Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 10

• 92 856
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • България
Изгледах "North and South". Хареса ми, хубава история, добри актьори.  Но тази- главната, защо така рязко го отряза, когато той й разкри чувствата си? Беше доста грубо.  И за него ли ставаше въпрос в предишните коментари... не харесах актьора, ама изобщо. Добре си играеше ролята, но в лице не ме привлече.
В анотацията се крие отговорът на въпроса ти:
"Интригуващ роман от викторианската епоха за социалните несправедливости, човешкото израстване и за една неочаквана и голяма любов.

Маргарет Хейл е дъщеря на свещеник от Хелстън, Южна Англия, но е израснала в светския Лондон при своята леля. По произход и възпитание тя принадлежи към висшата класа, макар семейство Хейл да не е много богато. Ето защо двете с майка й са шокирани, когато господин Хейл напуска англиканската църква и те губят дома и доходите си.

На север, в нововъзникналия индустриален град Милтън, бившият свещеник става частен учител. Маргарет е ужасена от новите условия на живот. Местната висша класа се различава от представата й за изискано общество. Богатите фабриканти произхождат от семейства на търговци или занаятчии и нямат образование и изискани маниери... Такъв новобогаташ е и фабрикантът Джон Торнтън.

Той е очарован от мис Хейл, макар да е наясно с нейната снизходителност и студенина по отношение на него. Междувременно Маргарет се сприятелява с неизлечимо болната работничка Беси Хигинс и баща й – фанатичен профсъюзен лидер. Благодарение на приятелството между двете момичета, Маргарет прави потресаващи разкрития за условията на живот и труд на работниците.

След лична трагедия и заплетени разкрития Торнтън и Маргарет ще погледнат един на друг с поглед, озарен от любов..."
  С една дума, тя мисли че е Голяма Работа, след като е от висшата класа, а той е някакво парвеню (според нея).

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 23:22 от MoiraineD

# 541
  • София
Не е точно така. Последното нещо, което бих казала за Маргарет е, че се мисли за голяма работа. Има самочувствие, но не го отхвърля поради тази причина.

Хигинс е профсъюзен лидер, но е далеч от фанатизма...

И изобщо анотацията е леко неточна.

# 542
  • България
Сигурно е написана от някой, който не харесва Маргарет.  Grinning
В началото и на мен не ми допадаше, като характер, но се промени и ми стана много симпатична.
Анотацията е от тук

# 543
  • в сърцето на един мъж...
Маргарет имаше проблем с него, защото смяташе, че той поставя работниците си в тежки трудови условия. Особено ярка е сцената в тъкачницата, когато тя го вижда да удря работника. И от там идва нейната отдалеченост. Когато се запознава с Хигинс, тя се променя под негово влияние и вижда какво става всъщност.

# 544
Благодаря за разясненията bouquet

# 545
  • София
Само да допълня, че има малки разлики между книгата и филма. В смисъла - не, но в презентацията.

# 546
Само да допълня, че има малки разлики между книгата и филма. В смисъла - не, но в презентацията.
Е, то винаги е така. Никога не могат да го пресъздадат точно така, както е описано в книгите, но въпроса е да бъде максимално близко.

# 547
  • България
Сега съм започнала "Истински рай" - по романа на Зола "Дамско щастие".
Има ли финал сериала?
От инфото в imdb оставам с впечатлението, че не е довършен.  newsm78

# 548
Има ли финал сериала?
От инфото в imdb оставам с впечатлението, че не е довършен.  newsm78

май не е, аз го гледах отдавна, само 1 или два сезона, нямам спомен, ако някой е по-запознат да каже
не е лош иначе, но не ме грабна, определено не е нещо, кой знае какво  Simple Smile

# 549
  • Вестерос
О аз съм го гледала, завършен е. Много ми хареса  Laughing Не знаех, че е по книги, ще ги търся  Heart Eyes

# 550
  • България
Благодаря!
 Tiffany Aching, преди малко изтеглих книгата от читанка.  Grinning

# 551
  • Вестерос
Може ли да ми пуснеш линк на ЛС  Blush

# 552
  • България
Може ли да ми пуснеш линк на ЛС  Blush
Пускам  newsm10

# 553
  • Варна
Има ли финал сериала?
От инфото в imdb оставам с впечатлението, че не е довършен.  newsm78
Преди месец го изгледах. Два сезона са, но така както свърши, може и още един да спретнат. макар че не виждам смисъл съвсем като сапунена опера ще стане.
Иначе книгата съм я чела преди 20 и кусур години.

# 554
В Замунда са почнали да качват втори сезон на Velvet

Общи условия

Активация на акаунт