Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 10

• 92 855
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
# 91
"A Place To Call Home"- Ето това вече е много хубав филм! newsm26 Мислех, че е ставало въпрос за него тук. Има го и в Зелката май.

# 92
Момичета, простете невежеството ми, но какво е това зелка?

# 93
# 94
  • Learn to fly. Fly away.

Благодаря за препоръката. Започнах го. Вълшебен е!  Heart Eyes
В зелката има само 2 епизода, които нямат сийд, та се наложи да се регистрирам в арена.

# 95
Ето го в Замунда- и двата сезона, със субтитри.
http://DMCA-removal-from-Google/catalogue.php?catalog=tv&let … me&field=name
Извинявам се, че обърках старата замунда със Зелката Embarassed
Който чака Poldark със субтитри- има ги вече за 1 епизод.

# 96
1. Смело Сърце
2. Спартак \ С Кърк Доглас или с горан Вишнич - има две версии)
3.Атила
4. Рим
5. Империя
6. Спартак - кръв и пясък (сериял), известен е и като Спартак - Боговете на Арената.
7. Титаник - кръв  и пот (мисля че така се казавше също е сериял)
8. Реквием за Гренада (много стар филм даваха го някъде в началоот на 90-теили края на 80-те - две серии)
9. Одисей ( с АРманд Асанте като млад и с Ванеса Уилямс) - великолепен филм -1996
10 Троя - има две версии  - с Брад Пит и без него, препоръчвам и двете.
Препоръчвам също Хатфийлд и Маккой.

# 97
 Само едно леко "вмъкване" - гледал съм първия сезон на Златния век - от любопитство - е, няма такъв филм . 15-16 век в Османската империя няма фереджета, няма бурки, няма евнуси, които покриват жените със огромни пера, за да не се виждат - има мадами с костюми от английската викториянска мода. И мъжете нямат чалми (задължителен елемент), брадите са модерно подсригани и модерно обечени със сака, сякаш ей сега са излезли от Лувъра. Просот няма такъв филм. Пък сюлейман колок време обръща на жена си и тя как се шматка насам натам, без някой да я спира. И на всичкото отгоре те имат врати, а не е дин пердета, които всеки може да бутне и да влезе. Е, не това не се е случвало в действителност.
Има и други смехории в този филм но не виждам смисъл да се коментира.

# 98
Ти нямаше ли преди 10 минути страшно много работа?  #Crazy

hahaha hahaha hahaha

Глупостите, които си написал заслужават отделно внимание, но от някой, който има време или нерви за да си ги хаби с теб.

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 12:31 от Бумър

# 99
Джон Сняг, ти май имаше предвид "Великолепният век".
Когато гледам подобни продукции не си губя времето да се взирам в подробности, ако ме кефи филмът - гледам го, ако не - го зарязвам.

Изгледах например първите три епизода на Reign и определно няма да го продължа.
Не ми стана особено интересен. А и при него май няма кой знае колко историческа достоверност.
Имам чувството, че действието се развива не във френския двор, а в някой колеж  Grinning Облеклото с тези разголени рамене, грима, прическите, както и маниерите на младите дами и господа, ми напомнят съвсем друга епоха. Като прибавим и музиката - усещането е пълно.

# 100
Именно, Великолепният век. Сори ама в Историята обикновено се говори за понятието Златен век та се обърках. Изгледах му 6-7-8 епизода от първи сезона, и мога да кажа че няма такава простотия.Вместо модата от края на 15 и началото на 16 век  в Османската имепиря ни сеп редставя модата от краят а 18 век в Англия и Франция, съответно и разкрепостените нрави. филам няма нищо общо с действителността. особено ако сте чели жълтинки за него.

постовете на Бумър, даже няма да ги коментирам.

П.С. никъде в заглавието не се уточнява дали някой иска препоръка за стари или нови филми, а само за исторически филми и екранизации по романи.... предполагам бих могъл да препоръчам и Бен Хур, също е много готин, ако някой не го е гледал, нищо че филма е стар.
...
Филмите с Омар Шариф, също са много хубави  - например Кво Вадис, по Сенкевич.

# 101
Споменаваш "Реквием за Гранада".
Гледала съм го като дете и си спомням, че много ми хареса. Не знаех, че е само от 2 серии, все си мисля, че беше с повече серии. Знаеш ли къде може да се гледа с БГ субтитри или поне с руско аудио?

# 102
  • София
Мда, "Бен Хур" е страхотен епос, "Quo vadis" също, но не мисля, че в него участва Омар Шариф или съм забравила  newsm78.

# 103
Джон Сняг за какъв Златен век иде реч?
Пълни глупости пишеш. Костюмите на жените от Великолепния век може да са всичко друго, но не и викторaнски. Ти представа изобщо от викторианката епоха и мода имаш ли? newsm78
А за кринолин чувал ли си?
Ето ти типични женски викториански дрехи:

И ето ти османските дрехи от филма- аз общо с викториянската мода не виждам. Peace
Скрит текст:

Какви разкрепостени нрави бе човек? Имаш предвид, че е имал харем ли?-ми това си им е в религията.
Другото, което е нравите са били повече от строги-толкова и си гледал.
Фереджета има, евнуси също, не си гледал достатъчно внимателно.

И аз като simpatikonia не гледам чак с такъв фанатизъм сериалите, които имат отношение към историята, ако ми харесва-наслаждавам се.
Но твоя пост нямаше как да го подмина, защото е засегната тема от която живо се интресувам Simple Smile
Съжалявам за отклонението, но нали все пак говорим за костюмни драми.  Wink Peace

Последна редакция: пн, 23 мар 2015, 17:08 от Miss_Bingley

# 104
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Мис, благодаря за разяснението, понеже още след поста на Бумър ми стана любопитно, а не съм гледала "Великолепният век" и нямах визуална представа как изглеждат костюмите в него.

Общи условия

Активация на акаунт