Мами, бясна съм

• 30 892
  • 488
  •   1
Отговори
# 405
Трещерица, вечната опозиция, май там никой не помага Mr. Green
Popule, кажи още каква техника има във вас и къде живееш точно, душо?  Mr. Green Laughing Laughing Laughing

# 406
Тук ще се намеся. Не е равносилно да пуснеш пералня и да сготвиш. В никакъв случай. В тези две неща разлика от земята, до небето. Сега, ако под готвене разбираш да се отбие номера, че да се напълнят стомасите, да. Обаче аз това не го приемам.

П.С. Нямате ли си сушилни машини, че трябва и да простирате? newsm78
Въобще, днешната домакинска работа е направо песен и ми е чудно какво се втилясвате толкова кой да я върши - копче тук, копче там и готово.

Въобще не говоря за отбиване на номера. То и поръчка може да се направи по телефона на нещо бъкано с боклуци, за да се отбие номера. Говоря за справяне с тази ситуация по адекватен начин.

Имаме сушилня, но след това дрехите ни не ходят сами по шкафовете и не се гладят самички (за които е нужно). Иначе в топло време предпочитам навън, миришат ми по-хубаво.

Ами нали точно това казвам - не се втелясваме кой я върши, аз, той, какво значение има? Точно това се чудя как въобще може някой да се втелясва и да се счита за трудно, немъжествено, чак да се намеква колко некадърен е човек, щом не се плаши от тия копчета. Ако аз си правя нещо, даже да е да си седя на компютъра, а мъжът ми държи якето си до пералнята - какво толкова ще му стане, ако си го сложи и я пусне? Ами баш втелясване е да ме извика, че да го сложат моите ръце  Crazy

Просто ми е чудно защо се смята за нормално само в определени дни да се разпределят задачите м/у двамата, които живеят заедно, а във всички останали е мъжко да няма споделяне, а за всичко да бъде привикван един. Пак казвам, нямам нищо против у вас да е така, но защо е немъжествено да не викаш жена си за всяка дреболия?

# 407
  • Beyond the stars
Аз нещо не разбирам аргумента сложна/лесна/проста/бърза ли е домакинската работа. Идеята е, че и 15минути да са, в тези 15 минути някой работи, а друг лежи на дивана  newsm78
При условие,че и двамата са били 8ч. на работа - тц, не ме кефи  Mr. Green
Ама разни хора .. Щом има жени, които изпитват наслада да прислугват на съпружието .. тяхна воля  Wink

# 408
  • София
Човече, споко, разбрахме се отдавна, че щом мъжете ни работят заедно с нас у дома, те или не правят секс, или не изкарват пари, а най-вероятно и двете  Laughing Аз това вече като аксиома го имам в тия теми  Laughing

Иначе, то е ясно, вечер след работа има домашни задължения за два часа макс. Всички са лесни и не е никаква философия и може да ги свърши абсолютно всеки индивид над 10 години. Та при това положение, ако ще ги върша само аз, ще съм много, ама много кисела. Много кисела  Mr. Green

# 409
Човече, споко, разбрахме се отдавна, че щом мъжете ни работят заедно с нас у дома, те или не правят секс, или не изкарват пари, а най-вероятно и двете  Laughing Аз това вече като аксиома го имам в тия теми  Laughing

Ами и аз така бях разбрала, но после нали се оказа, че не ставало дума за това, а че мързеливите компенсирали със секс и работа, затова преглъщали и търпели. Но как от една връзка, в която се налага компромис и компенсиране се вади извод, че всички са такива? Значи щом Пешо го мързи да си изглади ризата, но за секс намира време, значи Гошо, който си глади ризата не прави секс.
Дам, водата е бистра, значи е студена  Joy

Само не разбрах с какво това помага на авторката, която явно не смята, че е ок мъжът й да поема 0 от нещата им.

# 410
  • София
За теб не знам, но моята баня не се самочисти с натискане на копче, иска си да се тръкне. Същото се отнася за разтребването, бърсането на прах, миенето на прозорци, смяна на чаршафи и т.н. и изобщо не става дума за това, че не може да се върши и от един човек, за можене може, ама не е готино и създава само чувство за несправедливост ти да домакинстваш а той да подпира кълка и да чака да ми принесеш и отнасеш. Лесно трудно, трябва да се свърши все от някой.

Ами ако говориш за щателно почистване на къщата - то то е веднъж-два пъти месечно. Е, по дяволите, 20 лв. струва да си наемеш човек да го свърши вместо теб...и всичката тази екстра с усмивка на уста. И няма да тормозиш нито себе си, нито мъжа си. Simple Smile

# 411
  • тук-там
Ами ако говориш за щателно почистване на къщата - то то е веднъж-два пъти месечно.

Айде излезе ти име....   Whistling

# 412
  • София
Ами ако говориш за щателно почистване на къщата - то то е веднъж-два пъти месечно.

Айде излезе ти име....   Whistling

Че защо да ми е излязло име? Аз говоря за истинско щателно почистване - миене на прозорци, пране на завеси, миене на баня - да не се бърка с подсушаване, тупане на килими, мебели и пр. Иначе за останалата домашна работа си има машини - перални, миални, сушилни, прахосмукачки. Работа за нула време и малко усилия. При мен жената идва един път седмично (е, ако има парти може два пъти или когато ми трябва - това, за буквалистите). Все пак, не сме свине да си хвърляме дрехите по пода. Имам си машинария за останалата дребна работа и не се заяждам с мъжа ми кой да натисне копчето. Както и той не се заяжда с мен кой да насече дървата за камината.

# 413
Е , ама като се почне - нямате ли сушилни , миялни и т. н, че и чистачка . Еми нямат си някои хора . Аз като имам сушилня и миялна не падам от Марс и знам ,че в България много хора по малките градове и села нямат . Това не означава че домовете им не са чисти . Аз като имам сушилня пък не обичам да я ползвам. Тук все повече хора се изказват и че е вредна . Статичното електричество което образува по дрехите е вредно , отделно ги разваля. Най - обичам да си ги оставя да изсъхнат , но като е влажен въздуха през лятото принуждаван се да ползвам иначе докато изсъхнат се вмирисват. Но като знам някои хора как не могат да си позволят неща ., ми става мъчно и да достойна е за уважение жената , която живее някъде в мaлко село и въпреки че няма сушилня си простира дрехите. Еми има и хора с по- малки възможности , замислете се преди да задавате такива въпроси . Аз ако нямах възможност да си закупя сушилня щеше да ми стане кофти като прочета : " а вие сушилня нямате ли ?"

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 17:50 от Mamaboo

# 414
  • София
Е , ама като се почне - нямате ли сушилни , миялни и т. н, че и чистачка . Еми нямат си някои хора . Аз като имам сушилня и миялна не падам от марс и знам ,че в България много хора по малките градове и села нямат . Това не означава че домовете им не са чисти . Аз като имам сушилня пък не обичам да я ползвам. Тук все повече хора се изказват и че е вредна . Статичното електричество което образува по дрехите е вредно , отделно ги разваля. Най - обичам да си ги оставя да изсъхнат , но като е влажен въздуха през лятото принуждаван се да ползвам иначе докато изсъхнат се вмирисват. Но като знам някои хора как не могат да си позволят неща ., ми става мъчно и да достойна е за уважение жената , която живее някъде в мляко село и въпреки че няма сушилня си простира дрехите. Еми има и хора с по- малки възможности , замислете се преди да задавате такива въпроси . Аз ако нямах възможност да си закупя сушилня щеше да ми стане кофти като прочета : " а вие сушилня нямате ли
?"

Статично електричество - дрън дрън. Има си кърпички за тази работа.

Ами пак опряхме до парите, а? Wink
Мъжът ти ако изкарва достатъчно, ще имаш и миялна и пералня и домашна помощница. Нали така? Wink И няма да е честно освен, че ти носи достатъчно пари да живееш добре, да го юркаш да ти натиска копчетата. Не говоря само за теб самата, защото жените по принцип носят по-малко пари. Рядкост са тези, които са глава на семейството.

# 415
Точно тия кърпички да ти кажа тук никой вече не ги ползва , съдържали канцерогенни вещества . Потърси на английски в интернет и ще се убедиш сама .Добре значи на пенка от Стрелча мъжа й не изкарва колкото тоя дето е в София . И кво излиза Пенка да го зареже за по- заможен или да се дигнат да живеят в по- голям град където заплащнето е по- високо . Хм по тая логика всички по градовете и задължително женени за заможни момци . Ами ако тоя дето изкарва повече и осигурява прислужница ако пък изневерява или обижда жена си . Те нещата не са само черни и бели . Ако беше  така нямаше да има толкова жени които се оплакват от бедност. Мързеливи и изневерявали мъже . Аз съм далеч от мисълта , че всяка жена която има проблеми с мъжа си - дали се карат кой да пере или изневери си ги е заслужила . И въобще научих се в тоя живот да не съдя бързо хората . Винаги има повече обстоятелства отколкото се виждат на пръв поглед . Както казах и по- горе случват се неща в живота на човека - например моя баща изкарваше повече пари и винаги е било така . Еми в следствие на здравословни проблеми вече не може . Ако утре остана без сушилня поради някаква причина няма да си мисля как си го заслужавам защото еди какво си ...

# 416
  • София
Скрит текст:
Точно тия кърпички да ти кажа тук никой вече не ги ползва , съдържали канцерогенни вещества . Потърси на английски в интернет и ще се убедиш сама .Добре значи на пенка от Стрелча мъжа й не изкарва колкото тоя дето е в София . И кво излиза Пенка да го зареже за по- заможен или да се дигнат да живеят в по- голям град където заплащнето е по- високо . Хм по тая логика всички по градовете и задължително женени за заможни момци . Ами ако тоя дето изкарва повече и осигурява прислужница ако пък изневерява или обижда жена си . Те нещата не са само черни и бели . Ако беше  така нямаше да има толкова жени които се оплакват от бедност. Мързеливи и изневерявали мъже . Аз съм далеч от мисълта , че всяка жена която има проблеми с мъжа си - дали се карат кой да пере или изневери си ги е заслужила . И въобще научих се в тоя живот да не съдя бързо хората . Винаги има повече обстоятелства отколкото се виждат на пръв поглед . Както казах и по- горе случват се неща в живота на човека - например моя баща изкарваше повече пари и винаги е било така . Еми в следствие на здравословни проблеми вече не може . Ако утре остана без сушилня поради някаква причина няма да си мисля как си го заслужавам защото еди какво си ...

Тук си говорим по принцип. Всеки с неговия опит и живот. Ако мъжът ти не изкарва добри пари и домашната работа не се поема от техника или помощница, естествено е, че трябва да помага, ако разбира се, жена му работи. Но започнахме да се въртим в кръг, защото тези неща сме ги обсъждали и по други теми и тази вече ми оскуча да ги повтаряме по сто пъти.

# 417
Да така е , важното е че поне мнозинството се съгласихме , че девойката пуснала темата има защо да е бясна . Дано успее да си извоюва по- уважително отношение. Защото не си е работа да живееш по този начин . Така човек само трупа огорчение

# 418
 Между другото при почистване се горят ужасно много калории. Това ако искате да отслабвате. Това обаче е нож с две острието, защото ако пък изгорите прекалено много калории, няма да ви останат такива за секс след това. И за готвене, гладене и т.н. неща, които сте обявили че са само ваша работа. Любовницата винаги е по-интересна, неслугинска някак си Mr. Green

# 419
Вие пак си говорите за домашни помощници и т.н., е то и колата понякога е на сервиз, а не лежат мъжете ви под нея. Ясно е, че за едно или друго ползваме външна помощ.
Не става дума за чистене, метене, миене, а за това, което е пред двойката и трябва да се направи. След като си тръгне помощницата, след като си тръгнат всички - останалото. Та това нещо защо е лошо да се споделя, а е хубаво да бъде поето само от единия от тях?

Защо е хубаво да се споделят отговорностите в няколко дни годишно, а в останалите споделянето е лошо?

Общи условия

Активация на акаунт