АПРИЛски мами бъбриви чакат бебета щастливи - Тема 17

• 30 701
  • 775
  •   1
Отговори
# 675
За хълцането на бебоците имам въпрос - главата ли би следвало да е там, където се усеща хълцането?
Аз в по-ранни седмици съм го виждала на ехографа как хълца и тогава по-скоро коремчето му се тресеше..главата по-скоро беше неподвижна! Амя сега като са толкова големи и аз нз

# 676
Здравейте  Hug
Надявам се да приемате нови попълнения, казвам се Вероника и съм бременна с първото си дете, термина ми е 15.04, очаквам момиченце.

# 677
Много ви благодаря момичета, благодаря и на щъркелчето ми, и на Рози за страхотната темичка!   bouquet Разплаках се и аз докато четях поздравленията!  Hug
Поздравления и на другите обебили се вече - с тях ще си говорим за бебета, пък вие за шкембета ...  Rolling Eyes   bouquet
От днес сме си вкъщи с мишока, утре ще ви разкажа по-подробно всичко!  Peace

# 678
  • София
Честито на Didito-mam, да и е жива и здрава малката принцеска  Hug

Anny-s, според мен рано или късно помпата ще влезе употреба. Ако не в болницата то после като се приберете вкъщи. Ако си се спряла на ръчната на авент разгледай онлайн за намаления. Аз си взех същата на промоция. Сега видях, че тук е намалена също:
www.minimod.bg/6144/philips-avent-comfort-ръчна-помпа-за-изцеждане-на-кърма-pp

РоЗи, моят термин е 18.04 и от събота съм в девети месец. Значи и ти вече си в деветия, щом термина ти е 20ти.

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 01:45 от alvinda

# 679
Честита бебка на мама Дидито!!! Да е жива и здрава и много щастлива!  baloni baloni baloni

П.С. Сигурно не ми е работа, но понеже виждам че питате - ще "изклюкаря" тиквичките. Информацията е от преди няколко дни, тиквичките са добре. Дани вече си е вкъщи, Стефан още не бяха го изписали   bouquet

Ей супер! Скоро и Стефан да качи и да го изпишат, та мама Тиквичка да си е комплект с момченцата Simple Smile

Дейзи на теб честита 36та седмица! Браво! Секцио ли ще си? Сигурно е скоро?
Благодаря, Маце!  Hug
Да, планово секцио. Другата седмица. Ако изкарам дотогава... newsm78

Добро утро на всички   bouquet

# 680
  • София
Vaseto  Hug

Като четях на welinity постовете, Мен повече ме притеснява не това, че лекарката е казала, че няма да има кърма. Всички се сещаме, че това няма как да се предвиди и като твърдение (идващо от лекар осовно) е безумно. По-лошо е това, че тя признава, че в болницата дават гадно АМ. Не знам всъщност, евала че я е предупредила.....
Сега прочетох, че в болницата се агитира и за преварен зехтин... И това с упойката. После що хората не се доверяват на лекарите, а на интернет и съвети от форуми. Как може акушер в 21 век да ти каже "вари зехтин и си мажи бебето с него".

Браво на всички за добрите резултати от прегледите.
Аз май установих защо ме наболява пъпчето от време на време - ми то се опъва отново. Станало е по-плоско от преди, съвсем ми се губи хубавата дупчица...

Cvety83 - аз взех на себа мед гел за вана, шампоан за коса и тяло и едно бебешко мляко за тяло. Имам и няколко техни мострички. Крем против подсичане на судокрем и мисля засега това да е.

Metlichina - то и аз "основното" броене го правя в понеделник, тогава ми се обновява и програмата на телефона, и при док по нейното календарче и на ехографа все така излиза...Simple Smile

Хм, алвинда, и според на док сметките, и според ехографа и лентичката ми тук, в понеделник влизам в 9. Даже на 6.03 ми издадоха 45-дневния...

Ronnie_s - добре дошла! Ако искаш пиши ми на ЛС години, град, да те добавя на първа страница.

Аз днес съм много кисела нещо, спах непробудно, ама си легнах в кофти настроение иии не знам. Бебка яко се е разшавала от сутринта. Сега отивам на отоневролог, стискайте ми палци!

# 681
Добро утро!!! Аз както вчера обяснявах,че спя до обяд,днес се излюпих в 6:30. Снощи заспах към 12:00 ...нещо ми има  Laughing Laughing

# 682
Добро утро и от мен Simple Smile днес нещо съм много ранобудна!
Аз с риск да стане спор и все пак ще го кажа: Не мога да разбера какво толкова се възмущавате на мазането със зехтин?!?  Това е въпрос на избор..и не мисля че само защото си предпочел нещо натурално от природата това те прави изостанал или глупав!  Има къде по-безумни неща ставащи по болниците и давани като съвети от това за зехтина! Има хора с толкова чувствителна кожа, че дори и най-скъпата козметика не им понася..
И пак да кажа, че с никого не се заяждам Simple Smile просто мисля че е време да спрем да го дъвчем това!

# 683
  • Варна
Аз също съм от натуралните мами - колкото по естествено, толкова по добре. И съм за зехтина преварения. Особено ако от козметиката ти дава алергия и обрив! Имайте предвид, че тези козметики са направени за да се продават. Медицинкса ли  (Себамед и Мустела), натурална ли (Веледа), все има нещо още пробавено, консервант или и аз незнам какъв " препарат" . Аз например за корема си купувам чисто бадемово масло. Само с това се мажа цялата бременност.

Поздравявам Дидито за раждането! Браво мила - бързо възстановяване!

# 684
Здравейте и от мен   bouquet
Ние с бебчо вчера бяхме на тонове и доктора, който ще прави секциото ме прегледа. Каза, че малчо се чувства добре, отговарял някъде на 36 седмица и според него на дата за секцио ще е около 3 кг. (според предния доктор, който щеше да ме изражда изоставал с 2 седмици). Успокоих се и сега с нетърпение си чакам датата.
За козметиката - с близначките бяхме на Мустела и бях доволна.
Зехтин- няма нищо по натурално и безрведно стига да ти се занимава да го преваряваш. Единствено това е че не мирише на виолетки  Mr. Green

# 685
За хълцането на бебоците имам въпрос - главата ли би следвало да е там, където се усеща хълцането?
Не е там главата, а диафрагмата - т.е. коремчето. Аз в петък моя именно на ехографа го видях като хълцаше и Аг-то ясно ми показа диафрагмата му, а и то се вижда хъде ми подскача ритмично корема.

Момичета, разбирам ви недоумението за лекарите, съветите и всичко оснатало, което се случва в малките градове.  Hug Наистина не го вземам всичко на сериозно, което ми се казва и съм се научила да подлагам всичко на съмнение Wink Стремя се и ММ да го науча на това, че идва от прекалено доверчиво семейство Wink
В момента официално се пере последната пералня бебешки парцалки. Остава великото гладене, кошарата е на място и пролетното-бебепочистване и сме готови  Laughing (Макар, че някак не ми се вярва, че е възможно до 1 седмица да сме 3ма...  hahaha)

# 686
  • София
Абе за зехтина действайте си, но само ако сте на 100% сигурни че е натурален, че такива ментета на зехтин има, повечето са оцветено олио, ужасно миришат. Ние взимаме само от Гърция зехтин и няма нищо общо с този по магазините тук...Та накрая да не докарате беля и с него.

Велини, много гадно че нямаш много избор там, аз съм сигурна че ти си преценила добре нещата, знаеш си ги какви са и ще се справиш с нормално раждане!

Васе радвам се че се разписа, чакаме те да ни разкажеш. Wink

Ро3и слънчицето ще оправи настровнието

Аз не съм родила все още напук на пролива ахаха, днес имам мускулна треска но ще обикалям блока хахха и ще готвя ммммм. Simple Smile

# 687
Рози, за седмиците и термина - моят е 21.04, винаги си ги броя от понеделник,че почвам нова. Т.е. от днес и аз 35та. Досега сметките ми съвпадат с тези на доста лекари.

Калитарка, откъде си купи на Uriage козметиката? Аз нещо не съм я засичала по пловдивските аптеки/бебешки магазини. А съм решила такава + Судокрем (който го има в аптеката под нас)

Купих го от аптеки Pharmapolis- беше на промоция 57 лева. Не съм сигурна къде ги има в Пловдивл, ето фейса на тази : https://www.facebook.com/Pharmapolis
Знам, че в Селена използват такива за дребосъците и мисля да продължа с нея.
С тоя пролив Мацето ме разби  Joy Joy Joy
 Аз откакто имам разрешение да раждам, нещо дребния не ще  hahaha Отказал се е и кротува. А бях сигурна, че ще е днес

# 688
Добро утрооо, тази нощ спах като пън с едно-единствено ставане.Друго си е човек да се наспи.
За козметиката-всеки да ползва, което намери за добре.Аз на първо време се запасих с Бочко, пък после ще видим как ще сме.
Вчера от една кратка разходка, цял следобяд се чувствах като премазана от валяк.То не беше коремчето, то не беше кръста, пфффф страшно, а такава спортна натура бях преди и не се спирах на едно място, умора не чувствах, но ще изтърпя още малко.

# 689
Рози, за седмиците и термина - моят е 21.04, винаги си ги броя от понеделник,че почвам нова. Т.е. от днес и аз 35та. Досега сметките ми съвпадат с тези на доста лекари.

Калитарка, откъде си купи на Uriage козметиката? Аз нещо не съм я засичала по пловдивските аптеки/бебешки магазини. А съм решила такава + Судокрем (който го има в аптеката под нас)

Страшно голям избор на хубава бебешка козметика намерих в аптеки Ceiba, даже и карта за отстъпка ми издадоха. Аз се двоумех между Uriage и Mustela и в крайна сметка се спрях на гела за коса и тяло на Mustela, а и аптекарката ми го препоръча за новородени. Мисля, че такава аптека имаше на главната в Пловдив, аз до скоро също бях пловдивчанка, но мъжа ми ме "отвлече" в Ботевград хи-хи.... Пловдив много ми липсваа  Hug
Аз съм взела крем на Бочко против подсичане, sudo crem не е ли за вече сериозно подсечено или ще го ползвате превантивно от пръв ден? Взех да се замислям и аз дали да не взема.....  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт