? Кой взима децата? Безопасно ли е за тях? Посягат ли им и как бихме разбрали? Съвсем склонна съм да го запиша и в частна градина, стига да изглежда максимално сигурна. Но и за тях не знам нищо...
Съжалявам, че така разбъркано се изказах, ще съм ви благодарна, ако споделите мнение или впечатление, дори и да е за друга градина в район Одесос   bouquet

# 31
NU аз не мога да ти отговоря на въпроса, но търсила ли си причината за страховете си. Защото и в най-сигурната градина ти няма да се почувстваш спокойна. Само искам да ти кажа, че безопасността на децата е основен приоритет на всеки един учител. Дори пред образованието им. И няма да забравя думите на една позната учителка, която казва - Само ако знаеш какво броене пада. По цял ден ги броя някой дали не ми липсва.. Вече ми е като рефлекс - 2-4-8-16...

# 32
  • Варна
 Nervous User, миналата година ходих в ОДЗ Палечеко. Интересувах се за прием в яслена група. Освен че бяха много нелюбезни (когато най-накрая намерих кого да попитам), срещнах поне 2 учителки и още 3 служителки. Беше отворено навсякъде и никой не ме попита къде отивам и коя съм. Оказа се, че директорката е на някакво обучение. Предполагам, че така създалата се ситуация е била само са случая.

Всички роднини, приятели и съседи изпратиха децата си в Христо Ботев. Не съм чувала оплаквания. За останалите детски заведения нямам информация.

Аз имам друг въпрос, а от наредбата не можах да намеря информация. Детето ми е родено през октомври 2012. Доколкото разбирам сега трябва да кандидатства за градина, но истината е, че той няма да може да отговори на изискването "без памперс" за новата учебна година през септември, понеже е преждевременно роден. Някой знае ли до кога може да остане в ясла (посещава чиста ясла в момента) и кога най-късно може да се кандидатства?

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 18:26 от Gertrudi

# 33
  • Варна
   Gertrudi, много ти благодаря за споделеното! Точно тази липса на контрол имах предвид, подобна случка ми беше разказана и за Щастливо детство... Не знаех, че има изискване детето да е без памперс  Embarassed Моят син е роден в края на ноември 2012, но очевидно ще трябва да тръгне през септември, а засега махането на памперса е пълен провал, само за голямата нужда си казва.. не знам как ще успея за оставащите месеци  Cry
Племенника ми посещава Христо Ботев- също нямат оплаквания.

sky* , аз съм наясно с причината за страховете ми.. те не са само относно градината, а за всичко,  което ни заобикаля- виждам навсякъде опасности, които ме побъркват, но да не развалям тук с моите лудости...

# 34
Nervous User, миналата година ходих в ОДЗ Палечеко. Интересувах се за прием в яслена група. Освен че бяха много нелюбезни (когато най-накрая намерих кого да попитам), срещнах поне 2 учителки и още 3 служителки. Беше отворено навсякъде и никой не ме попита къде отивам и коя съм. Оказа се, че директорката е на някакво обучение. Предполагам, че така създалата се ситуация е била само са случая.

Всички роднини, приятели и съседи изпратиха децата си в Христо Ботев. Не съм чувала оплаквания. За останалите детски заведения нямам информация.

Аз имам друг въпрос, а от наредбата не можах да намеря информация. Детето ми е родено през октомври 2012. Доколкото разбирам сега трябва да кандидатства за градина, но истината е, че той няма да може да отговори на изискването "без памперс" за новата учебна година през септември, понеже е преждевременно роден. Някой знае ли до кога може да остане в ясла (посещава чиста ясла в момента) и кога най-късно може да се кандидатства?
                               това ,което аз знам (беше ни казано на родителска среща в ДЯ)  Деца родени в периода 1 януари -31 август се изписват на 1 септември,а останалите при навършване на 3 години.Според мен при Вашият случай ако сега Ви приемат може да тръгнете на градина едва когато детенцето навърши 3 години.Моя позната детето и е родено декември-бяха приети в градината при класирането май месец мин година ,но тръгнаха в детската едва след рожденният му ден декември.И все пак за да не Ви подведа интересувайте се в някоя детска градина .

# 35
  • Варна

[/quote]                               това ,което аз знам (беше ни казано на родителска среща в ДЯ)  Деца родени в периода 1 януари -31 август се изписват на 1 септември,а останалите при навършване на 3 години.Според мен при Вашият случай ако сега Ви приемат може да тръгнете на градина едва когато детенцето навърши 3 години.Моя позната детето и е родено декември-бяха приети в градината при класирането май месец мин година ,но тръгнаха в детската едва след рожденният му ден декември.И все пак за да не Ви подведа интересувайте се в някоя детска градина .
[/quote]

Благодаря! Именно това търсех, защото бях срещала в статия информацията до/след 1 септември. Наистина ще е най-добре да говоря с директорката на яслата и директор на една от градините, в които ще кандидатсвам. Защото то много хубаво да го приемат, обаче кога и как ще стане записване и постъпване с тези ненавършени 3 години ...

# 36
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Да,има такова изискване за памперс,но това да не ви притеснява.Всичко се случва на момента.Това,че детето ви е преждевременно родено не го прави по-различно от другите,по мои наблюдения.Аз имах амбицията на две години да махна памперса,но не се получи.Стана след два-три месеца от само себе си.Дъщеря ми също е недоносена и трябва да ви кажа,че се справя даже по-добре от връстниците си.То си е до дете,не трябва да го смятате че е ущърб.

# 37
  • Варна
Здравейте, набор 2013 сме и смятаме да кандидатстваме за ОДЗ. Прочетох правилника, но не ми стана ясно  единствено в района по постоянен адрес ли можем да кандидатстваме за прием (някъде из темите четох, че само първите три трябва да са в района по местоживеене, но се обърках вече)? И другото за което имам питане, ако има някой по-запознат, е че местоработата ми не е в община Варна, но съм студент редовно обучение тук, в такъв случай наборът от документи за непълен ли се брои ?

# 38
Здравейте, набор 2013 сме и смятаме да кандидатстваме за ОДЗ. Прочетох правилника, но не ми стана ясно  единствено в района по постоянен адрес ли можем да кандидатстваме за прием (някъде из темите четох, че само първите три трябва да са в района по местоживеене, но се обърках вече)? И другото за което имам питане, ако има някой по-запознат, е че местоработата ми не е в община Варна, но съм студент редовно обучение тук, в такъв случай наборът от документи за непълен ли се брои ?

https://public-one.is-vn.bg:1443/babyvn/documents/celodneven/pra … la_01.12.2013.pdf     тук са критериите за чисти ясли и е упоменато за студенти редовно 
а това е цитат от условията за ОДЗ       "3.9 .Родителите представят удостоверения, че  са студенти в редовна форма на обучение във ВУЗ на територията на община Варна ".....трябва Ви удостоверение от университета   ...в ОДЗ кандидатстването е по район -аз миналата година кандидатствах за яслена група в Одз ,но не ни приеха.......Но да не Ви  подведа може да попитате  в съответното ОДЗ или в общината

# 39
  • Варна
мерси за отговора. интересува ме конкретно за одз, за чиста ясла няма да кандидатстваме. То е ясно, че на място трябва да питаме, но исках да попитам предварително тук  Simple Smile

# 40
Здравейте и ние ще чакаме прием тази година Simple Smile Някакви отзиви за градините Изворче и Пролет?
Моите синове са точно с 4 години разлика. Големият беше в "Пролет" до 3-та група, а от септември 2014 го записах в "Изворче".
В "Пролет" са 2 групи, които ще поемат. Ние бяхме в "Нарцис". Съветът ми е да бягате по-далеч от там. Учителките са отваратителни - не пускат децата до тоалетната във времето за сън (синът ми макар и на 6 години се напикаваше почти всеки ден), образованието изобщо го няма - работят само с 4-5 най-изявени деца, а другите оставят на произвола. Не се осъществява никакъв контрол от тяхна страна. Едно от момчетата от нашата група тормозеше сина ми. Многократно се оплаквах на учителките. Накрая същото това дете изби преден зъб на моето. Чашата ми преля и го изместих.
Да не говорим, че като започнахме в началото хвърлихме по 100 лева за ремонт и по още 30 за консумативи (не че бяхме длъжни, но от всички групи, стаята на група "Нарцис" беше в ужасно състояние, а все пак там деца щяха да живеят).
За другата група "Теменужка" също имам впечатления. Там е малко по-добре работата. Учителките са по-стриктни - има някакъв образователен процес, но пък непрекъснато викат на децата и ги стресират. Също обичат да работят с най-изявените деца.
В "Изворче" нещата са по-добри (в основната сграда сме). Една от учителките е проблемна, но до колкото знам, тя ще се пенсионира тази година. Другата учителка е страхотна.
Дано да съм била полезна.

# 41
Моля, споделете мнения за "Детско градче" и "Моряче".

Както вече написах, баткото беше в "Пролет" и "Изворче", а малкия няма да го дам в нито една от двете по обясними причини.

# 42
lilia_n_s благодаря за мнението. Тези две градини са ни най-близо и въпреки че имам някакво лошо предчуствие за там, реших да разпитам за мнения. От прочетеното из интернет Моряче и Детско градче ще са два от вариантите ни, но нямам лични наблюдения. Късмет с избора на градина, дано да случите този път Simple Smile

# 43
lilia_n_s благодаря за мнението. Тези две градини са ни най-близо и въпреки че имам някакво лошо предчуствие за там, реших да разпитам за мнения. От прочетеното из интернет Моряче и Детско градче ще са два от вариантите ни, но нямам лични наблюдения. Късмет с избора на градина, дано да случите този път Simple Smile
И на нас са ни близо. Живеем на ъгъла на "Ивац" и "Йовков".
Така или иначе в "Изворче" не мога да го дам, защото персонала (директор, пом.директор и т.н., но без едната учителката) са ми ужасно сърдити, че пуснах жалба до Общината за да реша проблема с учителката на големия и предполагам, ще имам проблеми с лошо отношение към малкия.
В "Пролет" изобщо не си и помислям (няма да я включа въобще). Още пазя медицинското от съдебна медицина за избития зъб (добре, че беше млечен).
Затова питам за "Моряче" и "Детско градче".

# 44
  • Варна
Здравейте момичета , искам да ви попитам , сега при подаване на документи за Детска градина , трябва ли да правим ксерокс копие на трудовите книжки и да ги прилагаме към набора от документи . Питам ви тъй като миналата година като кандидаствахме за ясла ни искаха копие на тр. книжки / първа и последна стр./ , а сега в инф. от сайта не го намирам това като изискване към необходимите документи които трябва да представим в детската градина .

Общи условия

Активация на акаунт