Италия 148

• 59 515
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • IT
Живи и здрави ще проверявам на място в някой от магазините им.Иначе аз таблета си го ползвам за тетъринг,то става и с смартфон де, и се накачулваме на него всички.
Спирам до тук,за да не измествам темата Ви в посока wi-fi, карти и оператори.

Виж тези оферти, за туристи са. Ако ти трябва само за интернет ТИМ е най-изгоден - 5G за 20 евро. Друг е въпросът защо ще правите геройства в мирно време, след като операторите в БГ предлагат вече за около 6 лв на ден неограничени разговори и интернет, трябва да стоите цял месец за да е по-изгодно предложението на ТИМ (виж и линка към мтел долу).

http://www.tim.it/estero/dall-italia/tim-welcome-internet
http://www.wind.it/it/privati/estero/#tab_1
http://www.vodafone.it/portal/Privati/Tariffe-e-Prodotti/Tariffe … /Vodafone-Holiday

http://www.mtel.bg/rouming-tarifen-plan-eu-roaming-unlimited

темата се измества, ама момичето е написало че си ползва таблета за тетъринг, а това не се препоръчва с този тип услуга от мтел. Но е факт, че както написа някой по-напред Италия е черна-интернет дупка в сравнение с България, а и не само.

# 616
темата се измества, ама момичето е написало ...
Момичето всъщност е едно Дърто моНче! Mr. Green
Че се измести темата се измести и за това пиша за последно с най-добри пожелания за всички Вас!

# 617
  • MI
A кaкво е тетъринг?  newsm78 не съм видялa,a и дa бях не бих видялa че мтел не го препоръчвa,кaквото и дa е  Mr. Green дa не говорим че кaзaх мтел нaслуки,не знaех че е неговия оперaтор. Изобщо не съм внимaвaлa  Laughing
Зaщо.дa се измествa темaтa и кaквa е тя всъщност? От срaвнително скоро съм във форумa,но прaктикa е някой кaто питa и другите знaят дa му помогнaт...

# 618
Я, много интересно, че има вече такива услуги за туристи. Аз едно време като почнах да идвам в Италия нямаше такива неща  Laughing
Аз пък не съм останала с впечатлението, че Италия е черна интернет дупка, даже напротив. Тука има много по-добър телефонен интернет за много по-малко пари, а да не говорим и за wifi зоните, които са толкова много (поне тук в Милано де).
Аз да ви се похваля, вече имам италианска здравна карта и днеска я ползвах за пръв път при личния лекар. То не е много за хвалене, че трябва да си правя разни изследвания, ама поне вече тая врата я отворихме.  Joy Само да не стане като с кутията на Пандора.  #Crazy

# 619
Якамоз, с прането на килими ме впечатли. Абсолютно. Нямам думи. Аз дор иедна смяна на сезоните не мога да се наканя/да намеря време да доведа докрай, ами поне съм извадила торбите и вадя отврме-навреме, като се наложи, някой по-лятна дрешка. Но из гардеробите не съм още размествала нищо.

Ох, аз днес проведох един телефонен разговор, важен, който му се плашех, и сега бия отбой, все едно съм си свършила работата за днес. Дори не мога да си измисля какво да правя!

Ние миналата седмица го ударихме на пикници, имахме 4 поредни почивни дни, и напрвихме 4 излета! Децата вървяха много, нагледахме се на гори и полета, а последния ден си направихме излет с велосипеди. Мила все още беше на седалката зад мен, но Матео кара през цялото време (около 6 часа бяхме навън, с почивки за обяд и за игра)!

# 620
Честит имен ден! Това очевидно се отнася за Ленчето, както и за нЕкои други, които обаче по някаква причина ми убягват в момента. Но имапе един момент преди 2-3 години (3-4?), когато установихме, че половината форум празнува днес. Тъй че - на печелившите честито Simple Smile. Аз барабар, кръстена съм на баба си Елена, аз съм Евелина. Тъй че имам 50% имен ден.

Снощи се чудех как да убия час и половина вечерта, когато нищо вече не можех да подхвана, но и беше рано за лягане, и от дума на дума (или по-точно от ютюб на ютюб) попаднах na Masters of Sex, първите два епизода изгледах (и пак си легнах късно, е,ма,'начи!). Сексът ми идва малко в повече като за почтена майка на 4 деца, но историята определено ме увлече, някой гледал ли го е?

# 621
Честит имен ден, Лени! Simple Smile Hug

Е, нали Лени го гледа и ни пусна тук един тест по секс познания, на който всички се провалихме мизерно, тъй като започваше с въпроса "Размерът има ли значение" и верният отговор бил "Не". Rolling Eyes

# 622
Е, нали Лени го гледа и ни пусна тук един тест по секс познания, на който всички се провалихме мизерно, тъй като започваше с въпроса "Размерът има ли значение" и верният отговор бил "Не". Rolling Eyes

Очевидно съм пропуснала  Rolling Eyes. Не само теста, ами и други неща образователни  hahaha.

# 623
  • UK
Честит имен ден, Лени! Simple Smile Hug

Aз го гледах донякъде, ама нищо не ме скандализира. Което само по себе си май е скандално  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Теста на Лени не го помня, ама тя със сигурност е задала подвеждащи въпроси  Grinning

тралала. откъде толкова свободно време?  Laughing

# 624
Мерси:-)

Мастер ъф секс го гледах първия сезон и ми беше много интересно какви глупости са властвали по темата само допреди 50 години, но хомосексуалистите са били истинските жертви на времето- това ще го видиш по-натам. ООще не съм започнала втори сезон ( то започва трети), но лятото ще ги гледам.  А наскоро видях една лекция  за разни митове за зачеването, като например мита за 'всмукването' на спермата по време на едновременен оргазъм( поради контрактирането на матката, едва ли не ги придърпва:-),  като подпомагащ зачеването. Отново от поредицата - глупости от 50тте-60тте. Които между другото широко са се разположили и в този форум, като аксиоматични истини. Държането на "краката нагоре" също няма никакво отношение към зачеванетои т.н.

Така че на мен филмът ми беше интерсен от тази гледна точка - разбиването на митовете, но като цяло не ми е силен откъм драматургия. Четох и биографиите им ( от Уикипедия) и горе долу ми е ясно как им се развива живота, може би затова не започвам 2ри сезон- не искам историята да е любовна/сексуална , а искам да се говори за секса като наука повече.

# 625
Ами на мен доста ми харесва Мастърс оф секс. Замислих се днес сутринта защо, и вероятно са ми близки персонажите - жена, която сама си гледа децата и кариерата, и същвременно мъж(е), които не са в състояние да имат семейство, защото са някакви "гениални" умове; университетска среда на силна конкуренция... и т.н., някакви познати елементи, разбъркани по друг начин отколкото е при мен, но все пак познати. И освен това определно харесвам начина, по който успяват да покажат защо и как жените са набутани в друга социална ниша отколкото мъжете, както и какво се случва с всякакви "отклонения" от нормата, сексуални, социални, биологични.
Познавам редица подобни професори и млади професори, които са супер-умни, но са сякаш осакатени откъм усет за ежедневен живот, човешки отношения, семейство, угнетени от тези неща, щастливи в работата си...
Сигурно не съм споменавала, но при нас (средновековна философия), 2015 година, жените все още са крещящ минимум. Има студентки, и дори докторантки, но професорите и хора на отговорни постове - единици. Включително в нашия институт, от 9 човека, които формират в момента нещо като ръководство, женската част е 1. И никога не е била повече.

# 626
Здравейте мамчета от Италия! Извинявайте, че така нахлувам в темичката ви, но ми трябва информация, понеже това лято живот и здраве ни предстои пътуване към България и тъй като малкия е роден тук, от общината взехме интернационален акт за раждане, въпросът ми е, трябва ли да бъде преведен на български акта за раждане и заверен с Апостил или не? Благодаря ви предварително, още веднъж извинявайте за натрапването! Хубава вечер на всички  bouquet  bouquet

# 627
  • Варна
Здравейте мамчета от Италия! Извинявайте, че така нахлувам в темичката ви, но ми трябва информация, понеже това лято живот и здраве ни предстои пътуване към България и тъй като малкия е роден тук, от общината взехме интернационален акт за раждане, въпросът ми е, трябва ли да бъде преведен на български акта за раждане и заверен с Апостил или не? Благодаря ви предварително, още веднъж извинявайте за натрапването! Хубава вечер на всички  bouquet  bouquet
Здравейте, Албена! Вече не е необходимо да има заверка с печат Апостил от Италия, ако документа е формуляр А - международен. За всеки случай погледнете горе вдясно дали пише "формуляр А"! Когато си дойдете в България обаче, е необходимо да се направи превод и заверка за подписа на преводача в МВнР. Тогава се отива в местната община за вписване, ЕГН, евентуално паспорт - в полицията.

# 628
Здравейте, Албена! Вече не е необходимо да има заверка с печат Апостил от Италия, ако документа е формуляр А - международен. За всеки случай погледнете горе вдясно дали пише "формуляр А"! Когато си дойдете в България обаче, е необходимо да се направи превод и заверка за подписа на преводача в МВнР. Тогава се отива в местната община за вписване, ЕГН, евентуално паспорт - в полицията.
Благодаря Ви galenaa! Документа е формуляр А, странно обаче, има 25 езика без български Rolling Eyes

# 629
  • In transit
Здравейте момичета,
есента се очертава да се местим в Италия и понеже ще си търся работа искам да питам необходимо ли е да превеждам и легализирам някакви документи, като дипломи, удостоверение за трудов стаж? Т.е дали някой ги ползва или признава в Италия?
Благодаря ви предварително!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт