Всякакви въпроси относно съдомиялните - 16

• 76 288
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
ще пробвам и с гел,мерси

# 106
  • Балчик
И аз тук с проблемче - по дуралексовите чинии остават бели петна, предполагам варовик, какво друго може да е  newsm78 А още даже не съм започнала сериозната експлоатация - засега само 3-4 пъти я пускахме, за да се премият новите съдове, чаши, прибори, но при последното зареждане пуснах дуралексовите и излезнаха на петна. Някаква идея? Миялната е Уърлпуул, иима заредено всичко - сол, гланц, а миенето е с таблетка - всичко на ККласик.

След като имаш заредено всичко, защо ползваш комбинирани таблетки? Петната са от предозиране на препарат. От прекалено мека вода също може да се получат, не е варовик.

# 107
  • SF
Аз съм в София. Нашата вода тук е много мека. Мислех, че твърдата оставя бели петна заради варовика в нея.
Може и да предозирам нещо, но нали се оплаквам, че по чиниите от салата остава един мазен филм. Това е като недоизмита мазнина. Не мога да го определя, но не е приятно и не прилича на кристално чисто, готово за ядене в него.
Нямам дълга и къса програма. Имам за тенджери, за чинии, еко и за предварително накисване, ако съдовете са стояли в миялната малко по-дълго време.
Тази за тенджери никога не съм я ползвала, защото нямам доверие, че ще успее да измие тенджера, ако я оставя в миялната. Ще трябва да я мия след това, а ще ми заеме място, колкото за няколко чаши и чинии. Да мия чаши от чай и кафе и чинии от салата с програма за тенджери пък ми се струва ненормално (и скъпо, и тъпо).

# 108
  • София
Надали е по-скъпо от това да си ги доизплакваш и доизмиваш после.

# 109
  • SF
E, значи супер миялна съм си купила!
Никога не й се е налагало да мие поне една нормално изцапана чиния, в която е имало майонеза, лютеница, винен кебап или сос фрикасе, примерно.
Да ям салати, да пия чай и фреш и да мия с програма за тенджери.. Много съм доволна!

# 110
  • София
И аз тук с проблемче - по дуралексовите чинии остават бели петна, предполагам варовик, какво друго може да е  newsm78 А още даже не съм започнала сериозната експлоатация - засега само 3-4 пъти я пускахме, за да се премият новите съдове, чаши, прибори, но при последното зареждане пуснах дуралексовите и излезнаха на петна. Някаква идея? Миялната е Уърлпуул, иима заредено всичко - сол, гланц, а миенето е с таблетка - всичко на ККласик.

Според мен е нещо в настройките на сол/гланц не си оцелила... само на дуралекса ли това? Завинтена ли ти е добре капачката на солта?

Esmee
 - то ясно, че не е читава, още от първия момент, в който почна да пишеш за нея... не знам дефектна бройка ли ти се е паднала, късмет ли що ли... но не е нормално това, но все пак ако намериш начин да я ползваш без да ти се налага да доизмиваш е по-добре... аз не помня ти вика ли все пак майстори да си я погледнат?

# 111
Да, само на него. Или поне само на него се забелязва  Rolling EyesНастроена е на 5 - нали това е максимума, за най-твърда вода? По спомен имаше само едно нещио за настройване - и за двете ли трябва да има - и за сол и гланц ли?
След като имаш заредено всичко, защо ползваш комбинирани таблетки? Петната са от предозиране на препарат. От прекалено мека вода също може да се получат, не е варовик.
Водата ни е най-твърдата възможна  Grinning А препарати заредени имам сол и гланц, миещият агент  го вкарвам под формата на таблетка, тук прочетох, че доста дами така процедират и не очаквах проблем  newsm78

# 112
  • SF
Не съм викала. Всъщност, за да викна, трябва да я пусна да мие и те да видят как мие ли?
Ние така дълго можем да спорим дали тя е виновна, дали препаратите, дали наистина не мие или аз капризнича... Не знам точно как да го организирам това със сервиза. Предполагам, че от магазина още по телефона ще ми обяснят, че така не става.

# 113
  • София
Като мия с  финиш куантум таблетки ми остават бели петънца по пластмасови повърхности и върху керамичното покритие на тенджера, но това ако се загледам много усърдно....

# 114
  • София
Да, само на него. Или поне само на него се забелязва  Rolling EyesНастроена е на 5 - нали това е максимума, за най-твърда вода? По спомен имаше само едно нещио за настройване - и за двете ли трябва да има - и за сол и гланц ли?
Водата ни е най-твърдата възможна  Grinning А препарати заредени имам сол и гланц, миещият агент  го вкарвам под формата на таблетка, тук прочетох, че доста дами така процедират и не очаквах проблем  newsm78
На моята е от 1 до 7 за твърдост - настройва се от копчетата бутоните, там, които са си за програ, старт, стоп... не знам как точно, не ползвам сол. За много и изключително твърда ги дават по книга 6 и 7 стойности.
На гланца са 6 стойностите и си се настройват на вратата където се сипва, върти се една стрелкичка.
Може да пробваш и да увеличиш малко блясъка.
Аз и КК не ползвам и водата ни е мека, та не мога съвсем конкретно да кажа нищо. По моя дуралекс обаче няма бели петна...
Може пък и самата сол нещо да е смотана.
Всъщност на книжката има една таблица точно при какви показатели на колко да си настроиш солта, ако не си сигурна може да се обадиш на вашето ВиК и да ги питаш точно каква ви  е водата.

Esmee - обади им се, разкажи си проблема и питай как е най-добре да процедирате, да им запазиш "измити чинии" ли, да пуснете като дойде майстора... ще кажеш с какво си пробвала като препарати, те вече ще си кажат, а може пък хората и веднага да се ориентират към някакъв проблем като  им споделиш болежката... те нали за това са сервиз, трябва да са наясно кой проблем общо взето на какво може да се дължи. Ти не е като да не си изпробвала препарати, програми, профилактики и почиствания, настройки на препарати, така или иначе няма как твоето да е капризничене при положение, че такива леко  замърсени съдове не може да измие като хората.

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 16:00 от Angel_Dust

# 115
Ейнджъл, ще видя довечера за някакъв такъв бутон при другите бутони. Ние само на гланца май нагласихме твърдст  Embarassed  и беше до 5 май  Rolling Eyes Благодаря ти   bouquet

# 116
  • София
То е комбинация, от два бутона, ако не се лъжа май беше програмния и стоп  се задържаха 3 сек и тогава се настройва, после нещо пишеше как точно се запаметява новата настройка (фабрично трябва да е настроена на средна твърдост).... (обаче мноогоо ме мързи пак да ровя за книжката и да прочета точно, какво що беше) Simple Smile

# 117
  bouquet Аз ще погледна довечера, в инструкциите все ще пише някъде, макар и да не помня да попаднахме на такава информация  newsm78

# 118
  • София
Ами моята има 2 листа А4 сгънати на две с бг инструкции за настройки, програми, проблеми евентуално кое на какво се дължи и т.н., та там пише за солта - къде се слага, как се настройва, каква настройка за каква вода трябва и т.н. Но ако наистина при вас е останало на 4 за средна твърдост, а сте с мн твърда вода, като нищо това ви е проблема с петната. Ако не го намериш довечера пиши ще го щракна с фотоапарата.

# 119
  • Sofia
каква е тази програма Еко?

Общи условия

Активация на акаунт