АПРИЛски мами бъбриви чакат бебета щастливи - Тема 17

• 30 680
  • 775
  •   1
Отговори
# 705
http://www.minimod.bg/6144/philips-avent-comfort-%D1%80%D1%8A%D1 … 80%D0%BC%D0%B0-pp - тази си взех аз, но от ОЛХ за 54 лв. Чисто нова, в запечатана кутия - all4baby_bg, това е продавача, и друг път мисля съм пускала линка...

Cvety83 - аз имам само мостри на mustela, всички са само на наглийски като описание и етикети и на всички пише 0% парабени. Ако много държиш мога да си поиграя да ги наснимам сама да прочетеш какво пише ако може да се види де...

Е тя сега последната пералня само с дрехите му беше половин... ама щипките не ми стигнаха, днес като пазаруваме ще купя още щипки... Иначе и аз мислех, че няма много за пране, ама пелени, чаршафи, хавлии, одеалца, и най-вече разликата в цветовете и темературите на пране и се събраха 4-5 перални. Wink

# 706
Здравейте мамчета!!  :bouquet дано има място за нови попълнения.Аз се казвам се:-)  Мария и съм от софия на 23 бремена с първо дете,момиче термин 15.04 Simple Smile

# 707
Момичета, резервни части за ръчна помпа на Авент виждали ли сте? Старичка ми е, доста е потъмняла пластмасата, ама за backup ще я обновя. Всъщност ми трябва само гумената джаджа, която се лепва на фунийката. Ако не намеря, може само да я изваря?  newsm78

# 708
  • София
На мен също две акушерки ми казаха, че няма нужда да се маже превантивно с крем за подсичане, тъй като обикновено съдържат цинк, който допълнително изсушава кожата. И ако няма проблем е възможно имаенно от превантивното мазане с такъв крем да се появи.

# 709
Добро утро!   bouquet
И аз мисля да мажа sudocrem-a, само ако се наложи.

Аз да ви питам трябва да си изваря помпата и залъгалката за болницата, но не ми се иска да са в микровълновата. Някой може ли да ми каже как става на котлона, предполагам че е елементарно.

Anny_S, на една презентация на Avent обясниха, че този новия модел Comfort, не било нужно да се навеждаш, самата помпа уж имала по-добра извивка. Нямам идея дали е така, моята е от по-стария модел.

Добре дошли на новите попълнения.  Hug

# 710
С козметиката за бебето явно повечето сме се ориентирали.
Мами, грижете се и за вашата кожа  Hug
Ще ви препоръчам горещо кремче за подготовка на гърдите, моята докторка ми даде мостра на едно страхотно мазилце за зърна -  МАЛТАН маз. Всички сме чували за Гармастан, Дефламол, Лансинох, но аз лично ползвам малтан маз от вече почти месец и намирам положителна разлика в гърдите си. Дано да ви е полезна тази информация, иначе в нета пише по-подробно.
Днес и аз съм на тонове и се чудя дали да взимам багажа с мен  Flutter май по-добре да си го возим в колата, пък дано не влиза в употреба още днес, имам още неща за вършене вкъщи хи-хи

# 711
Аз да ви питам трябва да си изваря помпата и залъгалката за болницата, но не ми се иска да са в микровълновата. Някой може ли да ми каже как става на котлона, предполагам че е елементарно.
Моника, за помпата смятам да го направя в метална тенджера - на дъното малко вода и от тези приставки за правене на зеленчуци на пара. В приставката слагам помпата и каквото има друго. Но задължително провери какво пише в инструкциите на помпата. Доколкото знам такава стерилизация на пара би трябвало да е ОК за разлика от директно варене във вряла вода, което може да скапе някои от пластмасовите части, поне за шишетата на Dr Brown's ми обясниха така.

# 712
Мария ,добре дошла при нас.
Гиада не съм срещала резервни части за помпата,но ако намериш някъде,може да пишеш,че и на мен ми трябва.Ще те чакам в събота на срещата,ей да знаеш!!!

# 713
Честита Дарина на Дидито! Да ви е жива и здрава и много да ви радва   bouquet

За мазането и преди сме коментирали. Не съм мазала с нищо и кожата на баткото е перфектна. Така ни посъветваха на курса за бременни, а козметиката която бях купила я подарих. И на нас кожата се лющеше след раждането, това е нормално и бебешко акне имахме за малко, но това е изчистването на бебето и всички бебета го имат, кои по-малко, кои по-силно изразено. Прецених, че като намацотя бебето и му задуша кожичката само ще мине по-трудно, та не мазах с нищо и кожата много бързо се изчисти. Преварен зехтин ми изписа доктора, когато го одведох на лекар или да чакам да отмине без да третирам кожата. Тук продават готов преварен зехтин в аптеката, няма нужда да го преварява човек. Дано и сега да нямаме проблеми, козметика никаква не съм взела, освен шампоан, като ще слагам две капки във ваничката и до там. Много хубаво клипче ни пускаха как се къпе бебе и как се сменя памперс, то едни кремове, едни пудри, бял облак около бебето  ooooh! Акушерката каза в никакъв случай да не правим така  Peace  Просто хората си правеха реклама с клипа и държаха всички продукти да си покажат! Всеки си преценява, разбира се, дали да ползва козметика или не  Hug

Добре дошли на всички нови бъдещи мами   bouquet

Аз имам въпрос, хубаво ще стерилизираме всичко, но то одавна няма да е стерилно, докато мине раждането. Няма ли в болницата да ни стерилизират залъгалката например или помпата и шишетата,  на майките на които им се наложи да ползват   newsm78

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 11:53 от C a r r y

# 714
  • София
Не бях сигурна дали да се изказвам за зехтина, но Мацето ми е взела думите от устата. Аз не казвам, че който маже със зехтин е глупав. Просто днес и "зехтин" не означава непременно дар от природата. И ми е странно, че се толерира в болнцата, но както вече казахме - както има разлика между зехтин и зехтин, така има и между козметика и Козметика. Фенка съм на натуралните масла, също се мажех с кокосово масло в начаото, преди да ми стане много мазно и да ми мирише. Но дори с тия неща трябва да се внимава.

Мовто настроение не се оправи, даже съм още по-кисела след като се изморих. Май ще ударя една следобедна дрямка.
Оказва се, че още си ми е възпалена евстахиевата тръба, но лекаря е убеден, че с раждането ще ми мине. Даде ми един мехлем ако стане нетрпимо да се мажа с него, но мисля да го оставя за по-натам, а сега да си изхабя спрейчето Тантум верде.

И нещо напоследък запушения нос, шума в ушите, това че едвам вървя... Усещам, че ще има нервен пролив скоро. И гърлото ми не е в ред, все като ям (вярно, че дъвча, колкото да не е без хич) непрекъснато нещо остава да ми дразни гърлото. Бррррр!

Накарахте ме да се Замисля за тоя судокрем. На едната лекция акушерката препоръчваше да се редуват крем с и без цинк, но аз също не смятам да мажа превантивно. Даже и млякото за тяло го взех ей така, да има.... Ако няма нужда не знам дали има смисъл да се цапоти бебчето.

За помпите и изваряването - аз съм си я сложила в багажа, но смятам ако се ползва там да ми я стерилизират. Не намирам смисъл от сега и да я прибера после в сака...

Добре дошли на новите попълнения. Апелирам - ако искате да сте на първа страничка, пишете ми ЛС с данните си.

# 715

Ventana, има ти нещо определено - бременна си  Joy

По някога забравям  Laughing Laughing
Остана ли си някой у дома?? Аз се каня да излизам. Днес  вече му е време на Южен Парк. Жалко,че няма друго коремоного около мен ,да го разходя

# 716
Здравейте момичета. Аз вчера си стегнах багажа, макар че имам още месец до термина, но моят мъж не престава да ми повтаря постоянно кога ще стегнеш багажа, стегна ли багажа и аз реших да го направя, за негово успокоение, а и за мое. Дрешките също започнах да пера вчера, но ще продължавам и тези дни, защото нямам много място за спростиране. Иначе така като гледам се заформят около 3 перални и няколко неща на ръка. Имам и още дрехи, но те са за по-нататък, и няма да ги пера още от сега. Относно судокрема - понеже съдържа цинк се използва само ако вече е подсечено, но в никакъв случай ежедневно като превантивна мярка. Иначе съм се запасила с него и със павловича мас. Козметиката ми е на Barral, понеже съм много доволна от крема им против стрии и реших да купя за бебка такава козметика. Имам и Johnson, закупен от Англия, но моята акушерка ми каза, че от тази козметика, бебетата се обриват, та затова купих Barral, а Johnson-a може и аз да си го ползвам. Що се отнася до помпата за кърмене и залъгалката, които се изискват да се носят в болницата, където ще раждам, лично съм питала дали там ще ми ги стерилизират или аз трябва предварително да си ги стерилизирам. Акушерката ми каза, че в болницата няма да ги стерилизират понеже тяхната апаратура е професионална и не е подходяща за помпи, които се продават по магазините, т.е. тези помпи не са като тези, които се използват в болницата / не са професионални/ и ако се стерилизират там, ще се развалят. Така че аз мисля да си я стерилизирам в последния момент, дето се вика те като те хванат контракциите, ти няма веднага да тръгнеш за болницата, а стерилизацията е не повече от 10 мин. Така че аз лично в псоледния момент ще си ги стерилизирам.

# 717
За стерилизирането, аз трябва да си го направя, че в болницата уж нямало как. Били им много силни и нищо няма да остане от помпата.  Не съм се замисляла в какво ще я прибера.  newsm78 Докато за залъгалката, купих кутийки.

shmatkofel, благодаря.  Hug

Оххх, като се сетя че трябва след малко да отида да чакам пред кабинета на АГ-то и лошо ми става. Че и кръвчича да ми източат.  ooooh! Оплаках се. Crossing Arms

RusalkaD, май за една и съща болница пишем. А тази козметика на Johnson, от бялата серия ли ти е?

# 718
Добре, че поне моя багаж беше почти готов. ММ пазарува цял ден за бебето после, майка ми пък два дни шета из къщи, пра и глади дрешки. Добре се уредих ...  Rolling Eyes
Аз нали си мислех, че няма да ми трябва помпа ...  hahaha Еми купих си, понеже трябваше да се изцеждам първите три дни и сега вече съм я прибрала.  ooooh! Бебо си цока прекрасно.  Whistling
Ще ви разкажа, обаче в скрит текст.  Peace
Скрит текст:
Такааа ... Бяхме на следосмомартенско гости и се прибрахме към 11-12, обаче взех да усещам много леки менструални болки + болка в кръста. Реших, че е заради дългото седене на твърд стол. Обаче пък бяха за кратко и после спираха. Взе да ми се прокрадва една мисъл в главата, ама викам сега ще приспя детето, пък после ще го мисля. Реших да ги засичам и хоп - през 15 мин.  Rolling Eyes Отидох до тоалетната - засилено течение с една точка кръв. В 1,30 вече реших да кажа на ММ и той ме пита дали съм луда.  hahaha Обадих се за всеки случай на майка ми да дойде да стои при детето, а към 2 ч. вече контракциите бяха през 7-8 мин. Аз обаче все още не вярвах, че е започнало раждането и казах на майка ми, че сигурно ще се върнем.  Joy
Приеха ме към 2,30 и ме сложиха на запис на тонове, обаче не се засичаха някакви сериозни контракции, акушерката се обади на доктора ми да идва и даже ми включиха една банка кормагнезин за задържане.  Rolling Eyes Акушерката пък реши, че ще може да подремне - направи ми чай и легна на леглото до мен. Бързо й се наложи да стане обаче.  hahaha Контракциите се засилиха, изгладена шийка, пълно разкритие и ми пукнаха водите, които обаче бяха зелени. Бебето се роди много бързо, без никакви клизми и упойки, буквално с два напъна и малко разкъсвания /които после ми зашиха пак без упойка, само с малко Лидокаин  Rolling Eyes/.
Бебчо обаче имаше инфекция заради зелените води и се наложи да го сложат в кувьоз и на АБ. Иначе си ходих при него когато си поискам, всички се държаха страхотно с нас, обръщаха ни много внимание, заради което бях много щастлива. Първите два дни изцеждах коластра и му даваха с шише, а на третия ден ми слезе кърмата и си бях като млекоцентрала, дадоха ми и да го накърмя, той пък засука без проблеми. Извадиха го от кувьоза, но още му пускаха АБ, имаше /и още има, де/ жълтеница, правиха му фототерапия. Изследванията му обаче бързо влязоха в норма и след седмица престой ни изписаха. Много е спокоен и почти не плаче /дори му сложиха БЦЖ докато спи без да се събуди/, баткото го приема страхотно, много му се радва и съм много щастлива!  Crazy
Между другото днес ми изплатиха последният болничен за февруари и дори февруарската част от 45-дневния.  Peace

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 12:45 от Vaseto29

# 719
Каква ти стерилизация в болницата! Като питах предния път в ТК, ме изгледаха странно и измиха биберона с топла вода на мивката !

Cvety, с теб имаме уговорка за среща направо болницата;)

Рози, разбирам те. Хем хормоните бушуват, хем болежките те карат да се чувстваш половин човек...много е гадно. И аз бях така изнервена като бях болна. Но ще мине лека-полека

Общи условия

Активация на акаунт