Отговори
# 330
Аз от две седмици доста отчетлива попнах да усещам ритници. Всяка сутрин, когато се събудя, ме поздравява с подритване. Целия ми корем подскача. Но ако таткото или каката си сложат ръката на корема ми, веднага замръзва. Само кучето подритва като лежи до корема ми. Предните два дни беше много активно, по цял ден ме рита, дори през нощта ме будеше..
И аз от доста време съм с клинове, най-удобни са ми. Имам и едни дънки като клин, тях ги слагам за по-представителни. Вчера си сложих едни дънки за бременни от предишната ми бременност, е изобщо не са ми удобни. Само да се наведа и се свличат.

# 331
Само да кажа относно дрехите - дънките и на мен вече ми отесняха. От уаикики си взех два еднакви клина за бременни - първо единия в черно, който ми се стори супер удобен, след това и в тъмно син вариант да има какво да нося като изпера първия. Стават и за навън с туника, стават и за вкъщи Simple Smile Цената е 20 лева, а не по 70-80 лева както са дънките за бременни, което си е направо ограбване за един ластик отгоре в повече. Simple Smile

# 332
Понякога усещането на бебка е направо болезнено, кара ме да стана и да се разхождам, да се обръщам на другата страна и т.н. Друг път е много вяло и леко. Нормално е.
В началото обаче имаше дни, в които не я усещах, след време стана ежедневно усещането.

Сладурка, в албумчето имам снимки от миналата седмица. Simple Smile

# 333
Здравейте момичета и аз да се включа в темичките Simple Smile

Малкия ни сладур, го усещам от около седмица. Някъде към 20+ г.с., вече доста отчетливо. Не го усещам всеки ден. Имаше един два дни, когато не го усетих, но за сметка на това, после пак започна. Усещам го по няколко пъти на ден.
И нашия татко си държи ръката отгоре, но уви и него още не го е огряло. И това ще стане.
Онзи ден на ЖК, док отново ми каза, че плацентата ми е предна и ще го усещам доста по- слабо, затова изобщо не се притеснявам.

Относно дрешките, наистина цените са много надути. Да ви кажа изобщо не смятам да купувам кой знае какво. Все пак ще се роди посред лято и възнамерявам повечко да си е само по памперс  Joy . Разбира се ще му взема някой неща, но ми се струва излишно да накупя един куп дрешки, които я му ги облека два пъти я не. А и като се сетя, че ще се почне с купища подаръци, просто съвсем се отказвам.

За моите дрехи, в началото не можех да понасям нищо на корема. Сега явно коремчето ми се вдигнало нагоре и даже започнах да си нося дънки, които са малко по- широки и с ниска талия.
За сега имам няколко неща, с които се чувствам добре и ще чакам да се стопли и да извадя роклите.

Прекрасен ден на всички!   bouquet

# 334
Добро утро и от мен Simple Smile
Малкия човек го усещам много .от 20 г.с.....даже акушерката ми едвам му улови тоновете..постоянно ве въртеше и тя ми вика да не пия кафе  или да ям шоколад. .ами аз не ям сладко пък за кафе..не съм по кафето...явно си е такова детето Laughing

# 335
  • София
Бебка я усещам от края на 16-17 седмица слабо и доста активно от 18г.с. (пак да кажа, че съм със задна плацента) и понякога раздава едни силни ритничета. Усещам я всеки ден  preggo Татко и е много щастлив, че преди 2 дни я усети ясно Blush иначе и ние имахме период в който му казвам да си сложи ръката и докато го направи тя се кротва  Mr. Green и той беше разочарован. Сега стигнахме до извода че реагира на гласа му. Сутрин преди да излезе на работа, винаги и говори и тя малко след това сякаш се буди и започва активна гимнастика. Тази сутрин пак се доближи до коремчето, сложи си ръката и започна да и говори и тя го ритна няколко пъти  Heart Eyes
На моменти ми издува корема и също ми се случва да ми притиска органите и да се събуждам с болки тук и там. Но като сменя позата или се раздвижа се оправят нещата. Вчера за първи път я усетих по едно и също време от двете страни на корема ми - явно беше включила ръце + крака.
Утре съм на ФМ и се надявам всичко да е наред.  Praynig

Хубав ден мами   bouquet

# 336
Аз също от доста време не си нося дънките. Януари последно мисля беше, освен, че не обичам и аз да ми стяга нещо на корема, а и усетих, че и в краката са започнали да ми стягат...  да сме живи и здрави само!
И аз не мисля да купувам много неща, ще го мисля накрая, преди това само ще направя някакъв списък, че така няма да се шашкам.
Мишелка, как е при вас времето? Топи ли се снега?

# 337
JulySi ох, какво да ти кажа. Снега доста се постопи, но времето си е едно такова мрачно, дъждовно, студено. Оффф искам вече да се стопли и да мога да си подам носа навън.  Sad
Много ми омръзна вече тоя затвор в къщи. Sad

# 338
Стефи, тук съм  Hug Нещо ме е хванала апатията и само ви чета ... Трудно взе да ми става с постоянно стоене вкъщи, много ми се излиза навън.
Мария Тереса, бебчето го усещам от 18 г.с. Отначало го усещах само докато лежах по гръб. Усещането беше по-рядко и по-слабо. Сега вече го усещам независимо на коя страна съм. Винаги когато легна по гръб и започва да ме рита здраво, често ми бие здрави ритничета, от които корема ми подскача много. Като цяло е доста активен. Началото на тази седмица имаше 3 дни, в които го усещах много малко и рядко и ми беше криво, но след това отново се активизира Wink Четох, че във 2-ри триместър е нормално да не ги усещаме всеки ден, т.к. са по-мънички и реално не усещаме всяко тяхно движение. Също така зависи как са се завъртяли и дали не си поспиват повечко. Във 3-ти триместър, обаче, ако има ден в който не сме усетили бебето вече е знак за тревога!

# 339
Влизам да си помрънкам -първо малкия се е завъртял седалищно, както и предполагах,защото от няколко дни усещам силните ритници към шийката и към правото черво. Аз така едно време съм се завъртяла към 5тия месец още и така съм си останала  Tired Второ пак както и предполагах захарта ми не е добре и трябва да огранича на макс всичко сладко, а докторката даже беше учудена като й казах, че не налитам на сладкото като цяло. И трето за капак - 1см скъсяване  на шийката за 2 седмици. Текущо е 2,7см и докторката се опита да ме успокои, но пък беше много доволна да ме прибере в къщи до края. И трябвало да лежа малко повече близките седмици. Мрън  Tired

# 340
Кристалин, една и съща докторка ли ти мери шийката? Имам впредвид, че ако последните 2 измервания са от 2 различни лекари може да има някой милиметър разлика между измерванията на двамата и реалното скъсяване да е по-малко от 1 см.
Имай предвид, че от активно лежане шийката ти отново може да нарастне с някой милиметър.
Това, че бебето е седалищно в момента - изобщо не му се притеснявай. Още мноооого пъти ще се обърне, ще става главично и отново седалищно и пак така. Едва в началото на 6-ти месец си, има време да се намести правилно  Hug

Последна редакция: нд, 15 мар 2015, 15:17 от hope!

# 341
И аз съм в болница трети ден със скъсена шийка и контракции (от три см преди близо месец, сега е 2,4). Лежа, пия Магнезий и Но шпа, опитвам се и запека да озаптя, че и той оказвал влияние на матката и оттам и на шийката.
Бебо едва от десетина дни го усещам по-отчетливо, основно като съм по-гръб и пийна малко вода, но аз съм с предна плацента и първа бременност. Дано лежането и медикаментите свършат работа, не ми се ще да се стига до серклаж, но ако се наложи, ще изтърпя всичко. Simple Smile

# 342
Здравейте! Ние също сме много активни , по няколко пъти на ден. Толкова вече свикнах с въртенето , че като не усетя движение няколко часа , започван да се шашкам. От два дни вече усещам бебо доста по- високо - като съм седнала и леко изкривена на една страна(явно така не му е удобно), ме ръчка леко в ребрата  Grinning
Относно болничните , не бях много наясно, но с ваша помощ, ми се изясни, за което благодаря! Смятам да излизам през април, че имам изпити(уча задочно) и трябва да започвам подготовка и за дипломна работа. Иска ми се юни да съм свободна и да обърна внимание на каката, която завършва детска градина тази година и ще си е вкъщи -  не искам да се чувства пренебрегната, ако я запратя пак при майка ми.

# 343
  • София
Здравейте и от мен. Ритничета усещам отдавна, от 17-18 седмица, но със със задна плацента. Във вторник ще видя колко сме пораснали Simple Smile Случва ли ви се да не можете да спите? Вчера се събудих в 2,30 и до 5 не можах да заспя, а така чаках уикенда, за да наваксам съня Sad

# 344
Цветка, на мен ми се случва постоянно, мисля, че се провокира на хормонално ниво. При мен се получи често безсъние с учестен пулс, тревожност, вземам Шуслерови соли. Малкият го усещам всеки ден като леко побутване, с предна плацента съм, като чувство за втори пулс е, както беше писала една мама    Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт