Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 10

• 92 856
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Реквием за Гренада го даваха съвсем в началото на 90-те тогава ще да съм били 7-8 годишен и ми направи голямо впечатление (роден съм 1982)
първата серия я изгледах, втората я пропуснах ( така и не разбрах как свърши).
Тогава правеха масово по две  - и три  - серийни минисерияли за арабският свят - например Синът на пустинята с Омар Шариф и Клаудия Кардинале (двусериен)
имаше и осемесериен минисериял за Карл Велики.
въобще масово се правеха минисериали.

Кво вадис с Омар Шариф съм го гледал поне три -четири пъти последният път точно като умря Омар Шариф  - значи ще да е било преди пет-шест години или някъде там. Великолепен филм, но и книгата на Секевич е великолепна.
Сенкевич е въобще великолепен автор, съпоставим с нашия Талев. Написал е Трилогията Кръстоносци, Кво Вадис и Своят шедьовър - Стас и Нели..
А Омар Шариф е недостижим. Актьор от СТарата Школа.
Който изгледа Кво Вадис, няма да сбърка.

# 121
Хахахаха давай с фенфикшъна супер си ми забавен
Онур е най-известният турски актьор,  въобще. Има и холивудски филми.
Малката, която играеше Хюррем я изровиха от Германия, защото говори турски с акцент, по време на снимките 2 от другите актриси са и превеждали редовно на немски, какво се иска от нея.
Смениха я, защото забременя.

Спри да пишеш глупости и да спамиш из темите.

# 122
  • София
Джон Сняг, как ще е умрял Омар Шариф?!? Май го бъркаш, защото и в Quo Vadis никога не е участвал...

# 123
http://www.mignews.info/nova-hyurem-sultan-va-v-velikolepniyat-vek/ - ето го линка. Стари новини четеш Бум, актрисата е била непопулярна преди филма, сега е една от най-популярните турски актриси, спечелила е награди включително и в чужбина и въпреки това отказали да й увеличат заплата.

# 124

Кво вадис с Омар Шариф съм го гледал поне три -четири пъти последният път точно като умря Омар Шариф  - значи ще да е било преди пет-шест години или някъде там. Великолепен филм, но и книгата на Секевич е великолепна.

Shocked  newsm78

# 125
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Горкото момче, объркахте го hahaha
Обаче ме подсети за "реквием за Гранада", много го обичах този сериал. Сега и ако успея да го намеря.... Heart Eyes

# 126
МоЮто момче голяма част от бг сайтовете са по-зле и от теб с фенфикшъните. Учи езици.

# 127
  • срещу двата комина :)))
аз искам отговор по въпроса с Омар Шариф, че много се обърках от Джонката  Mr. Green

# 128
Цитат
Мисис Бингли ще бъда много кратък
първо, да чувал съм за кринолин масово се използва на сватбите. Ти чувала ли си?
второ - точно снимката, която си дала няма нито едно фередже или бурка?

наистина ще е добре да не говориш особено за кринолините..по сватбите ги ползвали..хахах -в днешно време може  Wink но ние не говорим за сега
то това Ренесанс това Рококо -в тия епохи за кринолин сигурно не са чували   Simple Smile  Grinning
хайде няма нужда да ми потаряш въпросите  Grinning
на снимката няма фередже, защото не това е била целта ми да показвам фереджета, но във филма ги има,/а ти твърдеше, че ги няма/ така, че поне гледай обстойно нещо, за което говориш и тогава се изказвай, че поне да си подготвен  Wink

Това с вратите ме разсмя доста  Laughing защото в сериала съм виждала най-много един-два пъти завески, врати навсякъде си имаше
това с неисторическите факти умишлено ще го подмина.... Simple Smile
освен това дрехите се доближават до известна степен с действителните османски одежди

# 129
  • вятър в маслините, вятър над хребета
аз искам отговор по въпроса с Омар Шариф, че много се обърках от Джонката  Mr. Green
Според имъдъбъ-то е още жив Laughing

# 130
 Laughing темата доволно се оспами  #Crazy

# 131
Спамът не ме дразни толкова, но иронията в коментарите ми идва малко в повече Thinking.

Винаги съм смятала, че аргументите са напълно достатъчни, за да покажеш превъзходство над опонента, дори ако имаш само това за цел. Да го иронизираш допълнително, за мен е признак на слабост.

# 132
Аз съм почти сигурна, че бърка Кво Вадис с Лорънс Арабски, или Омар Шариф с Питър О'Тул (не че и той почина преди пет или шест години, както е писал Джон Сняг, но поне е починал наистина)... или пък просто е объркан  newsm78

# 133
Като един същий Караибрахим из темите вършее.  Crazy
След като мине и нищо не е същото

# 134
  • София
 hahaha hahaha hahaha
Оплете се в дантелите на роклите с кринолин Джон Сняг!

Общи условия

Активация на акаунт