Отговори
# 465
Да, бременни сме и алкохола минава директно през плацентата при бебето, за разлика от храната, която се преработва преди това Wink Особено опасно е в първия триместър, когато още няма изградена плацента, и се образуват органите на бебето. За глътка, две вино или малко бира по изключение разбирам, но уиски?  Shocked
За мен това е време да се отървем от някои навици, като цигари и алкохол и да наблегнем на здравословното хранене, гимнастика, йога и прочие. Пак казвам, не съм от крайните хора, пийнах веднъж -два пъти по глътка бяло вино, но дотам.

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 22:07 от Росица Кънчева

# 466
Аз изключително много обичах бира, и 1000 пъти говорих с лекарите дали може, колко може и тн. В момента в който забременях, престана да ми се пие каквото и да е. Като помириша някакви алкохол и ми става неприятно.... Та си реших проблема с бирата Grinning

# 467
Здравейте мами, престраших се и аз да се включа най-накрая в темата Wink

За мен - първа бременност, на 31 г. от София, термин 7 юли.

Относно алкохола - и на мен док ми каза, че мога да пийвам вино, но не да прекалявам по 100-150 мл най-много, а може и биричка. Но и аз като Tedito82 като помириша алкохол и ми  Sick

# 468
Само да се включва с една промоция в Аико на комплект за новородено Avent, който е намален с 46%. От картинката се виждат 4 шишета, четка за почистването им и биберон. Цената е 34 лева, в друг сайт същият комплект струва 57 лева, а на сайта на филипс авент го видях за 71... Simple Smile

# 469
  • до едно тепе
Позагубих се малко,но са ми последните дни на работа и не успявам да стигна до форума.
Раждах в Хирургийте на Пещерско(Пловдив) с избор на лекар. Горе долу чисто, отношението е горе долу, хлебарките в след-родилното ги нямаше-за разлика от консервативна гинекология(лежах за задържане в 6 и 7 г.с предната бременност),където извираха просто. Храната е гадна и мъжо ми носеше, постоянно минаваха за какво ли не и изобщо не можах да мигна 3 денонощия. Върха беше като една педиатърка се опита да ме сплашва да си дохранвам бебето, но пък останалите откровено се радваха, че се мъча да го кърмя. Това, което ме потресе беше, че санитарката в родилна зала миеше някакви ръкавици докато седях 2 часа след раждането там и открито се възмущаваше как може тия в операционната да си ги оставят така са засъхнат и слепнат Shocked А да за три дена престой 2-та нямаше топла вода-януари това и се миех със студена ooooh!
Сега не искам да мисля къде ще раждам. Вероятно ще мина пак на отворените врати по родилните и като мина 36-та г.с ще реша. Ако всичко е наред се надявам пак да родя нормално. От нормалното не ме е страх-моето беше бързо и леко и после само епизиотомията ме тормозеше, но и това отминава за 15-тина дни. За момента обаче клоня към Торакса, ноо ще го мисля както казах след определени седмици. От последната консултация съм леко в размисъл, че може да се наложи секцио-плацентата ми е ниско и силно се надявам да се вдигне, че не ми се иска да ме режат Confused
Имена съм си харесала 2 женски- Боряна и Лъчезара. Не съм ги споделяла с мъжо,но е възможно да включим още някое в списъка и пак да решим на път към родилното(като предния път  Laughing) Много модните в момента Сияна и Дария нещо твърде често употребявани ми се струват. В групата на  сина ми в яслата миналата година имаше 3 момиченца Дария,а сега са 3-ма Александър. Лелите в чудо се виждат как да се разберат за кой става въпрос hahaha
Според калкулатора баткото трябваше да е момиче,а сега бебка-момче-значи на 100% не позна hahaha

# 470
Странно ми е бг докторите чак да казват, че е ок алкохола. Същото количество, което изпиваме поема и бебето, но за разлика от нашите 60-70 кг то е около 400 гграма. Който иска да се успокоява с алкохол не му е сега времето и съответните доктори не ми се виждат готини, а небрежни. Една приятелка така и не разбра от какво беше толкова нервно и ревящо бебето й, всичко беше пробвала, после си спомних как "хвалеше" колко червено вино е изпила с него и как доктора й бил щедър...

# 471
  • София
Добро утро мами! Аз съм вече на кафенце! Simple Smile

Решила съм да раждам нормално, не дай си Боже се наложи секцио, но и това да стане какво да се прави. Аз вече имам белег от една операция преди години и все още си го нося. Решили сме да е в Майчин дом и дори се записахме с моя мъж за Деня на Отворените врати след около месец, пък ще видим тогава какво е. Rolling Eyes

Аз спрях цигарите и бирата напълно. Simple Smile

Лек и ползотворно успешен ден Ви желая !  bouquet

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 07:01 от Мария Тереса

# 472
Добро утро и от мен! Simple Smile Аз вече изпих кафенцето и хапнах, че трябва да пия антибиотик след малко.

Не съм имала сериозни проблеми с тоалетната, но ми прави впечатление, че откакто пия пробиотик (заради антибиотика), положението се промени към по-добро. Не ми се беше случвало от доста време да ходя по 2 пъти преди обяд. За тези, които се интересуват, пробиотика е Лактофор ВИП и го пия по 2 пъти на ден.

И на мен ми бяха казали лекарите, че по една чаша вино/бира на ден не било проблем. Случва се да пийна 1 чаша вино или малко ракия, но е по-скоро изключение - когато сме на гости или някъде на заведение и то не всеки път. И за цигарите ми бяха казала, че е по-добре да изпуша една цигара през деня, отколкото да ме мъчи никотинов глад. Но пък на мен не ми се пуши изобщо. Съвсем в началото запалих цигара една вечер, но не ми достави очакваното удоволствие, да не говорим, че имаше странен вкус. Изгасих я наполовината и от тогава не съм пушила. От кафето не мога да се откажа - първо, защото обичам кафе, второ, защото с него си регулирам кръвното. Още преди бременността имах проблеми, ако пропуснех кафето.

И да се оплача - вчера се схванах зверски Cry Авно съм стояла на течение, макар че не мога да се сетя къде. Горната половина на гърба ми, гръдния кош и целите ръце ме болят. И костите и мускулите Sad Снощи ММ ме разтри лекичко с ракия, но почти не можах да спя от болка. В 3 часа се предадох и пих парацетамол, за да ме отпусне. Сега пак ме боли, но е по-поносимо. Довечера пак ще има разтривка преди лягане. Чувствам се ужасно виновна - не мога да се опазя здрава няколко месеца и си тровя бебчето с хапчета Cry

# 473
[ Чувствам се ужасно виновна - не мога да се опазя здрава няколко месеца и си тровя бебчето с хапчета Cry
[/quote]

И аз така виновна се чувствах като си пръсках Биопарокс , а сега като съм го спряла още си побухвам и ми е гадно как се свива вътре в мен аз като кашлям.

# 474
За алкохола. Не мисля, че няколко глътки от време на време правят нещо. Пийнах си и малко шампанско на Нова година, и по празници изпивам по половин чаша вино за обяда или вечерта. Разбира се, че е едневната употреба е вредна, но чак фанатични изпълнения като в една друга тема, как и капки клеева тинктура не може, щото са разтворени в спирт, е прекалено.

Нелито, заглавието на августинките е супер забавно, ама хайде да не го крадем, сякаш не можем да си измислим наши Wink
Ето две смешни предложения от мен:

Юлска мама наедрява, мери се редовно... "Хм, може пък кантарчето да е виновно" Simple Smile

С дълъг списък с бебешкия инвентар, Юлска мама хукна на пазар.

# 475
  • sofiq
Добро утро и от мен с кафето, така се радвам , че напече и спря снеговалежа Simple Smile. Или заглавията са супер качвай ги горе в анкетата Simple Smile, аз си мъча мозъка с нещо Великденско ама нищо не ражда за сега. Добре дошли на новите мами и на разбралите пола. На мен по този калкулатор не ми познава.
Тези дни съм се заела да мисля мебели за детската стая на сина ми той е на 2 и искам да го местя, за да има за бебето място в нашата стая, а той да си спи вече самичък на голямо легло. Ама това мерене и търсене ме побърква и вече я сънувам тая стая. Ако някой скоро е правил или има може да даде идея и снимки, на лични да не спамим темата Simple Smile. Приятен ден на всички и много ритничета

# 476
  • София
На мен калкулаторът ми позна и за трите деца Simple Smile

Запек като цяло нямам, но сутрин съм редовна с поне една круша и едно киви.

Нашето момичешко име ММ го избра още при 9 години, когато мислехме име за първото ни дете. Аз по онова време имах друг фаворит за момичешко име, но тъй като имената на момчета в крайна сметка бяха мой избор, а ММ само се съгласи, сега аз му преотстъпих право да избере вече избраното име - Ая Simple Smile Само се чудихме за изписването - дали да е както в оригиналния разказ на Йовков Айа или Ая. Решихме, че предпочитаме второто - иначе има опасност цял живот да я питат как точно й се пише името.

# 477
Аз с имената бях готова още при теста за бременност. Имах вариант за момче-Йоан и за момиче-Маги. Момичето ще е кръстено на майката на ММ,но тя е починала,затова няма цялото име,а кратичко Маги. Повечето от познатите не одобряват,но съм го решила и да си гледат работата. ММ разбираемо в случая го одобрява.

И вино пия,и бира по чаша. Не разбира се редовно.

# 478
Добро утро и от мен, макар че аз отдааавна станах. Даже направих една разходка и до апартамента, че да нагледам ремонта до къде е стигнал. Почва да му се вижда края и толкова е надявам да стане до края на април  Tired

Алкохола - хм  Thinking Както каза някой по-нагоре - обиииичам бирата, не знаех какво ще правя като забременея. Не, че пия по много, но по една на седмица си пиех. Сега има много странен вкус - пих една глътка в началото и ми стана противна, преди месец пак пробвах - еми същата работа. И си седя на безалкохолна диета. Пък и ММ не близва, та е категоричен, че не иска и аз да пия, докато съм бременна. В началото на бременността това семейно безалкохолие ми помогна да не ме хванат приятелите доста дълго време  Joy Не съм съгласна също и с докторите, които са твърде ларж. Да, ако ти се прави нещо и не ти дават може да се превърне във фикс идея и да не е добре, но пък съвсем всичко да дават - пак не ми се струва ок. Феталният алкохолен синдром, който е едно от последствията на редовния прием на алкохол, за жалост хич не е шега работа и за мое нещастие се запознах с него още преди да забременея, та съм силно обременена на тази тема. Интересното в случая е, че по принцип българските лекари са доста по-консервативни от западните си колеги, относно границите на различните показатели по време на бременността, а в случая с алкохола е точно обратното - западняците са по-консервативните. Предполагам, че това е направило впечатление и на Росица.

# 479
Готова с последната актуализация!

Добре дошли на Тедито и Жасмин!

И малко статистика - засега чакаме 30 момченца и 28 момиченца.

Общи условия

Активация на акаунт