АПРИЛски мами бъбриви чакат бебета щастливи - Тема 17

• 30 683
  • 775
  •   1
Отговори
# 690
  • Перник
weliny, това за кърмата може лекарката да го е казала от гледна точка на това, че нали  при секцио по-късно слиза кърмата, но нищо не пречи ти да се застраховаш предварително с помпа.
Рози, успех при отоневролога.  Hug
Ventana, има ти нещо определено - бременна си  Joy
Ronnie, добре дошла! Simple Smile
За зехтина не знам какво да кажа...едната ми племенница е мазана със зехтин и има нормална, хубава кожа, а другата е мазана само със скъпа козметика от раждането и кожичката и е доста изнежена и чувствителна. Не знам дали е възможно да се изнежи от козметиката и стерилната среда, в която е отглеждана. Поради тези примери и АД, който аз имам много се чудих какво да взема за малчо. Много се надявам да не е наследил моята кожа  Praynig

# 691
  • софия
Здравейте, момичета!Вчера на последната консултация измериха бебка 3200гр.
Тази нощ се събудих с ужасна болка в разреза от първото секцио, цялата съм подута, крайни-
ците ми тежат и едва се движа.
Оплаках се , хубав ден ви желая!

# 692
Добро утро и от мен

Лелеее, като ви чета как пускате по 3-4 перални за бебчето, аз с моята една, която дори още не съм пуснала, започвам сериозно да се замислям дали не съм взела прекалено малко неща за бебка newsm78  . Но пък колкото и да са малко, 5 перални не са ли малко в повече #Crazy

Честит Рожден ден на Шльоки Пльоки  bouquet
Бъди много здрава и нека съвсем скоро да получиш най- приказния подарък за този си РД Hug

# 693
А Смехорани къде ми се губи тези дни? newsm78
Ето ме, много си мила :* Напоследък от работа не мога и да изчитам всичко  . Малките смехорани са добре и аз вече трудно излизам, а хората ме гледат със състрадание Wink))) Честита Дари на мама Диди, прекрасно име!!

# 694
Добро утро и от мен

Лелеее, като ви чета как пускате по 3-4 перални за бебчето, аз с моята една, която дори още не съм пуснала, започвам сериозно да се замислям дали не съм взела прекалено малко неща за бебка newsm78  . Но пък колкото и да са малко, 5 перални не са ли малко в повече #Crazy
Хаха, спокойно, има и други като теб. Току що изпрах - реших да се възползвам от хубавото време. Всички дрешки ми бяха половин пералня, пуснах още една за чаршафи, протектори и т.н. , и една за одеялца и пелени. Всичко на всичко 2 перални и половина...  Joy

# 695
Добро утро и от мен   bouquet. Днес е много слънчево при нас. Вчера бях на консултация - бебчето е 2700 и всичко е ок. Да се похваля, че и болнични ми преведоха, та днес след срещата с пловдивските мами замъквам мъжа ми за памперси, козметика, необходимото за аптечката и други дребни неща, които останаха от списъка.
Аз също ще имам три перални, ама заради цветовете и материите, иначе като обем са малко.

# 696
Мами, аз пак да попитам с тези моите помпи...... Joy
сега се двоумя между тези двете:
http://www.minimod.bg/25316/philips-avent-pes-%D0%BF%D0%BE%D0%BC … D1%80%D1%8A%D0%BA
 и     http://www.minimod.bg/6144/philips-avent-comfort-%D1%80%D1%8A%D1 … 80%D0%BC%D0%B0-pp
 Звънях да попитам има ли разлика във вакуума (реално това е важното) казаха ми, че разликата е просто, че едната е по-нов модел.  newsm78 Моля ако някоя мама има от тази, която е в комплект да изкаже мнение, за другата ми е ясно.

# 697
Като ви чета, почвам да се притеснявам. Подготвила съм дрешки и спално бельо, но дотам. Обзавеждането все още тече, все нещо е мръсно по апартамента, разхвърляно е, НЯМА КРАЙ.... Не успявам дори да си стегна багажа за болницата. Нямам и козметика, но този път не си давам много зор. Судокрем е много силен, според мен се ползва само при реално подсичане. Определено ще се запася с такъв, много е ефикасен, защото съдържа цинк. Козметика ще пробвам пак с Бюбхен, дано на номер 2 да му понася.

Съветът на по-съвременните лекари е да се маже дупе само при зачервяване, а не превантивно. Нищо че в боницата ги цапотят до ушите. Оставяне да изсъхне дупето на въздух е достатъчно. Спазвах това правило с първото дете, и не съм имала проблеми. Същото важи и за мазането на тялото - ако е необходимо.

# 698
  • София
Предният път 1-вия месец и аз го мажех с преварен зехтин екстра върджин. Тогава из интернет беше много модерно, сега гледам, че го отричат, не съм сигурна първия месец с какво да мажа. После вече с ХИП си го мажеш и беше ОК.
С кремче и аз само при зачервяване съм мазала. Ползвах на Бочко и съм много доволна от него.

Giada - много добре те разбирам, и ние сме така, мръсотия, чакаме още мебели за новто жилище, не сме се пренесли, кога ще пера и подреждам детските дрешки не знам. Ама вярвам, че нещата ще се подредят по някакъв начин.

# 699
Добро утро и от мен.

Васе,много се радвам ,че вече сте си вкъщи.Разкажи малко повече за болницата,когато имаш време.Имаш ли кърма?Как е бебко?

Момичета,снощи прочетох тук по форумите,че на опаковката на Мустела пишело,че има парабени.Може ли,който е взел да прочете на гърба ,че не мога да ходя до аптеката,а ми е важно,че се колебая между Мустела и тези немските Тьопкер.

# 700
  • София
Здравейте момичета!
Във Фейсбук има предложене за среща в събота 21.03 но още не сме уточнили час и място. Ще пиша допълнително за тези, които не са там.
Ох голяма мъка, до сега се борих с епилатора ... добре че няма много материал и стана бързо
Кремове за дупе съм ползвала и ще ползвам само и единствено ако се зачерви/подсече. Превантивно нищо не правя, щерката се е зачервявала малко броени пъти без да съм я мазала превантивно. Имам Здраве бебе и Бочко. Пералните ми бяха 4, като двете бяха с чаршафи, бархетни пелени и одеала, а останалите 2 с дрехи. Имам доста от каката и кумата ми даде и нищо не съм купувала. Прах си взех на ДМ бебешкия, няма никакъв аромат. Може за после и Сано да взема.
Днес съм на преглед, последен в Щерев, после ще ходя в Шейново с акушерката. Нямам търпение да видя колко е пораснала бебка Simple Smile Док искаше и вагинален преглед да ми прави, но аз няма да давам. Не виждам смисъл, а и след предното ми раждане предхождано от такъв преглед безпричинен няма да давам до последно.

# 701
Добро утро и от мен.

Васе,много се радвам ,че вече сте си вкъщи.Разкажи малко повече за болницата,когато имаш време.Имаш ли кърма?Как е бебко?

Момичета,снощи прочетох тук по форумите,че на опаковката на Мустела пишело,че има парабени.Може ли,който е взел да прочете на гърба ,че не мога да ходя до аптеката,а ми е важно,че се колебая между Мустела и тези немските Тьопкер.

Mustela bebe дермопочистващ гел за коса и тяло
почиства и предпазва от първия ден на раждането
Биоразградима формула
Приоритет на съставките с естествен произход
0% парабени, фталати, феноксиетанол
Хипоалергенен. Тестван под дерматологичен и педиатричен контрол
  Wink Моята е 500мл и струваше около 20-21лв

# 702
Anny_S  пишеха,че го имало на английски под етикетите.Дано да не е така де.

За срещата във Фейса,ако искате да е в Мол-а на Стамболийски ,около обяд,че май тогава е удобно на всички или ранния следобяд.

# 703
Здравейте  Hug
По отношение на козметиката - аз със сина ми останах много доволна от Бюбхен и сега подготвих всичко изпитано на марката.Взех си душ-гела с помпата, нещо си за вана - ще го използвам в началото, за да не нанасям директно на кожата, а ще капя във водата в коритото, олиото, млякото за тяло и крема против подсичане.Всичко е страхотно и на сина ми пасваше идеално.Мъжа ми ги донесе от Германия обаче.Тук не са същите.  Sad
В началото бях започнала с Мустела, минах и през А-Дерма, но Бюбхена се оказа нашата марка  Peace Дано и сега се окаже правилният избор.

# 704
Васе Колко хубаво, че вече сте си у дома Heart Eyes. Ще те чакаме с разказ тези дни Hug
Ро3u Я се усмихни, виж какво слънчице е изгряло над софийските улици Party

И аз няма да пускам много за пране - една, максимум две перални. С нашия огромен барабан, който побира родопско и олекотено наведнъж,  ще е цяло чудо да събера бебешки дрешки за повече Mr. Green.

Темата за зехтина наистина е много спорна. Когато се прибрахме от болницата щерката така се люпеше, все едно беше гущер Crazy. Сменихме всякаква скъпа козметика и нищо не помогна. Бях сложила вече зехтина на котлона, като последна надежда, а пък тя като по чудо се оправи от едно мляко на Нивея (дето хич не я харесвам тази марка, особено за бебенца). После минахме на Бочко и до сега не сме имали проблеми. Също така не смятам превантивно да мажа с нищо, особено на всяка смяна на памперс Crazy. Както Giada е казала най-добре е кожата да диша Peace

Следобед съм на консултация. Силно се надявам доки да каже, че скоро ще е събитието, защото ми писна да се търкалям по улиците Joy. Само дето нямам никакво такова усещане, по скоро имам чувството че ще пренося или поне ще ме мъчи до последно ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт