Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните симптоми и характеристики на периоралния дерматит?
Какви са препоръчителните лечения и стратегии за справяне с перлеоралния дерматит?
Каква е ролята на храненето и начина на живот при управлението на периоралния дерматит?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните симптоми и характеристики на периоралния дерматит?
-
Какви са препоръчителните лечения и стратегии за справяне с перлеоралния дерматит?
Има различни подходи за лечение на перлеорален дерматит. Специалистите съветват да се избягват кортикостероидите, тъй като те могат да влошат състоянието. Вместо това, подходящи са антибиотиците, предписани от дерматолог, както и продукти без аромати и дразнители. Пастите за зъби без флуор и SLS също могат да бъдат полезни. Козметиката за чувствителна кожа, като продуктите на Avene и La Roche-Posay, е особено полезна.
-
Каква е ролята на храненето и начина на живот при управлението на периоралния дерматит?
Храненето може да играе значителна роля в управлението на периоралния дерматит. Някои хора установяват, че преработените храни и консерванти могат да предизвикат обостряния на симптомите. Препоръчително е да се избягват алкохолът и дразнещите храни, като същевременно се предпочита домашно приготвената храна. Упражненията на открито и достъпът до естествена светлина също могат да подобрят състоянието.
-
Какви са рисковете от самолечение при реинфектиране на периоралния дерматит?
-
Какви конкретни продукти могат да помогнат при периорален дерматит?
От много време нямам зачервявания, още повече пък пъпки , т.к контролирам нещата с подходяща бяла козметика и използвам подходяща паста за зъби
Ефект имаше, но временен, от някои от мазилата ставаше по-страшно. Бях като опитно зайче. Всяка вечер си правех компреси с клеева тинктура и лайка, от което лицето ми най-добре се повлия, но не напълно. Накрая една приятелка ме прати ми нейна позната козметичка - химик, която ми даде някакви приготвени от нея мазила (с киселина вътре). След като се мазах 2 седмици под неин всекидневен контрол, ми каза, че нямам никакъв дерматит (тъй като дерматитът се повлиявал изключително лошо от киселината, а моята кожа се чувстваше добре), а бактерия, която според козметичката била вкарана в кожата или от друг козметичен салон при почистване, или от неизлекувана вътрешна бактериална инфекция. Почисти ми хубаво лицето на два пъти, продължих да се мажа с киселината. За пръв път отидох при нея в средата на януари и оттогава не ми е излизала нито една пъпчица и до ден днешен. Сърбежа ми също изчезна. Останаха леки белези от пъпчиците преди, но и те избледняват постепенно. В момента си мия лицето с гел на Bioderma за мазна кожа и се мажа с обикновен бебешки крем. Сигурна съм напълно, че нямам никакъв дерматит, както ме наплашиха докторите. Така че не се доверявайте на първия доктор, потърсете различни мнения и пробвайте различни лечения. При мен засега проблемът е решен. Надявам се завинаги