Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо имам обилно течение, откакто съм бременна?
Какво причинява кървене на венците по време на бременност?
Какви са някои естествени средства за лечение на запек по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо имам обилно течение, откакто съм бременна?
-
Какво причинява кървене на венците по време на бременност?
-
Какви са някои естествени средства за лечение на запек по време на бременност?
За да облекчите запека по време на бременност, можете да опитате различни методи като консумация на храни с високо съдържание на фибри, пиене на топли течности, дъвчене на дъвка и приемане на пробиотици. Важно е обаче да се консултирате с лекар преди прилагането им. Други методи включват увеличаване на приема на течности и ядене на плодове като ябълки и зеленчуци като зеле, моркови, цвекло и ряпа. Яденето на ягоди също може да помогне. В някои случаи могат да се използват слабителни средства като лактулоза-МИР след консултация с лекар или гастроентеролог за компетентен съвет при хроничен запек.
-
Какво е мнението за приема на магнезий по време на бременност?
-
Какво може да помогне при кървене от носа по време на бременност?
Особено опасно е в първия триместър, когато още няма изградена плацента, и се образуват органите на бебето. За глътка, две вино или малко бира по изключение разбирам, но уиски?

Авно съм стояла на течение, макар че не мога да се сетя къде. Горната половина на гърба ми, гръдния кош и целите ръце ме болят. И костите и мускулите
Снощи ММ ме разтри лекичко с ракия, но почти не можах да спя от болка. В 3 часа се предадох и пих парацетамол, за да ме отпусне. Сега пак ме боли, но е по-поносимо. Довечера пак ще има разтривка преди лягане. Чувствам се ужасно виновна - не мога да се опазя здрава няколко месеца и си тровя бебчето с хапчета

Както каза някой по-нагоре - обиииичам бирата, не знаех какво ще правя като забременея. Не, че пия по много, но по една на седмица си пиех. Сега има много странен вкус - пих една глътка в началото и ми стана противна, преди месец пак пробвах - еми същата работа. И си седя на безалкохолна диета. Пък и ММ не близва, та е категоричен, че не иска и аз да пия, докато съм бременна. В началото на бременността това семейно безалкохолие ми помогна да не ме хванат приятелите доста дълго време
Не съм съгласна също и с докторите, които са твърде ларж. Да, ако ти се прави нещо и не ти дават може да се превърне във фикс идея и да не е добре, но пък съвсем всичко да дават - пак не ми се струва ок.